• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla Ölmemiz mi Lazım?

İşte bu da çözüm değil maalesef Çünkü ailesini kendisinden daha çok önemseyen bir kız
Benzer sureclerden gecen kisiler biliyorum,ailesi degil ama kendisi tamamen kimlik degistirdi,4,5 ay kadar baska bir sehrin siginma evinde kaldi. Sonrasinda yeni kimligiyle bambaska bir hayata basladi. O sekilde kurtulmustu. Ayni durum arkadasiniz icin islevli olabilir belki. Ailesini degil ama en azindan canini kurtarir
Ailecek kimlik değiştirseler izini kaybetse sosyal hesaplarını kapatsa ailesiyle birlikte bi hayat kursa akrabalarına bile söylemeseler kimliklerini adreslerini.

10yıldır uğraşıyor adam Tuba öğretmenle canım. Bu süreçte iki kere savcıya gitmişler şikayetçi olmuşlar, hiçbir sonuç alamamışlar. En sonunda geçen Şubat okula giderken kaçırdı kızı psikopat.. Ailesi Müge Anlı'ya çıktı işte, o şekilde bulundu kızcağız. Mobesede kaçırılma anı polis tarafından bulunmuştu hatta televizyonda bile yayınlandı kaçırılma anı...
Mobese de kaçırılma anı bile varsa gerçekten anlayamiyorum ya nasıl kendi isteğiyle geldi demelerini kabul ediyorlar. Şahite gerek var mı ki yine

Mobese de kaçırılma anı bile varsa gerçekten anlayamiyorum ya nasıl kendi isteğiyle geldi demelerini kabul ediyorlar. Şahite gerek var mı ki yine
Gerçekten akıl alır gibi değil...

10 yaşındaki çocuğa tecavüz etmiş sapığı bırakıyorlar, artık hiçbir şeye şaşırmıyorum...

Ya kaciran adamin twitterina baktim da her allahin gunu senelerce sanki bunlari ayıran sartlarmis gibi kavusma temali seyler yazmis durmus kendi kendine. Incelikli bi deli yani ben bile korktum.

Ya kaciran adamin twitterina baktim da her allahin gunu senelerce sanki bunlari ayıran sartlarmis gibi kavusma temali seyler yazmis durmus kendi kendine. Incelikli bi deli yani ben bile korktum.
Her gönderisinin sonuna da kendi adı ve kızın adının baş harflerini yazmış, takıntılı ya..

Canım zaten yıllardır herkese sevgili olduklrını hatta sözlü olduklarını söylüyormuş herkes öyle biliyor. Belki o yüzden polis bile ilk başta ağırdan aldı. Heralde kızın kendi isteğiyle gittiğini, ailenin yalan söylediğini sandı herkes.

İnan ki kız bir kere bile ümit vermemiş ve her defasında sevmediğini söylemiş. Hatta oğlan kaçırdığında bile demiş beni yıllardır sevmedin ama ben senin bu yanını sevdim diğer kızlar gibi yalan söylemiyorsun ama üzülme benim sevgim o kadar büyük ki ikimize de yeter diyormuş ruh hastası.

Başka ülkelerle ilgili araştırma yaptınız mı ki?
Ben yaptım. Birkaç İngilizce yayın yapan siteye baktım.
Bazı İskandinav ülkeleri ve ABD de kadına taciz konusunda yapılan çalışmalarda beni dehşete düşüren bilgiyi yazayım size;
1994-2013 yılları arasında 15-24 yaş arası taciz/tecavüze uğrayan genç kızların % 80 i şikayetçi olmamış, adalete ve polise güvenmedikleri için.

O yüzden bir şeylere isyan ederken mantıklı yazalım.
Bizde yapıyoruz araştırma merak etmeyin.
Tecavüzün az yaşandığı ülkeler var,refah seviyesinin daha yüksek olduğu,çocuk gelini oranlarının çok düşük olduğu.
Onlar gibi olabiliriz demiş zaten,ülke ismi belirtip "Amerika gibi olalıığmm" dememiş. Yanlış anlamışsınız.

