• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmalarda Bulunacaklarina Açık Açık Evde Kaldın Deseler Ya

Hepinize iyi geceler hanimlar öyle gerildim ki direk kendimi buraya attim

Öncelikle belirtmek isterim sanirim uzun zamandir yalniz kaldigimdan pek kimseyle diyalog icinde olamadigimdan dolayi kendimi ifade etme sorunu yasiyirum birde uzerimdeki bu öfkeyle beraber oldugu kadar düzgün ve toplu anlatmaya calisacagim hepinizin gozlerini yoracagim icin hatam olursa simdiden hepinizin affına sığınıyorum

(Onceden olsa hayatta boyle bi konu acacagimi dusunmez konu acanlarida hassas olduklari icin cabuk aliniyorlar diye dusunurdum)

Ben 30 yas sinirında bekar (konu komsu akrabanin gozunde evde kalmış)bir kadinim egitim is durumu baya cetrefilli birde onlarla kafanizi yormak istemiyorum

Son zamanlarda butun ortamlarda evde kaldigimi ima eden sozlerle karsilasiyorum evet evlenmeyi gercekten istiyorum ama insanlar evde kaldilar demesinler diye degil kendim istedigim icin

Yani uzun zaman soylenen sozleri hic umursamadim bile laf acilarsa he deyip gectim

Ima imali laflar gun gectikce cogalmaya basladi hatta dugun nisan ortamlarindaki misafir teyzeler ellerini acarak (mubalagasiz soyluyorum feryat figan eder tarzda evlenmem icin dualar ediyorlar) darisi basina deseler kafi ama yok iste evde kaldigimi belli edecekler ya

Ortamlarda valla senin evlenmeni cok istiyoruz dua ediyoruz seninde yasin geldi artik vs vs vs tarzinda laflar (kimilerinin samimi olduklarindan suphem yok zaten en kibar ve uygun dille iyi dileklerde bulunuyorlar)

Neyse birde bunlarin icinde bazi hatun kisiler var ki hala evlenmis kizlarina bekarken ne kadar gorucu geldiginden soz ederler evlendikten sonra gorucu ciktiklarini anlatip anlatip ovunurler inanin hic umrumda degil herkeson konusmaktan zevk aldigi sey farklidir onlarda ovunmekten hoslaniyor der gecerim

Bi kisim insanlarda vardir ki evlerine kiz gormek icin gelen bir bardak cay icip gidenleri yok kizimi istedi yok cok israr (neredetse yalvardi deyip abartacaklar)

Neyse sozun ozu kizlari icin goruculerin kapicilari asindirdigini idaa eden bi dolu insan (Allah daha fazla versin gozumuz yok)

Peki senin derdon ne diye sorscaksiniz

Bugün bi kac saatligine bi yere ugradim nisanli bi kiz vardi tebrik ettim dugun dernek ne zaman diye sordum

Tabi o ortamda bu soz ettigim ovunme yetisine sahip bi kac hanim teyze mevcut once banada iyi dileklerde bulunuldu tesekkur ettim falan

Sonra sira sanada geldi senin zamsninda geldi demeler insallah vs deyip geciktirdim insallahtan biraz ileri gitsem biliyorum mevzu buyuyecek

Sonra kizlarina habire gorucu geldigini ima edenlrden biri benimle yasit ve benden buyuk kizi var (ikisinide cok severim) onlarda bekar fakat istenler gorucu olarak geldigi icin sorun yok evlenmiyor ama giruculeri fazla izlenimi var

Neyse bu sahislardan bu zamana kadar bulamamissiniz bu saattwn sonrada bulamazsiniz sizde o patansiyel yok vs (benimle beraber bi kac kisiyide lafa katmislar ama laflarin odagi kesinlikle benim ve sozde bunlari iyi niyetle soyluyorlar) zaten bulacak olsaniz simdiye bulurdunuz insanin mayasinda olacak bi dolu laf vs

Eee gelinde sinirlenmeyin bunlar evde kaldigimi ima etmiyorlarda bana mi oyle geliyor

