İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

kusura bakmayın ama ben size çok hak veremedim..şöyleki tamam ona farklı sana farklı davranıyor olabililer ama sende para göz gb.davranmışsın illa ona takıldı banada takın gb.davranış sergilemişsin isteeyerek yapmasan bile..bu durum seni onların gözünde daha küçük düşürmüş..şuan getirip sana bileziklerini taksalar bile isteyerek içlerinden gelerek yapmış olmayacaklar bunu bil cnm...

teşekkür ederim.. inanın o kadar üzgünüm ki şu gelinen noktaya . biraz bile olsa beni anlayan kişiler olduğunu görünce içim biraz ferahlıyor.. dün gece ikisini de aradım açmadılar . bakalım bugün geri dönüş yapacaklar mı . yoksa bizi sildiler mi tamamen . sildilerse çok saçma . ama ben inançlı bir insanım allahım biliyor niyetimi ve bana yapılanları bundan sonra hiç bir şey yapmayacağım . eminim ki allah sorar bir gün .

yani siz daha hayata yeni mi başlıyorsunuz anlamadım,bu haksızlık ne ki siz haksızlık görmemişsiniz, dua edin eşiniz size hak vermiş, bu konuya bu kadar üzülmeniz çok yanlış,Allah başka dert vermesin, onlar diğer eltinize almıştır paraları vardır o an, belki şuan gerçekten sıkışıktırlar ve zaten siz böyle uzatırsanız asla almak istemicekler, siz ne kadarda ben bilezik için yapmıyorum desenizde davranışlarınız tam tersi bilezik için olduğunu gösteriyor, o yüzden uzatmayın daha fazla

oyle de tatlim ilk sen baslatmissin, esin seni desteklemis..bu durumda kp ve kv diyecegi gelin oglani doldurmus olacaktir..o yüzden oyle yazdim..birak ne yaparlarsa yapsinlar aralarinda.esin kendi halletsin cani sıkılan seyleri..onlar yapsa idi senden once esinin hatrina yapmalari lazimdi..onu gozu gormeyen senin icin hic yapmaz..

annenden niye gizledin ki..simdi daha cok uzulmustur..hatta esinle ilgili problem oldugunu bile dusunmustur..sana tavsiyem sende esinde kendi ailelerinizle kendiniz konusun..merak etme duzelir hersey ama takma kafaya bebegin icin...

tabii ki mecbur değiller ama kv hep kendisi dedi bana ona şunu yaptım çocuğuna bunu yaptım. sürekli kıyaslama yaptı . benim tek istediğim madem iki çocuğuna eşit davranamayacaktı kıyaslama da yapmasaydı hiç bir şekilde . ama o hep kıyasladı hep kıyasladı . bunlar da huzur kaçırıyor ister istemez .

oyle de tatlim ilk sen baslatmissin, esin seni desteklemis..bu durumda kp ve kv diyecegi gelin oglani doldurmus olacaktir..o yüzden oyle yazdim..birak ne yaparlarsa yapsinlar aralarinda.esin kendi halletsin cani sıkılan seyleri..onlar yapsa idi senden once esinin hatrina yapmalari lazimdi..onu gozu gormeyen senin icin hic yapmaz..

annenden niye gizledin ki..simdi daha cok uzulmustur..hatta esinle ilgili problem oldugunu bile dusunmustur..sana tavsiyem sende esinde kendi ailelerinizle kendiniz konusun..merak etme duzelir hersey ama takma kafaya bebegin icin...

aa canım ben de bir anne olarak diyorum ki allahım inşallah en kısa zamanda hayırlısıysa bir evlat nasip eder size . ben tabii ki de çocuğumun kıymetini biliyorum . ona sarılınca kokusunu içime çekince iyi hissediyorum zaten sadece kendimi son bir iki gündür. bir de eşimin elinden tutunca

Ya Allah aşkına siz bilezik takılması için mi doğum yaptınız ? Problemim ayrımcılık diyorsunuz da bilezikten başka konu yok ortada, size imreniyorum kafayı takacak başka bir derdiniz yok sanırım

