İlk kayınvalide vakamı yaşadım 😳

Ben bu tarz şeyler konuşurum, tartisirim ama ortamina ve kişilere bağli. 50-60 yaşinda dusunce yapilari degismeyecek ve ustune tartismanin boyutu degisecekse yaşlı kesimle bunun muhabbetine "bu şekilde" girmem.

Saygısızlık olarak görmediğimi belirttim zaten, bireysiniz size kimse birey değilsiniz demiyor, siz bilerek isteyerek yok artık demişsiniz içerikte öyle yazmıştınız, kayınvalide bana mı dedin vs deyince evet sana dedim demişsiniz yani bir şekilde evrilip sizin üzerinizden örnekleme yapılarak sen olsan deneceği belli olan bir muhabbetin içine isteyerek girmişsiniz, fikrinizi söylemek için dahil olmak istemişsiniz, ortada saygısızlık yok, kavga yok, özür dilemelik bir durum da yok, arasam mı aramasam mı arasam ne diyeceğim diye ikileme düşeceğiniz bir şeyde yok.

Yalnızca dedikodu kısmına yorum yaptım tüm mesajlarımda.

Son düzenleme:
Fikrinizi kibar bir şekilde belirtebilirsiniz ama öyle herkesin içinde "aynı şeyi ben yapsam..." "oğlun bulunmaz Hint kumaşı mı" gibi laflar ağır laflar olmuş. Bence arayın gönlünü alın. "Muhabbet ediyorduk, sizi üzmek gibi bir niyeti yoktu" gibi bir şeyler deyin.

Oluyor bazen öyle. Ben de kayınvalidemi pek severim. Ama bazen lafın ucunun nereye gidebileceğini düşünmeden ettiği lafları böyle terslenmekle sonuçlanabiliyor. Size yönelik bir art niyet taşıdığının farkında değildir belki. Ama dolaylı olarak size, sizi aşağılayan bir rolü onaylatmak istemiş. Bence bu kadar üzülmesi, sizden ziyade kendisinin bir acısına gönlünden geçen karşılığı verememiş olması ile ilgili olabilir.

Konuyu farkli sekilde degistirebilir onlar gittikten sonrada aman anne evlerden uzak olasi tatsiz gerceklesmemis konular hakkinda yorum yapmayalim bence gibisinden birseyler diyebilirdiniz
Gereksiz bir cikis ve bosa uzatma olmus. Arkadaslarinin yaninda malzeme cikmis fikirleride degismeyecegine gore he diyip gecmek lazim
Ben gercekten umursamazdim ya umursamiyorum insanlari, bana uzak kimsenin akliylada is yapmam kimse karisamaz
Aman anne bosuna uzadi tatsizlik yasadik diyip konuyu baglayin bence kadin torunu gelini diye heveslenmis burnundan gelmis

Bende şunu anlamıyorum… Koca koca kadınların içinde genç bir kadının ne işi var. Çağırıp duruyorlar gitmeyincede darılıyorlar diye gidiyorsun sonra neden anlaşmazlıklar yaşanıyor oluyor. Ayıp olmasın diye oraya buraya gidiyorsun, saçma sapan muhabbetlere bir iki katlanıyorsun derken bu sefer de, sen neden hiç konuşmuyorsun deniyor. Sıkıldığını veya kendileriyle zıt fikirlerini belli etmemek için rol yapıyorsun bu böyle sürüp giderken aaa birde bakmışsın ki yüzgöz olunmuş. Sonra ne küçük küçüklüğünü biliyor, ne büyük büyüklüğünü. Herkes kendi yaşına yakın ve kafası denk kişilerle takılsa olmaz mı

O konu orada konuşulup kişiler üzerinden örneklendirme yapılmamalıydı diye düşünüyorum.
Ha ağlanacak ne var o da ayrı bir şey tabi.

Siz haklisiniz. Her iki taraf da esit. Asil kaynananiz sizi kucuk dusurmus. Ne demek oglum yapsa yaparsa bosanirsiniz net.

Doğruyu söylemişsiniz. Ayıp etmişsiniz diyenler kayananızla aynı fikirde galiba.

