İlk iş günü

kesinlikle. oyle bir sey olsa usttekilere bir sey olmaz - onlar yolunu bulmustur kendini aklayacak - en guzel avukati tutarlar tum sucu en zayif halkaya atarlar. hatta onlardan mal kacirmis gibi bile davranırlar.
baksana bir ozel hastanede calisan kadin ameliyat olmak üzere olan adamla fiyat pazarligi yapıyordu. videoya cekildi infial oldu. ona bu isi yaptiran amiri patronuyken bu pazarligi yapan kadin agir cezada yargılanacak.
yani olasi bir kötü durumda kimse seni savunmayacak, emin ol.
Eşime biraz bahsettim mesajda eve gelince konuşalım dedi bakalım anlatacağım durumu. Ona da üzülmem de o kadar evrak hazırlayıp para harcadim ona üzülürüm 😂

Hem is yok hem saatler sacma, is yoksa ne diye isci alimi yapmışlar, bos bos otursun biz de para ödeyelim diye mii? Bi anormallik var konuda, anlayamadim 🤔😂
İşte bana saçma gelen şey de bu. Sadece ctesi günü yoğunsan o zaman bende sadece ctesi desteğe geliyim mantıken? Yani beynim bazı yerlerde eror veriyor.

bir dönem baristalık yapıyordum ve bir avm'nin terasında bir yere girmiştim, avm'nin girişinde en ünlü 2 kahveci olunca biz yukarıda bütün gün boş boş otururduk. kitap okurdum, bulmaca çözerdim, video izlerdim yok zaman geçmezdi. çok yoğun kahvecilerde robot gibi çalışmaya alışmıştım. içimiz sıkılırdı sürekli barın içini pırıl pırıl ederdik, sürekli asla yapmayacağın ince temizlikler yapardık. neyse bir sene sonra oradan çıktım ve minimum 12 saat koştur koştur mesai yaptığım set işçiliği hayatına başladım. ağır beden işçiliği yaparken bir de yolla beraber etti mi 16-17 saat, yolda bile çalışıp ertesi güne hazırlandım. eve koltukta bayılmaya gelir oldum, duş almaya bile enerjim olmadı. işte o gün anladım idealistliğin ne çeşit bir mallık olduğunu 🤯 boş olması güzel konuya bunu düşünerek giriş yaptım.
fakat sizin başladığınız yerin de döndürdükleri katakulliler b*ktan bir yer ve insanlar olduklarını gösteriyor, çıkın bence de ihtiyacınız da yoksa. bela böyle üçkağıtçı yerlerden geliyor, bana da setlerden geldi. vebaline ortak olmayın zaten.

Son düzenleme:
İşte bana saçma gelen şey de bu. Sadece ctesi günü yoğunsan o zaman bende sadece ctesi desteğe geliyim mantıken? Yani beynim bazı yerlerde eror veriyor.
Yetistirmek amacli almislar desem o da değil, zati is yok nasi yetistirecekler ne gorcen de öğrencen hani, ki zaten durumunuz oyle de diil, bilemiyorum ya sacma ama devam edin bi süre bakalim nolcak 😂 o kadar mesai saati ve o kadar kisinin maaasi yemegi vs, is yokken nasil ayakta duruyolar, ya bi seyler dönüyo para mi akliyolar nedu ben killandim

Yetistirmek amacli almislar desem o da değil, zati is yok nasi yetistirecekler ne gorcen de öğrencen hani, ki zaten durumunuz oyle de diil, bilemiyorum ya sacma ama devam edin bi süre bakalim nolcak 😂 o kadar mesai saati ve o kadar kisinin maaasi yemegi vs, is yokken nasil ayakta duruyolar, ya bi seyler dönüyo para mi akliyolar nedu ben killandim
Kız niye yetistirsin iki sene tecrübem var zaten bırak ben onları yetiştiriyim 😂😂 sadece randevu programını ve kasa olayını öğretti o kadar başka da öğreteceği bir şey yok her konuya hakimim zaten. Tek killanan siz değilsiniz bende killandim çünkü küçük bir yer de değil bildiğiniz boydan boya koskoca bir klinik yani yemesini içmesini geçtim aylik elektrik bile binlerce liradir yani.

