• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmam Hatip Lisesinde Haremlik-Selamlık Eğitim

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
İmam Hatip Lisesinde Haremlik-Selamlık Eğitim
Türkiye > Gündem-
28 Ekim, 10:43'te eklendi
544f56c366d7a014618cbbe3.jpg

İstanbul Esenler’de bulunan Akşemsettin İmam Hatip Lisesi’nde karma eğitim kaldırılarak, erkek ve kız öğrencilerin ayrı saatlerde eğitim gördüğü uygulamaya geçildi. Eğitim döneminin başından itibaren erkek öğrenciler sabahçı, kız öğrenciler ise öğlenci olarak eğitim görüyor.
Evrensel gazetesine konuşan, ancak isim vermek istemeyen eğitimciler, “İslam ahlakı” gerekçesiyle kız ve erkek öğrencilerin ayrıldığını, “erkek öğrencilerin kız öğrenciler için kavga etmesinin engellenmesi”nin amaçlandığını söyledi. Okul müdürü Cavit Coşkun ise memur olduğunuherhangi bir yayın organına açıklama yapamayacağını söyledi.

Evrensel gazetesinden Uğur Zengin'in haberine göre, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ismini vermeyen bir yetkili ise, “İmam hatip olduğu içindir” derken Şube Müdürü sözlü açıklama yapamayacağını ifade etti.

‘AYNI KAMPÜS İÇİNDE DÜŞÜNMEYELİM’
Okullarda kız ve erkek öğrencilerin ayrılması bir süredir tartışma konusuydu. Hükümet yetkililerinin çeşitli açıklamalarında bu konunun ilerleyen dönemde gündeme gelebileceği ifade ediliyordu. TBMM Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut, “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlış önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” demişti.

544f591cffbfabb01caffc70.jpg

Evrensel gazetesi haberi "Eğitimde Bilal Modeli" başlığı ile sürmanşetten duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve Bilal Erdoğan olduğu öne sürülen kişinin Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinin bulunduğu toplantıdaki ses kaydına yansıyan, “Yeni planlanan okulları da ya kız ya erkek olarak planlayalım. Yani şimdi yeni planlananlarda ‘hem kız hem erkek olarak’ gelen projeler oluyor. Onları orta okul ve lise diye çevirelim. Yani kız-erkek aynı kampüs içinde düşünmeyelim” sözleri de büyük tartışma yaratmıştı.

EĞİTİM SEN’DEN TEPKİ
Akşemsettin İmam Hatip Lisesi’ndeki bu uygulamaya Eğitim Sen’den de tepki geldi. Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, hükümetin karma eğitimi kaldırılma amacının gizli saklı olmadığını söyledi. Hamlelerin yavaş yavaş yapıldığını belirten Özev, “İmam Hatiplerde karma eğitim hedef alındı. Bu hamlelerin tepki çekip çekmediğine bakılıyor” dedi. Ortaokul öğrencilerinin kendi kararlarını veremeyecek yaşta olduğunu ifade eden Özdev, “Karşı cinsi tanımadan büyüyen birey karşı cinsi tabu olarak değerlendirecek. Laik demokratik bir ülkede bu tip uygulamalar kabul edilemez. Dünyada uygulanan eğitim modeli karma eğitimdir” diye konuştu.

PROF. DR. DEĞİRMENCİOĞLU: ÖNYARGILI BİREYLER YETİŞİR
Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu, erkek ve kız öğrencileri ayıran yaklaşımın hükümetin diğer uygulamalarıyla da uyumlu olduğunu söyledi. “Mümkün olduğunca kızlarla erkeklerin temasını azaltılarak, toplum mahrem namahrem şeklinde ayrılıyor” dedi. Hükümetin benzer uygulamaları yavaş yavaş hayata geçireceğini kaydeden Değirmencioğlu, bazı yerlerde ise işgüzar yöneticiler tarafından uygulamanın daha erken yaşama geçirildiğini ifade etti.

Bu gençlerin ilerleyen yıllarda büyük sorunlar yaşayabileceğini vurgulayan Değirmencioğlu, “İnsanlarla cinsiyet üzerinden iletişim kuran, önyargılı bireyler olarak yetişecekler” dedi. Öğrencilerin evde, mahallede baskılarla karşılaşmalarının söz konusu olduğunu söyleyen Değirmencioğlu, ayrıca şunları söyledi: “Bu bir çeşit kuşatmayı andırıyor. Erkek ve kadının ‘fıtratlarının’ ayrı olduğunu, kadının yerinin çok değerli ama ‘fıtratının’ ayrı olduğu anlatılacak. Okul genci hayata hazırlama ufkunu açmak istiyorsa farklı olanı birbirinden uzak tutmamalıdır. Okul toplumun aynası olarak gösterilmelidir.”