Kadın başkalarının yanında rencide olmus, kendi aralarında konuşuyorlarmis,keşke duymazlıktan gelseydiniz diyeceğim amaaaaa diyemiyorum:) tam benim verecgim tepkiyi vermissiniz.
Konu toplumsal cinsiyet eşitliği olunca (bir de ırkçılık ve mevcut hükümeti övmek olunca) aslaaaaa susamiyorum. Hiç de sevmediğim bir huy. Bu yüzden kendimi torpulemeye çalışıyorum, bazen o an sanki bir şey arıyor gibi odadan cikiyorum, bazen kulaklığı takip duymamaya çalışıyorum. Ama bu sefer de gece dönüp duruyorum 'ah şöyle diyemedim' diye,yine bana dert oluyor:)

3 yıl boyunca beklenenin üzerinde bir samimiyetinizin olduğu bir kayınvalidenizi bu kadar basit bir şey için rencide edip laf yarışına girmişsiniz kadın genel bir şekilde eskilerin lafını kullanmış ki erkek aldatır vs dememiş sen bunu çıkartıp üstüne gitmişsin ve çok ayıp etmişsin senden yaşça büyük benim kayınvalidem bana misafirin yanında çocuk babasını seviyor annesini daha az seviyor anlamına gelen sözler söyledi ve açıkça dile getirdi ona rağmen misafirin gitmesini bekledim cevap vermedim misafir gidince birdaha evime gelmemesini söyledim ve hala da görüşmüyorum

Ya zaten şu da var.. Kendi aralarında konuşmuyorlardı.. Orada bende vardım ve bana da bakılıyordu konuşulurken.. Heee kv bana uyuzluk olsun bana bakarak konuşmadı bence benden onay bekler gibi bna baktı.. Bende ya onaylayacak ya da sessiz kalacaktım ya da işte aynı fikirde olmadığımı belirtecek bir cümle söyleyecektim ki.... Herşey öyle başladı..

Black sorun ne biliyor musun üslup..olay kişiselleştirilmiş..doğrucu Davut değil bildiğin patavatsızlık etmişsin.kadını konu komşuya karşı mahcup etmişsin..normalde konuya hiç müdahil olmayıp birden yok artık deyince bozulmuş ve sana atarvari konuşunca sende bozulmuş alttan almamışsın..yine alttan almasaydın ama oğlun Hint kumaşımı sözü çok ağır olmuş ve kırılmış.oglunu degersizleştirecegine ben sizin bu fikrinise katılmıyorum anne deyip konuyu kişisellestirmemeliydin

O ortamda o muhabbete girmeniz sacma olmus bazen herseyi heryerde konusmamamiz gerekiyor gercekten arkadaslarinin yaninda senin oglun hint kumasimi falan demen yersiz olmus bosuna uzmussun kadini eski kafa onlr oyle dusunuyor degistiremezsinki ne gerek vardi uzatmaya

Arkadaşları konuşurken evet hiç dahil olmadım yaptıkları dedi kodu da umrumda değildi onların fikri de.. Bu arada konuşulurken her ne kadar ben birşey demesemde o ortama dahildim. Az önce başka bir arkadaşa yazdım konuşulurken bana da bakılıyordu..

Kayınvalidem de öyle konuşunca şaşırdım.. Sonuçta o benim kayınvalidem başkası değil.. Yok artık dedim ki bu zaten onunla aynı fikirde olmadığımı belirten bir cümleydi.. Yani bundan sonra yine aynı şeyleri söyleseydi yine fikrine katılmazdım orası ayrı ama Sadece, anne belkide ilk kez aynı fikirde değiliz bir konuda derdim o kadar..

Sorun şu ki olay bana döndü.. Benim kocama, benim aldatılmama döndü.. Yani olayı kişiselleştiren ben olmadım.. Benim aldatılmamı olası ve doğal bularak bana bi de Boşanacak mısın gibisinden sorunca mecburen cevap vermek zorunda kaldım..

hint kumaşı meselesinde evet haklı olabilirsiniz.. Belki biraz sert oldu ama ben herşeyi yazmadım sadece özet geçtim.. Bna söyledikleri şeyin özeti sanki eşim bana gönderilmiş bir nimet ve o beni aldatsa bile yuvamızın ve kocamın başında durmam gerektiği, benimde işte işime kazandığım paraya güvenerek hiç yoktan yuva dağıtabileceğim..

