ille dürüst olup gercegi soylemem mi lazım.

Ne olursa olsun dürüst ol önce kendine olan saygından dolayi.. Açıkça söyle sen daha önce böyle bir şey yaşadın diye pis olacak değilsin ya yada önüne gelene yatan değilsin ya ayrıca öyle olsan ne olur önemli olan ruhunun zihninin ne olduğunu önemli değil mi ? Diyelim ki söylemedin yarın öbür gün başkasından öğrendi yada diyelim ki beraber oldunuz anladı ne diyeceksin kızlık zarm esnekmi diyeceksin ? Ya sen onun yerinde olsan ve kandirilsaydin?

Eger seni bunun için kabullenmeyecekse kapıyı derhal goster ve üzülme sen dürüst oldun ve Vicdanın rahat olacak bence geç bile kalmışsin soylememekle..

Durma bi an once söyle sonra çok üzülürsun esin olacak sa bu adam asla kandırmamali saklamamalisin

Demedin diyelim evlendiin ve anladı sordu kabulenmedi.. nolcak.. öncaden neden demedin demezmi..

Bu hatalar yapilmalimi yapilmamalimi tartisilir ama insaniz hatalar bizim icin ben olsam anlatirdim hata yaptigimi bakire olmadigimi soyleerdim cunku evlendikten sonra 1 damla kanin pesinden kosabilir cokta guvenmemek gerek ben durustlugun her zaman kazandiracagina inaniyorum

Diyelim ki söylemediniz, herşey yolunda gitti evleneceksiniz ilk geceye kadar içiniz içinizi yiyecek, sürekli bir tedirginlik. Madem böyle geniş düşünceleri var söylemelisiniz. Zaten sert bi tepki gösterirse iş baştan kopmuş olur.

Ben normalde geçmişin pek kurcalanmasından yana değilimdir.
Ha evet olurda sorarsa söylerdim ama anlattığına göre adam aklı başında mantıklı birisi.
Ve az çok anlattıklarına göre bu durumu kötü karşılayacağını sanmıyorum.
Bence böyle bir insana dürüst olunması gerektiğinden yanayım.

bence nişandan sonra soylemelisiniz çünkü : ona açıklama şöyle olmalı bu benim için ciddi bir mesele başımdan boyle bir olay geçti bunu sana şimdi anlatıyorum çünkü bu herkese anlatabilceğim bişi deil evlilik düşündüğüm insana soyleyebilceğim bişi... evlendikten sonra anlatmak istemedim sebebi ise sana haksızlık edecek olmaktı tabiki karar senin sonuçta nişanlıyız ve sen istemezsen bu iş biter bir cahillikti ama insan hata yapabilio ...

nişanlanmadığın birine karşı sorumlu deilsin nişanlılık kanunda da yerini alan evlenme vaadiyle olan bişi bence nişanlanmadan asla soyleme gerek yok...

O size hayatı boyunca kimle ne yaşadığının hesabını tek tek verdiyse siz de vermek isterseniz verirsiniz o hesabı.. Yoksa ne münasebet benim geçmişte yaşadığım detayları bilmesinine hiç gerek yok karşıdaki insanın yani.. Bence bu konuların açılması bile çok fazla ilkel.. Yok zar önemli değil de falan..yok bir damla kan da önemli değil de falan.. yani hiç konuşulacak konu değil bunlar bence keşke oralara kadar bile girilmeseydi derim ben.. Ama yine de siz bilirsiniz.. Zaten bi insanın halinden tavrından medeniyet seviyesi anlaşılmıştır bu saate kadar diye düşünüyorum.. Eğer sonradan bi sorun çıkacak olursa ben seni medeni bi insan sanmıştım kendini öyle anlatmıştın dersin.. Bu benim bedenim kimseye bişey izah etmek zorunda olduğumu düşünemedim kusura bakma dersin ertesi gün boşar gidersin öyle de bi adamı zaten.. kafana çok takma bence böyle şeyleri.. daha mühim şeyler var 2 insanın evlenmesi sırasında düşünülmesi gereken

Yahu söylenemeyecek kadar utanılacak bir şey olsaydı zaten yapmazdınız diye düşünüyorum. Siz bunu utanç içinde söylerseniz partnerinizin bunu başınıza kalkması kuvvetle muhtemel. Yaptığınızın arkasında durun, nihayetinde 29 yaşında yetişkin bir bireysiniz... Açıkça durumu açıklayın gerisini ona bırakın..

Normal şartlarda söylenmesi gerektiğini düşünüyorum, eşler bu konuda birbirine dürüst olmalı. Ama karşımızda bir türk erkeği var. Evlenmeden önce bekaret önemli değil deyip evlendikten sonra en ufak bir olayda yüzüne vuranı biliyorum. Hiçte beklemediğim gayet modern biriydi. Eşi bu yüzden çok zor dönemler geçirdi.

Bence söyleme ya gerek yok...

Şimdi şöyle birsey var. Farzet ki söyledin adam şaşırdı bunu senden beklemezdim dedi ayrıldı naparsın pişman olur musun keşke söylemeseydim diye yoksa yapacak bişey yok beni geçmişimle yargılayan bir adamla zaten olmazdı diyebilir misin ? Yada şaşırdı ama ayrılmadı tepki gösterdi bugüne kadar niye söylemedin ben sana güvenmiştim gibisinden. Bu cümleleri en az 2 ay duyacaksın katlanabilir misin ? Çok sıkıntılı bir durum ya Allah yardımcınız olsun erkeklere de güven olmuyor bazısı yobaz görünmemek için oda neymiş diyo ama arkasından da ben sana güveniyorum cümlesi gelince sen yapmazsın manasına geliyor

konu sahibi zaten insanların fikrini öğrenmek için konu açmış ki içerikte de fikrimizi soruyor zaten. tabi ki fikrimizi söyleyeceğiz. o okuduklarından kendi doğrusunu seçer zaten. son karar onun. fikir vermekten daha mantıklı birşey daha olamaz heralde bu forumda.

Bu adamla sevişmeden mi evleneceksin ki? Yazı-tura atmak gibi geliyor bana.
Çok acayip bir düşünce. Dur bi yatakta deneyeyim beğenmezsem olmaaz :

ben sevdiği zaman sevişebilenlerdenim...

canım eğer konu arkadaşın için önemliyse o zaten sorar. senin özellikle söylemene gerek yok bence

valla bende merak ediyorum

Kızlar söyledim zamaninda boyle birsey yasadim ben dedim bi sustu (bu konusma tlfda oluyor bu arada) bu susma beni bakire zannettiginin kanitiydi bence sonrasinda "canim anlatmana gerek yok beni ilgilendirmez geçmiş , şimdiden sonrasi önemli ben seni bacak aran icin sevmiyorum evlenene kadarda nasil istersen oyle ilerleyecek ( bunuda ben bunu yasadm ama evlene kadar hic bi sekilde cinsellik yasamk istemiyorum dedim ondan dolayi dedi) seni sen oldugun icin seviyorum lutfen boyle seylere takilipta kendini üzme"dedi.

Konusmanin ana cumlelerini yazdim size daha uzun konustuk yoksa..

Rahatladim mi evet kuş gibiyim suan hertepkisine karsilik bi cvp dusunmustum o bana şunu derse bunu derim falan diye herseye kendimi hazırlamistim..
Bunu soylemeyedebilirdim ama içim hic etmeyecekti kesinlikle diktirme islemide yapmayacaktim suan bunlarin hicbirinin stresine gerek kalmadi.
Hepinize teker teker teşekkür ediyorum yorumlariniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…