- 7 Mart 2013
- 6.431
- 19.292
-
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
- #161
Yok linç yemedim, bir tane dah böyle bir konu vardı kişi çocuğu eczacı yapmak falan istiyordu, onunla karıştırınız galiba. Diğer konumda yardimci olanlar sayesinde özel eğitim merkezi bulup başlattık.Ben sizin önceki konunuzu hatırlar gibiyim. Bayağı linç yemiştiniz. Çocuğunuzun zekasından dem vurup özel ders mi ne aldırtacaktınız. Yanlış da hatırlıyor olabilirim. Her neyse.
Sizin çocuğunuz daha tanılı değil diye anladım, doğru mu? Öğrenme güçlüğü varsa onunla ilgili eğitim desteği almalı. Sınıfta kalması onun analitik düşünmesini sağlamaz ki. Bu kararı okulun rehberliği demişse ben kaale almazdım. Sınıfta kalması faydadan çok zarar sağlar gibi. İlçe RAM'a giderdim, onlar da psikiyatriye vs yönlendirirdi. Destek eğitimi almadıkça ilerleme kat edeceğini sanmıyorum. Herkes matematik yapacak diye bir kaide de yok. Varsın o da matematik öğrenemeden eğitim alsın. Zaten kaynaştırma öğrencileri sınıfta da kalmıyor. En azından ben öğretmenlik yaparken öyleydi. Matematikten de bir şekilde geçirirler.
1. Sınıfta var ama 4. Sınıfta yok diye biliyorum.Günaydın herkese,
İlkokul 4.sinifa giden kızima sınıf tekrarı yaptırmak istiyoruz, yönetmelikte veli imzasiyla tekrar yaptırılabilir diyor, okul daha önce hiç bu şekilde bir uygulama yapmadıklarını belirtti. Benim sorum şu; hiç bu tarz bir örneği gerçekleştiren velimiz ya da öğretmenimiz var mı acaba ?
Bende kızımı 69 aylık 1. Sınıfa başlattım. Akademik olarak sorun olmadı ama duygusal olarak adapte olamadı. Sınıf tekrarı istedik. Gerek yok dedi müdür başarılı çocuk dedi ama yine de vazgeçmedik. Demekki doğru karar vermişiz.4. Sınıf veli isteğiyle sınıf tekrarı yapar. Ben sınıf tekrarını eğer çocuk yaşıtlarını akademik ve duygusal olarak yakalayamıyorsa doğru buluyorum. Misal bbenim aldığım 1. sınıfta 4 tane sınıf tekrarı vardı o çocuklar sınıfın en başarılı öğrencileri oldu. Çünkü geçen seneden az çok hazır gelmişlerdi bu da kendilerine güvenlerini arttırdı .
Arkadaşlarını görmemesi için mi farklı bir okulu mantıklı buldunuz? Benim kızımda 1. Sınıfı bir dönem okudu. Sınıfta 2 yaş bile büyükler vardı ( 69 aylık başlattık) Duygusal olarak adapte olamadı. Sınıf tekrarı yapacak Aynı okulda ne gibi sorunlar Yaşar ?neden dusunuyorsunuz bunu? akademik olarak mi? sosyal olarak mi? kapsamli bir rehberlik ve psikolojik bir degerlendirme yapildi mi?
tekrar edecekse bile baska okula gitmesi daha mantikli olur bence. ya da besinci sinifi bitirsin, bir sene kurslarla destekleyivi egitim verip ortaokula baslatin.
Aslında bende aynı okulda devam ettirecektim ama ben özele aldırmak istediğim için degistirecegim, sizin durumunuzda çocuk kendini kötü hisseder diye daha doğru sanki. Ama benim kızım aynı okulda da kalsa durumun farkında olmaz mesela tamamen çocukla alakalı bir durum.Arkadaşlarını görmemesi için mi farklı bir okulu mantıklı buldunuz? Benim kızımda 1. Sınıfı bir dönem okudu. Sınıfta 2 yaş bile büyükler vardı ( 69 aylık başlattık) Duygusal olarak adapte olamadı. Sınıf tekrarı yapacak Aynı okulda ne gibi sorunlar Yaşar ?