İyi kazanmak derdinde değilim gerekirse asgarinin altında kazaniyim ama yoruluyum emek veriyim o parayı hak ediyim yani. Beni rahatsız eden durum bu en başından beri zaten.
işte ben de öyle düşünürdüm gerçekten ama setten sonra vazgeçtim. oralarda da kanal, şirket, dizi ne kadar büyük olursa olsun emeğin karşılığı parayı vermedikleri ve kendileri büyük dilimi yedikleri için vazgeçtim. bence emeğimizin karşılığı parayı hak ediyoruz ya. vaktinizden kıymetli ne var allah aşkına?
bence bu işte rahatsız edici olan şey harcadığınız vaktin karşılığı miktar vermemeleri, bir de bu yetmezmiş gibi sizi suça ve etik olmayan şeylere karıştırmaları da cabası.

işte ben de öyle düşünürdüm gerçekten ama setten sonra vazgeçtim. oralarda da kanal, şirket, dizi ne kadar büyük olursa olsun emeğin karşılığı parayı vermedikleri ve kendileri büyük dilimi yedikleri için vazgeçtim. bence emeğimizin karşılığı parayı hak ediyoruz ya. vaktinizden kıymetli ne var allah aşkına?
bence bu işte rahatsız edici olan şey harcadığınız vaktin karşılığı miktar vermemeleri, bir de bu yetmezmiş gibi sizi suça ve etik olmayan şeylere karıştırmaları da cabası.
Cok haklısınız gerçekten şuan buraya evet dediğime bile o kadar pişmanım ki en başında hiç görüşmeye gelmeseydim bile keşke şimdi belki bu işe eve diyerekte başkasının da hakkina girdim bilemiyorum üç kuruş para kazanıcam diyip çıkmaza soktum kendimi resmen

Kızlar belki bu da dert mi diyeceksiniz ama aşırı bunaldığımdan yazmak istedim. Bugün bir senenin sonuna iş bulup çalışmaya başlamadım ama buna da çalışmak denmez. Hasta vs yok sadece cumartesi günleri hasta oluyormus geri kalan günler bildiğiniz bomboşmuş. Sabahın köründen beri koltuk tepesinde oturmaktan uyuştum artık. Bir yanım eve alışmıştım neden bu işe başladım burada boş boş oturacagima gidip evde otursaydim diyor diğer yanım yanındakilere biraz alış oturduğun yerden para alacaksın daha ne istiyorsun diyor. Sizce ne yapmalıyım yol yakınken dönmeli mi az daha şansımı denemeli miyim? Bu arada 16-17 yaşından beri hep çalıştım evlendigimden yani 1 senedir calismiyordum. Bir maddi ihtiyacimiz vs yok sadece birikim olsun diye keyfi bir çalışma olacak
Kitap okuyun. Şu devirde iş önemli. Birikim de yapın yiyin için gezin de. Para önemli

Cok haklısınız gerçekten şuan buraya evet dediğime bile o kadar pişmanım ki en başında hiç görüşmeye gelmeseydim bile keşke şimdi belki bu işe eve diyerekte başkasının da hakkina girdim bilemiyorum üç kuruş para kazanıcam diyip çıkmaza soktum kendimi resmen
iş hayatı iğrenç siz de biliyorsunuzdur zaten, insanlardan da çalışmaktan da tiksiniyorum :D tembelliğimden falan değil girdiğim her yerde beklenenden fazlası çalıştım ve cevvalliğimle öne çıktım ama gerçekten nefret ediyorum gencecik yaşımda bıktım. sakin olun çözersiniz ben üzmek için söylemedim. sözleşmeyi sigorta girişini yaptılar mı?

iş hayatı iğrenç siz de biliyorsunuzdur zaten, insanlardan da çalışmaktan da tiksiniyorum :D tembelliğimden falan değil girdiğim her yerde beklenenden fazlası çalıştım ve cevvalliğimle öne çıktım ama gerçekten nefret ediyorum gencecik yaşımda bıktım. sakin olun çözersiniz ben üzmek için söylemedim. sözleşmeyi sigorta girişini yaptılar mı?
Ay üzmek için söylemediğinizi biliyorum tabiki sakın yanlış anlamayın lütfen 🙏🏻 sigorta girişi de sözleşme de oldu ne yazık ki sirf o oldu diye en azından bir hafta daha mı dişimi sıksam diye düşünüyorum

