- 9 Ağustos 2021
- 15.305
- 52.323
-
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
ya ama canım görümce her gün her gün iş yerine kayınvaliden gelip akşam yemeğe de bize gelin dese rahatsız olmaz mısın yaBu kadar ailene düşkünsen herifin peşine takılıp evleneyecektin.
Benim gelinim olsaydın keşke
O zaman bdv ye uygun konu nasıl olur görürdün. Valla erkek aileleri nefes alsa , oksijen tükeniyor diye isyan edeceksiniz
Ailenizi görememeniz üzücü psikolojinizi etkileyebilir ama şuan da yazmadan geçemiycem sizin gibi rahat batmış gelinleri gördükçe gerçekten sıkıntı çeken kayınvalidesinden psikolojik şiddet gören gelinler adina daha çok üzülüyorum.İyi akşamlar hanımlar. Direk konuya giriyorum. Hissettiklerimi açıkça yazacağım gerçekten nasıl davranacağımı bilmiyorum bana yol gösterin lütfen. Benim kv iyi bir insan. Bana 3 senedir herhangi ters birşeyini görmedim tabi ufak tefek şeyler illaki herkeste oluyordur. Şimdi benim eşim ortaklığını ayırdı bende eşimle çalışmaya başladım. Hiç bilmediğim bir alan öğrenmekte zorlanıyorum ama çabalıyorum da. Pek ruhsal olarak iyi bir dönemde olduğum söylenemez. Ailemle aynı şehirde değiliz. 1.5 aydır göremedim onlar da gelemedi. Bilmiyorum belki de bu da etkiliyordur beni. Eşimin ailesi her gün işyerine geliyorlar öylesine ziyarete. Bu normal mi sizce? Kp, kv , görümcem komple. Kayınvalidem her seferinde yoruluyorsunuz akşam yemeğe gelin der. İyi niyetle söylediğini hissedebiliyorum ama ben bu kadar psikolojik baskıya gelebilen bir insan değilim. Ben ailemle görüşemezken onları hergün görmek bana adaletsiz geliyor. Bugün bu yüzden pek keyfim yoktu. Saygısızlık yapmam büyüklerime ama yanlarında oturmadım fazla, kendi odama çekildim kayınvalidem anlamış olacak ki akşam eşimin telefonuna bakarken mesaj attı eşime, üst bildirimden gördüm, annem bu ara çok gidip geldim ama işler yoluna girene kadar idare edin diye. Sonradan üzüldüm de.
Eşime ne konuda rahatsız olursam söylüyorum beni dinler, yanlış düşündüğüm şeyleri başka bir pencereden bakmam için yol gösterir ya da haklıysam ona göre davranır özür diler. Bu konuda şanslıyım yanlış olan birşey varsa asla körü körüne ailesini savunmaz, ya da benim düşünemediğim nokta varsa beni aydınlatır. Şimdi ben hem işe alışıp öğrenmeye alışıyorum hem bu düşüncelerle kafamda kendimle kavga ediyorum, ne yapıyorum ben bazen eşimin ailesine nasıl davrancagımı bilmiyorum yardım eder misiniz?
Ayni şeyleri düşünmüşüz :)Evlenirken bilmiyor muyudu ?
Yapma Allasen yaw. Yok haksızlık yok bilmem ne. Koca derdine kendilerinden vazgeçip, sonra da pisikilocimmm bozuk diyorlar.
Valla bana düşecekti gelin olarakinan bir görümcelik yapardım …
Onu güzel bir şekilde geri çeviririm. Orası haklı olsa da ailemden uzağım , her gün görmek haksızlık demesi sence mantıklı mı ?ya ama canım görümce her gün her gün iş yerine kayınvaliden gelip akşam yemeğe de bize gelin dese rahatsız olmaz mısın ya
Nickim gençlik yılların olaydı benimdi djjdjjdAyni şeyleri düşünmüşüz :)
Tabi canım ailemi göremiyorumun acısını başkasından çıkartamzsın ama maaile niye geliyorlar onu anlamadım her gün sürekli onlarla vakit geçirmek beni de sıkardı odasına gitmesi normal geldi yapışık gibi o ne öleOnu güzel bir şekilde geri çeviririm. Orası haklı olsa da ailemden uzağım , her gün görmek haksızlık demesi sence mantıklı mı ?
Sağ ol x teyze benim evde yapmam gerekenler var. Çok yorgunum hemen uzanıcam derim. Oldu bitti.