-Trabzon'da cinsel tacize uğrayan 4 yaşındaki çocuğun sapığının önce salınıp daha sonra sosyal medya tepkilerine dayanılamayarak cezaevine gönderilmesi
-İntihar diye açılan Şule Çet dosyasının medya ve kadın baskısıyla "Tecavüz" olarak yeniden değerlendirilmeye alınması
-bilmem kaç erkek çocuğu taciz edildiğinde "bir kereden birşey olmaz" diyen sevgili "aile" bakanımız
-Benim hiç unutmadığım annemin de bu haber yüzünden uykularının kaçmasına neden olan olay;komşusunun evine gizlice girip 12 yaşındaki kız çocuğuna yatağında istismarda bulunun sapık zihniyetin ceza almaması
-Palu ailesini bilirsiniz; bir anne kıza öldürene kadar işkence etme,cinsel istismarda bulunma,sirke içirme ve öldürme olmasına rağmen 12 yıl boyunca tek bir ceza bile almayan aile
-Son olarak da Tuğba Öğretmen'in Takıntılısının 10 yıldır ceza almaması

Bunlar size mantıklı geliyor mu?
Lütfen bir şeyi savunurken bu haberleri unutmayalım,mantıklı yorumlar yapalım.

Yazabilenler basliga yazsin arkadaşlar. Sevgili Tuba yemek yiyemiyor uyuyamiyormus. Major depresyon hastalarina verilen ilac alerji yapmis. O sayede bile huzur bulamamis. Okuyorsan yanindayiz. Bu adam elbet tutuklanacak.

Hanımlar günaydın hepinize. Malesef benim için pek aydın bir gün olmadı.
Bir kaç ay önce arkadaşım kaçırılmıştı. Ailesinin Müge Anlı'ya başvurması sayesinde kısa sürede bulundu. Merak edenler için olayın linkini bırakıyorum.

İzleyemeyenler için kısaca özet geçeyim. Tuba' nın 10 sene evvel kısa bir süre görüştüğü ve davranışlarını beğenmediği için ayrıldığı bir erkek arkadaşı vardı ancak bu herif 10 sene boyunca "Hayır" ı cevap kabul etmedi. Senelerce kıza cehennem hayatı yaşattı. Daha önce de kaçırma teşebbüsünde bulunmuş ama ailenin savcılığa şikayetleri hep sonuçsuz kalmıştı.

En sonunda 12 şubat günü arkadaşımı kaçırıyor, ailesi de apar topar Müge Anlı'ya başvuruyor. Çok şükür programı izleyen biri bunları tanıyor ve peşlerini bırakmıyor o sayede arkadaşım kurtuluyor. Olayın içinde darp, silah, tehdit her türlü iğrenç durum olmasına rağmen dün yapılan ilk duruşmada failler tutuksuz yargılanmak üzere "Serbest" bırakılıyor...

İkinci duruşmaya şuan 6 ay var ve adeta git de yarım bıraktığın işi tamamla der gibi bu herifler şuan serbestçe aramızda dolaşıyor.
Dünden beri midem bulanıyor elimden bir şey gelmiyor ☹ ne yapsam bilemedim ya
Müge Anlı'nın ihbar hattına mesaj gönderdim şimdilik.
Arkadaşıma bir şey olursa "Hepimiz Tuba' yız" diye duyar kasacaklar şimdi kıllarını kıpırdatmıyor. Lütfen yardım edin arkadaşım yeni bir Özgecan olmasın!

Yol yordam bilenler lütfen elimizden tutun. Nereye gidelim nereye başvuralım? Kadın derneklerinde çalışan arkadaşlar bir şey söyleyin bu kızımızı nasıl koruyalım?
Ben arkadaşıma gelip evimde kalmasını bile teklif ettim ama malesef bütün sülalesi tehdit altında. Tuba'dan intikam almak için gidip bu sefer ablasına veya yeğenine de zarar verebilir...
Arkadaşıma dedim ki inşallah içerde akıllanmıştır bir daha seni rahatsız etmez o da dedi ki aksine gözlerinden öfke fışkırıyordu... 😣

Ekşi sözlük yazarı olan arkadaşlar okursa onlardan da destek istiyorum lütfen geç olmadan kamuoyu oluşturalım.