Birde soyle bi durum varki dedigim gibi bu teyzelerin kizlarinin reklamini yapmakta uzerlerine yok gormeye gelen isteyen olur iyi meslek sahipleri anlatilmada oncelik olur vs

Simdi soyle soyleyeyim ben hic cevremde oturupta gorucu bekleyen ev kizi modeli olmadim hemen hemen herkeste bilir.Gorucuye karsi hic olmadim ama gorucuye cikacak bir yapimda yok

Ama yani eve gelen goruculerim olmasada kimsenin haberi olmasada simdiye kadar (tabi yasimda az degil) az cok bi kac gorusmek isteyenim talibim hoslandigini hissettigim evlilik imalarinda bulunanlar oldu

Inanin bunlar arasinda isi gucu gayet iyi olanida şuan çok iyi yerlere gelmis olanlarda vardi eli yuzu duzgun olanida karda kista sirf konismak tanismak icin yolumu gozleyip bekleyende

Ve belki uzerinden aylar yillar gecerdi hani alakali bi mevzu acilmadikca ben bu durumlardan kimseye soz etmedim yani reklam olsun diye anlatanlar olur ya o potansiyelde yok bende

Bazen hata mi ediyorum diye dusunuyorum bende mi anlatayim sayayim dokeyim mi diyorum (Evet sacmaliyorum ama)gercekten bunalttiklar artik bende mi ovunup durayim bire bin katayim o zamsn seslerini kesecekler mi bu insanlarin

Sirf taliplerin reklamlarini yapmadigim icin ve talip olan sahislari bu evde kaldigimi ima eden guruh bilmedigi icin toplum icinde evde kalmis bir kizim

Yani tamam bende farkindayim evlilik yasinda oldugumhn yasimim gectiginin ama yani imalarda bulunup evde kaldigimi ima ettiniz hadi bende ortamdakilerde ne demek istediginizi cok iyi anladik ya sizin elinize ne gecti
evde kalmak mı 23 yaşındaylen aynı şeyi bana yapmışlardı nihayet evlendim derken 3 yıl geçti çocuk yok şimdide aynı şekilde yakama düşmüşler çocuk çocuk diye sakın onların bu samimi olmayan dularına kapılıp gerçekten evde mi kaldım diye düşünmeyin evde kalmak ne ya evlendik ne b..k oldu sorarım ben zamanında o insanlara haddini bildirmediği için pişmanım sakın sakın onların kafasında yaklaşmayın hayat tek daha güzel eşimi çok seviyorum ama yorgunlukları daha çok beraberinde çok mutsuzluk getirdi o sevgi sakın onar gibi düşünmeyin yaş 30 hayırdır ne oluyor

Aslinda bi iki defa siz evlendinizde ne oldu diyesim geldi desrm lafi gedigine oturtmus olucam ama cogu kaynanadan cwkmis insanlar

Ne bileyim kirilsamda gercekten boyle bi savunma taktigiyle kendimi korurken onlarin canini acitmak gibi goruyorum
zaten hep deriz biz kırıldık kırmayalım hep o yüzden içimde üzdüm kendimi

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, hatta en çok ben anlıyorum seni galiba. Ben 32 yaşındayım çok iyi bir işim var, çirkin biriyim diyemeyecegim ama gel gör ki evlilik olmadı şu zamana kadar, cok isteyenim oldu o kadar çok oldu ki ama sonuçlanmadı hiçbiri(kader) . 2 sene önce kuzenim evlendi başka bir ilden geldi gelin, yengem anneme aynen şu cümleyi kurmuş" oğlanlarımız batıdan evleniyorlar, kızlarımız da evde kaldı" (bu arada bu yengenin kızı yok, yani laf direk bana) .
Bir kuzenim daha var o benle yaşıt kız onun küçüğü nişanlandı ( geçen hafta )o bekar, geçen gün görüntülü konuşuyoruz onla, nişanlanan kardeşi kapattıktan sonra "o ağlamış mıydı sanki" dedi . (Ya niye ağlasın,yani herkes bekarız diye gece gündüz ağladığımızı düşünüyor heralde) benim sana önerim gitme yanlarına samimi olma bu tarz insanlarla, seni üzmek için elinden geleni yapar boyleleri o yüzden takma kafana ve uzak dur böyle insanlardan ( bir tek bunu öneririm sana) benim psikolojisi bozdular hep ağlamaklıyım onların yüzünden uzak dur başka bişey demem, ve yapabilirsen sana her laf soyleyene karşılığını ver ben yapamıyorum malesef)