Düşününce hoş bir cümle değil ama o da öyle pat pat konuşunca dayanamadım işte niye bırakamam niye vazgeçemem, boşayamam gibisinden hint kumaşı mevzusunu dedim.. Aslında ben eşimi küçümsemek niyetinde olmadım ama öyle mi anlaşıldı bilemedim ki yaaa..

O kuşağın doğruları tartışmaya kapalıdır. Hele de başkalarının yanında. 15 yıl sonra öğrendim ki : “süt siyahtır” diyorlarsa evet öyledir he diyeceksin. Bu kesinlikle taviz vermek ya da dik durmamak değil, kendini korumak... Bizler hayatlarımızı zaten kendi doğrularımıza göre yaşayacağız.

Ben olsam herkesin ne yasadigini bilemeyiz herkesin sartlari farkli deyip yuvarlak bir seyler soylerdim

Farkinda mısınız Buradaki yorumların neredeyse hepsi hatalı olduğunuzu söylerken siz hala üste çıkma peşindesiniz. Sürekli bir savunma halindesiniz. Madem öyle düşünüyorsunuz neden buraya konu açıp insanların fikrini soruyorsunuz ki. Siz zaten yaptığınız şeyin doğru olduğuna inanıyorsunuz.
Kendi fikrimi belirtirsem, bence siz kaynananiza karşı üstün çıkma onu bastırma peşindesiniz. Belliki eşinizin desteğide sizin tarafınızda sizde bundan güç alarak kadını arkadaşlarının yanında küçük düşürmüşsünüz. Ayni fikirde olmayabilirsiniz fikrinizide belirtebilirsiniz ama çatacat orda kadını bozmaniz hic doğru olmamış. Her doğru her yerde söylenmez ustelik söyleme şekliniz çok baskın. Ustelik size karşı çıkarken bile sizin aldatmak gibi şeyler yapmayacağınızı vs soyleyerek size guvenini göstermiş kendince. Hiç gerek yokmuş uzatmaya.
Aynı şeyi o size sizin arkadaşlarınızin yanında yapsa siz sadece eşinize ağlayıp anlatmakla kalmaz annesiylede gorusturmezsiniz bir daha.
Ha ayrıca o gün o ortamda sadece kaynananiz rezil olmadı emin olun o kadınlar sizinde arkanızdan bir ton konuşuyordur şimdi.

Biraz oyle olmus evet. Eşinize muhtac olmamak ayri, adamin giyabinda annesine arkadaşlarının yaninda bulunmaz Hint kumasi degil demek ayri. Sonucta siz annesiyle hemfikir degilsiniz, esinizi niye gomuyorsunuz?

Acikcasi aldatilma ve bosanma konusunda sizinle tamamen hemfikir olmama ragmen benim yanimda biri esi icin kayinvalidesine "oglun bulunmaz Hint kumasi degil" gibi bir söylemde bulunsa kayınvalidesiyle tartismasini degil bunu garipserdim. Kelime secimleriniz yanlis olmus bence.

ohhoo benimde o konuda çok anlatacaklarım var kaynana ve yanında ki çetesi desem daha iyi yine bir gün bu kaynananın aynı yaşta arkadaşların gelecek diye kaynana rica etti pasta yap diye ki 28 kişi toplamı yani bunlar yasin okumak için gelecekler bende onlara hizmet edeceğim başladılar bana mahalle baskısı yapmaya , ben neden camiye gidip kuran öğrenmiyormuşum hepsi bir ağız olmuş beni sorguya aldılar , aşağlıyorlar , bende açtım ağzımı yumdum gözümü dedim ki kaynana ve çetesine ''ben ne zaman istiyorsan o zaman öğreneceğim sizi bu konu alakadar etmez, siz kendinize bakın , tanımam samimiyetim yok, bana böyle muamele etmeye hakları yok , birinin eşi kasabadaki tüccarları dolandırmış paralarını vermiyor , diğerinin kızı çalışmaya gidiyor diğerinin kızı para kazanmaya gidiyor onu camide hiç görmedim oruç zamanında biz camiye gittiğimizde , bence önce herkes kendini düzeltmeye baksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…