- 14 Kasım 2014
- 665
- 738
- 88
- 36
- Konu Sahibi Uniqueangel
-
bende çok istemiştim ama türkiyede buna cesaret eden doktor pek yok galiba.direk doğum planını sezaryandan yana yapıyorlar.Kizlar cooook merak ettigim bi konu var.simdi ven ilk dogumumu sezeryan yaptim mecburi sebeplerden dolayi. Oglum kalca kemiklerime skistigi icin cok beklememize ragmen yerlesemedi kanala ve sezeryana alindim.simdi ikinci hamilelikte normal dogum yapabilirmiyim. Yani sezeryan yerimi etkilermi.boyle ilki sezeryan ikinciyi normal yapan varmi lutfen bilgilendirirseniz memnun olurum...
Peki oglumun kalca kemigime skismasi benimle alakali bir durummu yoksa oglumun o anki durumuylami alakali.yani ikinci gebeligimde yine skismasimi söz konusu olurArkadasim ben tip öğrencisiyim sana söyle söyleyeyim: ACOG'a göre eğer 1 Sezaryen yaptiysan normal dogum yapabilirsin , 2 Sezaryen yaptıysan normal "belki"yapabilirsin bebeğinin o anki durumuna göre değişir, ama 3 veya daha fazla sezaryenle dogum yaptıysan kesin Sezaryen endikasyonudur yine Sezaryen yapman gerekir. Bulunduğun yerdeki doktorunla konus eğer fizyolojik yapın buna uygunsa yaparsin ama zaten daha önceki doğumunda bebegın pelvis(kalça kemigi)ne sıkıstıgı için Sezaryene alınmıssın muhtemelen yine aynı durum olur
Benim daha 2 yil gecti ama hamile kalmayi cok istiyorum 1 yilda kaldim dogurdum desek 3 yil.ama basarili doktor nerden bulunacak orasi mechulkeske normal yapabilsem.
pardon ama bisey sorabilirmiyimBunu yapan doktorcok az.. Yani.o normal.dogum agrilari oyle fenaki rahimi.boydan.boya.kasiyor. Eski sezeryandan kalan skar dokusu zorlanmaya bagli acilabilir.. O yuzden riskli.. Yapan doktor vardir tek tuk..
Ozel sektorde normal sezeryan ucretleri arasinda.bir farklilik yok.. Tabiyki yurt disinda cok farkli uygulamalar var.. Orada.illaki normal olsun diye 3 gunde surse hasta o agrilarla 3 gun sonunda dogurabiliyor.. Ben sezeryani savunmuyorum ayrica ki kendim normal dogum yaptim... Sezeryan.ameliyati tabiyki normale gore daha riskli.. Ameliyat sonucta.. Ama sezeryan.sonrasi normal.dogum yapilabiliyor teorik olarak dogru bu.. Ama.doktorlar.tercih.etmiyor pek turkiyede.. Ben doktor degilim.ebeyim ama doktor olsam bende.tercih etmezdim ..pardon ama bisey sorabilirmiyim
bu bahsettiginiz baglar sinirler vs sadece turk kadinlarindami var
Avrupada hiç bi ulkede boyle bi uygulama yok
bizim doktortlar ilk dogumu bile sebepsiz sezeryana bagliyolar direk saçma sapan bahanelerle , kendi rahatlari gece yarisi bozulmasin diye tabi bide fiyati var
ebesiniz ve hamile insana hasta diye mi hitap ediyorsunuz, eyvah ayvah ben simdi hastamiyim yani.. ( kizmayin bana ciddi soruyorum bunu )Ozel sektorde normal sezeryan ucretleri arasinda.bir farklilik yok.. Tabiyki yurt disinda cok farkli uygulamalar var.. Orada.illaki normal olsun diye 3 gunde surse hasta o agrilarla 3 gun sonunda dogurabiliyor.. Ben sezeryani savunmuyorum ayrica ki kendim normal dogum yaptim... Sezeryan.ameliyati tabiyki normale gore daha riskli.. Ameliyat sonucta.. Ama sezeryan.sonrasi normal.dogum yapilabiliyor teorik olarak dogru bu.. Ama.doktorlar.tercih.etmiyor pek turkiyede.. Ben doktor degilim.ebeyim ama doktor olsam bende.tercih etmezdim ..
Yoo o agiz aliskanligi.. Hamile bir kadini hasta olarak algilamayiz.. Neyse herseyin.kolayina.kacan.doktorda var kacmayanida var.. Katiliyorum size..:)ebesiniz ve hamile insana hasta diye mi hitap ediyorsunuz, eyvah ayvah ben simdi hastamiyim yani.. ( kizmayin bana ciddi soruyorum bunu )
valla Tr yi bilmiyorum da burda teorikde pratikdede durum boyle
dogum için 3 gun ugrasmadim orasini bilemiycem ama tek bildigim Tr deki doktorlar herseyin kolayina kaçiyor ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?