- 30 Ekim 2017
- 921
- 1.024
-
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
Benim de benzeri yaşadığım şeyler oldu. Kayınvalidem rica ediyor gideceği yerlere götürüyorum. Ama annem bu soğukta dolmuşla işe gidip geliyor. Böyle ufak ufak üzüldüğüm şeyler oluyor. Ama bende iki aileden uzakta yaşamayı tercih ederdim nasip olmadıBen fazla duygusal veya anne babama duskun biri degilim. Iki aileye de uzak yasiyoruz. Birkac ayda bir gidiyoruz. Ben evlenene kadar hayatimda nar ayiklamamistim. Babam eliniz kararir kizim derdi o ayiklayip bize yedirirdi. Kayinvalidemlerde meyve yiyelim dediler bi gün, ben getiririm dedim kalktim. Kucuk gorumcem mutfaga arkamdan gelip, tabaktaki nara bakip babam ayiklamadan nar getirmeyin der bunu niye boyle koydun dedi. Ben de o an ne yapacagimi bilemedim. Hic de zorlanmam acarim ayiklarim ama, o anda ayikladim goturdum. Ama geceye kadar agladim sonra. Babama buyuk bi haksizlik yapmisim gibi hissettim. Omrumde bana elimi nara surdurmeyen adam bi yanda, nar ayiklanmadan sofraya gelirse kizan padisah hazretleri bi yanda. Oyle bi ofkelendim ki. Bagirdim cagirdim esime. Bir daha benden bir bardak su istemesin o adam, annen simartmis olabilir, ben annen gibi kolesi degilim dedim. Dokunuyor iste insana , onlarin normal saydigi her sey dokunuyor
Of ne okudum şimdi. Gerçekten böyle yaşamak zor olmalı. Başka da bir şey diyemeyeceğim.Benim de benzeri yaşadığım şeyler oldu. Kayınvalidem rica ediyor gideceği yerlere götürüyorum. Ama annem bu soğukta dolmuşla işe gidip geliyor. Böyle ufak ufak üzüldüğüm şeyler oluyor. Ama bende iki aileden uzakta yaşamayı tercih ederdim nasip olmadı
şu yazının alnı olsa...Gelmeyecek ya ne demek gelecek. Ayni sehirde hqtta ayni sokakta bile olunsa da her gun kimse kimseyle gorusmemeli. Insanlar niye bu sınırı anlayamıyor ben de bunu anlamıyorum. Isi yogun olan her insan acliktan ölüyor mu? Gerekirse her gun kupkuru makarna yesinler, her gun kqyinvalide gormekten iyidir. Her gun isyerine onlar gelmese isler yürümüyor mu? Insanlarin kendisini her gun gormeyi istememe hakki oldugunu kavrayamiyor ebeveynler
Kötü niyetle demediğini biliyorum ya da evliliğimin ilk başlarında yalnızlık çekmeyim diye sürekli çağırdığını biliyorum. Kötü niyetli bir kadın değil bende elimden geleni yaparım, benim problemim hergün iş yerine gelmeleri saatlerce boş boş oturmaları, ben bu işe girişmeseydim eşimin gidip geleni çok oluyor diye en kötü iki haftada 1 gelirdimAdaletsizlik falan değil
Kötü bir şey dememiş ki sizi çağırmış sadece
Bence fazla abartmışsın
Evet böyle yaşamak zor çok duygusal bir insanım ben psikolojik olarakta zor dönemden geçiyorum kendimde yanlış olan şeyleri düzeltmeye çalışıyorum sizi tenzih ederim ama bazı yorumlar acımasızcaOf ne okudum şimdi. Gerçekten böyle yaşamak zor olmalı. Başka da bir şey diyemeyeceğim.
