• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

Çökeceği kalmadı artık kadişim.Çöktü sistem...
Düşünmeyen,konuşmayan,kompozisyon,makale yazamayan,düşüncelerini ifade etme becerisi olmayan sadece ve sadece 4 şık arasından seçim yapabilen bir nesil olarak büyüyor çocuklarımız.
aynen öyle.

bırak yeni nesli öğretmenler arasında bile her şeye "yaşasın ohh iyi olmuş heyoo" diye yaklaşan tipler var.anne-baba ve öğretmen sorgulamayı bilmedikten sonra çocuklar ne yapsın parkonum?

abla ben uzun süre kuran kursuna gittim ve bana yetecek kadar öğrendim arapçayı ama yaşım büyüktü ve kendi isteğimle öğrendim.kimse bu bir ders,almak zorundasın diye zorlamadı.

zaten km başına 2 tane imam hatip ortaokulu ve lisesi düşen bir ülkedeyiz orada arapça temel ders.ama ilkokul çocuklarını rahat bıraksınlar artık.

ne derler bilirsin,bir ülkeyi çökertmek istiyorsan önce eğitim sistemini çökert.

Bende ilkokulda gitmiştim,çok zor geldi bana bıraktım sonra..
O kadar çok ihl ve iho varken dediğin gibi ilkokula kadar inmesi çok saçma vede gereksiz..
Eğitimin geldiği nokta yaz boz oyununa çevrildi,dalga geçer gbi habire sistem değişikliği yapıyorlar..

2. Dil olarak öğrenilmesinde sıkıntı görmüyorum, neticede çocuğunun Arapça Öğrenmesini isteyen bir Sürü Veli var.
Yalnız bu iş seçme ders olarak aldırılmalı.
Öğrenme yaşı da 2. Sınıf değil daha büyük Olmalı.
Kafa karışıklığı yanı sıra öğrenciyi çok zorlar.

Dünya da kendi dilinden başka dil bilmeyen tek milletiz ingilizcede ögrensinler arapça da bizde biraz gelişelim artık ya milletçe her şeye muhalefet bi yapımız var
Gelişelim ve öğrenelim,tek derdimiz bu bizimde ama öğrenemiyoruz işte.İngilizceyi bırak,Türkçe yi öğrenemiyor çocuklarımız.Birde Arapça yı neden öğrenelim?Nerde kullansın çocuklarımız?İsteyen çocuklarına Kuran dersi aldırıyor kurslarda.Bende çocuklarıma öğretmen tuttum öğrettim Kuran okumayı,okullarda ne işi var Arapçanın?
Haa,eğitimde tek eksiğimiz 2. yabancı dil diyorsanız Fransızca veya Almanca dururken neden Arapça?

Haha garibim 2. sinifta ogrenebileceklerini dusunup sevinmisler bir de ders gelicek diye :D

Yahu benim çocuğum niye Arapça öğrenmek zorunda olsun, üstelik 2. sınıfta?
İlerleyen sınıflara seçmeli dil dersi koyarsınız, isteyen Arapça öğrenir isteyen Fransızca isteyen Japonca.

2.sınıf için erken zaten,daha sonraki zamanlarda olacaksa seçmeli olsun oda.
Bilmeyen ne yapacak arapçayı,konu komşunu n kapısınımı çalacak şimdi,bu neydi diye..

her olay gibi bunun da dayatma ve zorbalık la olduğu için karşıyım..
devlet baba istedi çocuklar maruz kaldı..

kardeşim anadolu lisesi çıkışlı.. Din kültürü öğrt. kazandı.. ilk sene arapçayı bilmediği için çok zorluk çekti. özel kurslar aldı.. zorlanan kişi 18 yaşında...
yeğenimde geçen sene 1. sınıftı. bu sene 2.sınıf. geçen sene A harfini ancak öğrendi okumaya söktü. Bu senede geçense öğrendiği A harfinin ingizcede EY olduğunu öğrendi..

Çocukları kendi istek ve zorbalıklara göre yetiştirip, deneme yanılma ile olmaz bu iş..

ingilizcenin yanında arapça mı? çok iyi bence. ne kadar lisan, o kadar insan demişler.
arap alerjisi olanlara dokundu ama ne yapacaksın? ingilizce öğreten ana okulu, kreş, kolej diye fellik fellik gezenler, küçücük çocuğuna yabancı dili gelişsin diye yabancı uyruklu bakıcı tutan modern kadınlarımıza arapça niye dokunuyor ki?
mantıksızmış, ne gerek varmış bıdı bıdısı yapanların mecburi ingilizce dersleri için dünya dili, herkese lazım demesi gerçek saplantılarını haklı kılmaz baştan söyleyeyim.

bu arada bu derslerin seçmeli ve pratiğe yönelik olmasını ister gönlüm. yoksa senelerce ingilizce eğitimi alıp da go go my name is den başka bir şey öğrenemediğimizle kalmayalım arapça konusunda da.