Canım benım o nasıl oluyor 4.sınıfa gelene kadar yapamadıgını zorlandığını bellı etmedi mı 1.sınıfta anlasılıyor ona gore plan yöntem belırlenırdı sınıf tekrarı olur du cocukların da anlama kapasitesi vardır ustune cokta yüklenmemek gerekır dort senenin egıtımı nasıl bır anda bır senede verılecek sankı ozel ders bire bır de iyi olur sınıf tekrarıyla beraber kuzum ne zorluk cekmıs.Keşke inanın hiç farketmedik, tabi gene zor anlıyordu ama sürekli evde olunca çalıştırıyorduk, online derslere severek giriyordu, her çocuk bir olmaz diyorduk. Hatta alt sınıfa geçmeyi ilk sizden duydum simddi.
Ben 1. Sınıfta anlayamıyor, öğrenemiyor dediğim de de böyle üstüme gelmişlerdiCanım benım o nasıl oluyor 4.sınıfa gelene kadar basaramadıgını anlayamadınız mı 1.sınıfta anlasılıyor ona gore plan yöntem belırlenırdı cocukların da anlama kapasitesi vardır ustune cokta yüklenmek gerekır dort senenin egıtımı nasıl bır anda bır senede verılecek sankı ozel ders bire bır de iyi olur sınıf tekrarıyla beraber kuzum ne zorluk cekmıs.
Ilk donem okumayı ogrenmesı cok ıyı ben cocukların birbiriyle kıyaslanmasını dogru bulmuyorum her ailenin şartları ev ortamı esit degıl kimisi cocuguna ders çalıştırır kimisi kosede ne yapacağını bilmez yavru bwkler bırı yardım etsın diye.ben cogu cocugun basarılı olacağını dusunurum cocuk ogretmen veli üçgeni cok onemlı ekip calısması sart.Sızın yavrunuz cok erken dogmus hayata tutunmus onun cok cok erken dogmasının dezavantajları bugun yaşadıklarınız bunlar yavrunun elınde de degıl ınsallah gönlünüzce ıslerınız kolaylaşır ama sınıf tekrarı daha iyi olacak gıbı herseyden once Rabbım sızı imtihan etmıs ınsallah kazananlardan olursunuz minicik bebegı buyutmek hıc kolay degıl.Ben 1. Sınıfta anlayamıyor, öğrenemiyor dediğim de de böyle üstüme gelmişlerdiher çocuk bir mi, hepsi aynı mı öğrenecek, belki sen ogretemiyorsun vb, vb. Her şartta ben hataliyim yani.
İlk dönem okumayı öğrenmişti, zorlanmistik ama öğrenmişti, şimdi kardeşi de okula başlayınca farkı daha net anlayabiliyoruz.
tam olarak bir tani aldi mi? ogrenme guclugu ya da disleksi gibi? zeka olcumu yapildi mi? premature bebeklerde dikkat eksikligi de cok oluyor. Yurtdisinda ozel egitim gereken cocuklara ozgu ozel okullar oluyor, turkiyede var mi acaba oyle okullar? (ozel egitim dedigim disleksi gibi ekstra akademik destek isteyen cocuklar icin)Ben 1. Sınıfta anlayamıyor, öğrenemiyor dediğim de de böyle üstüme gelmişlerdiher çocuk bir mi, hepsi aynı mı öğrenecek, belki sen ogretemiyorsun vb, vb. Her şartta ben hataliyim yani.
İlk dönem okumayı öğrenmişti, zorlanmistik ama öğrenmişti, şimdi kardeşi de okula başlayınca farkı daha net anlayabiliyoruz.
Kardeşiyle kıyaslamayın ozguven eksikliği zirve olur yavrunun herkes bır degıl.Ben 1. Sınıfta anlayamıyor, öğrenemiyor dediğim de de böyle üstüme gelmişlerdiher çocuk bir mi, hepsi aynı mı öğrenecek, belki sen ogretemiyorsun vb, vb. Her şartta ben hataliyim yani.
