• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

Bizim dilimiz TÜRKÇE'dir.. Fikri kıt zikri kıt insanlar ne zaman anlayacak bunları aceba..
Çocuğunun Arapça öğrenmesini istiyorsan deli gibi baydığınız Cemaat kurslarına verirsiniz olur biter!!
@HayyaL bak burada da türkçe sevdalısı, arapça düşmanı, ingiliz hayranı var, nicki ingilizce hem de :)

e ben de aynı şeyi diyorum.
ingilizce de arapça da seçmeli olsun.
rumuzumu beğenmediğin için mi anlamak istemedin? :)
Yok sen Arapça olan Herşeyi beğenip İngilizce dayatılmasın derken kendin İngilizce rumuzu kullandığın için kendinle çelişiyosun dedim.
Nolur artık anla. :KK57:
Taş olsa çatlar yahu.

Cübbeli hocaya
"Hocam marstaki suyla alınan abdest geçerli olur mu?"
Diye soran insan burda mı nolur söyleyin...bu kadar mı benzer zihniyetler ya :D

Kimse kimsenin inancini yargilayamaz ama nacizane fikrim once kurani kerimin turkcesini bi okuyun bi anlayin. Onemli olanda bu, dini ogrenmek inancini ogrenmek adina. Heee ben bunu yaptigimda 15 yasinda cocuktum. Bencede asil sorgulanmasi gereken bu. Biz dinimizi ne kadar biliyoruz? Arapca ogrenince ne kadarini bilecegiz?
konu dağılacak ancak Kuranın türkçesini okumak yeterli gelmiyor. çünkü Kuran=hayat demek olduğu için anlaşılabilmesi yani doğru anlaşılabilmesi için yanında hadis, tefsir gibi ilimler de gerekiyor. arapça kelimelerin kökleri ve manaları değişken ve önemli. bu yüzden arapça öğrenmek mecburi bir müslüman için. tabi diğer ilimleri de okumalı.

Yok sen Arapça olan Herşeyi beğenip İngilizce dayatılmasın derken kendin İngilizce rumuzu kullandığın için kendinle çelişiyosun dedim.
Nolur artık anla. :KK57:
Taş olsa çatlar yahu.
aa lütfen ama sen beni anlamak istemiyorsun. ben ingilizce düşmanı değilim. gereksiz buluyorum çünkü senelerdir dayatılmasına rağmen ilerleme yok :)
nickim de gri den çıktı. gril derken grill oluverdi, derin manalar yükleme yani :)

Cübbeli hocaya
"Hocam marstaki suyla alınan abdest geçerli olur mu?"
Diye soran insan burda mı nolur söyleyin...bu kadar mı benzer zihniyetler ya :KK70:
hahahahaha :)))))))))))))))))))

Bu arada kabul etsek de etmesek de dünya üzerinde ingilizcenin çok büyük geçerliliği var.
Bu dönem dönem değişen bir olgu.
Osmanlı'nın son dönemlerinde Fransızca çok revaçtaymış.
Daha sonra Almanca almış yerini.
En son olarak da İngilizce. Sonra da İspanyolca.
Arapça da elbette iş bulma imkanı bakımından yüksek imkanları olan bir dil.
Pek çok Arap ülkesi ile çalışan dış ticaret sahalarında bu dille iş bulunabilir.
Özellikle şu işsizliğin tavan yaptığı dönemler.
Ben çocuklarımızın geleceklerini düşünüyorum.
Iyi şartlarda iyi imkanlarda yaşamaları için 2. Hatta 3. Dil lazım maalesef.

aa lütfen ama sen beni anlamak istemiyorsun. ben ingilizce düşmanı değilim. gereksiz buluyorum çünkü senelerdir dayatılmasına rağmen ilerleme yok :)
nickim de gri den çıktı. gril derken grill oluverdi, derin manalar yükleme yani :)
Hayyal lerimi yıktın :(
Oysa ki ben o ll lerin ilahi bir sırrı olduğunu,gizli bir rte mesajı olduğunu düşünüyordum...
:rolleyes:

bence ingilizce bu ülkede yaygın değildir senelerdir okutulsa da.
konu bilgi edinmekse ihtiyacı olanlar istediği dili öğrenir, kaynaklardan faydalanır.
bu dayatmalı ve ezberci eğitimle ne ingilizce kurtarır bizi ne çince.
madem eğitimden umudum yok en azından arapça da seçmeli olsun ki Kuran okumak yazmak anlamak konusunda temel eğitimi alsın çocuklarımız.
bakın eğitim sistemi ayrı bir tartışma, İngilizce'nin gerekli olup olmaması ayrı bir tartışma. eğer ben benden ev kredisi almak için başvuru yapan Arapla İngilizce anlaşabiliyorsam, üniversitede bir ödev yazarken İngilizce makale kullanmak zorundaysam (çünkü kaynakların çoğu ingilizcedir ya da İngilizcesi de bulunur) tıp ya da bilim alanında yapılmış herhangi bir çalışmanınn dili çoğunlukla İngilizceyse o zaman boşa tartışıyoruz demektir.
ben Arapça'nın seçmeli olmasına karşı değilim, bu arada, seçmeli adı altında başka derslere öğretmen konulmayıp çocukları Arapça öğrenmek zorunda bırakılması ihtimaline karşıyım.
yoksa bana kalırsa öğrenebildiği kadar dil öğrenmeli bir çocuk. derdim Arapça değil yani.

