Ilk sezeryan ikinci normal dogum ???

Facebook'ta ssvd diye bi grup var orda sezeryandan sonra normal doğum yapan çok bayan var oraya bak istersen

Tr de bunu yapacak dr olduğunu sanmıyorum, devlet de özel de hem riski daha az hem ücreti daha fazla. Sen neden normal istiyosun onu anlamadım ?

Eyvahlanacak bişey yok, sağlıkta bizim için hastaneye gelen herkes ya hastadır ya hasta yakını. Bilgilendireyim dedim. Ve evet gebe de hastadır hastanın tanımına bi bakabilirseniz iyi olur nereden vuracağınızı şaşırdınız karşıt cevap gelince. Yurt dışı için değil tr için konuşuyoruz, böyle bir durum söz konusu değil fetal distress,eski c/s, reaktif nst, fetal bradikardi, ilerlemeyen travay, sürmatür gebe gibi bir sürü sebep varken kimse normale elini bile sürmez. He dr ben risk alıyorum diyip sezaryenin iki katı isterse o ayrı...

Yoo o agiz aliskanligi.. Hamile bir kadini hasta olarak algilamayiz.. Neyse herseyin.kolayina.kacan.doktorda var kacmayanida var.. Katiliyorum size..:)
Hamile de 40 hafta kronik bir hasta değil midir sailormom, takibi yapılır ilacı yazılır biz şahsen gebelere de hasta diyoruz. Sağlık durumunu iyileştirmek için başvuruyor neticede

Ben sezeryan sonrası normal doğum yaptım (kızımın kafası yukarıdaydı) ve yurtdışında yaşıyorum. Ilk kızım 3 yaşındaydı. Hiçbir problem yaşamadım herşey yolunda gitmişti.
Türkiye'de pek önermiyor doktorlar ama inşallah siz ssvd yaptıran iyi bir doktor bulursunuz

Ha ayrıca doktorum bir kez sezeryan doğum yapmış bir kadının bir dahaki doğumunu %80 normal yapabilir demişti.
Ama iki kez sezeryandan sonra normal olmuyormuş. Ayrıca bebeğin duruşu ve kilosu kafa büyüklüğüde cok önemli normal için.

Hamile de 40 hafta kronik bir hasta değil midir sailormom, takibi yapılır ilacı yazılır biz şahsen gebelere de hasta diyoruz. Sağlık durumunu iyileştirmek için başvuruyor neticede
Evet oyle tabiykide.. Karsimdaki.insan bunu anlamayacak.polemik endisesiyle oyle yazdim.. Butun.calisan.arkadaslarim ve ben hasta deriz yani... :). Gece gece canim sIkIlmasin simdi heheh..

Tr de bunu yapacak dr olduğunu sanmıyorum, devlet de özel de hem riski daha az hem ücreti daha fazla. Sen neden normal istiyosun onu anlamadım ?
Sezeryan istemiyorum cunku normal dogum sonrasi vucudun daha cabuk toparlandigini ve kilolarin dha rahat verildigini soyluyorlar.simdi iki kez ayni yeriin kesilmesini istemiyorum.zaten tam anlamiyla toparlayamadim ikinciye iyice sarkar hic toparlayamam diye dusunuyorum

Ablamin ilk bebegi sezeryandi 10 sene sonra ikinci bebegi normal istedi.bursadayiz dr dr dolastik bir cogu aciklama yapmadan olmaz dedi.en sonunda bir prof a gittik yaptiririm ama eger olumu goze alabiliyorsan bem desteklerim yaptiririm ama hersey o anda belli olur dedi aciklamasi su idi.
Sezeryan kesi dikisi( tam bilemeyecegim bir isim falan soyledi ama bag doku ismi) normal dogumun sancilari ile zarar gorup yirtilirsa kesinlikle anneyi kurtaramayiz belki bebegide .eger derseniz ben goze aliyorum desteklerim dedi ve birde dediki yurtdisinda yapilir cunku dr sezeryan da dikilen o bagi cift dikis ile dikerr yirtilmasi zordur ancak tr deki dr lar tek kat dikis yapiyo.

Sonuc goze aldi sevgili ablam ancak ben dr bu aciklamayi yapinca kucagimda minicik bir kiz bebegi ile yaninda olamayan annesi geldi ve sezeryana ikna ettim tekrar

Ya hayret bisey bizim doktorlarimiz neden bunlari dusunupte cift dikis yapmiyorlar anlamiyorum.maden cift dikisle normal dogum oluyor ee anne ikinciyi normal isteyincede karsimiza dikis sorunu cikiyor.

ahhh yarama tuz bastın konu sahibi ben 19 günlük anneyim... kafamda sürekli bu soru var. benimde herşey normaldi ve normal doğuma girdim ama bebeğim kakasını yapmış ve kalp atışı düştü sezeryana çevirdiler benden önce ve sonra doğum yapan arkadaşların normal yaptılar ahh ne rahat diyorlar bense seeryan dikşlerimin ağrılarıyla zor hareket ediyorum ne yapacağım böyle diyorum. keşke herşey normal gitseydi dedim daha 2 saat önce annem ve eşimle bu konuyu konuştum onlar beni teselli ediyorlar ama ben 2. çocuğumu sezeryanla doğurmak istemiyorum hatta imkanım olsa 3. olsun bile istiyorum ama tekrardan bu sezeryan acısını hissetmek istemiyorum evet normal doğumda kolay değildi ama birdahakine beynen daha hazırlıklı olurum ve başarabilirim diyorum ama hangi doktor normali kabul eder bu sezeryandan sonra;? inşallah bende bu şansı elde edebilirim haa bu arada annem 1980 yılında sezeryan olup 1981,1983,1985 yıllarında peşpeşe normal doğum yapmış biri. o yıllarda bir doktor buna cesaret etmişse bugün neden kimse cesaret edemiyor.

Birkac bisey okudum sezeryandan sonra normal dogumla ilgili bu seferde korku sardi beni.ya bisey olursa diye allah korusun.ama cok isterdim normal dogumu.zaten kucuk bi yerdeyim.doktorumla konusucam eger olmaz derse sansimi zorlamayi dusunmuyorum.insallah siz bulursunuz iyi bir doktor.ama annenize sasirdim.oyillarda bunu yapabilen doktorun ellerine saglik

Benimde ilkim sezeryan buda sezeryan olacak kısmet olursa.
Eltimde hamile çoocuğu 10 yaşında o bana söylemişti 10 yıl geçince normal doğum oluyormuş ama nekadar doğru bilmiyorum.
Ama bana göre risk kendimden önce bebeğim için korkarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…