olay biraz uzun. Kısaca anlatmaya çalışıcam . Ben 2 gün önce kızıma bebek mevlüdü yaptım . Kayınvalidem mevlütten önce hep bahsederdi ben diğer gelin doğum yapınca ona şunu aldım bunu yaptım dört tane bilezik taktım sana da takıcam diye. Doğum oldu takmadı mevlüt oldu yine takmadı. Eşime mevlütten bir gün önce demiş ben bilezikleri yetiştiremedim şöyle böyle . Kayınvalidem hep diğer gelinle ikimizi kıyaslar sen böylesin o şöyle, o böyle yaptı sen şöyle yapıyorsun der. Onun kızıyla benim kızımı da kıyaslar . buna rağmen o geline yaptıklarını bana yapmıyor ilgisi ve sevgisi de samimiyetsiz sanki zoraki. Beni kabul edemediler sanırım diğer gelinden sonra . Diğer gelinle biz zaten yaklaşık bir buçuk senedir konuşmuyoruz . Benim düğün zamanlarımda çok kıskançlıklar yaptı kv ve kp imle konuşmadılar . Kv mi hep kötüledi bana biz de küselim diye başaramadı . eltimler de kayınvalidemlerle zaten düğün olayları falan tamamen bittikten sonra konuşmaya başladılar tekrardan . O yüzsüzlüğü de anlamıyorum hem birbirlerinin hakkında kötü kötü şeyler konuşuyorlar hem barışıyorlar ve kv onu bıraksan bağrına basacak . sonra da bizimle küstüler eltimler ki biz haklıydık o konuda sırf eltimin kıskançlığından . herneyse işte geçen gün mevlütten sonra ben çok alındım diğer geline doğum yaptı diye bilezik takılmış bana takılmadı. Ki ben takılck diye biliyordum. ordaki herkes te bunu gördü ki mevlütte eltimin akrabaları da vardı . Adım gibi eminim laracaya bilezik takmadı kv diye orda burda konuşacaklarından . Eltim de bunu duyunca iyice kendisini bir şeyzannedecek . Zaten sürekli kendi kendini öven bir tip . ben bileziğinde değilim alamadılarsa da orda insanlara belirtmesini beklerdim işte laracaya 4 bilezik borcum olsun yetişmedi falan filan diye . Böyle bir şey de yapılmadı ben de çok incindim diğer olaylar da üstüste gelince facebookta bir yazı paylaştım. ( Diğer olaylar derken süreklieltimin kızına harcamalar yapmalar bize gelince para yok haline girmeleri. Para yoksabizim kızımıza yoksa onlarınkine nasıl yeniyılda400 500 doğumgününde ayrı 400 500 harcayabiliyorsun . ) . Herneyse . Yazdığım yazıdan sonra bunlar akşam bize geldiler konuşmaya yazıyı görmüşler kendilerine yazıldığını da anlamışlar kp başladı bana laraca kızım sen bizden altın mı istiyorsun bizim durumumuzu bilmiyormusun demeye . ne alaka yaa . Bu yazı nedir elalemin karşısında rezillik falan dediler . benim de kp nin karşıma geçip böyle bir şey söylemesi çok zoruma gitti ağlamaya başladım direkt halbuki benim problemim bilezik değildi yapılan ayrımcılıklar ve haksızlıklar ve mevlütte bilezik almadıysa bile yine de bana da alacağını belirtmesiydi tek istediğim . Sonra yine almasınlar istemiyorum zaten bileziğinde değilim . Ama bunu anlamadılar . Kv diyor ki nasıl diyebilirdim param yok alamadım alıcam reZİL olurdum diyor . Tamam o rezil olmadı insanlara karşı. Ben küçük düştüm . Neyse bi de onlar geldiğinde benim annem de bizdeydi kadın anladı bir problem olduğunu zaten onların soğuk tavırlarından konuşalım diye çıktı gitti . Ama o akşam aradı sabah aradı ne oldu kızım bir problem var söyle falan diyor endişelendi tabi. Bişey yok anne diyorum. Ben anlamıyor muyum keşke yalnız bırakmasaydım seni diyor . en sonunda bende eşime söyledim annem arıyor soruyor dedim. o da annemi aramış aramayın laracayı üzülüyor demiş bir problem yok demiş. Annem sonra tekrar beni aradı ben senin için endişelendiğim için arıyorum aramıyim rahatsız ediyorsam diyor . Senin de kızın var diyor bakalım sen düşünmiyck misin onu diyor . O kadar üzüldüm ki beni o duruma soktukları için. akşam ağlamaktan söyleyemediğim bütün herşeyi yazdım ve gönderdim kv ve kp ime. Ama yazdıklarımın içinde yalan hiç bir şey yoktu . Harfi harfine doğruydu . Bizi sevmek zorunda değilsiniz dedim onlara yaptıklarınızı yapmak zorunda değilsiniz dedim içinizden geldiği gibi davranın yine dedim . Ama yapılan haksızlıklara ve ayrımcılıklara da kırılıyoruz bunu bilin dedim . Bu konu da daha fazla uzamasın eşimin üzülmesini istemiyorum dedim . Lütfen anlayış gösterin dedim .Ama yine anlayış göstermediler :s :s akşam kp eşimi aradı gece yarısı sen ne düşünüyorsun bu konuda demiş eşim de dedi ben laracayla aynı fikirdeyim diye konuşmaya başladı kp başka bir şey söylemesine izin vermedi . bağırdı bağırdı kapattı . Şaka gibi . Haksızlığa uğrayan bizken bir de suçlu durumuna düştük . Bu kadar anlayışsız olmalarına inanamıyorum . O kadar üzüldüm ki kızlar anlatamam . Başım çatlıyck gibi ağırmaya başladı . Onlar benim açımdan hiç düşünmediler ama ben aslında onların üzülmesini istemezdim. Ve anladım ne dersek diyelim onlar bizi anlamayacaklardı. Ben de arıyim da kp bariüzülmesin gerekirse özür bile diliycktim yeter ki eşim de üzülmesin diye . Eşim benden böyle bir şey talep etmedi haklı olduğumu biliyor çünkü ama ben kendim yapacaktım . Vee kv aradım telefonu açmadı kp aradım açmadı . silmişler bizi iyice . Yaa ne diyim . Allah çok büyük . Eminim ki bize yapılan haksızlıkları bir şekilde soracak onlara . Şunu da belirtmek istiyorum eltim benden 7 8 ay sonra hamile kaldı . Hiç başka çocuk istemeyen kadın ben hamile kaldıktan sonra gariptir ki istemeye başladı . Herneyse daha doğum yapmadı ama çocuğu erkekolucakmış. Kv de bunu öğrenir öğrenmez gelip bana demişti işte diğer torun erkek olacakmış çook sevindik baban da çok sevindi şimdi ona neler neler yapmaz . Yazlıkta kuzu çevirdik yedik falan demişti . Bu kadın ben çocuğumun cinsiyetini söylediğimde aa kız mı ben erkek bekliyordum diye burun kıvıran hamileliğşmde bebeğime bir şey alamayan parasızlıktan dolayı ama eltimin bebeğine bebek takımları falan alabilen kadın . Yaa ne diyim yapılan haksızlıklar o kadar çok ki.. bi de şimdi biz suçlu durumuna düştük çekip gitmek istiyorum şuanda buralardan ama eşim ve kızım var .