konu dağılacak ancak Kuranın türkçesini okumak yeterli gelmiyor. çünkü Kuran=hayat demek olduğu için anlaşılabilmesi yani doğru anlaşılabilmesi için yanında hadis, tefsir gibi ilimler de gerekiyor. arapça kelimelerin kökleri ve manaları değişken ve önemli. bu yüzden arapça öğrenmek mecburi bir müslüman için. tabi diğer ilimleri de okumalı.
Ben sizin gibi dusunmuyorum acikcasi. Kuran beni oku diyor, hadisi degil, ki su zamanda eski hadisleri isine geldigi gibi yorumlayan hocalar bol oldugu icin soyluyorum bunu. Ilkokul ogrencisinin ogrendigi arapcadan kuran tefsiri de yapamayacagina gore bence hic gerekli olmayan bisey olmus..

Çok sinir yaptın ama olur öyle.
git biraz hava al hadi. :KK51:

Bu arada kabul etsek de etmesek de dünya üzerinde ingilizcenin çok büyük geçerliliği var.
Bu dönem dönem değişen bir olgu.
Osmanlı'nın son dönemlerinde Fransızca çok revaçtaymış.
Daha sonra Almanca almış yerini.
En son olarak da İngilizce. Sonra da İspanyolca.
Arapça da elbette iş bulma imkanı bakımından yüksek imkanları olan bir dil.
Pek çok Arap ülkesi ile çalışan dış ticaret sahalarında bu dille iş bulunabilir.
Özellikle şu işsizliğin tavan yaptığı dönemler.
Ben çocuklarımızın geleceklerini düşünüyorum.
Iyi şartlarda iyi imkanlarda yaşamaları için 2. Hatta 3. Dil lazım maalesef.
Valla harfiyyen katılıyorum...
Ama rica ediyorum dön başa bak..ben ilk ne yazmışım sonra olayı ingilizceye döken kim olmuş...
Ben kendi adıma mutlu oldum derken birinin çıkıp saldırması insanı kötüye teşvik ediyor...ondan sonra apranx tü kaka kör bağımlı...zorla delicesine savunduruyorlar adama...

bakın eğitim sistemi ayrı bir tartışma, İngilizce'nin gerekli olup olmaması ayrı bir tartışma. eğer ben benden ev kredisi almak için başvuru yapan Arapla İngilizce anlaşabiliyorsam, üniversite bir ödev yazarken İngilizce makale kullanmak zorundaysam (çünkü kaynakların çoğu ingilizcedir ya da İngilizcesi de bulunur) tıp ya da bilim alanında yapılmış herhangi bir çalışmanınn dili çoğunlukla İngilizceyse o zaman boşa tartışıyoruz demektir.
ben Arapça'nın seçmeli olmasına karşı değilim, bu arada, seçmeli adı altında başka derslere öğretmen konulmayıp çocukları Arapça öğrenmek zorunda bırakılması ihtimaline karşıyım.
yoksa bana kalırsa öğrenebildiği kadar dil öğrenmeli bir çocuk. derdim Arapça değil yani.
sömürgecilikle ilgili olduğunu düşünüyorum bu durumun. mesela sizden ev kredisi almak isteyen kişi alman, japon ya da koreli olunca da siz ingilizce anlaşıyorsunuz muhtemelen ancak diğer ülkelerde durum böyle midir sizce? yani ingilizce mecburi midir yoksa anadil bilmek yeterli görünüp yabancı kimseler için yaşadıkları ülkenin anadillerini öğrenip iletişim kurmaları mı genelde olan ya da mütercimler mi kullanılıyor?
ve evet seçmeli olmalı hem arapça hem ingilizce. senelerdir mecburi olmasının bize bir faydası olmadı. ihtiyaç duyan öğrenmeli.

Son düzenleme:
Ama rica ediyorum dön başa bak..ben ilk ne yazmışım sonra olayı ingilizceye döken kim olmuş...
Ben kendi adıma mutlu oldum derken birinin çıkıp saldırması insanı kötüye teşvik ediyor...ondan sonra apranx tü kaka kör bağımlı...zorla delicesine savunduruyorlar adama...

En sonunda benim bu konuda taraflı olmadığımı anladın da buna da şükür be apranxx.
Daha önceki konulardaki mesajlarından dolayı tepki almış olabilir misin?

aynen

Back
X