• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlla her misafir geldiğinde gitmek zorunda mıyım kızlar

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.080
4.167
173
Kızlar önceki konularımı bilen bilir kv ile pek aram yok altlı üstlüyüz. Hiç gitmiyorum evine. kv geliyor ama.

Eşimin dedesi( babasının babası) vefat etti.
Neyse hepsi toplandı gitti zaten evi yakındı beni ne cenaze ne bi şeye götürmediler zaten 4 aylık hamileyim 1 buçuk yasında kızm var hiç durmuyo yerinde.

Neyse simdi başsağlıgına gelenler başladı dun akşam. Bizde markete gitcektik eşimle kaç gündür gitcez erteliyoruz evde doğru duzgun bişey yok. Çıkmadım ben görümcem felan yardıma gelmiş kv me zaten. Cıksamda bişey yapamam ki kızımla karnımı doyuramıyorum daha ben. Sonra 8 gibi çıktık markete kızımda mecbur kv gile bıraktık(eşim dedi) eşim yolda başladı işte cabuk gelelim misafirler gelmiş, sende cıkarsın şimdi yukarı zaten. Bi anda sinir geldi biz gelene kadar saat 9u geçer yemek yememişim aç susuz ben gidip yemeğimi yiyip yatıcam kimse kusura bakmasın dedim. Bozuldu.

Sonrada aradılar cabuk gelin cocuk durmuyo burda diye. Neyse gelince kızımı getirdi eve annesi demiş illa gel buraya diye gitti onlara

Bugünde tutturmuş gelen olursa arada bi çıkda misafirlere ayip olur diyo. Ya istemiyorum ben babasının yanına gittim başsağlıgıda diledim cocugum durmuyo çıkıp onun akrabalarına hizmet etmek zorunda mıyım kızlar? Gelen giden bitmiyo ki zaten maşallah ne konuştuklarını bile anlamıyorum kafam beynim şişiyo cocuk bi yandan. Kalk cay koy onu getir bulaşık yıka. İlk hamileliğim sırf böyle geçti ozamanlar yeme içme birdi hep çıkıyodum.

Olsun görünüp gel sen diyo.

Hiç içimden gelmiyo ayıp mı olur gitmemek?

kızlar Buarada dedelerini ne eşim ne diğer kardeşleri asla sevmezdi. Evlatları arasında ayrım yaparmış bu yuzden bizimkileri de sevmezmiş yolda görünce tanımazmış torunlarnı felan. Kp bana şakasına getiriyim sen bak diyodu hepsi 2 günde boşanırsınız onun yuzunden sakın diyodu eşim bile evime sokmam diyodu . Zaten kimsede üzgün bi hava yokki Yani açıkcası ben çokta üzüldüklerini düşünmüyorum gelenlerlede öyle normal hayatta sohbet muhabbet ediyolar. kv kendisi nefret ediyordu cocuklarını da öyle alıştırmış...

Son düzenleme:
Gitmek zorunda değilsin de

Cenazeye başsağlığına gelen misafir olsam alt katta oturan gelin bebeğini Kv sine bıraksa ve akşam beş dakika uğramasa garip bulurum

Çocuğu neden bıraktınız

Yukarıda taziyeye gelenler varken siz eşinizle başbaşa gezmeye gitmiş gibi olmuşsunuz

Eşinizi de doldurmuşlardır tabii

Davranışınız hoş olmamış

Ayrıca da 8 e kadar yemeğinizi de yiyin sağlığınız ve bebeğiniz için önemli zaten araları az vücudunuz güçsüz düşer

Kızlar önceki konularımı bilen bilir kv ile pek aram yok altlı üstlüyüz. Hiç gitmiyorum evine. kv geliyor ama.

Eşimin dedesi( babasının babası) vefat etti.
Neyse hepsi toplandı gitti zaten evi yakındı beni ne cenaze ne bi şeye götürmediler zaten 4 aylık hamileyim 1 buçuk yasında kızm var hiç durmuyo yerinde.