Sen eşinin ailesinin iyiliği altında eziliyorsun bence, çünkü kendi ailen öyle değil, sırf adamın çocuğu olmuyor diye boşanmanı istiyorlardı. Ailenle görüşememenin eşin ve ailesi ile alakası yok, annen kontrol delisi sürekli beynini yiyor, görüşmemenizde bunun payı var. Hani burda ailesi sorunlu bunu da bal gibi bilen ama konduramayan, işine gelmeyen, karısının ailesinin bir suçu hatası olmadığı halde saçma sapan kıyas yapıp ailesinin suçunu bastıran, huzur bozan kocalar var ya, ona doğru bi ilerliyorsun.İyi akşamlar hanımlar. Direk konuya giriyorum. Hissettiklerimi açıkça yazacağım gerçekten nasıl davranacağımı bilmiyorum bana yol gösterin lütfen. Benim kv iyi bir insan. Bana 3 senedir herhangi ters birşeyini görmedim tabi ufak tefek şeyler illaki herkeste oluyordur. Şimdi benim eşim ortaklığını ayırdı bende eşimle çalışmaya başladım. Hiç bilmediğim bir alan öğrenmekte zorlanıyorum ama çabalıyorum da. Pek ruhsal olarak iyi bir dönemde olduğum söylenemez. Ailemle aynı şehirde değiliz. 1.5 aydır göremedim onlar da gelemedi. Bilmiyorum belki de bu da etkiliyordur beni. Eşimin ailesi her gün işyerine geliyorlar öylesine ziyarete. Bu normal mi sizce? Kp, kv , görümcem komple. Kayınvalidem her seferinde yoruluyorsunuz akşam yemeğe gelin der. İyi niyetle söylediğini hissedebiliyorum ama ben bu kadar psikolojik baskıya gelebilen bir insan değilim. Ben ailemle görüşemezken onları hergün görmek bana adaletsiz geliyor. Bugün bu yüzden pek keyfim yoktu. Saygısızlık yapmam büyüklerime ama yanlarında oturmadım fazla, kendi odama çekildim kayınvalidem anlamış olacak ki akşam eşimin telefonuna bakarken mesaj attı eşime, üst bildirimden gördüm, annem bu ara çok gidip geldim ama işler yoluna girene kadar idare edin diye. Sonradan üzüldüm de.
Eşime ne konuda rahatsız olursam söylüyorum beni dinler, yanlış düşündüğüm şeyleri başka bir pencereden bakmam için yol gösterir ya da haklıysam ona göre davranır özür diler. Bu konuda şanslıyım yanlış olan birşey varsa asla körü körüne ailesini savunmaz, ya da benim düşünemediğim nokta varsa beni aydınlatır. Şimdi ben hem işe alışıp öğrenmeye alışıyorum hem bu düşüncelerle kafamda kendimle kavga ediyorum, ne yapıyorum ben bazen eşimin ailesine nasıl davrancagımı bilmiyorum yardım eder misiniz?
Boşver bence sen buradaki insanlarin dediklerini. Nasrettin hoca damdan düşmüş bana damdan düşen birini getirin demiş derdini ona anlatacak. Bende senin gibiyim annemlerden 10 saat uzakta bugün ananem vefat etti gidemedim canım çok sıkkın gitsem giderim ama gidemedim işte. Canının sıkılması da her gün gidip gelmemek istemek de gayet normalKötü niyetle demediğini biliyorum ya da evliliğimin ilk başlarında yalnızlık çekmeyim diye sürekli çağırdığını biliyorum. Kötü niyetli bir kadın değil bende elimden geleni yaparım, benim problemim hergün iş yerine gelmeleri saatlerce boş boş oturmaları, ben bu işe girişmeseydim eşimin gidip geleni çok oluyor diye en kötü iki haftada 1 gelirdim
Bakın buraya yazdığınız 6 satır cümle ile sizin anlattığınız kadarını bilebiliriz/bilebilirler. 3 yılda hissettiğiniz, yaşadığınız, gözlemlediğiniz her şeyi siz bilebilirsiniz. Ben bize yazdığınız kadar olan kısımda sizi haksız buldum.Evet böyle yaşamak zor çok duygusal bir insanım ben psikolojik olarakta zor dönemden geçiyorum kendimde yanlış olan şeyleri düzeltmeye çalışıyorum sizi tenzih ederim ama bazı yorumlar acımasızca
Başınız sağolsun cok üzüldüm Allahım cennetinde ağırlasınBoşver bence sen buradaki insanlarin dediklerini. Nasrettin hoca damdan düşmüş bana damdan düşen birini getirin demiş derdini ona anlatacak. Bende senin gibiyim annemlerden 10 saat uzakta bugün ananem vefat etti gidemedim canım çok sıkkın gitsem giderim ama gidemedim işte. Canının sıkılması da her gün gidip gelmemek istemek de gayet normal
Her gun gelmek, yemegini yapmak, evine cagirmak, isyerine gelmek iyilik degil. Bunu normallestirmeyinSen eşinin ailesinin iyiliği altında eziliyorsun bence, çünkü kendi ailen öyle değil, sırf adamın çocuğu olmuyor diye boşanmanı istiyorlardı. Ailenle görüşememenin eşin ve ailesi ile alakası yok, annen kontrol delisi sürekli beynini yiyor, görüşmemenizde bunun payı var. Hani burda ailesi sorunlu bunu da bal gibi bilen ama konduramayan, işine gelmeyen, karısının ailesinin bir suçu hatası olmadığı halde saçma sapan kıyas yapıp ailesinin suçunu bastıran, huzur bozan kocalar var ya, ona doğru bi ilerliyorsun.
