- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Ben de bu tarz insanlardan dolayı insanlardan kaçar oldum. Asosyal bir insanım artık.
Öyle şeyler duyuyorum ki! Beni isteyen birinin akrabası demiş ki anneme çok pişman olacaksın kızını vermedin diye bu oğlana. E tabi o kişi evlenmiş benimde daha kısmetim çıkmadığı için kim bilir arkamdan başka daha neler konuşuluyordur. Allah mutlu etsin yuvasında o kişiyi. Gözüm yok kimsenin mutluluğunda.
İnançlı insan böyle şeylerin kader, kısmet olduğunu bilir. Her şeyin hayırlısını dilerim herkes için.
Ben de biliyorum her şeyin hayırlısıyla olması gerektiğini ve gerçekten de hayırlısıyla istiyorum sırf olsun diye hayırsız bir evlilik yaşanmaz. ''Evde kalma'' kelime kalıbının ilkelce, cahilce olduğunun da bilincindeyim. Böyle şeylerin kader olduğuna da inanıyorum. O cahilce konuşan insanları sallamaya gerek olmadığının da farkındayım ama gel gör ki bu ruh, bu kalp demirden değil. Robot gibi programlanmış değiliz ki bu tarz şeyleri duyup da etkilenmemeye ayarlayayım kendimi.. Her ne kadar her şeyin farkında, bilincinde, mantığında olsam da yine bu tarz cümlelere, imalara, tavırlara elimde olmadan üzülüyorum. Üzülmemek için neler yapmazdım ama maalesef buna engel olamıyorum.
Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Sana takma demeyeceğim. Çünkü gerçekten takma demekle insan tamam takmam diyemiyor ama bu sözlere dayanamıyorsan onlardan uzak kal. Boş ver arkandan ne konuşurlarsa konuşsunlar. Sen duymuyorsun ya. Önemli olan bu kalbi acıtan sözlerle muhattap olmamak.
Allah bu cuma gününün hatırına isteyen bütün bekarlara haklarında hayırlı olacak eş, bir yuva, hayırlı evlat(lar) nasip etsin.
Güzel düşün güzel olsun inşaAllah hakkında her şey..
Allah razi oldun insallah h
Isteyen herkese hayirlisiyla hayirli bir evlilik nasip olur
Desiginiz gibi evlilik kader kesmet guya bu imalarda bulunan hrkeste kadere inancli kimseler ama karsisindaki insanin kirilacagini bildigi halse neden noyle imali laflarda bulunuyorlar hala anlamis degilim
Onceden bende pek umursamazdim soylenenleri ama simdi yas ilerledigi icin mi insanlarin davraniskari daha kirici oldugu icin mi anlamadim artik daha cabuk kiriliyorum umursamamaya calisiyorum ama iste nereye kadar soylesinler laf soksunlarda kaldiralim
Keske hani acik acik evde kaldin deseler bende desem ki arada oluyor taliplerde nasip degil ki olmuyor diteyim
Ama yok illa ustu kapali imali imali konusacaklar
Hakkimizda hayirlisi insallah
Kk'daki yorumlardan cikardigim ortalama erkek ve kv profiline bakarak yorum yapiyorum, kimsenin kapisini goruculer asindirmamistir. Hepsi mubalaga. Aldiris etme o yuzden gul gec. Ne kadar zaaf sahibi insanlar ki boyle bir seyle hem de mubalaga ederek ovunme geregi duyuyorlar.
Veren Allah. O, dilerse olmazları oldurur. Hiç sıkma canını. Allah'tan ümidini sakın yitirme.
Her şey onların elindeymiş (tevbe haşa) gibi davranan insanlara anlatamazsın yaptığı yanlışları. Onlar için doğru odur çünkü. O söylediği sözler onun için gayet normaldir. Karşındakini üzüyor muyum diye düşünmez böyle insanlar. Kasıtlı olarak can yakmak için insanların yarasına tuz basanlarda vardır kaldı ki bu imtihan dünyasında sanki hiç ölmeyeceklermiş gibi..
Şuna inanıyorum büyük konuşanlar, milleti kınayanlar, diğer insanları aşağılayanlar, beğenmeyenler, büyüklenenler er geç bu dünya da bu tavırlarının, hareketlerinin, yaptıklarının karşılığını bulur..
Kimseye serzenişte bulunmuyorum. Benim hakkımda kötü düşünenlere dahi, iyiliğimi zerre istemeyenlere dahi benim yaşadığım bu sıkıntıyı, üzüntüyü Rabb'im yaşatmasın. Allah yaptığı yanlışları anlayacak aklı, iradeye, vicdanı versin herkese.