Neyse simdi başsağlıgına gelenler başladı dun akşam. Bizde markete gitcektik eşimle kaç gündür gitcez erteliyoruz evde doğru duzgun bişey yok. Çıkmadım ben görümcem felan yardıma gelmiş kv me zaten. Cıksamda bişey yapamam ki kızımla karnımı doyuramıyorum daha ben. Sonra 8 gibi çıktık markete kızımda mecbur kv gile bıraktık(eşim dedi) eşim yolda başladı işte cabuk gelelim misafirler gelmiş, sende cıkarsın şimdi yukarı zaten. Bi anda sinir geldi biz gelene kadar saat 9u geçer yemek yememişim aç susuz ben gidip yemeğimi yiyip yatıcam kimse kusura bakmasın dedim. Bozuldu.

Sonrada aradılar cabuk gelin cocuk durmuyo burda diye. Neyse gelince kızımı getirdi eve annesi demiş illa gel buraya diye gitti onlara

Bugünde tutturmuş gelen olursa arada bi çıkda misafirlere ayip olur diyo. Ya istemiyorum ben babasının yanına gittim başsağlıgıda diledim cocugum durmuyo çıkıp onun akrabalarına hizmet etmek zorunda mıyım kızlar? Gelen giden bitmiyo ki zaten maşallah ne konuştuklarını bile anlamıyorum kafam beynim şişiyo cocuk bi yandan. Kalk cay koy onu getir bulaşık yıka. İlk hamileliğim sırf böyle geçti ozamanlar yeme içme birdi hep çıkıyodum.

Olsun görünüp gel sen diyo.

Hiç içimden gelmiyo ayıp mı olur gitmemek?
Cenazeleri varmış
insan komsusuna bile çıkar böyle zamanlarda
hergün olan seyler değil sonucta
maksımum birkac gun sürer
yaptıgınız ayıp
ben de normal oturma ziyaretten bahsediyorsunuz sandım

8 e kadar neden yemek yemediniz

Son düzenleme:
Cenazeye götürülmez zaten,cenazeye gidilir.Yani davet beklenmez cenazede..Çıkıp bi görünüp inmenin kimseye zararı olmaz bence.Ha içinden gelmiyosa da,zorla değil..

Evet bence ayıp olur. Böyle bi günde destek olmanız size hiç birşey kaybettirmez. En azından bişeyler yapmaya calısın yapabildiginiz kadar. Eşiniz için değmez mi?

Gitmek zorunda değilsin de

Cenazeye başsağlığına gelen misafir olsam alt katta oturan gelin bebeğini Kv sine bıraksa ve akşam beş dakika uğramasa garip bulurum

Çocuğu neden bıraktınız

Yukarıda taziyeye gelenler varken siz eşinizle başbaşa gezmeye gitmiş gibi olmuşsunuz

Eşinizi de doldurmuşlardır tabii

Davranışınız hoş olmamış

Ayrıca da 8 e kadar yemeğinizi de yiyin sağlığınız ve bebeğiniz için önemli zaten araları az vücudunuz güçsüz düşer

gitmek lazim . ben misafirlik zannettim ama bu baska

Normal konu komşu oturması olsa gitme derdim ama başsağlığına geliyor insanlar yani ayıp olur sanki gitmemek .
Haklısınız aslında kızlar. Ama bilmiyorum eşim benim aileme çok çok uzak,soğuk. Belkide bu yuzden içimden gelmiyor.. benim babamın cok cok sevdiği eniştesi öldü gitmeyi bırakın aramadı bile eşim. Pek araları yoktu ozaman ama beklerdim ben. Normalde de cok soğuk aileme karşı. Ama onlar genede oğlum oğlum der. Benim kv ise sürekli beni ezip azarlamaya çalışır nefret eder benden.
Kendimi onların gelinleri olarak orada olmam gerekiyormuş gibi hissedemiyorum

Ayy öf tasinin cikin cidden.
Bassagligi falan bilemem ama her misafire gitme zorunlulugu biciyorlar.
Onlarin misafiri, onlarin durumlari hep.
Benim derdim benim islerimin hicbir önemi yok.
Ya evimde bulasik dururken kaynanamda yikayip ne yapiyorum ben dedigim günleri hatirlarim.
Özel hayat nokta. Kimseye karsi bir sorumlulugum olsun istemiyorum. Tavsiye ederim.