Potansiyel tehlikesin soyle damatlarini ogullarini sIkı tutsunlar yoksa kaparım de.

Şaka biyana evlilik nedir ? İlla 20li yaşlara geldiğimizde yapılması şart olan bişey mi ? Demekki onların kızının niyeti var evlerine gorücüyü kabul ediyolar.

Ben evime hiçbizaman görücü kabul etmedim ailemde etmedi ki ailem görücü usulu evlilik yapmış bununda çok mantıklı olduğunu savunan insanlar ( objektif olarak bakıp karşındakini daha iyi tanıyabiliyosun vs)

Ben 24te evlendim eşimin zoruyla yoksa asla evlenmezdim

Şimdi boşansam sabah biriyle takılır akşam terk ederim

Boşver hayatını yaşa

Maalesef toplumumuz evliliği bir görev olarak gördüğü için kendilerinde kafalarında da bir yaş çiziyorlar o yaşa kadar evlenemezsen evde kaldın hiçte evlenemezsen vah vah moduna geçiyorlar, çünkü bir bayanın tek başına ayakta güçlü ekonomik olarak kendini karşılayan bir model kafalarında çizemiyorlar... o yaşlı teyzeler evlenincede dertleri bitmiyor inan bana bu sefer çocuk soruyorlar, ben mesela evlendim hemen çocuk yapmadık 4. yılımdı oldu kızım anma velakin bu sefer de bunun çocuğu olmuyor kesin dedikodusuna geçtiler o yüzden takma milletin derdi bitmez hayatına yaşa

Seninle yasitim bana direk evde kaldin diyorlar ima da yok bende nasil olsa senin cektigini cekicem niye onceden cekeyim ki insan ozgur olunca vazgecemiyo kolay kolay napalim diyorum, o donup kendine bakiyo. Gram umrumda degil yani, hatta evlilik ne zaman diye sonranlara bugun gec oldu artik yarin diyorum..
bence bir sorun yok

Kime göre neye göre kaldın evde? Hem evde kalmak da nedir? Apar topar saçma sapan biriyle evlenip, koca kahrı çekeceğine. Sonra da sana etmediğini bırakmayıp, boşanacağına ki her ihtimal var. Hayırlı biri çıkar illaki karşına
İnşallah
Gereksiz insan mı yok... bir kere bu işler nasip işi, olursa olur olmazsa olmaz. Ben o zaman daha vahim durumdayım o teyzelere göre zira 37 yaşındayım Şahsen erken yaşta evlenmediğim için çok mutluyum. Erken yaşta evlenip mutlu olan da çok illa ki. Ama ben daha yeni hazır hissediyorum. Allah gönlümüze göre versin. İnsanların çoğu kendi çıkarları ve egoları için konuşur çoğu zaman. O yüzden aldırmamayı öğrenmek lazım.