Hadi tamam ailemi özledim diye böyle düşüncelere kapılmış olmam normal ama ilk evlendiğimde nerdeyse kayınvalidem haftanın 3-4 günü çağırır giderdik üstüne bir de günlerine çağırırdı giderdim bir süre sonra baktım hergün olmaya başladı psikolojim bozuldu bir şekilde mesafemi koydum şimdi yine aynı duruma düşünce bocaladım sadece işin icine kendi ailemi katmak yanlış olduBen önceki konulardan biliyorum.
Aileniz zaten size psikolojik baskı yapıyor.
Uzaktasın yanımızda yoksun diye
Bence bunlarin disavurumu.
Çünkü ailenin sözleri insanda aşırı etki yapıyor.
Kendinizi bunalmış hissetmenizin bir diger nedeni bu.
Es ailesinin iyi olması avantaj bu nadir görülen bir durum.
Her gün iş yerine ziyaret bencede mantıksız.
İnsan kimi hergun görse bıkar sıkılır.
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.
Haftada bir anlarim ama her gün kendi ailemi görsem de sıkılırım.
Onu dedi bunu dedi .
Üzerinde baskı hisseder.
belki onlarında psikolocisi bozukturTabi canım ailemi göremiyorumun acısını başkasından çıkartamzsın ama maaile niye geliyorlar onu anlamadım her gün sürekli onlarla vakit geçirmek beni de sıkardı odasına gitmesi normal geldi yapışık gibi o ne öle
Eşine o çok değerli kocişine söyleyemedin mi ?Hadi tamam ailemi özledim diye böyle düşüncelere kapılmış olmam normal ama ilk evlendiğimde nerdeyse kayınvalidem haftanın 3-4 günü çağırır giderdik üstüne bir de günlerine çağırırdı giderdim bir süre sonra baktım hergün olmaya başladı psikolojim bozuldu bir şekilde mesafemi koydum şimdi yine aynı duruma düşünce bocaladım sadece işin icine kendi ailemi katmak yanlış oldu
Evet o konuda haklısınız bahane bulmuş gibi oluyorum ya da ne denirse ordaki hatamı kabul ediyorum. Ama ben politik değilim ya da pat diye böyle cevap veremiyorum sürekli reddedince de ayıp oldu kadına diyip bir süre sonra kabul etmeye başlıyorumOnu güzel bir şekilde geri çeviririm. Orası haklı olsa da ailemden uzağım , her gün görmek haksızlık demesi sence mantıklı mı ?
Sağ ol x teyze benim evde yapmam gerekenler var. Çok yorgunum hemen uzanıcam derim. Oldu bitti.
Eşime söylerim her seferinde gitmek istemiyorsan gitmeyiz der bu konuda bana baskı yapmaz, evet başta mesafeyi koyamadım sonradan koymaya çalıştım. Eşim çok fazla değilde ailesi ona düşkün evlenirken de bilemedim biraz hızlı evlendikEşine o çok değerli kocişine söyleyemedin mi ?
Ben gitmek istemiyorum diye ? Ama tabi kocama neden söyleyip , gözünde düşeyim ki ?
Yapayın Allasen yaw
Başta koyamadığın mesafenim cezası bu.
Bir de insan evleneceği kişinin aile ilişkilerini mutlaka bilir. Biliyordun bence eşinin ailesine düşkün olduğunu.
Olaylara ters bakip ayni duruma kendinizi koyun bi de esiniz ailesi baska sehirde sizin is yeriniz var birlikte calisiyosunuz aileniz iyi niyetle her gun geliyo. Esiniz yanlarina cikmak istemiyo yuzu dusuyo falan. Ne kadar utanirdiniz. Anneniz uzak diye bu onlarin sucu mu. Belli ki gelip salca olmuyo sizi elestirmiyo aksine yorgunsunuz diye yemek dusunmeyin istiyo. Ha ona da yok dersiniz evinize gidersiniz. Ama ortada bisey yokken benim esim aileme boyle davransa cok uzulurdum ben.İyi akşamlar hanımlar. Direk konuya giriyorum. Hissettiklerimi açıkça yazacağım gerçekten nasıl davranacağımı bilmiyorum bana yol gösterin lütfen. Benim kv iyi bir insan. Bana 3 senedir herhangi ters birşeyini görmedim tabi ufak tefek şeyler illaki herkeste oluyordur. Şimdi benim eşim ortaklığını ayırdı bende eşimle çalışmaya başladım. Hiç bilmediğim bir alan öğrenmekte zorlanıyorum ama çabalıyorum da. Pek ruhsal olarak iyi bir dönemde olduğum söylenemez. Ailemle aynı şehirde değiliz. 1.5 aydır göremedim onlar da gelemedi. Bilmiyorum belki de bu da etkiliyordur beni. Eşimin ailesi her gün işyerine geliyorlar öylesine ziyarete. Bu normal mi sizce? Kp, kv , görümcem komple. Kayınvalidem her seferinde yoruluyorsunuz akşam yemeğe gelin der. İyi niyetle söylediğini hissedebiliyorum ama ben bu kadar psikolojik baskıya gelebilen bir insan değilim. Ben ailemle görüşemezken onları hergün görmek bana adaletsiz geliyor. Bugün bu yüzden pek keyfim yoktu. Saygısızlık yapmam büyüklerime ama yanlarında oturmadım fazla, kendi odama çekildim kayınvalidem anlamış olacak ki akşam eşimin telefonuna bakarken mesaj attı eşime, üst bildirimden gördüm, annem bu ara çok gidip geldim ama işler yoluna girene kadar idare edin diye. Sonradan üzüldüm de.
