İmam ile sevgiliyiz ve kafam çok karışık

senbenbiziz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2024
12
-15
24
İmam ile sevgiliyiz niyetimiz ciddi ve evlilik konuşmaları geçti, kapalı birisi değilim ve ilerde kapanmayı düşünüyorum zaten o da kapanmamı istiyor, çalışmama sıcak bakmıyor ve aslında istemiyor ben çalışmayı istiyorum ama o erkeklerle başbaşa duracağım bir iş istemiyor ben de ona tamam öyle olmazsa çalışırım dedim. İyi birisi, kötü alışkanlıkları yok, kötü huyu yok. Evlilik için yıllar var hemen olmayacak. Ben onu o beni seviyor, ailesi muhafazakar, doğulular ama batıda büyükşehir de doğup büyümüş biraz orayı benimsemiş. Kapalılık olmazsa, erkeklerle çalışma durumu olursa bu evliliğin olmayacağını, ilerisinin olmayacağını, bu yüzden net karar vermemi istiyor. Benim kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum, önümde hiç bu tarz bir örnek yok, görmedim. İmamla sevgili olmuş, evlilik yaşayan, başından boyle bir şey geçmiş birileri var mı varsa görüş bildirebilir mi

İmam ile sevgiliyiz niyetimiz ciddi ve evlilik konuşmaları geçti, kapalı birisi değilim ve ilerde kapanmayı düşünüyorum zaten o da kapanmamı istiyor, çalışmama sıcak bakmıyor ve aslında istemiyor ben çalışmayı istiyorum ama o erkeklerle başbaşa duracağım bir iş istemiyor ben de ona tamam öyle olmazsa çalışırım dedim. İyi birisi, kötü alışkanlıkları yok, kötü huyu yok. Evlilik için yıllar var hemen olmayacak. Ben onu o beni seviyor, ailesi muhafazakar, doğulular ama batıda büyükşehir de doğup büyümüş biraz orayı benimsemiş. Kapalılık olmazsa, erkeklerle çalışma durumu olursa bu evliliğin olmayacağını, ilerisinin olmayacağını, bu yüzden net karar vermemi istiyor. Benim kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum, önümde hiç bu tarz bir örnek yok, görmedim. İmamla sevgili olmuş, evlilik yaşayan, başından boyle bir şey geçmiş birileri var mı varsa görüş bildirebilir mi
Madem bu imam bey dinine göre yaşamak istiyor, sor bakalım imam beye sevgili olup gezip tozmak helal mi? Karısının çalıştığına örtünmesine karışan adam ana babasının, tanıdığının tavsiye ettiği görücü usulü evlensin.

Bence bu senin hayat tarzın değilse hiç girişme. Böyle bir hayat istiyorsan da önce bu hayat tarzını dene mutlu musun dindar bir hayatla bak sonra evlenme işlerine gir. Yoksa seni de dinden imandan soğutur.

Yalnis anlamani istemem tabiki ama erkeklerle aynı ortamda çalışınca ne oluyor yani kapalı olup evde oturan o kadar kadın var yapacağını öylede yapıyor valla bu dediğinize göre biraz zihniyet meselesi ve şunu da söyleyeyim eğer bugün sırf karşı taraf istiyor diye yaparsanız kapanmak için demiyorum yalnis anlama çalışma hayatı için diyorum yarın çok tepene biner bir kere dediğini yapmazsan işte sen o zaman olanları gör ki erkekler ile aynı ortamda çalışmak da ne var kişi kendini bindikten sonra ne olabilir ki herşey insanın kendisinde bitiyor kapanıp açık olmak yada erkeklerle aynı ortamda olup olmamak değil bence iyi düşün bu seni o zaman markete pazarada göndermez yarın birgün

Ayrıca evlilik bir alışveris değildir. Sen eğer şöyle olursan ben kabul ederim şartı olmaz. İnsanlar karşısındaki BİREYe SAYGI ve sevgi beslediği için bir ömrü onunla paylaşmak ister . Bu birliktelik içinde birlikte her türlü savaşı verirler . Sizinki köle sahip veya patron işçi ilişkisi . Sizin bedeninizle ilgili kararları veren , ekonomik özgürlüğünüzü istemeyen bu adam karnından sopayı, sırtından sopayi eksik etmez. Ömrün boyunca sömürüldüğün o hayatı yasarsin .

Bende açık biriyim... dünyada hicbirsey sebepsiz değil belkide karsilasmanizn sebebi vardir..soyleddikleri düşünceleri çok masum gerçekten çok seviyorsan sonuçta eşin olacak bu kişi hem ahiret hayatini da kurtarirsinn gerçekten seviyorsan ve kendine güveniyorsan istekli kapanacaksan neden olmasinki..bana gore erkegin sadece kendine helal gözüyle bakıp diğer erkeklerden uzak tutmak isteyen erkekler daha cazip gelir..diğer türlü aman kıskanmayan ne giyersen giy havasında olan erkeklerde benden uzak dursun benm.gorusum

Bir zamanlar imam bir çocukla bir süre görüşmüştüm şu kadarını söyliyim normal dışarda gördüğümüz erkeklerden daha extrem sapıktı. Geneli öyle değildir ama çok dikkatli olmak lazım. Ben kapalı olduğum halde yürütemedim ilişkiyi, seni değiştirmek isteyen biriyle zor.

