- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
Ben de bu tarz insanlardan dolayı insanlardan kaçar oldum. Asosyal bir insanım artık.
Öyle şeyler duyuyorum ki! Beni isteyen birinin akrabası demiş ki anneme çok pişman olacaksın kızını vermedin diye bu oğlana. E tabi o kişi evlenmiş benimde daha kısmetim çıkmadığı için kim bilir arkamdan başka daha neler konuşuluyordur. Allah mutlu etsin yuvasında o kişiyi. Gözüm yok kimsenin mutluluğunda.
İnançlı insan böyle şeylerin kader, kısmet olduğunu bilir. Her şeyin hayırlısını dilerim herkes için.
Ben de biliyorum her şeyin hayırlısıyla olması gerektiğini ve gerçekten de hayırlısıyla istiyorum sırf olsun diye hayırsız bir evlilik yaşanmaz. ''Evde kalma'' kelime kalıbının ilkelce, cahilce olduğunun da bilincindeyim. Böyle şeylerin kader olduğuna da inanıyorum. O cahilce konuşan insanları sallamaya gerek olmadığının da farkındayım ama gel gör ki bu ruh, bu kalp demirden değil. Robot gibi programlanmış değiliz ki bu tarz şeyleri duyup da etkilenmemeye ayarlayayım kendimi.. Her ne kadar her şeyin farkında, bilincinde, mantığında olsam da yine bu tarz cümlelere, imalara, tavırlara elimde olmadan üzülüyorum. Üzülmemek için neler yapmazdım ama maalesef buna engel olamıyorum.
Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. Sana takma demeyeceğim. Çünkü gerçekten takma demekle insan tamam takmam diyemiyor ama bu sözlere dayanamıyorsan onlardan uzak kal. Boş ver arkandan ne konuşurlarsa konuşsunlar. Sen duymuyorsun ya. Önemli olan bu kalbi acıtan sözlerle muhattap olmamak.
Allah bu cuma gününün hatırına isteyen bütün bekarlara haklarında hayırlı olacak eş, bir yuva, hayırlı evlat(lar) nasip etsin.
Güzel düşün güzel olsun inşaAllah hakkında her şey..
Allah razi oldun insallah h
Isteyen herkese hayirlisiyla hayirli bir evlilik nasip olur
Desiginiz gibi evlilik kader kesmet guya bu imalarda bulunan hrkeste kadere inancli kimseler ama karsisindaki insanin kirilacagini bildigi halse neden noyle imali laflarda bulunuyorlar hala anlamis degilim
Onceden bende pek umursamazdim soylenenleri ama simdi yas ilerledigi icin mi insanlarin davraniskari daha kirici oldugu icin mi anlamadim artik daha cabuk kiriliyorum umursamamaya calisiyorum ama iste nereye kadar soylesinler laf soksunlarda kaldiralim
Keske hani acik acik evde kaldin deseler bende desem ki arada oluyor taliplerde nasip degil ki olmuyor diteyim
Ama yok illa ustu kapali imali imali konusacaklar
Hakkimizda hayirlisi insallah