Eşime ne konuda rahatsız olursam söylüyorum beni dinler, yanlış düşündüğüm şeyleri başka bir pencereden bakmam için yol gösterir ya da haklıysam ona göre davranır özür diler. Bu konuda şanslıyım yanlış olan birşey varsa asla körü körüne ailesini savunmaz, ya da benim düşünemediğim nokta varsa beni aydınlatır. Şimdi ben hem işe alışıp öğrenmeye alışıyorum hem bu düşüncelerle kafamda kendimle kavga ediyorum, ne yapıyorum ben bazen eşimin ailesine nasıl davrancagımı bilmiyorum yardım eder misiniz?
E madem gitmek istemiyordun sırf beni iyi bilsinler diye neden gittin ?Eşime söylerim her seferinde gitmek istemiyorsan gitmeyiz der bu konuda bana baskı yapmaz, evet başta mesafeyi koyamadım sonradan koymaya çalıştım. Eşim çok fazla değilde ailesi ona düşkün evlenirken de bilemedim biraz hızlı evlendik
Ne alaka?Evlenirken bilmiyor muyudu ?
Yapma Allasen yaw. Yok haksızlık yok bilmem ne. Koca derdine kendilerinden vazgeçip, sonra da pisikilocimmm bozuk diyorlar.
Valla bana düşecekti gelin olarakinan bir görümcelik yapardım …
Ben zaten kimseye saygısızlık yapmam ya da bunu hissettirmemeye çalışırım, ama sürekli görüşmek istememem de doğal değil mi? Ailemin oldugu şehirde olsaydık onlarla da böyle hergün görüşmek istemezdimOlaylara ters bakip ayni duruma kendinizi koyun bi de esiniz ailesi baska sehirde sizin is yeriniz var birlikte calisiyosunuz aileniz iyi niyetle her gun geliyo. Esiniz yanlarina cikmak istemiyo yuzu dusuyo falan. Ne kadar utanirdiniz. Anneniz uzak diye bu onlarin sucu mu. Belli ki gelip salca olmuyo sizi elestirmiyo aksine yorgunsunuz diye yemek dusunmeyin istiyo. Ha ona da yok dersiniz evinize gidersiniz. Ama ortada bisey yokken benim esim aileme boyle davransa cok uzulurdum ben.
Alakası yukarıda. Baştan koyulacak çizgiler.Ne alaka?
Aynı ilde olunca her gün görüşmek zorundalar mi?
Çoğu kadın kaynana yada ailesi ile aynı ilde.
Her gün iş yerine baskın mi yapiyorlar?
Maailece toplanıp işyeri ziyareti nedir?
Burası yanlış.
İyi bir aile olduğu için görüşmek gidip gelmek olması gereken zaten.
Bende kaynanamla anlaşıp gidip gelmek isterdim değişiklik olurdu.
Ama bunu hergun annem istese ona da tepkimi veririm.
Sürekli olmasi yanlış bunu doğru bulmuyorumHadi tamam ailemi özledim diye böyle düşüncelere kapılmış olmam normal ama ilk evlendiğimde nerdeyse kayınvalidem haftanın 3-4 günü çağırır giderdik üstüne bir de günlerine çağırırdı giderdim bir süre sonra baktım hergün olmaya başladı psikolojim bozuldu bir şekilde mesafemi koydum şimdi yine aynı duruma düşünce bocaladım sadece işin icine kendi ailemi katmak yanlış oldu