İlk kv konum hadi hayırlı olsun

Kayınvalideniz anlayışlı birine benziyor zira kendi odanıza çekikmenize tipik kayınvalide gibi kulp takıp oğlunu dolduracağına verdiği rahatsızlığı anlayıp bi nevi kusuruma bakmayın demek istemiş Sizde ailenizi özlemişsiniz o yüzden herşey gözünüze batıyor en kısa zamanda hasret giderin ailenizi ziyaret edin Negatif ol ak için kendibizi zorlamayın eşinizin ailesine odaklanmayın Şöyle düşünün sizinde aileniz size yakın olsa görmek istemezmiydiniz evet hergün biraz abartı olmuş ama bu geçici bir süreç onlarda bi süre sonra sıkılırlar zaten merak etmeyin

Kayınvalideniz anlayışlı birine benziyor zira kendi odanıza çekikmenize tipik kayınvalide gibi kulp takıp oğlunu dolduracağına verdiği rahatsızlığı anlayıp bi nevi kusuruma bakmayın demek istemiş Sizde ailenizi özlemişsiniz o yüzden herşey gözünüze batıyor en kısa zamanda hasret giderin ailenizi ziyaret edin Negatif ol ak için kendibizi zorlamayın eşinizin ailesine odaklanmayın Şöyle düşünün sizinde aileniz size yakın olsa görmek istemezmiydiniz evet hergün biraz abartı olmuş ama bu geçici bir süreç onlarda bi süre sonra sıkılırlar zaten merak etmeyin
Ben ailemle aynı şehirde olsaydım kendi huzurum için yakın oturmak bile istemezdim çoğu düşüncem hem kendi ailem hem eşimin ailesi için aynı. Ben biraz mesafeyi seven bir insanım o yüzden.
Hep pozitif olmaya çalısırım ama bu ara negatiflik beni icine cekiyor sanki, ama kurtulacagım

Ben sizin yerinizde olsam cok rahatsiz olurdum. Sizi cok iyi anliyorum. Sonucta esin ailesine karsi hep dikkatli davranmak gerekiyor. Herseyden alinabiliyorlar. Ogullarini her turlu seviyorlar sizi kosullu seviyorlar. Ona da sevmek denirse. Esit sevselerdi biz de anne babamizla her gun gorusur gibi hisseder rahat ederdik. Gorusmek guzel tabi de her gun hem de sadece damadin ailesiyle zor. Isterse dunyanin en iyi ailesi olsunlar.

Sadece merakımdan soruyorum. Sakıncası yoksa iş yeri ne ile alakalı ve sizin pozisyon veya iş tanımı tam olarak ne söyler misiniz 😊
Kurumsal bir markanın franchise usulu isletmeciliğini yapıyor eşim. Normalde ikimizde mühendisiz. Kendi meslek alanımda bu şehirde uzman kimse yok o yüzden çok güzel işler yaparım diye geldim pat ekonomik kriz, proje gelmedi büyük bir hayalkırıklığı depresyon. bende eve kapandım 3 senede sadece yüksek lisans yaptım bir de ek mesleğimden az biraz para kazandim. Şimdi eşim finans işini öğretmeye çalışıyor ama benim pek yeteneğim yok gibi🙁

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam cok rahatsiz olurdum. Sizi cok iyi anliyorum. Sonucta esin ailesine karsi hep dikkatli davranmak gerekiyor. Herseyden alinabiliyorlar. Ogullarini her turlu seviyorlar sizi kosullu seviyorlar. Ona da sevmek denirse. Esit sevselerdi biz de anne babamizla her gun gorusur gibi hisseder rahat ederdik. Gorusmek guzel tabi de her gun hem de sadece damadin ailesiyle zor. Isterse dunyanin en iyi ailesi olsunlar.
Genel manada evliliğim boyunca hep çok saygılı olmaya çalıştım. Çatıştığımız şeyler oluyor illa ki bir kaç kere konustuk hallettik. Ama benim sorunum şu, bana o kadar aşırı ilgi gösteriyor ki, sürekli över, 2 gün görüşmeyiz çok özlediğini söyler. Ne biliyim ben bile eşimi ya da annemi bu kadar hemen özlemem. Bana politik olarak mı iyi davranıyor yoksa gerçekten samimi mi onu çözemiyorum açıkçası