Uğur Zengin | Evrensel

farklı görüşlere saygı duyarım tabii ki... Benim düşüncem uygulama yanlış, sosyal hayatta, işte, sokakta sürekli yanyanalarken neden okulda ayrı olsunlar madem okul hayata hazırlıyor, okullarda da beraber olup iki cinsiyet birbirine saygı duymayı öğrensin hatta iki cinsiyet değil, insan olarak bakmayı öğrensin, gerçi bunu ne beraber ne ayrı öğrenemeyecekler ama...:KK53::KK53:

''erkek öğrencilerin kız öğrenciler için kavga etmesinin engellenmesi'' :KK70::KK70::KK70:o kavga ''eğitim eksikliği''ne dayanıyor olmasın sakın...
“İslam ahlakı” adı altında derken , sanki okulda eğitim yerine p... çekiliyor gibi söz ediliyor, erkek öğrenciler kızları taciz ediyormuş gibi lanse edilmesi hiç doğru değil.
Sapıklık ve sapkınlık , ya hastalık ya da eğitimsizliktir. Sen günah diye kız ve erkekleri birbirinden ayırırsan, erkeklerin kadınları gördüğünde ilk aklına gelen şey cinsellik olacaktır, kadınları korumacı değil cinsel obje gibi gösteriliyor ve öyle eğitim veriliyor. Bastırılmış kişilikler ileri de çok büyük sorunlara yol açar... Bu öğretmenlere ilk önce eğitim verilmeli sonra çocuklarımızı eğitsin dimi... Şuraya bak çocuklar hastalıklı insanlar çerçevesinde yetiştiriliyor adına da ahlak diyorlar.
Erkek sonra otobüste mini etekli kız görünce fortçu olsun , suç kimde kadın olmakta dimi??? :KK34:

Evrensel gazetesine konuşan, ancak isim vermek istemeyen eğitimciler, “İslam ahlakı” gerekçesiyle kız ve erkek öğrencilerin ayrıldığını, “erkek öğrencilerin kız öğrenciler için kavga etmesinin engellenmesi”nin amaçlandığını söyledi. Okul müdürü Cavit Coşkun ise memur olduğunuherhangi bir yayın organına açıklama yapamayacağını söyledi.

.................erkek öğrencilerle kız öğrencilerin kavga etmesini önlemek demişler...
ben onca senelik okul hayatımda erkek kız öğrenci kavgası görmedim..
flört etmesini engellemek demek istememişlerde..

ne kadar sıkarlarsa sıksınlar..flört edecek olan bir fırsatını bulup eder..iran gibi gençleri baskı altına alıp herşeyi gizli kapaklı yapmalarına teşfik..
ayıp yorgan altındadır değilmi

.................erkek öğrencilerle kız öğrencilerin kavga etmesini önlemek demişler...
ben onca senelik okul hayatımda erkek kız öğrenci kavgası görmedim..
flört etmesini engellemek demek istememişlerde..

ne kadar sıkarlarsa sıksınlar..flört edecek olan bir fırsatını bulup eder..iran gibi gençleri baskı altına alıp herşeyi gizli kapaklı yapmalarına teşfik..
ayıp yorgan altındadır değilmi

Yok canım kız erkek kavgası için değil, erkekler kızlar için kavga etmesini önleyeceklermiş... Eğitimini tamamlayamamış insan pire için yorgan yakar misali... Eğitimsizliğin adı ahlaksız olmuş ne yazık ki...

Önceki hedef kişilikli nesillerin olması şart ,
bu gidişle 2/3 kadınla resmi nikah yapmadan evlilik değil ,

kız çocukların üniversiteye gidip sonra çalışma hayatına başlamadan evlenmesi değil,

tamamen erkeğe eğemen toplumun yetiştirilmesi değil
hür irade ve vicdane sahip aydın toplum olmak ,insan olmak meselesi bunun mücadelesini verme meselesi,körü körüne bir şeye inanma meselesi değil yanlışsa bu yanlışı haykıra bilme meselesi aydınlığa ve kalkınmaya giden yolda olmazsa olmazlarıdır

