• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla Ölmemiz mi Lazım?

Ekşi sözlükte yazar arkadaşlara rica edelim başlık açsınlar.
Bu devirde adalet çoğu sosyal medya aracılığıyla tecelli ediyor. Yayabildiğiniz kadar yayın.
Hatta show habere de yazın, bir haber yapsınlar.
Arkadaşınız ölünce mi adalet yerini bulacak,ceza vermek için bir insanın ölmesini mi bekliyorlar anlayamıyorum.

Bu konunun işlendiği programı izlemiştim, inanamıyorum zorla ve silah ile adam kaçırma var ve serbest bırakılmış o yaratık. O adamın bence psikolojisi normal değil, takıntılı. Kızı yine zorla kaçırmaya hatta şimdi hırslanmıştır öldürmeye bile teşebbüs edebilir.

Eeee adam belli ki ruh hastasi aynen dediginiz gibi, boyle tiplerin toplumda gezmesini istemiyorum kardesim.

Ankarada mi yaşıyor Tuba? Dişli bi avukatin numarasını verebilirim ozelden yazarsaniz.

Kacirip ne yapmış. Savunmasi yetersizdi muhtemelen.

Evet malesef karşı taraf senaryoları yalanları sıralamış arkadaşımın avukatını dinlememişler bile doğru düzgün.
Kaçırılırken gören kimse şahitlik yapmamış karşı taraf kendi isteğiyle geldiğini iddia etmiş 😣

Hanımlar günaydın hepinize. Malesef benim için pek aydın bir gün olmadı.
Bir kaç ay önce arkadaşım kaçırılmıştı. Ailesinin Müge Anlı'ya başvurması sayesinde kısa sürede bulundu. Merak edenler için olayın linkini bırakıyorum.

İzleyemeyenler için kısaca özet geçeyim. Tuba' nın 10 sene evvel kısa bir süre görüştüğü ve davranışlarını beğenmediği için ayrıldığı bir erkek arkadaşı vardı ancak bu herif 10 sene boyunca "Hayır" ı cevap kabul etmedi. Senelerce kıza cehennem hayatı yaşattı. Daha önce de kaçırma teşebbüsünde bulunmuş ama ailenin savcılığa şikayetleri hep sonuçsuz kalmıştı.

En sonunda 12 şubat günü arkadaşımı kaçırıyor, ailesi de apar topar Müge Anlı'ya başvuruyor. Çok şükür programı izleyen biri bunları tanıyor ve peşlerini bırakmıyor o sayede arkadaşım kurtuluyor. Olayın içinde darp, silah, tehdit her türlü iğrenç durum olmasına rağmen dün yapılan ilk duruşmada failler tutuksuz yargılanmak üzere "Serbest" bırakılıyor...

İkinci duruşmaya şuan 6 ay var ve adeta git de yarım bıraktığın işi tamamla der gibi bu herifler şuan serbestçe aramızda dolaşıyor.
Dünden beri midem bulanıyor elimden bir şey gelmiyor ☹ ne yapsam bilemedim ya
Müge Anlı'nın ihbar hattına mesaj gönderdim şimdilik.
Arkadaşıma bir şey olursa "Hepimiz Tuba' yız" diye duyar kasacaklar şimdi kıllarını kıpırdatmıyor. Lütfen yardım edin arkadaşım yeni bir Özgecan olmasın!

Yol yordam bilenler lütfen elimizden tutun. Nereye gidelim nereye başvuralım? Kadın derneklerinde çalışan arkadaşlar bir şey söyleyin bu kızımızı nasıl koruyalım?
Ben arkadaşıma gelip evimde kalmasını bile teklif ettim ama malesef bütün sülalesi tehdit altında. Tuba'dan intikam almak için gidip bu sefer ablasına veya yeğenine de zarar verebilir...
Arkadaşıma dedim ki inşallah içerde akıllanmıştır bir daha seni rahatsız etmez o da dedi ki aksine gözlerinden öfke fışkırıyordu... 😣

Ekşi sözlük yazarı olan arkadaşlar okursa onlardan da destek istiyorum lütfen geç olmadan kamuoyu oluşturalım.

GEÇ GELECEK ADELET, ADELET DEĞİL ZULÜMDÜR!

Ekleme: Buraya arkadaşımın dün yaptığı paylaşımı da bırakıyorum...