Ekleme: @samantha arkadaşımız konu açtı

GEÇ GELECEK ADELET, ADELET DEĞİL ZULÜMDÜR!

Ekleme: Buraya arkadaşımın dün yaptığı paylaşımı da bırakıyorum...

Eki Görüntüle 2265247

Bu olayı takip ediyordum muge anki da

Allah yardımcısı olsun adalet yok maalesef 🤷

Sevgili olsa bence öldürürdü bi kıskançlık krizi geçirip...
O da olabilir tabi canim her sey beklenir. Ama gönül isterdi ki beklenmesin sayın zanlı burayı okuyorsan vazgeç bu işten kime ne faydasi var allah askina. Genc tipi düzgün adamsın seni seven elbet çıkar ne gerek var yani sevmeyenle ugrasip ömrünü çürütmeye ölsen öldürsen ne fayda. İnançlı da birisin birine zulmetmeye hakkın var mi??

Takıntılı olma konusunda da yalnız degilsin tubayi kaçıran kardeşim bak hepimiz sevdik karsiliksiz illa ki herkesin hayatinda bi dönem reddedildigi biri olmustur. Ki ben de az deli değilim zaten obsesifim. 25 yasina kadar yapmadığım manyaklik kalmadı. Evine giremedigim adamin kapısını kırdım, arabasını yaktım ama tutup da kendisine zarar vermedim. Bu kızcağızdan güçlüsün sen eziyet etmekle eline ne gecio ne ispat ediosun. Yaşın da küçük degil baska birini bul bak samimi söylüyorum yakışıklı adamsin gerek var mi allah askina. Ne sen hapse gir ne de Tuba evde hapis olsun. Bi otur makul düşün güzelce.

Hanımlar günaydın hepinize. Malesef benim için pek aydın bir gün olmadı.
Bir kaç ay önce arkadaşım kaçırılmıştı. Ailesinin Müge Anlı'ya başvurması sayesinde kısa sürede bulundu. Merak edenler için olayın linkini bırakıyorum.

İzleyemeyenler için kısaca özet geçeyim. Tuba' nın 10 sene evvel kısa bir süre görüştüğü ve davranışlarını beğenmediği için ayrıldığı bir erkek arkadaşı vardı ancak bu herif 10 sene boyunca "Hayır" ı cevap kabul etmedi. Senelerce kıza cehennem hayatı yaşattı. Daha önce de kaçırma teşebbüsünde bulunmuş ama ailenin savcılığa şikayetleri hep sonuçsuz kalmıştı.

En sonunda 12 şubat günü arkadaşımı kaçırıyor, ailesi de apar topar Müge Anlı'ya başvuruyor. Çok şükür programı izleyen biri bunları tanıyor ve peşlerini bırakmıyor o sayede arkadaşım kurtuluyor. Olayın içinde darp, silah, tehdit her türlü iğrenç durum olmasına rağmen dün yapılan ilk duruşmada failler tutuksuz yargılanmak üzere "Serbest" bırakılıyor...

İkinci duruşmaya şuan 6 ay var ve adeta git de yarım bıraktığın işi tamamla der gibi bu herifler şuan serbestçe aramızda dolaşıyor.
Dünden beri midem bulanıyor elimden bir şey gelmiyor ☹ ne yapsam bilemedim ya
Müge Anlı'nın ihbar hattına mesaj gönderdim şimdilik.
Arkadaşıma bir şey olursa "Hepimiz Tuba' yız" diye duyar kasacaklar şimdi kıllarını kıpırdatmıyor. Lütfen yardım edin arkadaşım yeni bir Özgecan olmasın!