Cenaze evine kendi çabanla gidersin kimse sana hadi gel demez öyle bir durumda yani sen akıl edersin.
Ayrıca daha 4 aylık hamilesin yerinden kalkamıyorsun gibi bir durumunda yok, sanırım kronik prenses sendromuna yakalanmışsın.
Taziye evine inip 2 çay doldurmakla birşey kaybetmezsin. Gitmediğin gibi kızını bırakmışsın oraya. Yerinde durmuyor diyorsun e madem bahanen bu doğum yapınca ne yapacaksın bunu hesaplamış olman gerek? O zaman da evlerine gitmeye tenezzül etmediğin insanlardan yardım bekleyeceksin. Her misafir geldiğinde değil zaten arada in görün çık inciler dökülmez.

Haklısınız aslında kızlar. Ama bilmiyorum eşim benim aileme çok çok uzak,soğuk. Belkide bu yuzden içimden gelmiyor.. benim babamın cok cok sevdiği eniştesi öldü gitmeyi bırakın aramadı bile eşim. Pek araları yoktu ozaman ama beklerdim ben. Normalde de cok soğuk aileme karşı. Ama onlar genede oğlum oğlum der. Benim kv ise sürekli beni ezip azarlamaya çalışır nefret eder benden.

Cok tahmin edilir birsey.
Ayni seyi sizin ailenize yapmazlar ama sizden beklerler.
Insan kendini degersiz hissediyor. O hisleri cok iyi bilirim.

O zaman iyiliğinle utandır eşini de, ailesini de.
Gitmesen ' zaten onların bildigi, bekledigi şeyiyapmış olursun.
Ben olsam giderim, elimden geleni yaparım ki olması gerekende bu bence.
Sonra onlar sana itiraf edemese de içten içe utanacaklardır.

Durmayan kızınızı cenaze evine bırakmayın birdaha. Eşiniz dese bile kabul etmeyin. Böyle günlerde arada bir gidip görünmek bir şey kaybettirmez size. Eşinizden farkınız kalmamış bu yaptığınızla. Belki gitseniz oda utanır ailenize yakın davranırdı.

cenaze bu ya neden böyle iddialaşıyorsunuz ki. adam görün gel demiş. 10 dk görünün kaçın ne olacak, elinzie mi yapışır.
işiniz düşünce çocuğu bırakıyorsunuz.
Ben eşime 100 kere çocuğu götürelim dedim beyfendi soğuk diye götürmedi yapabilcek bişeyim var mı.

Çok ayıp bu yaptığınız. Babanızın eniştesiyle, eşinizin dedesi aynı yakınlıkta değil. Altlı üstlü oturuyorsunuz, kayınpederinizin babası ölmüş, düşündüğünüz şeyler çok ayıp. Benim ananem ölse ve eşim böyle davransa acayip soğurum ondan.

Cenaze evine kendi çabanla gidersin kimse sana hadi gel demez öyle bir durumda yani sen akıl edersin.
Ayrıca daha 4 aylık hamilesin yerinden kalkamıyorsun gibi bir durumunda yok, sanırım kronik prenses sendromuna yakalanmışsın.
Taziye evine inip 2 çay doldurmakla birşey kaybetmezsin. Gitmediğin gibi kızını bırakmışsın oraya. Yerinde durmuyor diyorsun e madem bahanen bu doğum yapınca ne yapacaksın bunu hesaplamış olman gerek? O zaman da evlerine gitmeye tenezzül etmediğin insanlardan yardım bekleyeceksin. Her misafir geldiğinde değil zaten arada in görün çık inciler dökülmez.
Her insanın bünyesi farklı evet ağırlaşmış olabilirim bu kimseyi ilgilendirmez ben herseyimi düşündüm siz merak etmeyin.
Sağol ya ben doğumdan sonrasını hiç düşünmüyodum da sen hatırlattın zaten.Ayrıca onlardan yardım bekleyeceğimi nerden biliyosun. İlk doğumumda bi tabak yemek getirip haram olsun diyen insandan yardım bekleyeceksem ölsem daha iyi.

Ben insanların hep böyle günlerde kendini belli ettigini düşünürüm.bu sözünü ettiginiz olay misafirlik değil orası cenaze evi ve gitmelisiniz bu kadar abartmayın herşeyi yok hamileyim yok çocuk durmuyor bunlar hep bahane kendi aaileniz ayni durumda olsa koşa koşa giderdiniz yaptiginiz saygisizlik başka bişey degil

Back