Haklisin sanirim sirf jendi egolarini tatmin etmek icin konysup duruyorlar

Aldirmamak en guzeli bende onceden onemsemiyordum ama git gide bende hassaslastim bu konuda

Ayrıca karşındaki densiz insanların kalbini kırmayıp da, sen kırılıyorsan bu senin yaşam kaliteni etkiler. Mahalleden iki teyze, iki evlilik meraklısı kız yüzünden ben burda gelip konu bile açmam. Eskiden naiftim. Baktım herkes tepeme çıktı, şimdi diyorlar ki o işinden dolayı çeneli :KK48: aynen öyle diyorum. Koca kadınlar bile laf söylerken ölçüyor, tartıyor. Aman en iyisi pervasızlık. Hem bu kalp kırmak değil ki, içinin dışının bir olması bence :KK51:
Eskiden bende cok naiftim insanlari incutmemek icin cok dikkat ediyordum hic ters konusmazdim simdide kirmamaya ozen gosteriyirum ama artik insanlarin goruslerine karsi lafımi soyledigik icin bile cok degismisim diye lafim donuyir

Aslinda dusunmeden etmeden kirsak rahat edicez

Evlenip mutsuz olacagina evde kal.... sana bunu soyleyenlerin bir cogu evlilikten ne hayir gormuski seni de bu guzel muesseseden eksiksin diye düşünüp üzülüyorlar... bos laf onlar... aşık ol... cankn isterse bi ara evlenirsin...ya nedir bu evde kalma mevzusu yaaa... milletin uydurmasi...kizim sen bekar ve ozgur bi kadinsin... sana laf sokanlarin eline gecmeyecek bi mertebe:rapci:

Gercekten konusanlarin bi cogu mutsuz evlilik yapmis kocadan kaynanadan cekmis hatta kizlari bile ceken insanlar
Bazen ozellikle sadece kirmak incutnek icin konustuklarini dusunuyorum

32 de evlendim. Yok bu yaştan sonra aşık olamazsın,bulduğunda evlenirsin ..... duymadığım kalmadı ki diyenler akrabaydı.kimseyle görüşmedim eve gelecekleri zaman gezmeye gittim. Aşık olup sevdiğim adamla evlendim şimdi de eşin çok iyi,ondan iyisini bulamazdın. ... deyip duruyor. Veshasıl herkes her durumda konuşuyor. İstemediğiniz ortamda bulunmayın
Zaten pek fazla bi ortamda bulunmuyorum ama eve gelenlerden kacamiyarum yada dugun nisan soz gibi ortamlara bile pek katilmam mecburiyet durumundakilere
Ama girseler ayak ustunde laf sokanlar bike oluyor

Zulüm evlenince bitecek mi sanıyorsun yada doğurunca hele bu ülkede lohusaya yapılan bir zulüm varmış ki iyilik Ogut adı altında yapılan kürekle ağzına vurmak istediğim çok insan oldu en son birine dedim ki gel anlattığın gibi sen bak ben severim hele bir süt zulmü var ki 33 yaşında evlendim ama böyle zulüm görmedim sanma ki evlenince bitecek

Haklisiniz illaki konusacak bisey buluyorlar insanlqri kirip dokecdk yada hayatlarina mudahil olacak ama sanirim bu konuda konusa konusa benidw bu konuda hassaslastirdilar

tamamen cahillik çevreni değiştir cahil cuhela insanlarla ne muhattap oluyorsun ki. işte ben böyle konuşuncada aşağılamış oluyorum herkes hududunu bilecek böyle şeyleri açık açık konuşmak bile terbiyesizlik.o teyze evlenmişde ne olmuş , kızlarına görücü gelmişte ne olmuş. bilimi mi ilimi mi bulmuşlar.hiç sevmediğim insan tipleri bunlar taktığına değmez.
Haklisinkz ama ben artik neredeyse bulundugum mecliste koca lafini etmeyen bi kisi bile bulmam imkansiz gibi oldu

Oturan evlen diyo kalkan evlen diyo

Bide cevreyle irtibatimi istedigim kadar keseyim bide kendimizi doyutlayamadigimiz akraba gruhu var
Bu tur ortamlarda cok takilma. Takiliyosan da kafana takma. Teyzelerin muhabbeti budur ne konusacak iste, evli olsan cocuk sorar bitmez darlamalari

Ben zaten neredeyse evden cikan biri bile ddgilim ama olur ya cikayim yada eve biri gelsin 10 dakikadan sonra lafi oraya getiriyorlar

annen anlatsın kardesin anlatsın . en azından bir iki demek lazım .

