İlk muayene…

esmanurrrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2024
87
64
24
Kızlar merhaba. 12 Aralıkta 4 gün regl gecikmesi ile beta hcg verdim ve 1789 çıktı değerim. Bu hafta doktora gittim, vajinal muayenede 5+1 olduğunu ve keseyi gördük hatta bebeği besleyen yapının da oluştuğunu söyledi. Bebeği göremediği için 2-3 hafta sonrasına tekrar gel bakalım ona göre boş gebelik mi olduğuna karar verelim dedi. Bu söylediği beni strese soktu ister istemez. Sizce boş gebelik demek için henüz erken mi? Fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

Evet erken şimdilik dedigi zamanda gidin inşallah sağlıkli gebelik olur

Merak etme bebegini de görürsün bir kaç hafta sonra bende çok korkmuştum göremeyince ama sonra gördüm çok şükür

Benimde 5+2 de kese ve yolk göründü 7+1 de kalp atışı görünmüştü. Merak etmeyin görürsünüz inşallah sağlıkla ilerlesin

Yolk saç göründüyse o yapı oluşumu varsa boş değildir diye düşünüyorum. Ben boş gebelik geçirdim. Kese vardı ama içinde oluşum yoktu bekleyelim bekleyelim diye diye hep sonraki kontrollere erteledik. En son gittiğimde de kese de büyümesi de durmuş aynı kalmıştı ve emin olmuştuk. Hemen stres yapmayın endişelenmeyin. Stres en önemli etmen. bilgi verme amaçlı söylemiştir doktorunuz. Bi de ben yurdışında olduğım için düzenli beta artışına bakılmamıştı, aslında bakılsa oradan da kendini belli edebiliyormuş. Beta kontrolü yapabilirsiniz çoğu yeni gebe öyle yapıyo, ben de buradan görmüştüm.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim ve böyle bir tecrübe yaşadığınız için sizin adınıza çok üzüldüm. Bebeği besleyen yapı yolk sac diye geçiyor sanırım internetten baktım ama plesentadan da bahsetmiş olabilir diye yine de düşünmeden edemedim

Teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun. Tekrarını böyle şeylerin yaşatmasın. Plasenta hemen ilk başlarda gözükmüyor sanırım. Bebek oluşumunu sağlayan bi yapıymış yolk sac bebekten önce o oluşuyormuş. Size oluşum var gibi demişse zaten maşallah. Çok beklemeyin haftaya yine gidin bakın derim. güzel haberleriniz olsun inşallah

Çok teşekkür ederim biraz daha bekleyip öyle gitmek istiyorum yapı gereği biraz stresli birisiyim

Benim 5+4 te kese boştu sizin gibi . Yolk sac da yoktu .2 hafta sonra gittiğimde 7+5 te kalp atışı duymuştum . Sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz. Kese gözüktüğü için beta takibi de gerek yok demişti doktor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…