İnternetten araştırdığımda istediği gibi ayrılana da rastladım tazminat ödeyene de. Hatta eskiden bir tanesinin şartlarında "Kpss'ye girmeyeceğim, girersem tercih yapmayacağım. " diye bir madde varmış. Onlar Kpss sorarsa öylesine gireceğim falan diye geçiştirmeye çalışırım. Sınava elimden geldiğince çalıştım ama ne olacak Allah bilir atanmaya yetecek puan alır mıyım alamaz mıyım bilmiyorum. Bu iki aylık süreçte de maaş alıyorsun değil mi?Kpss puanindan bahsetme hiç dedigun gibi.hatta ayrılmayı da sorma.sozlesme ne zmn yapılacak sorman gereken bu iki ay sonraysa sözleşme yapılmadan istediğin zmn ayrilabilirsn .bide devlete atanma halinde zaten maziretsiz ayrilabiliyorsun onu internet te bile arastirabilirsin
Sağlık çalışanı ayrı atama yapılıyor doğru ama özelde çalışanlara atama yapilmiyor kısmı tamamen yanlış .bilginiz olsun
Üniversite hastanesinde çalışıyorsan atanmak için istifa edip bir yıl beklemen gerekiyor sonra atanabiliyorsun. Özel hastane için böyle bir şey hiç duymadım, öyle olsa hiçbir hemşire atanamazdı herhalde. Çoğu kişi okul bitince hemen atanmıyor bir müddet özelde çalışıyor.memurlar nete girip bakın. sağlık bakanlığının personel alımıyla diğer kamu kurumlarının alimi aynı değil dye biliyorum.
özelde çalışanlara atama yapmıyorlar galiba belli bi süre.
Sağlık çalışanıyim evet.ozelden devlete atandım .benle beraber atanan arkadaşım kesintiyi kabul edip ayrıldı hemen.devlete ataman yapiliyor ama bir ay iki ay sonra başlayabiliyorsun.bende bu yüzden çalistim son güne kadar .aynı ile atanmıştim zaten.ev falan taşımam gerekmedi.lofmanlar pis biraz bu oda arkadaşlarına bağlı ama pis .bilgin olsun .ben eski atamayim .özele başlayınca da 15 gün sonra sözleşme imzaladım.simdi stajerlerle konuştuğumuzda iki ay deneme sürecinin olduğunu sozlesmenin öyle imzalandığını anlattılar .böyle olması senin için iyi bence sözleşme imzalayana kadar durumun netleşir .hemşire çok .özel de çalışırken atanirsan İnanki sorun yapmazlar bir süre iki hafta kadar calistirirlar seni .bu kadar.atanma planının olduğundan bahsetme . kpss ye çokta calisamamissin evdeki durumlardan .bunu ifade edebilirsin.calisamadim kursa gidemedim gircem ama sınava diye.bu kadar çok detaya girme .Siz sağlık personeli misiniz? Sözleşme en başta imzalanmıyor muydu, iki ay sonra mı imzalanıyor? Ve hani altı ay çalışanın ihbar süresi iki hafta ya bu iki ay sayılıyor mu altı ay içerisinden yoksa deneme sürecinin sonrasında ki aylar mı sayılıyor? Anlatabildim mi sorumu bilmiyorum amaBildiğim kadarıyla bu hastanenin lojmanı ücretsiz değil, maaştan kesinti oluyor. Aslında bu şartlarda kesintiyi falan da umursamıyor zaten sadece temizlik gibi detaylar çok kafamı kurcalıyor. Temizlik takıntım var, biraz kirli bir şey görsem kaşınmaya falan başlıyorum. Ben çok mesafeli bir insanım zaten kimseye bir şey normalde de anlatmıyorum. Çevremdeki insanlar ailen seni çok öz güvenli çok iyi yetiştirmiş, falan diyorlar o kadar anlatmıyorum yani. Bu açıdan bir sorun yaşayacağımı sanmam eğer gidersem.