Gelişelim ve öğrenelim,tek derdimiz bu bizimde ama öğrenemiyoruz işte.İngilizceyi bırak,Türkçe yi öğrenemiyor çocuklarımız.Birde Arapça yı neden öğrenelim?Nerde kullansın çocuklarımız?İsteyen çocuklarına Kuran dersi aldırıyor kurslarda.Bende çocuklarıma öğretmen tuttum öğrettim Kuran okumayı,okullarda ne işi var Arapçanın?
Haa,eğitimde tek eksiğimiz 2. yabancı dil diyorsanız Fransızca veya Almanca dururken neden Arapça?
Çince ve arapça dünyada önemi artan diller dil kurslarında da fiyatı yüksek diller batıda bunu ifade ediyor. Bugün ingilizceden (yds) 90 almak gerekirken arapçadan 60 alırsanız iş bulabiliyosunuz almanca fransızca çok aranmıyor. Ben kuran dilinden bahsetmiyorum fasih arapçadan bahsediyorum ikisinin farkını herhalde biliyosunuzdur

ingilizcenin yanında arapça mı? çok iyi bence. ne kadar lisan, o kadar insan demişler.
arap alerjisi olanlara dokundu ama ne yapacaksın? ingilizce öğreten ana okulu, kreş, kolej diye fellik fellik gezenler, küçücük çocuğuna yabancı dili gelişsin diye yabancı uyruklu bakıcı tutan modern kadınlarımıza arapça niye dokunuyor ki?
mantıksızmış, ne gerek varmış bıdı bıdısı yapanların mecburi ingilizce dersleri için dünya dili, herkese lazım demesi gerçek saplantılarını haklı kılmaz baştan söyleyeyim.

bu arada bu derslerin seçmeli ve pratiğe yönelik olmasını ister gönlüm. yoksa senelerce ingilizce eğitimi alıp da go go my name is den başka bir şey öğrenemediğimizle kalmayalım arapça konusunda da.
okula yazmayı daha yeni öğrenen biri için bunlar ağır olmazmı..
latif alfabesini tam öğrenememişken, bunda dahi zorlanan minik öğrencilerin arap alfebesini öğrenmesini öğrenmesini erken buluyorum

okula yazmayı daha yeni öğrenen biri için bunlar ağır olmazmı..
latif alfabesini tam öğrenememişken, bunda dahi zorlanan minik öğrencilerin arap alfebesini öğrenmesini öğrenmesini erken buluyorum
bence ingilizce de seçmeli olmalı. çünkü daha ana dilini düzgün öğrenemeyen çocuklar diğer dillerde 3-5 kelime ezberlese ne kendine ne başkasına faydası olmayacak.
ben ilkokuldan itibaren her tatilde Kuran kursuna gittim ve arapça harfleri yazmayı okumayı öğrendim. konuşma dili şeklinde öğrenmediğim için konuşma ve anlama yok.
muhtemelen hedeflenen de yazmayı ve okumayı öğretmek. bence ilkokulda olsun ama seçmeli olsun.

dünyada en çok konuşulan dil çince, sonra ispanyolca, üçüncü ingilizce, artık tüm dökümanlarda, internetteki bilgilerde ingilizce kullanıldığına göre, arapça koyup belli bi kesime iş sağlamaya çalışmaktansa ingilizceyi adam gibi öğretmekte fayda var

Çince ve arapça dünyada önemi artan diller dil kurslarında da fiyatı yüksek diller batıda bunu ifade ediyor. Bugün ingilizceden (yds) 90 almak gerekirken arapçadan 60 alırsanız iş bulabiliyosunuz almanca fransızca çok aranmıyor. Ben kuran dilinden bahsetmiyorum fasih arapçadan bahsediyorum ikisinin farkını herhalde biliyosunuzdur
Yok bilmiyorum:KK53:
Bugün Çince,İspanyolca ve Fransızca dır İngilizceden sonra gelişen diller.
Ki ben ilkokul 2. sınıfta bunlardan birininde zorunlu olmasına karşı çıkarım.Seçmeli ders olabilir,ama zorunlu olamaz.Çünkü çocuklarımız Türkçe yi bile şu sistemde tam öğrenemiyorlar.İngilizceden sadece kelime ezberleyip ilköğretimden mezun oluyorlar.Bir Arapçamız eksikti ,oda olmuş,tam olmuş:KK53:

milli eğitim bakanımızın söylediği şekilde öğrenecekler:
"çocuklar okuyacak ama anlamayacak"
ingilizce ile arapçayı bir tutan arkadaşlar.
araplar teknolojinin neresinde,ilimin,bilimin neresinde.Arapların hepsi ingilizce öğrenir.İlaçlar,telefonlar,arabalar herşey ingilizce.Bırakında geriye değil ileriye gitmeye çalışalım.

her sene sil baştan, yes no dan başlanan ingilizcede bi tık ileri gidilememişken arapça zorunlu olması enteresan. ben isterim öğrenilsin sonuçta zararı olmaz fazladan bi dile aşina olmanın, ama ilkokul 2 çok erken ve seçmeli olmalı kesinlikle

Back
X