İyi akşamlar hanımlar. Direk konuya giriyorum. Hissettiklerimi açıkça yazacağım gerçekten nasıl davranacağımı bilmiyorum bana yol gösterin lütfen. Benim kv iyi bir insan. Bana 3 senedir herhangi ters birşeyini görmedim tabi ufak tefek şeyler illaki herkeste oluyordur. Şimdi benim eşim ortaklığını ayırdı bende eşimle çalışmaya başladım. Hiç bilmediğim bir alan öğrenmekte zorlanıyorum ama çabalıyorum da. Pek ruhsal olarak iyi bir dönemde olduğum söylenemez. Ailemle aynı şehirde değiliz. 1.5 aydır göremedim onlar da gelemedi. Bilmiyorum belki de bu da etkiliyordur beni. Eşimin ailesi her gün işyerine geliyorlar öylesine ziyarete. Bu normal mi sizce? Kp, kv , görümcem komple. Kayınvalidem her seferinde yoruluyorsunuz akşam yemeğe gelin der. İyi niyetle söylediğini hissedebiliyorum ama ben bu kadar psikolojik baskıya gelebilen bir insan değilim. Ben ailemle görüşemezken onları hergün görmek bana adaletsiz geliyor. Bugün bu yüzden pek keyfim yoktu. Saygısızlık yapmam büyüklerime ama yanlarında oturmadım fazla, kendi odama çekildim kayınvalidem anlamış olacak ki akşam eşimin telefonuna bakarken mesaj attı eşime, üst bildirimden gördüm, annem bu ara çok gidip geldim ama işler yoluna girene kadar idare edin diye. Sonradan üzüldüm de.
Eşime ne konuda rahatsız olursam söylüyorum beni dinler, yanlış düşündüğüm şeyleri başka bir pencereden bakmam için yol gösterir ya da haklıysam ona göre davranır özür diler. Bu konuda şanslıyım yanlış olan birşey varsa asla körü körüne ailesini savunmaz, ya da benim düşünemediğim nokta varsa beni aydınlatır. Şimdi ben hem işe alışıp öğrenmeye alışıyorum hem bu düşüncelerle kafamda kendimle kavga ediyorum, ne yapıyorum ben bazen eşimin ailesine nasıl davrancagımı bilmiyorum yardım eder misiniz?
Allah sizi ne yapmasın ilk okudum bi kaç dk kv ne demek die düşündüm deli gbi 🤣 aşağılara doğru okudukça anladım kv kp 🤣 kayınvalideye kv die yazmak aklıma bile gelmezdi

Canim stresten yalnis yere sariyorsun galiba biraz. Ailenin yanina bir hafta sonu gidip gelemezmisin? Özlemissin belli ki. Kayinvalidenin bir sucu yok. Illaha gelin diye tutturmuyorsa. Bence sana teklif edilen yardimi geri cevirme. Sanslisiniz aslinda ailenizin yaninda olmasi. Bizim iki tarafta ayni sehirde simdi. Eskiden tek benim ailem vardi. Ama esim hic böyle benim ailem senin ailen demedi. Ama muhakkak aileni de görmeye git (corona sorun olmayacaksa tabi)

Canim stresten yalnis yere sariyorsun galiba biraz. Ailenin yanina bir hafta sonu gidip gelemezmisin? Özlemissin belli ki. Kayinvalidenin bir sucu yok. Illaha gelin diye tutturmuyorsa. Bence sana teklif edilen yardimi geri cevirme. Sanslisiniz aslinda ailenizin yaninda olmasi. Bizim iki tarafta ayni sehirde simdi. Eskiden tek benim ailem vardi. Ama esim hic böyle benim ailem senin ailen demedi. Ama muhakkak aileni de görmeye git (corona sorun olmayacaksa tabi)
Gelin diye tutturuyor bazen ama bugün haksızlık ettiğimi farkettim yanlış düşündüğümü de o yuzden ona göre davrancam 🙏🏾

Genel manada evliliğim boyunca hep çok saygılı olmaya çalıştım. Çatıştığımız şeyler oluyor illa ki bir kaç kere konustuk hallettik. Ama benim sorunum şu, bana o kadar aşırı ilgi gösteriyor ki, sürekli över, 2 gün görüşmeyiz çok özlediğini söyler. Ne biliyim ben bile eşimi ya da annemi bu kadar hemen özlemem. Bana politik olarak mı iyi davranıyor yoksa gerçekten samimi mi onu çözemiyorum açıkçası
Politik olarak tabi ki. eşinden de çekiniyordur. Sen de politik olmayı öğren. Bence de her gün gelmeleri normal değil ama aile yapıları böyle demek ki. Kesinlikle ailenin yanına git, bazen eşin ailesi ile beraber bir şeyler yapsın, onlar da zamanla alışır. Ben de anlamıyorum bazı aileler neden böyle, yani neden bir insan sürekli her gün görüşür anlamak zor, ama bazı ailelerin sosyalleşmesi böyle. Bence tersi daha kötü, yani ilgisiz görüşmeyen aile

Evet sorun yapmıyorum hatta bi ara eşim ailesiyle bir problemden dolayı uzaklaştı. Ben arada köprü olmak istedim onlarla bağımı koparmak istemedim eşim olmadan sürekli gittim geldim. Şimdi araları iyi bir problem yok iyi ki öyle yapmışım diyorum. Ama işte kuruntu yapıyorum galiba bu düsüncelerden de kurtulacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim ❤️
Sıkmayın canınızı diyeceğim ama sıkıntınız ailenizi özlemek ve hergün eşinizin ailesi ile "bunun zorunlu olduğu bir durum da yokken" birşekilde bir arada olmaktı..ama burada aldığınız karar kayınvalidenizin yılbaşı programını kabul etmek oldu (yılbaşını kendi ailenizle geçirmeniz yönünde eşinizin bir teklifi de varken) Çıkın cuma günü ailenizin yanına gidin geceyi de orada geçirin neden kendinizi yapmak istemediğiniz şeyleri "aman insanlar kırılmasın" diye düşünerek yapıyorsunuz ki! Neyse hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim

Allah korusun asla öyle bir şey istemem. Herkesin ailesi başında sağ olsun. Saçmaladığımın farkında olup bunu tasdikleyip bu düşüncelerden kurtulmak için yazdım öyle de oldu. Yarın kayınvalidemin gönlünü alacağım
Kendinizi hic kotu hissetmeyin.Bu his ailesine duskun olup uzakta olanlara ara ara vuran bir.duygu.Misal bana :) Kp yi (kv degil asla) kendi babamdan ayirmam.Oyle severim.2 yasinda cocuklarima kendisi bakiyor ben okuldayken.Onun bizde oldugu gunler pervane olurum kendisine ama annemlerden uzak olma fikri,cocuklarimi buyurlerken sık tanik olamama fikri canimi sıkıyor ara ara.Haksizlik olarak dusunmeye sevk ediyor insani sonra geciyor.

Sürekli yanınızda olmasını istememeniz o kadar normal ki burdaki her kadın hergün kayınvalide görse verdiğiniz bu tepkileri verir merak etmeyin hergün akşam yemeğe çağırsa bile iki haftada bir gidin siz onların ailesine giren bir üyemisiniz niye sürekli yapışıksınız çok tuhaf biraz uzak durmaları gerektiğini anlarlar belki

Kayınvalidemlerle iki yıl aynı şehirde yaşadım iki yıl da yalnızız bulunduğumuz şehirde. Kendi aileniz yanınızda değilken onların varlığı daha iyi geliyor inanın bunu yokluklarında fark ediyorsunuz. Sıcak bir ev, değer görme ağırlanma, iki hoş sohbet, aranıp sorulma dozunda olduğu zaman inanın çok büyük nimet. Ki sizin kayinvalidenizle aranızda bir problem de yok, kadın anlamış rahatsız olduğunuzu izahını bile yapmış yazık.

Ben önceki konulardan biliyorum.
Aileniz zaten size psikolojik baskı yapıyor.
Uzaktasın yanımızda yoksun diye
Bence bunlarin disavurumu.
Çünkü ailenin sözleri insanda aşırı etki yapıyor.
Kendinizi bunalmış hissetmenizin bir diger nedeni bu.
Es ailesinin iyi olması avantaj bu nadir görülen bir durum.
Her gün iş yerine ziyaret bencede mantıksız.
İnsan kimi hergun görse bıkar sıkılır.
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.
Haftada bir anlarim ama her gün kendi ailemi görsem de sıkılırım.
Onu dedi bunu dedi .
Üzerinde baskı hisseder.

Evet adı kayınvalide olunca insan bir duraksıyor haklısınız kendimi ilerde sende anne olcaksın böyle saçma düşüncelere kapılma diye telkin ediyorum ama sizlerden de akıl almak istedim teşekkür ederim
ben 9 yıllık evliyim başka şehirdeyim şimdi geçen yıl bende çok ağladım sebepsiz kavga çıkarmaya başladım eşim farketti sen anneni özlemişsin onlar gelmezse biz gidelim dedi o kadar iyi geldiki anlatamam sizde gidebilirseniz fırsat bulunca 2 günde olsa gidip gelin.Kayınvalidenizin bir hatasını göremedim iyi niyetli belliki akşam yemeğe gelin diyor yemek yapmakla uğraşmayın diye böyle incelikler güzel şeyler.

Bu kadar ailene düşkünsen herifin peşine takılıp evleneyecektin.
Benim gelinim olsaydın keşke 😈
O zaman bdv ye uygun konu nasıl olur görürdün. Valla erkek aileleri nefes alsa , oksijen tükeniyor diye isyan edeceksiniz🔫

Ben önceki konulardan biliyorum.
Aileniz zaten size psikolojik baskı yapıyor.
Uzaktasın yanımızda yoksun diye
Bence bunlarin disavurumu.
Çünkü ailenin sözleri insanda aşırı etki yapıyor.
Kendinizi bunalmış hissetmenizin bir diger nedeni bu.
Es ailesinin iyi olması avantaj bu nadir görülen bir durum.
Her gün iş yerine ziyaret bencede mantıksız.
İnsan kimi hergun görse bıkar sıkılır.
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.
Haftada bir anlarim ama her gün kendi ailemi görsem de sıkılırım.
Onu dedi bunu dedi .
Üzerinde baskı hisseder.
Evlenirken bilmiyor muyudu ?
Yapma Allasen yaw. Yok haksızlık yok bilmem ne. Koca derdine kendilerinden vazgeçip, sonra da pisikilocimmm bozuk diyorlar.
Valla bana düşecekti gelin olarak :KK70: inan bir görümcelik yapardım …

X