Sen ne derlerse desinler kalbindeki umudu yitirme. Çünkü isteğimizi nasip edecek olan yalnızca yüce Allah'tır. Onlar konuşup dursunlar. Onlar bunları söylüyor diye muradımızın gerçekleşmesine engel olacak değiller ya..
İnşaAllah en hayırlı sürede Rabb'imiz bizi muradımızı erdirecek. Buna kuşku etmeden inan.. Allah yardımcımız olsun..
Ben de 31 yasindayim.bekarim.boyle bir durum basima gelmedi.ben kendimle dalga gecerim evde kaldim diye.takmayin kafaya boyle seyleri.nasip kismet bu isler.
35 e kadar yolun var. extra da benden olsun 42 ye kadar evlebilirsin.Hepinize iyi geceler hanimlar öyle gerildim ki direk kendimi buraya attim
Öncelikle belirtmek isterim sanirim uzun zamandir yalniz kaldigimdan pek kimseyle diyalog icinde olamadigimdan dolayi kendimi ifade etme sorunu yasiyirum birde uzerimdeki bu öfkeyle beraber oldugu kadar düzgün ve toplu anlatmaya calisacagim hepinizin gozlerini yoracagim icin hatam olursa simdiden hepinizin affına sığınıyorum
(Onceden olsa hayatta boyle bi konu acacagimi dusunmez konu acanlarida hassas olduklari icin cabuk aliniyorlar diye dusunurdum)
Ben 30 yas sinirında bekar (konu komsu akrabanin gozunde evde kalmış)bir kadinim egitim is durumu baya cetrefilli birde onlarla kafanizi yormak istemiyorum
Son zamanlarda butun ortamlarda evde kaldigimi ima eden sozlerle karsilasiyorum evet evlenmeyi gercekten istiyorum ama insanlar evde kaldilar demesinler diye degil kendim istedigim icin
Yani uzun zaman soylenen sozleri hic umursamadim bile laf acilarsa he deyip gectim
Ima imali laflar gun gectikce cogalmaya basladi hatta dugun nisan ortamlarindaki misafir teyzeler ellerini acarak (mubalagasiz soyluyorum feryat figan eder tarzda evlenmem icin dualar ediyorlar) darisi basina deseler kafi ama yok iste evde kaldigimi belli edecekler ya
Ortamlarda valla senin evlenmeni cok istiyoruz dua ediyoruz seninde yasin geldi artik vs vs vs tarzinda laflar (kimilerinin samimi olduklarindan suphem yok zaten en kibar ve uygun dille iyi dileklerde bulunuyorlar)
Neyse birde bunlarin icinde bazi hatun kisiler var ki hala evlenmis kizlarina bekarken ne kadar gorucu geldiginden soz ederler evlendikten sonra gorucu ciktiklarini anlatip anlatip ovunurler inanin hic umrumda degil herkeson konusmaktan zevk aldigi sey farklidir onlarda ovunmekten hoslaniyor der gecerim
Bi kisim insanlarda vardir ki evlerine kiz gormek icin gelen bir bardak cay icip gidenleri yok kizimi istedi yok cok israr (neredetse yalvardi deyip abartacaklar)
Neyse sozun ozu kizlari icin goruculerin kapicilari asindirdigini idaa eden bi dolu insan (Allah daha fazla versin gozumuz yok)
Peki senin derdon ne diye sorscaksiniz
Bugün bi kac saatligine bi yere ugradim nisanli bi kiz vardi tebrik ettim dugun dernek ne zaman diye sordum
Tabi o ortamda bu soz ettigim ovunme yetisine sahip bi kac hanim teyze mevcut once banada iyi dileklerde bulunuldu tesekkur ettim falan
Sonra sira sanada geldi senin zamsninda geldi demeler insallah vs deyip geciktirdim insallahtan biraz ileri gitsem biliyorum mevzu buyuyecek
Sonra kizlarina habire gorucu geldigini ima edenlrden biri benimle yasit ve benden buyuk kizi var (ikisinide cok severim) onlarda bekar fakat istenler gorucu olarak geldigi icin sorun yok evlenmiyor ama giruculeri fazla izlenimi var
Neyse bu sahislardan bu zamana kadar bulamamissiniz bu saattwn sonrada bulamazsiniz sizde o patansiyel yok vs (benimle beraber bi kac kisiyide lafa katmislar ama laflarin odagi kesinlikle benim ve sozde bunlari iyi niyetle soyluyorlar) zaten bulacak olsaniz simdiye bulurdunuz insanin mayasinda olacak bi dolu laf vs