Ben gorusmek isteyenlerden kardeslerime dahi soz etmem annemlede pek yakin degiliz dogrusu bir keresinde annemde benzer bi imada bulundu hatta cok kirici bi sekilde

Bende ters bi sekilde sen nerden biliyorsun kimse olmadigini illa eve gelip gorunmeleri mi lazim

Annem bile olsa birileri bizde gorurfuk gibi kirici bi laf soyledi bazen dysunuyorumda insanin annesi boyleyse insanlarin soyledikleri az bile

32 yaşındayım 8 yıllık evliyim. bebeğim olmuyor diye aynılarının farklı bi versiyonunu ben yaşıyorum. bebek sahibi olmuş arkadaşlarıma gözün aydın diye aradığımda bana da bebek nasip etmesi için çok dua ettiklerini söylüyorlar ve sürekli çocuklarına maşallah dememi istiyorlar gerekli gereksiz.

aslında hiç ama hiç umrumda değil, siz bunlara takılıyorsanız daha çok çekeceğiniz var hayattan. millet hep konuşacak çünkü.

bazı şeyler sorgulanmaz. iş, eş, çocuk konuları yazılmıştır. Allah hepsinin hayırlısını nasip etsin. o yüzden millet konuşsun siz eğlenin. ne kadar takarsan o kadar maruz kalırsın benden söylemesi.

dedikoducu teyzelere taviz verme derim ben:))
onlar hep vardı hep var olacaklar.
hep konuştular ,heep te konuşacaklar.
ne konuşarak kendini düşür, ne de bu zırvalıklara kafa yor.

Eskiden bende umursazdim yas ilerlenfiginden midir nedir daha bi hassaslasiyorum sanirim
Ben sizi konuda hatali buldum.
"Gorucu usulu felan benlik degil" diyorsunuz. Anladim olabilir.
Ama peki hic belirttinizmi bunu gorucu haberini ucuran kisilere " eger bana ilgi duyuyorsa ciksin karsima adayim, anasini yollamasin" diye?
Eger bunu konusmadiysaniz hep boyle beklemede kalirsiniz.
Boyle seyler konusulmali ve bilinmeli. Alninizdan okuyamazlarki sizn tercihinizi.
Mesela ben sokakta onume atlayan (ne kdr saygili olursa olsun) bi erkegi cok pis geri teperim. Ve gelecegi varsada istemeye istemem ben oyle birini. Anasini yollasin, ailemin onayindan snra gorusurum. Oysaki siz diyosunuzki " anasi devreden ciksin, gorucu usulu olmaz' .
Insanlr bunu bilmeli.
Mesela ben belirttim " gorucu usulu tercihim ama oglan koru korunede gelmis olmasin. Anasinin tavsiyesi uzerine degil, oglan beni bi yerde gormus begenmis olsun ve oyle anasini yollasin" diyorum. Ve bunu acik acikta belli ettim.
Aslinda bi kac defa soyledim anlamayinca anlamiyorlar iste

Hani imali imali laflarda bulunmasalar dertlerini acik acik soyleseler bende acik acik duzgun bi dille anlaticam cevap vericem yok

Simdi direk kalksam ima ettiklerine karsi acik acik cevap versem bu seferde biz bisey demedik nerden cikardin bunlari diyecekler cok iyi biliyorum

Mesela is ortaminda falan soran erkekler olurdu bende onceligi okul okumaya verdigimi (ben universiteye cok gec hazirlandim ve o zamanlar kesinlikle onceligim universiteydi) o donemde dusunmddigimi simdide gsc oldugunu dusunuyorum artik dusunmuyorum der bitirirdil onlarda ya dusunceme saygi duyup kapatirlardi bi daha irdelemezlerdi

Yada oyle dusunme hatali dusunuyosun deelerdi hatta erkekler oyle bi konusurlardi benimle ki neredeyse ben bile hergun isteyenim talibim var zannecek kadar