Ayy nolur biraz anlatır mısınız bana çok otantik geldi, nasıl tanıştınız, ilk kim açıldı, çıkma mı teklif etti?
Bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık, çıkma teklifi olmadı, ilk o açıldı. Arkadaşımın nişanlısının akademiden arkadaşı. Benim de bu ara dine karşı bir ilgim artmıştı. Bir anda olan bir şey başındayız daha. Kötü ahlakı olmayınca, seviyeli davranınca hoşuma gitti. İslam'la ilgili konuştuk ilk başta ismine sevgililik diyorum ama birbirimizi tanımaya çalışıyoruz aslında, konuşuyoruz. O uzatmayı istemiyor ama ben hemen olsun istemiyorum evlilik olduğu için bir yanlış yapmak istemiyorum

Birini değiştirmeye çalışmak saçma geliyor. Kapalı birini istiyorsa gidip öylesini bulacak. Çalışmak istemeyeni bulacak.
Neden istediğinin tam zıddı birini bulup değişeceksin diyor? Ego işte, ben istedim ve benim için yaptı egosu. Göbekli şişman bir adamla sevgili olup seninle evlenmem için fit ve kaslı olman lazım demekten ne farkı var bunun? Bunu yapsam, adam da Twitter'da paylaşsa ekşiciler ve redpillciler bir olup beni linç ederler. Bir günde nefret objesi olurum. :KK53: Ama bir kadına benimle evlenebilmen için görünüşünü ve hayatını değiştir demek gayet normal karşılanıyor. Niye? Bu erkekler ödül mü de kazanmak için bir şeyleri feda etmek gerekiyor?
Ben böyle biriyle asla evlenmezdim.
Sizi olduğunuz gibi seven biri ile olmanız daha mutlu edecektir. Sevgi, aşk koşula bağlı değildir. Bağlıysa zaten o aşk değildir, mutsuz eder.

• Beğen
Reactions: Gao
Herkesin kafasinda belli bir kriteri vardir es olarak olsun sevgili olarak olsun.Sevgiliniz bunu baştan söylemis uyar uymaz bilemem ama bastan söylemesi iyi,kriterleriniz bakis acilariniz birbirine uymuyorsa yollarinizi ayirin ikiniz icin de en dogrusu bu.Sirf seviyorum diye basinizi kapatir calisma hayatinizdan vazgecerseniz aynaya baktiginizda gördügünüz yüzü taniyamaz olursunuz bu da evliliginize yansir.Olmadigim biri gibi davranacaksam,canim sıkıldiginda arkadaslarimda bir cafede kahve icip sohbet edemeyeceksem her yere esimle beraber cikacaksam bunun kölelikten ne farki var ? evliyim diye sürekli evde durup kadin kadina ev ziyaretlerinden mi ibaret olacak hayatim böyle bir hayati hic bir kadin kabullenmemeli zaten calisirsaniz gözünüz acilir bas kaldirirsiniz diye istemiyordur

Erkeklerin olduğu ortamda olunca ne oluyor diye düşünüyor bazıları ya. Madem öyle siz gibi dusunmeyen, kendi gibi düşünen biriyle ilişki kursaymis. Siz de buna müsade edip kararsız kalmissiniz. Ben olsam kapanacksam da çalışmayacaksam da bu salt benim fikrim olmali. Hele bu şekilde evlilik dayatilmasi igrenc bir olay.
Esimle görüşürken benim ailem pantalon giyimesinden hoşlanmaz dedi. Ben de ilk tanismada pantalon giydim. Beğenmeyen buyuk oğluna almasın. Kime ne benim ne giydigimden yani. Adam mı kalmadı evlenecek. Beni çok sevdiler. Ben de çok severim onları. Bir güne bir gün de giyimime laf eden olmadı esim de dahil. Sadece bir kere görümcem buyum yasli bı halalari vardı bayramda gelecekti, mono bu halamiz biraz takıntılı seni rahatsız etmeyecekse etek versem giyer misin dedi. Etek giymedigim birşey değil sonuçta. Hiç çekemem sülale lafını deyip giymiştim 🤣 sık görüşeceğim biri olsaydi o hala yine takmaz canımın istediğini yapardim. Ama o hala cins 😅 ikinci çocuğu yap, ikinciyi yap diye söyledi durdu. Eşimin annesine hala bana bir daha ikinciyi yap derse otur da sen cocuk yap diycem ona göre haberiniz olsun dedim. Ne dedilerse halaya daha da sormadı. Zaten benim de kminci gebeliğim ikiz oldu şükür. Daha da laf etmemiş tatmin olmuştur umarım 😅

Uzun lafın kısası sizi siz olarak kabul etmeyen biriyle yaşanmaz. Bunun baskısına değecek tek bir insan olduğunu da sanmam. Ananiz babanız dese yapmayacaginiz karşı çıkacağınız şeyleri elin adamı isteyince de yapmayın bi zahmet. Kadın üstünden dindarlık da göstermesinler artık.

Bir ilahiyatci olarak yorumum bu kadar 😅

X