Ay üzmek için söylemediğinizi biliyorum tabiki sakın yanlış anlamayın lütfen 🙏🏻 sigorta girişi de sözleşme de oldu ne yazık ki sirf o oldu diye en azından bir hafta daha mı dişimi sıksam diye düşünüyorum
size kalmış ama onlara karşı ahlaki bir sorumluluğunuz olduğunu düşünmeyin bence adamlar gözümde dolandırıcı şuan o sebeple

Ben bu zamana kadar hep yoğun yerde çalıştım yani nefes almaya vaktim olmuyordu desem yeridir. O kadar dolu yerlerden çıkıp böyle bir yere gelince bir değişik geldi. Saat geçmiyor vakit geçmiyor birbirleriyle bir sohbetleri vs bile yok herkes bu saate kadar kafasını telefona gömüp oturdu. Çaycı abla bir ara üstünlük taslamaya vs başladı farklı şehir olduğu için buranın insanlarımı boyle ben de mi anormallik var anlamıyorum da
Zamanla alışırsın bence kafanı takma. Cogu iş yeri dedigin gibi oluyor ki iş yoğun da olsa rahat da olsa insanlar nedense iş yerinde birbirine düşman

Yani bir iki aylık çalışan olsam kitap vs getirir okurdum ya da pcden bir şeyler açar okurdum ama daha ilk günlerden bunlari yapmam ne kadar doğru olacak ki

yani kitap değil de bilgisayardan bir şeyler okunabilir bence. telefona bakmaktan daha şık, bir şeyle ilgileniyor gibi görünürsünüz ve canınız da sıkılmaz.

Size bir şey diyim mi şuan kapıya gözüm ilişti açılış saati 10.00 yazıyor kapanış saati kısmı boş:) üstelik bana iş öğreten kız sabah dedi ki sadece kredi kartına fatura keseceğiz nakit havale kesilmeyecek ama bütün alınan ödemeler usbde şifreli dosyaya gireceksin denetlemeye gelenlere de şifreli dosyayi asla söyleme ödemeler olarak sadece fatura kesilen pos fişlerini goster dedi. Şuan yerine oturdu taşlar vergi de kaçırıyorlar sanırım:)
Vergi dairesine ve sağlık bakanlığına ihbarda bulunun. En azından bu iş yerine girmenizden olumlu bir sonuç çıkmış olur.

yani kitap değil de bilgisayardan bir şeyler okunabilir bence. telefona bakmaktan daha şık, bir şeyle ilgileniyor gibi görünürsünüz ve canınız da sıkılmaz.
Bilgisayarlar tuhaf bir şekilde ilgilendirmiyorlar. Elimi uzattigim anda ne oldu ne yapacaksın biz yardımcı olalım diyip araya giriyorlar. Ya tecrübesiz gibi görüp pcden program dosya vs silerim diye korkuyorlar ya da başka bir şey anlamıyorum yani.

Vergi dairesine ve sağlık bakanlığına ihbarda bulunun. En azından bu iş yerine girmenizden olumlu bir sonuç çıkmış olur.
Bulunmayı düşünüyorum eşimle de görüştüm hatta o da gerekirse delil topla öyle şikayet edelim belki sadece ihbarda bulununca bir şey yapmazlar vs dedi. Bir yanımda ya şikayet ettiğimi anlarlarsa diye çekiniyor kimlik bilgilerim ev adresim imzam vs her şey var yani onlarda şuan.

Yani bir iki aylık çalışan olsam kitap vs getirir okurdum ya da pcden bir şeyler açar okurdum ama daha ilk günlerden bunlari yapmam ne kadar doğru olacak ki
E tamam ilk günler böyle idare edin zaten 2-3 ay sonra kitap okuyun örgü örün bir şeyler bulursunuz

Back
X