Hala hak - haksızlık diyorsunuz, işaretlediğim sözlerini bir daha düşün
Para onların istediklerine harcarlar kimseye haksızlık etmiş falan değiller
Gelinin de olsa, torunun da olsa birine hediye vermek gönül işidir, mecburiyet değildir
Çok çirkin bu altın muhabbetleri, gereksiz yazışmalar vs...
Kayınvalidenin yerinde olsam ömrü billah bakmam yüzüne
Dört bilezikte aklı kalıp da ortalığı bu hale getiren insanı haneme sokmam
Ve inan ki kibar bir hanım değilsin, olsaydın anneciğim yok bir şey der, sorunun üzerine gitmezdin
Bariz bir kıskançlık yaşıyorsun diğer geline yapılanlarla ilgili
Maksadım seni kırmak değil, yazdıklarım biraz sert gelebilir ama anlamanı istedim çünkü şu an sana hak veren eşin, bu tip gerginlikler büyüdükçe oklarını sana çevirir, huzurun hepten kaçar. Gencecik bir annesin, dünyanın en güzel armağanı bebeğin, böyle şeylerin üzerinde durma, para konuları üzerindeki tartışmalar ilişkileri fazlaca zedeliyor. Bırak kim kime ne istiyorsa alsın, dert etme böyle şeyleri. Huzurlu bir aile her şeyden güzel inan bana

Bebeğim olsa kafama takacağım en son şey bile bilezik olmazdı. Ayrıca hiç takmayacağız dememişler ki şuan durumumuz yok demişler ve misafirlerin içinde kayınvalidenin bunu dile getirmesini bekliyorsun ne kadar saçma. Faceden laf sokman ve mesaj atmanda çocukça geldi bana maşallah o kadar olay olmuş eşinde bostan korkuluğu gibi beklemiş

bende de şöyle bir durum olmuştu . kv bana düğün için set aldığında eltim demişti ki '' aa laraca setin de çok ince kopuverecek o '' kendi seti daha kalın onu belirtiyor . olabilir . ben onu beğenmiştim o zaman kv ler maddi olarak zorlanmasınlar diye o seti aldırmıştım . eltime ne ki !

Arkadaşın yazdıklarına katılıyorum, k.validesinin de örnek bir davranış sergilediğini düşünüyorum.
Öncelikle evladınız hayırlı olsun. Burada bazı arkadaşlar almak zorunda değil yazmışlar; ama benim görüşüme göre ben bir gelinime aldıysam, diğerine de almak zorunda hissederim kendimi; almaya çalışırım. Durumum müsait değildir uygun bir dille anlatır, elimden geleni yaparım. Kırılmakta çok haklısınız; ama faceden yazmanız, mektup göndermeniz doğru bir davranış olmamış. K.validenizin mevlütte 4 bilezik borcum olsun gibi bir açıklama yapması da doğru olmazdı. Bu konuyu konuşmak istiyorsanız eğer, alırdınız karşınıza güzel uygun bir dille anlatırdınız sıkıntınızı. Kırıldıysanız ona göre davranırdınız. Sizin de yazdığınız gibi haklıyken, haksız duruma düşürmüşsünüz kendinizi. Bence elinizdekiler için şükredip evladınıza, eşinize sarılın, olayları açmayın,büyütmeyin. daha fazla üzülmeyin, üzmeyin.(eşinizi) zamanla her şey yoluna girecektir.

zaten kesinlikle istemiyorum artık ve kabul de etmeyeceğim kendilerine de belirttim..

