• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla Ölmemiz mi Lazım?

Ben bu dediklerinize akıl erdiremiyorum. Hukukcuyum, gerçekten birini kaçıran kimse hakim kararı ile asla serbest kalamaz. Tanık olmasa mobese vardır bir şekilde delil muhakkak bulunur. Hadi bulunmadı. En kötüsünü düşünelim, 2 avukatı var diyorsunuz. Neden uzaklaştırma emre çıkartmamışlar? Dinlemedi onun avukatını diyorsunuz yani hakimin diğer taraftan ne gibi bir çıkarı var ki dinlemesin.

Yanlış anlamayın ben size karşı değilim hatta kadın hakları benim için en önemli hukuk konusu ama yazdıklarınıza göre şüphelinin serbest kalmà ihtimali yok. Hadi kaldı arkadasinizin avukatları neden uzaklaştırma emri çıkartmadı? Anlayamiyorum.

Darp raporu da var kendi kendini darp etti demis. Uzaklastirma emri vardir heralde de. Oyle sacma sey olmaz ama hakim soz vermese bile söz alınır bu kadar hakliyken nasi haksiz düşülür ben anlamadim. Eksik anlatilan biseyler var. Ekside baslik acacaktim ama isin icinden cikamadim ben kendi mantigimla. Silah var pompali var kelepce var hic mi delil yok. Bi anlatin.

Koruma tedbiri aldırsınlar savcıyla görüşsünler ne biçim iş illa bir dahamı zarar versinler adalet kalmadı ülkemizde sosyal medyada kalabalık haber gruplarında paylaşın mesela çalar saat ailesi var bildiğim Allah fırsat vermesin bu pisliklere.

Ben bu dediklerinize akıl erdiremiyorum. Hukukcuyum, gerçekten birini kaçıran kimse hakim kararı ile asla serbest kalamaz. Tanık olmasa mobese vardır bir şekilde delil muhakkak bulunur. Hadi bulunmadı. En kötüsünü düşünelim, 2 avukatı var diyorsunuz. Neden uzaklaştırma emre çıkartmamışlar? Dinlemedi onun avukatını diyorsunuz yani hakimin diğer taraftan ne gibi bir çıkarı var ki dinlemesin.

Yanlış anlamayın ben size karşı değilim hatta kadın hakları benim için en önemli hukuk konusu ama yazdıklarınıza göre şüphelinin serbest kalmà ihtimali yok. Hadi kaldı arkadasinizin avukatları neden uzaklaştırma emri çıkartmadı? Anlayamiyorum.

Uzaklaştırmayla ilgili bilgim yok canım ama olsa bile ona rağmen zarar verenleri de görüyoruz malesef... Ya hatta yurt dışına çıkma yasağı bile konmamış ben de düşündükçe aklımı kaçırıyorum. Arkadaşım diyor ki bana bu süreç ilk başladığında boşuna şikayetçi olma onun arkası sağlam bir şey yapamazsın dediler ama ben artık kaçmaktan bıktım o yüzden sonuna kadar davamın arkasındayım...
İşe bak ya neredeyse kaçırıldığı için arkadaşım suçlu olacak...

Darp raporu da var kendi kendini darp etti demis. Uzaklastirma emri vardir heralde de. Oyle sacma sey olmaz ama hakim soz vermese bile söz alınır bu kadar hakliyken nasi haksiz düşülür ben anlamadim. Eksik anlatilan biseyler var. Ekside baslik acacaktim ama isin icinden cikamadim ben kendi mantigimla. Silah var pompali var kelepce var hic mi delil yok. Bi anlatin.

Silah var kelepçe var darp var kızın beyanı var daha ne lazım bilmiyorum tecavüz etmesi veya öldürmesi lazımdı galiba.

Arkadasim özelden yazsana bana zanlinin ismini cismini olayin detaylarini ifşa edilmesini istiosun madem ya da burdan yaz.

Ay ne bileyim haklıyken haksız duruma düşeriz diye ödüm kopuyor

Ben hiç anlam veremiyorum. Kocası tokat atınca görünmeyen şey için darp raporu alıp kocasının neredeyse tum malvarlığını manevi tazminat adı altında alan müvekkiller var. Bu bahsedilenler çok çok ağır.

Bu bayan için demiyorum, çünkü hiç tanımıyorum kendisini ama bir hocamızın lafı hep aklıma gelir. Evlenirken fotoğrafçılarà 2 bin veren, düğün salonuna 15 20 bin veren insanlar bosanirken, basına birsey geldiğinde 3 bin çıkartıp avukata veremez. Ben savunurum kendimi der google dan bakar demişti. İyi bir avukat çok önemli. Şu yazilanlardan sonra beraat kararı nasıl alınır hala anlamadım. Keşke dosyayi görebilsek

Ben hiç anlam veremiyorum. Kocası tokat atınca görünmeyen şey için darp raporu alıp kocasının neredeyse tum malvarlığını manevi tazminat adı altında alan müvekkiller var. Bu bahsedilenler çok çok ağır.

