İLK İŞ GÖRÜŞMESİ VE KALACAK YER SORUNU

Akademisyenlerde şöyle bir durum varmış. Özelde çalışırken sözleşme gereği işten ahrılmanın yaptırımı varken devlete atanma durumunda yaptırımı olmuyormuş. Normal memurlukta da olabilir bu ama şöyle bir sorun da var ki hemşire atamaları kadrolu değil sözleşmeli alımlar genelde.

En iyisi hastaneyle görüşünce soru işaretlerini karşı tarafa sorarak giderin.

Teşekkür ederim paylaşımınız için. Hangi hastane acaba?

Şimdi henüz ben sınava bile girmedim. Çalıştım ancak o kadar korkunç olaylar yaşıyorum ki psikolojim alt üst dolayısıyla ortada fol yok yumurta yok puan yok kendi kafamdan atanma muhabbetini açmak istemiyorum.

Hatırlamıyorum hastanenin adını baya uzun zaman oldu. İstanbul'da bı hastaneydi. Folla yumurtayla alakası yok. Atama hemen her sene olan bişey. Siz genel konuşun ayrıntı vermeyin şu zaman sınava giricem şöyle böyle diye ayrıntılı anlatırsanız onlarda size gidici gözüyle bakar işe almazlar belkide. O yüzden sizde " şuan öyle bir durum yok ama malum atamalar oluyor her sene, o yüzden bu atama durumu olursa sorunsuz ayrılmak istiyorum " diye söyleyin. Bunu söyleyen ilk siz değilsiniz emin olun

Bildiğim kadarıyla devlete atanma durumu özel kurumlarla yapılmış tüm sözleşmelerden üstün oluyordu.

Ben de öğretmenim, atama olmadan özel okulla anlaşan arkadaşlarımdan duymuştum. Hiçbir sorumluluk olmaksızın tek taraflı feshedebiliyorlardı. Yine de bunu kurumla konuşup netleştirmelisiniz.

Birçok hastanenin atanmaya yetecek puanı olan kişileri işe almadıklarını duymuştum, zaten bir müddet sonra illa ki atanır gider olayı sebebiyle. Görüşmeye gittiğimde olur da anlaşırsak istediğim zaman çıkıp çıkamayacağımı bir şekilde soracağım. Çok teşekkür ederim paylaşımınız için.

İki ay deneme süreci sonrasında sözleşme imzalanıyor bu süreçte sizin durumda netleşir sormanız gereken şeylerden biri bu .bazı hastanelerin lojmanlar i ücretsiz fatura ortak ama bazılarında kira ve fatura ortak oluyor .yani kalabalık bekar il dışında gelen hemşire sayısına bağlı bu birazda .çok dedikodulu bir ortam .hastane zaten dedikodu yuvası bide lojman olunca işteki olaylar eve de taşınıyor.sessiz kimseye karışmaz önüne bakarsan alışırsın.sana tavsiye hastane ortamında ne olursa olsun aileni anneni babanı kpssyi beklediğini anlatma anlattıktan bir gün sonra bu sorumlunun kulağına gider ve yazacaklari nöbete tavırlara kadar etkiler .

Devlete ataninca yaptırım olmuyor doğru bende yaşadım .bunu yalnız iş görüşmesi için gittiğin yere sorarsan bu nasılsa gidecek diye almama ihtimalleri yüksek.

Sağlık bakanlığı tazminat konusunda nasıl bilmiyorum ancak milli eğitim bakanlığı, atanan kişilerin özelde sözleşmeleri varsa tazminatını karşılıyor ya da sözleşme süresi bitiminde çalışmaya başlamaları için şans veriyor. Atama duyurusu yönergelerinde yazıyor bunlar genelde.

Atanır ,gider boşa iş ogretiriz durumuna girebilirler. Çok tecrübeli birini belki kaçırmamak için sorun olmaz alırlar ama tecrübesiz birini kafadan eleyebilirler. Kaldı ki kpss de puan alsanız dahi, alımlar ne zaman olacak belli de olmaz. O konulara girmeyin bence

Teşekkür ederim.

memurlar nete girip bakın. sağlık bakanlığının personel alımıyla diğer kamu kurumlarının alimi aynı değil dye biliyorum.
özelde çalışanlara atama yapmıyorlar galiba belli bi süre.

Siz sağlık personeli misiniz? Sözleşme en başta imzalanmıyor muydu, iki ay sonra mı imzalanıyor? Ve hani altı ay çalışanın ihbar süresi iki hafta ya bu iki ay sayılıyor mu altı ay içerisinden yoksa deneme sürecinin sonrasında ki aylar mı sayılıyor? Anlatabildim mi sorumu bilmiyorum ama Bildiğim kadarıyla bu hastanenin lojmanı ücretsiz değil, maaştan kesinti oluyor. Aslında bu şartlarda kesintiyi falan da umursamıyor zaten sadece temizlik gibi detaylar çok kafamı kurcalıyor. Temizlik takıntım var, biraz kirli bir şey görsem kaşınmaya falan başlıyorum. Ben çok mesafeli bir insanım zaten kimseye bir şey normalde de anlatmıyorum. Çevremdeki insanlar ailen seni çok öz güvenli çok iyi yetiştirmiş, falan diyorlar o kadar anlatmıyorum yani. Bu açıdan bir sorun yaşayacağımı sanmam eğer gidersem.

Devlete ataninca yaptırım olmuyor doğru bende yaşadım .bunu yalnız iş görüşmesi için gittiğin yere sorarsan bu nasılsa gidecek diye almama ihtimalleri yüksek.
Ben stajı özel bir hastanede yapmıştım. Baş hemşire "Eğer Kpss 'den düşük alırsan seni gözü kapalı alırım bu hastaneye." demişti. Çalışanlar da bahsetmişti zaten kaç puan yaptın diye soruyorlarmış. O yüzden zaten ortada puan falan da yok bu atanmayı isteme olaylarına hiç girmek istemiyorum. Sadece istediğim zaman ayrılabilir miyim bu minvalde sorular sorarım.

Ben stajı özel bir hastanede yapmıştım. Baş hemşire "Eğer Kpss 'den düşük alırsan seni gözü kapalı alırım bu hastaneye." demişti. Çalışanlar da bahsetmişti zaten kaç puan yaptın diye soruyorlarmış. O yüzden zaten ortada puan falan da yok bu atanmayı isteme olaylarına hiç girmek istemiyorum. Sadece istediğim zaman ayrılabilir miyim bu minvalde sorular sorarım.

Sağlık Bakanlığı için öyle bir şey hiç duymamıştım.

Bölümünüz atanmak için çok güzel bir bölüm. Maalesef bu ülkede kimse istediği bölümü zaten okuyamıyor. Kpss çalışın atanın.

Kpss puanindan bahsetme hiç dedigun gibi.hatta ayrılmayı da sorma.sozlesme ne zmn yapılacak sorman gereken bu iki ay sonraysa sözleşme yapılmadan istediğin zmn ayrilabilirsn .bide devlete atanma halinde zaten maziretsiz ayrilabiliyorsun onu internet te bile arastirabilirsin

memurlar nete girip bakın. sağlık bakanlığının personel alımıyla diğer kamu kurumlarının alimi aynı değil dye biliyorum.
özelde çalışanlara atama yapmıyorlar galiba belli bi süre.
Sağlık çalışanı ayrı atama yapılıyor doğru ama özelde çalışanlara atama yapilmiyor kısmı tamamen yanlış .bilginiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…