Eee gelinde sinirlenmeyin bunlar evde kaldigimi ima etmiyorlarda bana mi oyle geliyor
Birde soyle bi durum varki dedigim gibi bu teyzelerin kizlarinin reklamini yapmakta uzerlerine yok gormeye gelen isteyen olur iyi meslek sahipleri anlatilmada oncelik olur vs
Simdi soyle soyleyeyim ben hic cevremde oturupta gorucu bekleyen ev kizi modeli olmadim hemen hemen herkeste bilir.Gorucuye karsi hic olmadim ama gorucuye cikacak bir yapimda yok
Ama yani eve gelen goruculerim olmasada kimsenin haberi olmasada simdiye kadar (tabi yasimda az degil) az cok bi kac gorusmek isteyenim talibim hoslandigini hissettigim evlilik imalarinda bulunanlar oldu
Inanin bunlar arasinda isi gucu gayet iyi olanida şuan çok iyi yerlere gelmis olanlarda vardi eli yuzu duzgun olanida karda kista sirf konismak tanismak icin yolumu gozleyip bekleyende
Ve belki uzerinden aylar yillar gecerdi hani alakali bi mevzu acilmadikca ben bu durumlardan kimseye soz etmedim yani reklam olsun diye anlatanlar olur ya o potansiyelde yok bende
Bazen hata mi ediyorum diye dusunuyorum bende mi anlatayim sayayim dokeyim mi diyorum (Evet sacmaliyorum ama)gercekten bunalttiklar artik bende mi ovunup durayim bire bin katayim o zamsn seslerini kesecekler mi bu insanlarin
Sirf taliplerin reklamlarini yapmadigim icin ve talip olan sahislari bu evde kaldigimi ima eden guruh bilmedigi icin toplum icinde evde kalmis bir kizim
Yani tamam bende farkindayim evlilik yasinda oldugumhn yasimim gectiginin ama yani imalarda bulunup evde kaldigimi ima ettiniz hadi bende ortamdakilerde ne demek istediginizi cok iyi anladik ya sizin elinize ne gecti
Helal olsun sana cnmYaw aynen öyle bugüne kadar bir sürü arkadaşımın çocuğu mamayla büyümüş ben yeni öğreniyorum 20 yıllık arkadaşlarım var karı koca çocukları yok ve ben bir kere sormadım ima etmedim neden yok merakta etmedim konuşmak isteseler Di konuşurlar dı
bu senin tercihin jster 20 de evlenirsin ister 40 ta istersen hic evlenmezsin kimseye laf etmek dusmez agzinin payini verHepinize iyi geceler hanimlar öyle gerildim ki direk kendimi buraya attim
Öncelikle belirtmek isterim sanirim uzun zamandir yalniz kaldigimdan pek kimseyle diyalog icinde olamadigimdan dolayi kendimi ifade etme sorunu yasiyirum birde uzerimdeki bu öfkeyle beraber oldugu kadar düzgün ve toplu anlatmaya calisacagim hepinizin gozlerini yoracagim icin hatam olursa simdiden hepinizin affına sığınıyorum
(Onceden olsa hayatta boyle bi konu acacagimi dusunmez konu acanlarida hassas olduklari icin cabuk aliniyorlar diye dusunurdum)
Ben 30 yas sinirında bekar (konu komsu akrabanin gozunde evde kalmış)bir kadinim egitim is durumu baya cetrefilli birde onlarla kafanizi yormak istemiyorum
Son zamanlarda butun ortamlarda evde kaldigimi ima eden sozlerle karsilasiyorum evet evlenmeyi gercekten istiyorum ama insanlar evde kaldilar demesinler diye degil kendim istedigim icin
Yani uzun zaman soylenen sozleri hic umursamadim bile laf acilarsa he deyip gectim
Ima imali laflar gun gectikce cogalmaya basladi hatta dugun nisan ortamlarindaki misafir teyzeler ellerini acarak (mubalagasiz soyluyorum feryat figan eder tarzda evlenmem icin dualar ediyorlar) darisi basina deseler kafi ama yok iste evde kaldigimi belli edecekler ya
Ortamlarda valla senin evlenmeni cok istiyoruz dua ediyoruz seninde yasin geldi artik vs vs vs tarzinda laflar (kimilerinin samimi olduklarindan suphem yok zaten en kibar ve uygun dille iyi dileklerde bulunuyorlar)