Ama yakinlarim olan kadinlar acik acik soylemiyorlar ki illa ima edecekler o zanan soyleyecdk biseyde bulamiyorum

Valla yuzune acik acik evde kaldin deseler bu kadar uzmezler cunku en azindan verecek cevabim olur

Ooo beni ne insanlar istedi aylarca pesimden kosanimi ararsin habersiz kapi gelip isteyeni mi ararsin de . Kibre karşı kibr farzdir .
Napalim yani mutluluk evlilik iyi hos da. Ya mutsuz olursan onlar mi pişman olacak sen mi

Dediginizi yapmak lazimda iste ne bende o potansiyel var nede su insanlar acik acik soyluyorlar acik acik konussalar bebde avik acik duzgun bi sskilde konisucam biliyorum konussam aaa biz bisey mi dedik sen yanlis anladin diyecdkler

Sonradanda o kadar uzuluyor ki herseyi yanlis anliyor ustune aliniyor diyecdkler

Vallaha canım hiç takma bence. Ayrıca evde kaldım diye bi tabir yok artık bu devirde..
Çağ değişti,kadınlarımızın gözü acıldı,düşünceleri gelişti ve daha dikkatli mantıklı bakmaya çalışıyoruz artık kanımca. Artık 30 yaş bile bazılarına göre evlenmek icin erken.
Misal beni 18 yaşımda istemişlerdi,ilk görüştüğüm erkek arkadaşımdı isteyen kişiler ,annem vermedi. Benim kızım okuyacak,bu yaşta evlenmek de neymiş vs dedi yolladı.sonra ayrılmıştık kendisiyle. 6 sene sonra tekrar karşıma cıktı tekrar evlenme teklifi etti bu sefer ben kabul etmedim cünkü olgunlaşmış ve fikirlerim değişmişti. Şimdi ise iyiki annem beni zamanında vermemiş diyorum. Şuan aşık olduğum başka bi erkekle sözlüyüm seneye düğünümüz olacak ve ben 28 yaşında gelin olacağım.
Yaşı hiç takmıyorum cünkü doğru insan ile geç tanıştım.hatalı ve erken bi evlilik yapmaktansa geç ama doğru bi evlilik yapmaktan yanayım. Ben senin yerinde olsam dalga geçerim o söylenen sözlerle.

Ah keske acik acik soyleseler bendd yarim yamalak cevaplar yerine adam akilli cevap versem bazen siz evlendinizde noldu diyesim geliyo bi cogu mutsuz evliligi gormus insanlar biliyorum ki o laf onlarin canini cok acitacak biseyde demek istemiyorum

Eskiden bende umursazdim yas ilerlenfiginden midir nedir daha bi hassaslasiyorum sanirim

Aslinda bi kac defa soyledim anlamayinca anlamiyorlar iste

Hani imali imali laflarda bulunmasalar dertlerini acik acik soyleseler bende acik acik duzgun bi dille anlaticam cevap vericem yok

Simdi direk kalksam ima ettiklerine karsi acik acik cevap versem bu seferde biz bisey demedik nerden cikardin bunlari diyecekler cok iyi biliyorum

Mesela is ortaminda falan soran erkekler olurdu bende onceligi okul okumaya verdigimi (ben universiteye cok gec hazirlandim ve o zamanlar kesinlikle onceligim universiteydi) o donemde dusunmddigimi simdide gsc oldugunu dusunuyorum artik dusunmuyorum der bitirirdil onlarda ya dusunceme saygi duyup kapatirlardi bi daha irdelemezlerdi

Yada oyle dusunme hatali dusunuyosun deelerdi hatta erkekler oyle bi konusurlardi benimle ki neredeyse ben bile hergun isteyenim talibim var zannecek kadar

Ama yakinlarim olan kadinlar acik acik soylemiyorlar ki illa ima edecekler o zanan soyleyecdk biseyde bulamiyorum

Valla yuzune acik acik evde kaldin deseler bu kadar uzmezler cunku en azindan verecek cevabim olur

O evde kaldin diye igneleyenlerden bahsetmiyorum. ' bi talibin var gelmek istiyor' diyenlere belli et dusunceni.