kesinlikle uzatmayacağım muhattap bile olmayacağım artık.. bu arada diğer gelinin zamanında da borç ödüyorlardı şimdi de borç ödüyorlar. yani maddi açıdan bir farklılık o o zamanla bu zaman arasında

kadının kıskançlıkları yüzünden demişsin ama kıskanç olan sen olmayasın? canları kime isterse ona hediye verirler. içinden gelmeyle ilgili. sana almıyorlarsa ve hoşuna gitmiyorsa mesafe koyarsın arana biraz. gidip facebook'tan aglamak da neyin nesi zipzip kusura bakmasın da yaşın kaç acaba merak ettim. çocuk gibi hareketler

allah razı olsun inşallah hayırlı evlat sahıbı olurum da ben her sıkıntıya gögusgerer katlanıırm hiç üzülme ayrımcılık yapılması senı çok üzmüş yaralamıs farkındayım ama bıraz daha olgun davranmalıydın sen hiç aldırıs etmeyıp bu konuyu açmasaydın kıyaslama yoluna gıtmeseydın bıraz vıcdanları varsa gelip özur dılerlerdı ve dıger gelıne yaptıklarını sana da yaparlardı ve konu ben dıılım tabıkı ama örnek vermek ıstıyorum ben ıkı bebek dusurdum 6 ve 4 aylık sonrasında neler işittim bılemessın eşim dahıl aılesının bana destek olmaları gerekirken 3.5 yıldır ne işe yaradın sen bı cocuk doguramadın lafını işittim en basıttınden ınan bu sana yapılan maddı bı haksızlık ve cok da onemlı dııl bana kalırsa ayrıca kendını anlatmaya da çalışma şunu bil ki sen ne anlatırsan ne kadar anlatırsan anlat ancak karsındakının anlayabılecegı kadar anlatırsın bırak kendılerı anlayınca doner gelırler

Çok ama çok haksızsınız. Öncelikle şunu anlamadım eltiniz sizden sonra gebe kaldıysa ve hala doğum yapmadıysa ne zaman 4 bilezik takıldı bebeğin mevlidinde sonuçta sizden 7-8 ay sonra gebe kalmış ve doğurmamış oluyor daha çünkü siz mevlidi yapana kadar doğurmasına imkan yok peki bilezik mevzusu nedir o zaman. Siz gebe kaldınız diye doğurmuşmuş bu nasıl bir düşüncedir Allah aşkına. Kıskanıyordu diyorsunuz neyinizi kıskanıyordu ne tartışma yaşadınız elle tutulur hiçbirşey yazmamışsınız.

Eğer onalar bilezik takmıyorsa sen neden küçük düşeceksin ki ayrıca yaşın kaç merak ettim ne demek internetten laf göndermeler, yüzüne konuşmadan yazıyla sitem etmeler, eşini araya koymalar bir bilezik için değer mi yapmak zorundalar mı? 4 tane bilezik kim takıyor mevlid de bir altın takar tamam çok fazla büyütmüşsünüz haksızlık diyorsanız olabilir o zama vardır şimdi yoktur ki dediğim gibi doğmayan bebeğe mi 4 bilezik vermişler anlayamadım. Siz eşinizle mutlu musunuz sorununuz yok mu daha ne neden bu beklenti yani eltime yaptı bana yapmadı yapmasın ihtiyacın mı var sen git yaz dök söyle sonra konuşmuyorlar de tabii konuşmazlar maddiyatçı olmuşsun gözlerinde ayrıca yapıcam demiş zaten ama kadın haklı milletin içinde yapıcam dersem yapamazsam zor duruma düşerim demiş ama sana demiş yapıcam diye elim bollaşınca insanları çevreyi ne kadar önemsiyorsunuz yeter ki millet kaynanası bilezik taktı desin siz de hava atın vay millet kaynanası takmadı dermiş kime ne kim takıyor zaten bilezik. Eşinizi de arada bırakmışsınız valla ben eşimle anlaştıktan sonra ne eltim ne kaynanam umrumda olmaz yaparsa kendi şanında yapmazsa da.

annemden konu uzamasın dallanıp budaklanmasın diye gizledim onlar da orda üzülmesinler diye . çünkü beni biliyorlar ben bir şey için üzülüyorsam cidden doğru bir şeydir . eşimle bir problemim olmadığını biliyorlar buna eminim. çünkü eşimi de tanıyorlar bana ne kadar düşkün olduğunu da biliyorlar Bu arada gerçekten teşekkür ederim fikrini benimle paylaştığın için canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…