Neyse birde bunlarin icinde bazi hatun kisiler var ki hala evlenmis kizlarina bekarken ne kadar gorucu geldiginden soz ederler evlendikten sonra gorucu ciktiklarini anlatip anlatip ovunurler inanin hic umrumda degil herkeson konusmaktan zevk aldigi sey farklidir onlarda ovunmekten hoslaniyor der gecerim
Bi kisim insanlarda vardir ki evlerine kiz gormek icin gelen bir bardak cay icip gidenleri yok kizimi istedi yok cok israr (neredetse yalvardi deyip abartacaklar)
Neyse sozun ozu kizlari icin goruculerin kapicilari asindirdigini idaa eden bi dolu insan (Allah daha fazla versin gozumuz yok)
Peki senin derdon ne diye sorscaksiniz
Bugün bi kac saatligine bi yere ugradim nisanli bi kiz vardi tebrik ettim dugun dernek ne zaman diye sordum
Tabi o ortamda bu soz ettigim ovunme yetisine sahip bi kac hanim teyze mevcut once banada iyi dileklerde bulunuldu tesekkur ettim falan
Sonra sira sanada geldi senin zamsninda geldi demeler insallah vs deyip geciktirdim insallahtan biraz ileri gitsem biliyorum mevzu buyuyecek
Sonra kizlarina habire gorucu geldigini ima edenlrden biri benimle yasit ve benden buyuk kizi var (ikisinide cok severim) onlarda bekar fakat istenler gorucu olarak geldigi icin sorun yok evlenmiyor ama giruculeri fazla izlenimi var
Neyse bu sahislardan bu zamana kadar bulamamissiniz bu saattwn sonrada bulamazsiniz sizde o patansiyel yok vs (benimle beraber bi kac kisiyide lafa katmislar ama laflarin odagi kesinlikle benim ve sozde bunlari iyi niyetle soyluyorlar) zaten bulacak olsaniz simdiye bulurdunuz insanin mayasinda olacak bi dolu laf vs
Eee gelinde sinirlenmeyin bunlar evde kaldigimi ima etmiyorlarda bana mi oyle geliyor
Birde soyle bi durum varki dedigim gibi bu teyzelerin kizlarinin reklamini yapmakta uzerlerine yok gormeye gelen isteyen olur iyi meslek sahipleri anlatilmada oncelik olur vs
Simdi soyle soyleyeyim ben hic cevremde oturupta gorucu bekleyen ev kizi modeli olmadim hemen hemen herkeste bilir.Gorucuye karsi hic olmadim ama gorucuye cikacak bir yapimda yok
Ama yani eve gelen goruculerim olmasada kimsenin haberi olmasada simdiye kadar (tabi yasimda az degil) az cok bi kac gorusmek isteyenim talibim hoslandigini hissettigim evlilik imalarinda bulunanlar oldu
Inanin bunlar arasinda isi gucu gayet iyi olanida şuan çok iyi yerlere gelmis olanlarda vardi eli yuzu duzgun olanida karda kista sirf konismak tanismak icin yolumu gozleyip bekleyende
Ve belki uzerinden aylar yillar gecerdi hani alakali bi mevzu acilmadikca ben bu durumlardan kimseye soz etmedim yani reklam olsun diye anlatanlar olur ya o potansiyelde yok bende
Bazen hata mi ediyorum diye dusunuyorum bende mi anlatayim sayayim dokeyim mi diyorum (Evet sacmaliyorum ama)gercekten bunalttiklar artik bende mi ovunup durayim bire bin katayim o zamsn seslerini kesecekler mi bu insanlarin
Sirf taliplerin reklamlarini yapmadigim icin ve talip olan sahislari bu evde kaldigimi ima eden guruh bilmedigi icin toplum icinde evde kalmis bir kizim
Yani tamam bende farkindayim evlilik yasinda oldugumhn yasimim gectiginin ama yani imalarda bulunup evde kaldigimi ima ettiniz hadi bende ortamdakilerde ne demek istediginizi cok iyi anladik ya sizin elinize ne gecti
Birşey olmaz.Öyle diyene böylr.Hrm bakarsın birini bulurlar sanaVerilecek en guzel cevap bu herhalde ama bu cevabi versem varya artik hakkimda cikacak dedikodularin ardini arkasini dusunemiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?