Yok canım kız erkek kavgası için değil, erkekler kızlar için kavga etmesini önleyeceklermiş... Eğitimini tamamlayamamış insan pire için yorgan yakar misali... Eğitimsizliğin adı ahlaksız olmuş ne yazık ki...
onlar eder yine..saçmalık..yazmak istemiyorum daha fazla fatta kusmak istiyorum..:KK12:

Önceki hedef kişilikli nesillerin olması şart ,
bu gidişle 2/3 kadınla resmi nikah yapmadan evlilik değil ,

kız çocukların üniversiteye gidip sonra çalışma hayatına başlamadan evlenmesi değil,

tamamen erkeğe eğemen toplumun yetiştirilmesi değil
hür irade ve vicdane sahip aydın toplum olmak ,insan olmak meselesi bunun mücadelesini verme meselesi,körü körüne bir şeye inanma meselesi değil yanlışsa bu yanlışı haykıra bilme meselesi aydınlığa ve kalkınmaya giden yolda olmazsa olmazlarıdır
kesinlikle..amaç kadınları kapatmak ..daha ötesi değil...kadın kadar taş düşsün başlarına..

harika uygulama olmuş
haremlik selamlık liseye giden kızlar kimseyle flört edemiycekmi bu sayede..:KK59:yasaklar daha caziptir..her zaman..dışarıda erkek arkadaşıyla dolaşan kızlar saadece örtüsüz olanlar değilki örtülü formalı kızlarda gayet heryerde el ele dolaşıyor ve dolaşacaktır..

En yakin arkadasim aile zoruyla İmam Hatip okudu.
O zamanlar bile diyordum ki diğer liselerden daha fena burada ki ortam.
Simdi kardeşi gidiyor İmam Hatipe Kizlar erkekler için kavga ediyor, yolda yürüyen erkeklere laf atiyorlar
Bin beter halde vallahi İmam Hatip.
haremlik selamlık liseye giden kızlar kimseyle flört edemiycekmi bu sayede..:KK59:yasaklar daha caziptir..her zaman..dışarıda erkek arkadaşıyla dolaşan kızlar saadece örtüsüz olanlar değilki örtülü formalı kızlarda gayet heryerde el ele dolaşıyor ve dolaşacaktır..

Küçücük çocuklar cahil ailelerinden bir şey öğrenemiyor, okulda öğrenemiyor... Ne yapacak bu çocuklar, yazık günah...

Erkek öğrencilerin kız öğrenciler için kavga etmesi...Bunu önlemek için hepsini tecrit etmek hangi mantığa sığıyor ?
Medeniyet aşılamak dururken 2 cinsi hepten ayrı tutmak,büsbütün açlık yaratmaktan başka işe yaramaz.
Öğrenciler sosyal hayatta olması gerektiği gibi birlikte öğrenim görüp,karşı cinsle arkadaşlığı yaşasalar,ahlak ve nezaket kurallarını öğrenseler daha iyi olur.

En yakin arkadasim aile zoruyla İmam Hatip okudu.
O zamanlar bile diyordum ki diğer liselerden daha fena burada ki ortam.
Simdi kardeşi gidiyor İmam Hatipe Kizlar erkekler için kavga ediyor, yolda yürüyen erkeklere laf atiyorlar
Bin beter halde vallahi İmam Hatip.
Uygulamaya doğru bir gözle bakmıyorum ama imam hatipe genel anlamda laf soylenmesini de doğru bulmuyorum , bende imam hatip mezunuyum ve harika bir sınıf ortamim vardı...bir kaç kişinin yaptığıni genel bir başlık altında toplayarak eleştirmek ahlak kurallarına uymaz... Nitekim okul ortamında her türlü bireye rastlıyoruz bunun okulla bir ilgisi yok bu tamamen kişiyle alakalı...

hep hormonlu yemekten oldu abla.:KK53:.bak 17 milyonluk istanbulda 5 adet organik pazar varmış..oradanda zenginler alışveriş ediyordur..dr, halk sağlıklı beslenmezse,nasıl sağlıklı nesillerimiz olur dedi..o_O

Organiklerin yanına yaklaşamıyorsun bile,tavuğu bile 45 lira filan :KK53:..
Beyinler sağlıklı olsun,sonra düzgün yemek yenir nasılsa..

Okul imam hatip lisesiymiş zaten, ben o kadar da garipsemedim, şaşırmadım. zaten öyledir diye tahmin ediyordum, yani öncesinde karma eğitim görmelerine şaşırdım.

Back