Ilk sezeryan ikinci normal dogum ???

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
738
88
36
Kizlar cooook merak ettigim bi konu var.simdi ven ilk dogumumu sezeryan yaptim mecburi sebeplerden dolayi. Oglum kalca kemiklerime skistigi icin cok beklememize ragmen yerlesemedi kanala ve sezeryana alindim.simdi ikinci hamilelikte normal dogum yapabilirmiyim. Yani sezeryan yerimi etkilermi.boyle ilki sezeryan ikinciyi normal yapan varmi lutfen bilgilendirirseniz memnun olurum...

Sezaryen sonrasi vajinal dogum (ssvd) mumkunmus ama bunu yapan doktor sayisi oldukca azmis . Iyi arastirilmasi gereken bir konu. Sanirim iki dogum arasinda en az 3-5 sene gecmesi gerekiyormus..

Yurt dışında yaptırıyorlar. Türkiye de pek riske girmek istemiyor doktorlarımız, illaki yapan doktor vardır. Ben çevremde duymadım o ayrı, forumdan cevap gelir belki bekleyin.

Benim daha 2 yil gecti ama hamile kalmayi cok istiyorum 1 yilda kaldim dogurdum desek 3 yil.ama basarili doktor nerden bulunacak orasi mechul keske normal yapabilsem.

ssvd diye facebook ta bildigim kadarıyla gurupları vardı. Oraya bakın.

Yurt disinda yasiyorum.
Ilk sezeryan ise, ikinciyi normal dogum yaptirabiliyorlar.
Ama eger ikinde sezeryan olursa, bida asla normal yapamazsiniz..

bende çok istemiştim ama türkiyede buna cesaret eden doktor pek yok galiba.direk doğum planını sezaryandan yana yapıyorlar.

Arkadasim ben tip öğrencisiyim sana söyle söyleyeyim: ACOG'a göre eğer 1 Sezaryen yaptiysan normal dogum yapabilirsin , 2 Sezaryen yaptıysan normal "belki"yapabilirsin bebeğinin o anki durumuna göre değişir, ama 3 veya daha fazla sezaryenle dogum yaptıysan kesin Sezaryen endikasyonudur yine Sezaryen yapman gerekir. Bulunduğun yerdeki doktorunla konus eğer fizyolojik yapın buna uygunsa yaparsin ama zaten daha önceki doğumunda bebegın pelvis(kalça kemigi)ne sıkıstıgı için Sezaryene alınmıssın muhtemelen yine aynı durum olur

Peki oglumun kalca kemigime skismasi benimle alakali bir durummu yoksa oglumun o anki durumuylami alakali.yani ikinci gebeligimde yine skismasimi söz konusu olur

Onu muayene etmeden bilemem ama Sezaryene alınmanızın iki sebebi olmustur ya bebeğiniz çıkarken yapması gereken hareketleri yapamayıp kalça kemiğinize sıkışmıştır mecburen Sezaryene almıslardır, ya da kalça yapınız bebeği normal doğumda doğurmaya uygun degildir her kadının pelvisi aynı açıklıkta olmaz bazıları normal dogum yapamayabilir, eğer sizinki sizden kaynaklı bişeyse doktorunuz bunu doğumdan cok önce size söylemis olmalıydı cünkü anne karnında bebegın kafa çapı ölçülür , böyle bisey söylenmediyse dogum anında olmustur yani tekrar aynı seyi yasamaZsınız

yurt disinda yasiyorum ve sezeryanla normal dogumun bi bagi yok birinci si oyle diye ikinci de oyle olaacak diye bi kaide asla yok
ama iki sezeryan oldumu uçunucyu mecbur sezeryana aliyolar ..

Bunu destekleyen dr sayisi ülkemizde de azımsanmayacak kadar çoğaldı ustelik ssvd basarmis kayitli 200 küsür annenin dogum oyküsü ve verileri de kayitli. Size tavsiyem facebookta ssvd grubunu bulup bir an once okumaya arastrmaya baslamaniz. Yakin aralikli dogumlarda da ssvd örnekleri mevcut sartlar uygun olduktan sonra siz de istekli ve egitimli olursaniz olmayacak bisey degil

Bunu yapan doktorcok az.. Yani.o normal.dogum agrilari oyle fenaki rahimi.boydan.boya.kasiyor. Eski sezeryandan kalan skar dokusu zorlanmaya bagli acilabilir.. O yuzden riskli.. Yapan doktor vardir tek tuk..

Bunu yapan doktorcok az.. Yani.o normal.dogum agrilari oyle fenaki rahimi.boydan.boya.kasiyor. Eski sezeryandan kalan skar dokusu zorlanmaya bagli acilabilir.. O yuzden riskli.. Yapan doktor vardir tek tuk..
pardon ama bisey sorabilirmiyim
bu bahsettiginiz baglar sinirler vs sadece turk kadinlarindami var
Avrupada hiç bi ulkede boyle bi uygulama yok
bizim doktortlar ilk dogumu bile sebepsiz sezeryana bagliyolar direk saçma sapan bahanelerle , kendi rahatlari gece yarisi bozulmasin diye tabi bide fiyati var

Ozel sektorde normal sezeryan ucretleri arasinda.bir farklilik yok.. Tabiyki yurt disinda cok farkli uygulamalar var.. Orada.illaki normal olsun diye 3 gunde surse hasta o agrilarla 3 gun sonunda dogurabiliyor.. Ben sezeryani savunmuyorum ayrica ki kendim normal dogum yaptim... Sezeryan.ameliyati tabiyki normale gore daha riskli.. Ameliyat sonucta.. Ama sezeryan.sonrasi normal.dogum yapilabiliyor teorik olarak dogru bu.. Ama.doktorlar.tercih.etmiyor pek turkiyede.. Ben doktor degilim.ebeyim ama doktor olsam bende.tercih etmezdim ..

ebesiniz ve hamile insana hasta diye mi hitap ediyorsunuz, eyvah ayvah ben simdi hastamiyim yani.. ( kizmayin bana ciddi soruyorum bunu )
valla Tr yi bilmiyorum da burda teorikde pratikdede durum boyle
dogum için 3 gun ugrasmadim orasini bilemiycem ama tek bildigim Tr deki doktorlar herseyin kolayina kaçiyor ..

Yoo o agiz aliskanligi.. Hamile bir kadini hasta olarak algilamayiz.. Neyse herseyin.kolayina.kacan.doktorda var kacmayanida var.. Katiliyorum size..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…