Sağlık çalışanı ayrı atama yapılıyor doğru ama özelde çalışanlara atama yapilmiyor kısmı tamamen yanlış .bilginiz olsun
Hangi hastanede çalıştınız acaba?Sağlık çalışanıyim evet.ozelden devlete atandım .benle beraber atanan arkadaşım kesintiyi kabul edip ayrıldı hemen.devlete ataman yapiliyor ama bir ay iki ay sonra başlayabiliyorsun.bende bu yüzden çalistim son güne kadar .aynı ile atanmıştim zaten.ev falan taşımam gerekmedi.lofmanlar pis biraz bu oda arkadaşlarına bağlı ama pis .bilgin olsun .ben eski atamayim .özele başlayınca da 15 gün sonra sözleşme imzaladım.simdi stajerlerle konuştuğumuzda iki ay deneme sürecinin olduğunu sozlesmenin öyle imzalandığını anlattılar .böyle olması senin için iyi bence sözleşme imzalayana kadar durumun netleşir .hemşire çok .özel de çalışırken atanirsan İnanki sorun yapmazlar bir süre iki hafta kadar calistirirlar seni .bu kadar.atanma planının olduğundan bahsetme . kpss ye çokta calisamamissin evdeki durumlardan .bunu ifade edebilirsin.calisamadim kursa gidemedim gircem ama sınava diye.bu kadar çok detaya girme .
Nerede boşluk varsa oraya vermiyorlar mı?Bide birim olarak özelde heryerde daha yüksek maaşa iş bulacagin birimde başka yoğun bakım yenidoğan yada çocuk olabilir.cidden maddi olarak ve iş doyumu olarak seni tatmin eder . sıkıştığında devlette olsan bile bu birimlerde özele nöbete gidersin çünkü hep ihtiyaç var ve herkes yapamiyr .stajdayken aspirasyondan tiksinen birimi terkeden hatta ogurtuden bayılma aşamasına gelen biriyim hayat beni yogunbakimci yaptı çok yararıni gordum sende yeni basliyorsun mesleğe yenidoğan yada yetişkin yogunbakim tercihin olsn yada ameliyat hemsiresi
Deneme sürecinde tabiki maaş alıyorsunuz .kpps maddesi olan sözleşmeyi de sakın imzalamaHangi hastanede çalıştınız acaba?
Bildiğim ve arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla bu zimmete düşme olayları bazen bir iki aydan bile uzun sürüyor. Yani bahsettiğim gibi başıma o kadar çok şey geldi ki çalıştığımı unuttum o haldeyim. Ama puan yapacağım kesin olsaydı bile atamaları, zimmete düşmeyi falan onları bekleyecek bir koşulda değilim. Zaten iki ay deneme süreci dediniz, o zamana kadar durumlar da netleşmiş olur ona göre bir yol izlerim. Yukarıda da sormuştum ama bu deneme süresi için de normal personel gibi maaş alabiliyor muyuz?
Daha önceden biriyle konuşmuştum. Lojman temizliğini hastane personelinin gidip yaptığını, kapıda güvenlik beklediğini vs. söylemişti. Ama işte o zaman aklımda lojmana gitme gibi bir şey yoktu hangi hastane merak edip sormamıştım bile. Bunun yanında yemek falan nasıl oluyor? Herkes malzemesini alıp kendi kafasına göre mi takılıyor yoksa birlikte falan mı yapıyorlar?
Takılma nedenim araştırdığımda bazı hastanelerin "Kpss'ye girmeyeceğim, girersem tercih vermeyeceğim." diye bazı maddeler eklediklerini okumam oldu. Ama şimdi mezun çok ama çok fazla böyle olaylarla uğraşmıyorlardır.
Öncesinde mail olarak atmalarını rica etsem atarlar mı?Deneme sürecinde tabiki maaş alıyorsunuz .kpps maddesi olan sözleşmeyi de sakın imzalama
Ayy öyle mi? Bu kötü bir detay. Neyse, bakayım artık ne olacak. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Yuzde doksan atmazlar hatta imzaladığımız sözleşmenin bir örneğini de vermeleri lazım yüzde yetmişi vermiyor
Hakkınızda hayırlısı olsun .stres yapmayın bizim meslekte eleman çok istifanizi verdiğiniz dakika altı ay ve altı calismada en kötü iki hafta calistirirlar .başka yapabilecekleri şey yok .yada içerdeki maaşınızı vermezler .rica ederim inşallah atanirsinAyy öyle mi? Bu kötü bir detay. Neyse, bakayım artık ne olacak. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
İnşallah atanabilir ve tek başıma bir yaşam kurabilirim. İyi dilekleriniz için de ayriyeten çok teşekkür ediyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun .stres yapmayın bizim meslekte eleman çok istifanizi verdiğiniz dakika altı ay ve altı calismada en kötü iki hafta calistirirlar .başka yapabilecekleri şey yok .yada içerdeki maaşınızı vermezler .rica ederim inşallah atanirsin
Teşekkür ederim.olabilir kesin bir bilgim yok. ama özelde çalışanların pendemi sebebiyle devlete atanmasında farklılıklar olduğunu duymuştum.