Yol yordam bilenler lütfen elimizden tutun. Nereye gidelim nereye başvuralım? Kadın derneklerinde çalışan arkadaşlar bir şey söyleyin bu kızımızı nasıl koruyalım?
Ben arkadaşıma gelip evimde kalmasını bile teklif ettim ama malesef bütün sülalesi tehdit altında. Tuba'dan intikam almak için gidip bu sefer ablasına veya yeğenine de zarar verebilir...
Arkadaşıma dedim ki inşallah içerde akıllanmıştır bir daha seni rahatsız etmez o da dedi ki aksine gözlerinden öfke fışkırıyordu... 😣

Ekşi sözlük yazarı olan arkadaşlar okursa onlardan da destek istiyorum lütfen geç olmadan kamuoyu oluşturalım.

Ekleme: @samantha arkadaşımız konu açtı

GEÇ GELECEK ADELET, ADELET DEĞİL ZULÜMDÜR!

Ekleme: Buraya arkadaşımın dün yaptığı paylaşımı da bırakıyorum...

Eki Görüntüle 2265247

İzlemiştim ben de çok korkunç bir olaydı
Bu ülkede birini kaçırıp darp etmenin cezası yok mu
Hangi hakim salıyor bunları ya
Müge anlıya tekrar çıksınlar bence
Bu ailenin başına en küçük bir şey gelse bu şahıstandır bütün kamuoyu bunu duymalı

O da olabilir tabi canim her sey beklenir. Ama gönül isterdi ki beklenmesin sayın zanlı burayı okuyorsan vazgeç bu işten kime ne faydasi var allah askina. Genc tipi düzgün adamsın seni seven elbet çıkar ne gerek var yani sevmeyenle ugrasip ömrünü çürütmeye ölsen öldürsen ne fayda. İnançlı da birisin birine zulmetmeye hakkın var mi??

Varmış ama hiç birine bakmamış Tuba diyormuş başka bir şey demiyormuş. Oğlanın ailesi de Tubayı suçluyormuş.
İzlemiştim ben de çok korkunç bir olaydı
Bu ülkede birini kaçırıp darp etmenin cezası yok mu
Hangi hakim salıyor bunları ya
Müge anlıya tekrar çıksınlar bence
Bu ailenin başına en küçük bir şey gelse bu şahıstandır bütün kamuoyu bunu duymalı

İnşallah canım ya bu kadar kolay olmamalı...

Yıllar önce bir tanıdığımın oğlunu okula giderken kaçırmışlardı, amaçları paraydı sanırım. Çocuk okulda telefon yasak diye Çorabına saklamıştı sanırım. Kaçıranlar görmemiş, elleri bağlı olmasına rağmen telefonuna ulaşmış çaktırmadan babasına haber vermişti. Bir kaç saat sonra bulundu, kaçıranlar ceza aldı ama istenilen kadar değil daha az yattılar çıktılar. Üzerinden yıllar geçse de, ailede de çocukta da (şimdi Büyüdü) hala korkular, endişeler var. Atlatamadılar maalesef. Kaçıran kişilerin aileleri de bu arada hep çocuğu ve ailesini suçladı, tehditler bile etti.
Çok üzüldüm konuyu okuyunca aklıma bu olay geldi. Ne diyeceğimi bilemedim. Umarım adalet yerini bulur. Aile de Tuba kardeşimiz de hayatlarına huzurlu bir şekilde devam eder.
Ne acı düşünsenize hayata bir kere geliyorsunuz , en güzel yaşlarınız bir manyak yüzünden cehenneme dönüyor.

Konu sahibi arkadaşım. Rabia Naz`ı Metin Cihan duyurmuştu herkese. Twitterden ona ulaşma şansınız varsa değerlendirin bence.

Teşekkür ederim canım.
Hatırı sayılır birine ulaştık çok şükür yarın onunla görüşmesi var bakalım yarın duruma göre başka hamleler yapacağız

Back