İnancınız için gerekliyse öğrenirsiniz, çocuğunuza öğretirsiniz. Seçmeli olmasına zaten kimse laf etmiyor, eğer şu zorunlu "seçmeli"ler gibi olmayacaksa.arapçanın inancım için gerekli olduğunu düşünüyorum. Kuranı doğru ve güzel okumak, anlamak yaşamak için.
ancak diğer sektörlerde gerekli olan dilleri ihtiyaç duyanlar öğrenmeli diyorum.
şu anda tek dil ingilizce değil, sektöre göre arapça, almanca, farsça, rusça, çince vb diller gerekiyor.
neden diğer ülkeler türkçeye ihtiyaç duymuyor, bence sorgulanması gereken bu.
tabi yıllardır zorunlu olan ingilizce konusunda neden hala yerimizde sayıyoruz, bunu da sorgulamalı.
Yetişkin olana kadar hangi sektörde çalışacağınızı bilemezsiniz. Ayrıca insanlar sektör de değiştiriyor. Aktif olarak iş hayatında mısınız bilmiyorum ama 5 sene otomotiv sektöründe çalıştıktan sonra (ki otomotivde mesela Renault için Fransızca, Honda İçin Japonca, Volkswagen için Almanca gerekir bu mantıkla) ayrılıp boya sektörüne geçebilir bir insan.
Sizin dil/iş hayatı bağlantınıza göre çocuğun 7-8 yaşındayken "ben 24 yaşıma geldiğimde otomotiv sektöründe Renault'da çalışacağım, o yüzden Fransızca öğreneyim" demesi lazım. Ama Fransızca bildiği için de Fransız menşeli veya Fransa'yla iş yapan bir şirket dışında da çalışmasın sektör değiştirse bile, çünkü sadece Fransızca biliyor olacak, İngilizce gereksiz ya öğrenmedi çünkü.
Neden diğer ülkeler Türkçe'ye ihtiyaç duymuyor demişsiniz, bkz:
Memleketi olan Trabzon’un Of ilçesinde Çakıroğlu Vakfı’nca düzenlenen iftar yemeğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu ve “konumu itibariyle” mucitler çıkaramadığını, bunu için gençlerini ara eleman olarak yetiştirmeye odaklanması gerektiğini söyledi.
Kimse ara eleman ülkesinin dilini öğrenme zahmetine girmez.