Madem dert ediyorsunuz bana etraftan bakıştırın de sen de.Kendim nasıl bulayım.Bu iş çevreye düşer de..Fırsata çevir bu durumu:)

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, hatta en çok ben anlıyorum seni galiba. Ben 32 yaşındayım çok iyi bir işim var, çirkin biriyim diyemeyecegim ama gel gör ki evlilik olmadı şu zamana kadar, cok isteyenim oldu o kadar çok oldu ki ama sonuçlanmadı hiçbiri(kader) . 2 sene önce kuzenim evlendi başka bir ilden geldi gelin, yengem anneme aynen şu cümleyi kurmuş" oğlanlarımız batıdan evleniyorlar, kızlarımız da evde kaldı" (bu arada bu yengenin kızı yok, yani laf direk bana) .
Bir kuzenim daha var o benle yaşıt kız onun küçüğü nişanlandı ( geçen hafta )o bekar, geçen gün görüntülü konuşuyoruz onla, nişanlanan kardeşi kapattıktan sonra "o ağlamış mıydı sanki" dedi . (Ya niye ağlasın,yani herkes bekarız diye gece gündüz ağladığımızı düşünüyor heralde) benim sana önerim gitme yanlarına samimi olma bu tarz insanlarla, seni üzmek için elinden geleni yapar boyleleri o yüzden takma kafana ve uzak dur böyle insanlardan ( bir tek bunu öneririm sana) benim psikolojisi bozdular hep ağlamaklıyım onların yüzünden uzak dur başka bişey demem, ve yapabilirsen sana her laf soyleyene karşılığını ver ben yapamıyorum malesef)

Zaten konusanlar genelde hep akraba taifesi soyledikleride imali laflar gelinim sana soylutorum kizim sen anla ozellikle bi akrabamiz oyle

Birisi cikip acik acik derdini anlatsa evlilik dusunuyomusun talip var mi dese
Bizde diyicez ki dudunuyorum kismet yok ya diycez kismet var simdi dusunmuyoruz ya olnuyor deriz bisey deriz ama yok illa imali imali laf sokacaklar aslinda dertleri cevap almak degil sanki sorsalar cok uzulecekleri bir cevap almaktan korkuyorlar iyi taliplerimiz okdugunu duysalar bozulacaklar ya imali imali laf sokmak islerine geliyo

Cok sukur ki senin isin var ayaklarinin uzerinde duruyor hem taliplerinde varmis

Ama iste kimisinin derdi sirf laf sokmak
Evli bi tanidigimizin annesi heryerde kizlarina cikan taliplerden soz edip duruyo onunda bekar kiz kardesleri falan var yabi her ortamda gelen talioleri anlatip ovunurler

Gecen o tanidik bi yakinimizi sordu o evlendi mi bekar mi hala diye sordu sordu kiside benden bi yas kucuk

Bende dedim ki yok evlenmedi ama cok talipleri var kendi dusunmuyor herhalde dedim
Aynen desene evde kalmis yani evlenmedikten sonra istedigi kadar talibi olsun dedi (sanki arada banada laf soktu)soylerken kendi kardeslerini de mi dusunmuyor anlamadim

Madem dert ediyorsunuz bana etraftan bakıştırın de sen de.Kendim nasıl bulayım.Bu iş çevreye düşer de..Fırsata çevir bu durumu:)
Verilecek en guzel cevap bu herhalde ama bu cevabi versem varya artik hakkimda cikacak dedikodularin ardini arkasini dusunemiyorum :)

Ben de sinir oluyorum boyle ovunup duranlara.Benim annem dahi bana anlatmaz seni su begenmis bu istiyor frlan diye herkesi geri cevirmis hicbir ortamda da bahsetmedi ennemle ikimiz.Ama etrafimda o kadar var ki anlatan artik bayiyor hic de ilgimi cekmiyor.Ama su taktik ise yariyor bende bu sene balalndir ballandira anlattim karsidaki insanlar cok konusmuyor o zaman :confused:

Lorentz Lorentz Allah hayirlisiyla tez zamanda anne olmayi nasip etsin insallah

Bazi insanlarin kasti boyle konustuklarini dusunuyorum ben boyle evlilik cocuk durumunda isim bile belirtmem kimse kirilmasin diye darisi aysenin fatmanin basina demek yerine daridi isteyenlerin basina derim ama insanlar aanki ozellikle baskalarini uzup kirma derdindeler

Bu arada insanlarin masallah dmeyi tembihlemelei gercektwn cok kirici ama uzulme lutfen valla su evde kaldigimi dusundukleri icin ben bile birinin cocugu oldugunda artik bakmaya cekiniyirun nazar etti diye dusunecekler diye

Sirf onsanlarin laflari imalari yuzunden nerde nasil davranacahiz tedirgonligi basladi

Ben de bu tarz insanlardan dolayı insanlardan kaçar oldum. Asosyal bir insanım artık.

Öyle şeyler duyuyorum ki! Beni isteyen birinin akrabası demiş ki anneme çok pişman olacaksın kızını vermedin diye bu oğlana. E tabi o kişi evlenmiş benimde daha kısmetim çıkmadığı için kim bilir arkamdan başka daha neler konuşuluyordur. Allah mutlu etsin yuvasında o kişiyi. Gözüm yok kimsenin mutluluğunda.

İnançlı insan böyle şeylerin kader, kısmet olduğunu bilir. Her şeyin hayırlısını dilerim herkes için.

Ben de biliyorum her şeyin hayırlısıyla olması gerektiğini ve gerçekten de hayırlısıyla istiyorum sırf olsun diye hayırsız bir evlilik yaşanmaz. ''Evde kalma'' kelime kalıbının ilkelce, cahilce olduğunun da bilincindeyim. Böyle şeylerin kader olduğuna da inanıyorum. O cahilce konuşan insanları sallamaya gerek olmadığının da farkındayım ama gel gör ki bu ruh, bu kalp demirden değil. Robot gibi programlanmış değiliz ki bu tarz şeyleri duyup da etkilenmemeye ayarlayayım kendimi.. Her ne kadar her şeyin farkında, bilincinde, mantığında olsam da yine bu tarz cümlelere, imalara, tavırlara elimde olmadan üzülüyorum. Üzülmemek için neler yapmazdım ama maalesef buna engel olamıyorum.

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Sana takma demeyeceğim. Çünkü gerçekten takma demekle insan tamam takmam diyemiyor ama bu sözlere dayanamıyorsan onlardan uzak kal. Boş ver arkandan ne konuşurlarsa konuşsunlar. Sen duymuyorsun ya. Önemli olan bu kalbi acıtan sözlerle muhattap olmamak.

Allah bu cuma gününün hatırına isteyen bütün bekarlara haklarında hayırlı olacak eş, bir yuva, hayırlı evlat(lar) nasip etsin.

Güzel düşün güzel olsun inşaAllah hakkında her şey..

Ben de sinir oluyorum boyle ovunup duranlara.Benim annem dahi bana anlatmaz seni su begenmis bu istiyor frlan diye herkesi geri cevirmis hicbir ortamda da bahsetmedi ennemle ikimiz.Ama etrafimda o kadar var ki anlatan artik bayiyor hic de ilgimi cekmiyor.Ama su taktik ise yariyor bende bu sene balalndir ballandira anlattim karsidaki insanlar cok konusmuyor o zaman :confused:

Bigun acicam agzimi tek tek secerelerini sayip ovunucemde ovunucem :KK53:

Isin sakasi bi tarafa sadece gorusmek istemis insanlar talip olmuslar sonucta ne ciddi bi gorusmem oldu ne kabul ettim yani ne diye ego tatmin etmek icin bu tarz aeylwri kullanirlar mantigim almiyo

Ama sanirim benimde dyruo dinlenmeden anlatip ovunmem lazim

Back