İlk dönem okumayı öğrenmişti, zorlanmistik ama öğrenmişti, şimdi kardeşi de okula başlayınca farkı daha net anlayabiliyoruz.
Özel okul istemiyorum. Şu an gittiği okul çok iyi bir devlet okulu. Özelden farksız.. Hem sosyal hem akademik yönden oldukça iyi. Başka bir devlet okuluna versem gidebileceği okul iyi değil. Ay bilemiyorum farkında herşeyin ama ve kabullendi de. Yeni sınıfında en küçük olmayacağı düşüncesi onu rahatlatıyor. Fakat arkadaşlarını gördükçe kötü hisseder mi ya da arkadaşlarından dalga geçenler olur mu diye endişe etmiyor değiliz.Aslında bende aynı okulda devam ettirecektim ama ben özele aldırmak istediğim için degistirecegim, sizin durumunuzda çocuk kendini kötü hisseder diye daha doğru sanki. Ama benim kızım aynı okulda da kalsa durumun farkında olmaz mesela tamamen çocukla alakalı bir durum.
İşte en iyi anne anlar. Bende ilk başta çocukta sorun var dediğimde eşim çok karşı çıkmıştı. Zor bela ikna ettim. Müdür öğretmen bile karşı çıktı başarılı devam etsin dediler ama yaşadığımı ben bilirim. Akademik olarak umrumda değil. Sınıftaki büyüklerle başa çıkamıyor sonuçta bunu ben Hissediyorum ve yaşantısına yansıyor. İkinci dönem okula gitmeyince eşim de anladı ne kadar iyi karar vermişiz diyor.Ben 1. Sınıfta anlayamıyor, öğrenemiyor dediğim de de böyle üstüme gelmişlerdiher çocuk bir mi, hepsi aynı mı öğrenecek, belki sen ogretemiyorsun vb, vb. Her şartta ben hataliyim yani.
İlk dönem okumayı öğrenmişti, zorlanmistik ama öğrenmişti, şimdi kardeşi de okula başlayınca farkı daha net anlayabiliyoruz.
.Çocuğum sınıfta kalmanın çok bilincinde değil, (sorun da bu zaten) ben ona kardeşin okulda yalnız kalacak bir sene daha onunla gelmek ister misin dedim. İsterim dedi. Hanımlar ben bu durumun avantajlarını, dezavantajlarını ölçmeye çalışıyorum zaten. Dersleri, sınavları bir şekilde yapıyoruz 1. Dönem 1 puanla takdiri kaybetti, yani konumuz çok akademik değil, duygusal olarak bilinçli, uyanık bir çocuk değil. Bu sene o da bende çok yıprandık ortaokul bizi korkutuyor.
Konu acanlar Allah askına detayları 8-9 .sayfada vermeyin.Premetüre dogdu,erken basladı okula suan zorlanıyor dmek zor mu?5 sayfa tekrar yaptırmayın diyenlerin yorumu cöp oldu.
Amacım eleştirmek değil ama akademik olarak basarili bı çocuğu tekrar aynı sınıfı okutmak ceza gibi değil mi. Ortaokul korkutmasın sizi. Zira birinci sınıfta bile akran zorbalığı var. Buna engel olamayız. Çok yalnıs düşünüyorsunuz. Duygusal olarak hazır değil bilinçli değil diyorsun. Bı senede çok şey değişmez. Psikolojik olarak destek artı öğretmenler ile sürekli iletişim halinde olup elinizden geleni yapın.Çocuğum sınıfta kalmanın çok bilincinde değil, (sorun da bu zaten) ben ona kardeşin okulda yalnız kalacak bir sene daha onunla gelmek ister misin dedim. İsterim dedi. Hanımlar ben bu durumun avantajlarını, dezavantajlarını ölçmeye çalışıyorum zaten. Dersleri, sınavları bir şekilde yapıyoruz 1. Dönem 1 puanla takdiri kaybetti, yani konumuz çok akademik değil, duygusal olarak bilinçli, uyanık bir çocuk değil. Bu sene o da bende çok yıprandık ortaokul bizi korkutuyor.