Bu bayan için demiyorum, çünkü hiç tanımıyorum kendisini ama bir hocamızın lafı hep aklıma gelir. Evlenirken fotoğrafçılarà 2 bin veren, düğün salonuna 15 20 bin veren insanlar bosanirken, basına birsey geldiğinde 3 bin çıkartıp avukata veremez. Ben savunurum kendimi der google dan bakar demişti. İyi bir avukat çok önemli. Şu yazilanlardan sonra beraat kararı nasıl alınır hala anlamadım. Keşke dosyayi görebilsek

Beraat değil canım tutuksuz yargılanıyor ama ikinci duruşma taaa kasımda o zamana kim öle kim kala

Hep diyorum hep de diyeceğim bu sözümün arkasında da duruyorum " Bizim bu Türkiye de adalet diye birşey yok.." belki bu sozume tepki gösterenler olacak ama biraz düşünün neden hep türkiye de çocuk istismarı zorla kızlarımıza el koyma çabası neden başka ülkede duymuyoruz böyle birşey.. eğer ki adaletimiz olsaydı herkese gereken cezayı verseydi o küçük yavrularımız şuan evlerinin bahçelerinde oyun oynuyor genc kizlarimiz tereddutsuz istedikleri gibi dolaşıyor olacaklardı.. insanlarımız cani gaddar küçük çocuklara bile göz dikiyorlar ne kadar mide bulandırıcı bir durum o kadar yoksulluktalar ki yetmiyor erkek çocuklara bile neyse ya çok doldum içimi doksem sayfalar yetmez.. ALLAH islah etsin... Son olarak şunu da ekleyeyim evet illa ölmemiz lazım adalet olması için..
Başka ülkelerle ilgili araştırma yaptınız mı ki?
Ben yaptım. Birkaç İngilizce yayın yapan siteye baktım.
Bazı İskandinav ülkeleri ve ABD de kadına taciz konusunda yapılan çalışmalarda beni dehşete düşüren bilgiyi yazayım size;
1994-2013 yılları arasında 15-24 yaş arası taciz/tecavüze uğrayan genç kızların % 80 i şikayetçi olmamış, adalete ve polise güvenmedikleri için.

O yüzden bir şeylere isyan ederken mantıklı yazalım.

Aynen doğru söylemişsin serbest bırakmışlar ki yarım kalan işini tamamlasın. Bu kararı veren hakimlerin kendi çoluğu çocuğu olsa böyle rahat davranırlar mıydı acaba ? Bu ülkede kadın olarak dünyaya gelmek en büyük suç sanırım, yazıklar olsun.

Uzaklaştırmayla ilgili bilgim yok canım ama olsa bile ona rağmen zarar verenleri de görüyoruz malesef... Ya hatta yurt dışına çıkma yasağı bile konmamış ben de düşündükçe aklımı kaçırıyorum. Arkadaşım diyor ki bana bu süreç ilk başladığında boşuna şikayetçi olma onun arkası sağlam bir şey yapamazsın dediler ama ben artık kaçmaktan bıktım o yüzden sonuna kadar davamın arkasındayım...
İşe bak ya neredeyse kaçırıldığı için arkadaşım suçlu olacak...

Kaçırıldığı için arkadasinizi suclamadim ben. Sadece anlatiklarinzda noksan olan şeyler var. Ben adalet mükemmel uygulanıyor demiyorum ama böyle muz Cumhuriyetinde yaşanıyor gibi yazılmasıni aklım almıyor.

Yurt dışı çıkış yasağı demissin iz. Buna gelene kadar ne tedbirler var. Uzaklastirma emri cikartsaniz, bu adam mahallesinde görülse direk yargılama olmaksızın hapis yatar. Bu bir hakim kararına Bile bağlı degil. Bu kadar basit bir yöntem varken yazdıklarınızı anlayamiyorum. Yani böyle bir sonuç gelmiş olabilir ama muhakkak noksan bir yer var diyorum.

Lütfen ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi hakkında kanunu okuyun. Gayet kısa.

Başka ülkelerle ilgili araştırma yaptınız mı ki?
Ben yaptım. Birkaç İngilizce yayın yapan siteye baktım.
Bazı İskandinav ülkeleri ve ABD de kadına taciz konusunda yapılan çalışmalarda beni dehşete düşüren bilgiyi yazayım size;
1994-2013 yılları arasında 15-24 yaş arası taciz/tecavüze uğrayan genç kızların % 80 i şikayetçi olmamış, adalete ve polise güvenmedikleri için.

O yüzden bir şeylere isyan ederken mantıklı yazalım.

mantıksız birşey yazdigimi düşünmüyorum.. ben olanları yazdım.. haberlerde hiç denk gelmedim etrafimda internette dolaşırken de hiç denk gelmedim.. kimse kimsenin yazdığı şeye mantıksız diyemez..

Korkularınızda, endişelerinizde, isyanlarınızda çok haklısınız. Ben de bu adaletsizliğe isyan ediyorum.

Hayatta en korktuğum şeylerden biridir bir psikopatın bana kafayı takması. Allah herkesten uzak etsin bunları. Allahın cezaları. İnşallah adalet yerini bulur ve arkadaşınız ve ailesi bu pisliği çekmek zorunda kalmaz daha. Şeytan diyor kalk kendin öldür bu pislikleri. Adaletsizlik insanı kendi adaletini yapmak zorunda bırakıyor. Can korkusu başka bir şeye benzemiyor.

Oalyı izlemiştim programda. Kıza da üzülmüştüm. Hele de ailesinin kız bulunana kadar ki çaresizliği çok kötüydü. Nasıl sıyrılmış işin içinden adam anlamadım cidden

vala o kadar haklısın ki. Kız şokta hadi de bence ortada doğru düzgün avukat yok.

Back