Eki Görüntüle 2265247

Hep diyorum hep de diyeceğim bu sözümün arkasında da duruyorum " Bizim bu Türkiye de adalet diye birşey yok.." belki bu sozume tepki gösterenler olacak ama biraz düşünün neden hep türkiye de çocuk istismarı zorla kızlarımıza el koyma çabası neden başka ülkede duymuyoruz böyle birşey.. eğer ki adaletimiz olsaydı herkese gereken cezayı verseydi o küçük yavrularımız şuan evlerinin bahçelerinde oyun oynuyor genc kizlarimiz tereddutsuz istedikleri gibi dolaşıyor olacaklardı.. insanlarımız cani gaddar küçük çocuklara bile göz dikiyorlar ne kadar mide bulandırıcı bir durum o kadar yoksulluktalar ki yetmiyor erkek çocuklara bile neyse ya çok doldum içimi doksem sayfalar yetmez.. ALLAH islah etsin... Son olarak şunu da ekleyeyim evet illa ölmemiz lazım adalet olması için..

Evet malesef karşı taraf senaryoları yalanları sıralamış arkadaşımın avukatını dinlememişler bile doğru düzgün.
Kaçırılırken gören kimse şahitlik yapmamış karşı taraf kendi isteğiyle geldiğini iddia etmiş 😣

Nasıl tanıklık yapmamışlar anlamadım, tanıklık herkesin görevidir. Keyfi bir şey değil ki.

Müge anlı size ne cevap versin ki kullarını kıpırdatmıyor demişsiniz. Kanun serbest bırakmış ne desin yani mahkemeye. Kızılacak yer mahkeme ve abuk kanunlar, kanun koyucular, inisiyatif kullanmayan hakimler. Ben de izlemiştim o programı. Ailesi taşınsın ordan diyeceğim ama hattını değiştirdiğinde numarasını bize vermeden o pislik öğreniyor demişti. Ben burdan korktum o psikopattan. Allah’ın hastası. Ama üzgünüm yapılacak hiçbirşey yok. Büyük bir kamuoyu oluşsa dahi Emin’im altı ay sonra bile serbest kalacak.

Hep diyorum hep de diyeceğim bu sözümün arkasında da duruyorum " Bizim bu Türkiye de adalet diye birşey yok.." belki bu sozume tepki gösterenler olacak ama biraz düşünün neden hep türkiye de çocuk istismarı zorla kızlarımıza el koyma çabası neden başka ülkede duymuyoruz böyle birşey.. eğer ki adaletimiz olsaydı herkese gereken cezayı verseydi o küçük yavrularımız şuan evlerinin bahçelerinde oyun oynuyor genc kizlarimiz tereddutsuz istedikleri gibi dolaşıyor olacaklardı.. insanlarımız cani gaddar küçük çocuklara bile göz dikiyorlar ne kadar mide bulandırıcı bir durum o kadar yoksulluktalar ki yetmiyor erkek çocuklara bile neyse ya çok doldum içimi doksem sayfalar yetmez.. ALLAH islah etsin... Son olarak şunu da ekleyeyim evet illa ölmemiz lazım adalet olması için..

Hatta bazılarımız ölünce bile adelete kavuşamıyor...

İsmi verilseydi zorla getirilirlerdi. Gelmem diye bir şey olamaz.

Görgü tanığı olarak civardaki esnafı göstermiş ama biz birşey görmedik demişler canım işte anlatamıyorum herkes kendini düşünüyor. Sadece kasap demiş ki oradan geçen bir adam videoya çekti ama o adam kimdi neden çekti neden ortaya çıkmadı belki de kaçıranlar daha önce ulaşıp tehdit etti bilmiyorum ☹️

Darp cebir izi yok mu

Ben bu dediklerinize akıl erdiremiyorum. Hukukcuyum, gerçekten birini kaçıran kimse hakim kararı ile asla serbest kalamaz. Tanık olmasa mobese vardır bir şekilde delil muhakkak bulunur. Hadi bulunmadı. En kötüsünü düşünelim, 2 avukatı var diyorsunuz. Neden uzaklaştırma emre çıkartmamışlar? Dinlemedi onun avukatını diyorsunuz yani hakimin diğer taraftan ne gibi bir çıkarı var ki dinlemesin.

Yanlış anlamayın ben size karşı değilim hatta kadın hakları benim için en önemli hukuk konusu ama yazdıklarınıza göre şüphelinin serbest kalmà ihtimali yok. Hadi kaldı arkadasinizin avukatları neden uzaklaştırma emri çıkartmadı? Anlayamiyorum.

Var darp raporu da var hatta ama herif demiş ki kendine zarar veriyordu onu engellerken oldu.

Deli miymis kendine zarar versin. Bu ne sacma olay ya. Arkadasinin avukatlarinda hic is yokmus. Karsi tarafin taniklarina da mi soru yoneltmemisler. Bastan asagi mantik hatasi dolu bi dava.

Back