• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmam Hatip Lisesinde Haremlik-Selamlık Eğitim

haberin içeriğinde ortaokuldan bahsediliyor yanlış anlamadıysam, burda bize az uzak bi imamhatip ortaokulunda eğitim karma, genelde ayrı oluyorsa bilmiyorum valla bilgim yok, ben normal karma diye biliyordum

Arkadaslar, bakin, bu uygulama her imam hatipte vardir. Haber olsun diye haber etmek cok saçma. Imam Hatip Liselerinde kiz erkek ayridir zaten. Hatta direk okullari ayridir çoğunun.

Ayri egitim konusuna gelecek olursak da evet, destekliyorum. Ama ahlaksiz şu bu olacaklar diye değil, akillari kitapta, egitimde olacak diye.
Yahudilerin kiz erkek okullari ayridir, Amerika'da bile bulunduklari yerlerde ayridir.
Dunya uzerinde bircok ülke de bu uygulamaya gecmistir.
Amaclari genclerin derslerine odaklanmalarini saglamaktir.

Bakiniz mesela Almanya'da karma egitim mecburiyeti 1991 yilinda kaldirilmis.
Ingiltere ve bir çok ülke de bunu takip etmistir..

Neden, o ülkeler yapınca harika oluyor da bizim ulkemizde olunca irtica hortladi deniyor?
Cok sacma, bunun irtica ile bir alakasi yoktur. Karsi cinslerin beyin fonksiyonlari farklidir. Bundan dolayi yavaş yavaş karma egitimden donulmektedir.
Yahudilerin bu kadar başarılı olmalarını buna da yorabilirsiniz....

Amerikan kiz lisesi,fransiz erkek koleji ve daha bir çoğu haremlik selamlik değilmi? Hayir yani biz yyapinca niye yobazlik oluyor ki? Yoksa onlar bizden daha mi yobaz? Düşünmek gerek

tamamen katılıyorum yazılanlara...

bu arada zaten 2000 yılına kadar ki dönemde yine kız/erkek ayrı idi
bende ihl mezunuyum ve 6 sene okudum ve hep ayrı idik...
2000 de mezun oldum ve benden sonra 4/5 sene karma oldu tekrar ayrıldı sınıflar...
yani bu eski bir uygulama bilmeyenlerin başka anlam çıkarmalrınada oldukça müsait...
acık ce net;bu eski bir uygulamadır
yani akp veya irtica ile alakalı değildir
bilginize...

Back