Kadın rica ediyor, kütt diye gelip arka koltuğa oturmuyor. Götürme böyle lafı olacaksa.Benim de benzeri yaşadığım şeyler oldu. Kayınvalidem rica ediyor gideceği yerlere götürüyorum. Ama annem bu soğukta dolmuşla işe gidip geliyor. Böyle ufak ufak üzüldüğüm şeyler oluyor. Ama bende iki aileden uzakta yaşamayı tercih ederdim nasip olmadı
Kv rica edince arabayla bir yerlere götürüyor, ama anneciği memlelette dolmuşa biniyormuş ve bu onu rahatsız ediyormuş. Konu sahibi ile ilgili kıyıdan köşeden gördüğüm iyi niyetlerimi de bir kenara bırakıyorum artık. Annecilikte zirve. İnanılmaz cidden.Sen eşinin ailesinin iyiliği altında eziliyorsun bence, çünkü kendi ailen öyle değil, sırf adamın çocuğu olmuyor diye boşanmanı istiyorlardı. Ailenle görüşememenin eşin ve ailesi ile alakası yok, annen kontrol delisi sürekli beynini yiyor, görüşmemenizde bunun payı var. Hani burda ailesi sorunlu bunu da bal gibi bilen ama konduramayan, işine gelmeyen, karısının ailesinin bir suçu hatası olmadığı halde saçma sapan kıyas yapıp ailesinin suçunu bastıran, huzur bozan kocalar var ya, ona doğru bi ilerliyorsun.
Ya lafını falan yapmıyorum lafını yapsam kendi isteğimle götürmem zaten. Gönül isterdi ki anneme de yapayım ikisini de gönülleyimKadın rica ediyor, kütt diye gelip arka koltuğa oturmuyor. Götürme böyle lafı olacaksa.
İnsanların yaptığı bir şey yok. Nedir bu öfkeniz, şu hayatta kimseye ihtiyacınız olmayacak sanıyorsunuz, bir kötülüğü dokunmamış insanların kalbini yok yere kırmayın, düşmez kalkmaz bir Allah, o ittiğiniz ele yarın muhtaç kalırsınız.Her gun gelmek, yemegini yapmak, evine cagirmak, isyerine gelmek iyilik degil. Bunu normallestirmeyin
Niye devamlı kontrol eder gibi geliyorlar kiKötü niyetle demediğini biliyorum ya da evliliğimin ilk başlarında yalnızlık çekmeyim diye sürekli çağırdığını biliyorum. Kötü niyetli bir kadın değil bende elimden geleni yaparım, benim problemim hergün iş yerine gelmeleri saatlerce boş boş oturmaları, ben bu işe girişmeseydim eşimin gidip geleni çok oluyor diye en kötü iki haftada 1 gelirdim
Anan da doğru düzgün dursaydı? Her şeyi kontrol edebiliyordu, dolmuşu da kontrol etsin.Ya lafını falan yapmıyorum lafını yapsam kendi isteğimle götürmem zaten. Gönül isterdi ki anneme de yapayım ikisini de gönülleyim
Yok aramız iyi aslında bir sorunumuz yok işte ne biliyim bazen saçma düşüncelere kapılıyorum sanırım
Sürekli kötü insanlarla karşılaştığınız için böyle yorum yaptığınıza inanmak istiyorum.Her gun gelmek, yemegini yapmak, evine cagirmak, isyerine gelmek iyilik degil. Bunu normallestirmeyin