Lojman ücretsiz değil, maaşdan kesinti oluyor. Tabi ek olarak normal evde gider neyse (elektrik faturası, su faturası vs.) bunları da ödüyorsun. Biriktirecek pek bir şey kaldığını sanmıyorum. Zaten bana 3+1 ev tahsisi etsinler, ben çok mühim bir iş insanıyım manasında açmadım konuyu. Nasıl bir yer, tam bilmiyorum şartlarını, ortamını falan bilen varsa bilgi almak istedim. Mesela bazı hastane lojmanlarında ranza sistemi var, bazılarında yatak gibi. Dokuz - on gün sonra sınav var. Sonuçları ne zaman, maalesef bir bilgi bulamadım.İşe girerseniz hele de lojmanı varsa çok seçecek durumda değilsiniz. Kusura bakmayın ama uçmayın demek istiyorum. Ülkenin durumu ortada, KPSS kapısında binler, özel hastane kapısında binler, ülkede işsizlik bilmem kaç olmuş, lojmanı güzel değil diye dertlenecek durumdan çok uzaksınız ne yazık ki. Almanya’da değilsiniz ki. Kira vermeden biriktirirsiniz paranızı, gönlünüzce eve çıkarsınız vakti gelince.
İlk görüşmede bunu sorun işte, lojman şartlarını.
Sözleşme imzalamadan çalıştırmazlar sizi, kimse o riske girmez, yasadışı.
Genelde iş sözleşmesinde 2 ay deneme süresi oluyor. KPSS sonucu ne zamana belli olacak?
Teşekkür ediyorum. Normalde yeni başlayanlara ilk haftalar hasta vermiyorlar, orada ki hemşireler yardımcı oluyorlar. Ama işte yardımsever insana denk gelebilmek çok önemli.İşe başlamadan biraz pratik ve teori yapın, kitaplarınızı biraz okuyun insanlara yardım edeceksiniz allah korusun yanlış dozda bir insanın hayatına malum olabilirsiniz.sonrasındada siz neler istiyorsunuz hastane size neler veriyor bunları gözönüne alın . Umarım hakkınızda hayırlısı olur .
Hangi hastaneydi acaba? Mümkünse özelden de bilgi alabilirim sizden.Benim çalıştığım kurumun lojmani resmen ceza evi gibiydi, bir odada 4 kisi kaliyorlardi. Pislik içindeydi her yer. Temizlik yemek size ait, ama orada kira ve fatura odemiyorlardi. Calistigim hastane gayet buyuk ve unlu bir yerdi ama lojman tam bir hayal kırıklığı. Cok bir sey beklemeyin derim
Lojman ücretsiz değil, maaşdan kesinti oluyor. Tabi ek olarak normal evde gider neyse (elektrik faturası, su faturası vs.) bunları da ödüyorsun. Biriktirecek pek bir şey kaldığını sanmıyorum. Zaten bana 3+1 ev tahsisi etsinler, ben çok mühim bir iş insanıyım manasında açmadım konuyu. Nasıl bir yer, tam bilmiyorum şartlarını, ortamını falan bilen varsa bilgi almak istedim. Mesela bazı hastane lojmanlarında ranza sistemi var, bazılarında yatak gibi. Dokuz - on gün sonra sınav var. Sonuçları ne zaman, maalesef bir bilgi bulamadım.
Teşekkür ederim ancak youtube ve instagram ne ile dolu, demek istediğinizi tam olarak anlayamadım?İşyerinde tecrübesizlikten korkmayın . Sağlık sektöründe çabuk kapılıyor bence öğrenilecek şeyler . Gitmeden çalışırsın zaten, YouTube instagram bunlarla dolu.
Teşekkür ederim ancak youtube ve instagram ne ile dolu, demek istediğinizi tam olarak anlayamadım?
Henüz sınava girmedim, on gün var. Yeterli puanı alıp alamayacağım belli değil.Şu anda atanma ihtimaliniz varsa sözleşmeniz sıkıntı yaratır bence. O zaman hiç başlamayın.
Birinden birini seçmeniz gerekir yine de. Çünkü sözleşmesiz başlatmazlar işe. Atama durumu belli olduğunda sözleşmeniz yapılmış olacak. Bu durumda bırakıp giderseniz tazminat vs gibi yaptırımlarla karşılaşabilirsinizHenüz sınava girmedim, on gün var. Yeterli puanı alıp alamayacağım belli değil.
Bunu bilmiyorum işte. Özel hastane çalışanı denk gelip sözleşme içeriklerinden biraz bahsetse benim için çok iyi olurdu. Çünkü sınavdan yeterli puanı alıp almayacağım kesin değil. Alsam bile ki inşallah alabilirim hemen sonrasında atanabileceğim diye bir kesinlik yok. Paraya da ihtiyacım var.Birinden birini seçmeniz gerekir yine de. Çünkü sözleşmesiz başlatmazlar işe. Atama durumu belli olduğunda sözleşmeniz yapılmış olacak. Bu durumda bırakıp giderseniz tazminat vs gibi yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz
Benim çalıştığım özel hastanede bir tanecik daire kiralamışlar geleni kaç kişi bakmadan hep oraya yolluyorlardı.daire de çok bakımsızdı.ama hastaneden hastaneye fark eder tabimkendi tecrübemÖncelikle merhabalar,
Bu yazacaklarımı burada ki konuma da güncelleme olarak eklemiştim. Birilerine Anlatmazsam Çatlayıp Öleceğim Artık Lütfen Akıl Verebilir Misiniz?
Maalesef özel hastane çalışanlarından bir dönüt alamadım. Ve çok az vaktim kaldığı için yeni bir konu açmak istedim.
Kısaca bahsetmek gerekirse hemşirelik fakültesinden mezun oldum geçen yıl. Hem üniversite sınavına (bölümü sevmiyorum yeni bir lisans okumak için) hem de KPSS'ye hazırlanmak istediğim için işe girmedim. Bir yıl ders çalıştım. Üniversite sınavına girmeme haftalar kala o konuda da bahsettiğim üzere başıma gelmeyen kalmadı. Uzaklaştırma kararı, evden apar topar kaçmamız, sığıntılık durumumuz vs. o psikoloji ile son haftalar hiç çalışmadan üniversite sınavına gidip girdim. Maalesef ki hedefimin yanından yakınından geçemedim ve eşit ağırlıktan yüz bin, sözelden ise yirmi bin yaptım. Şimdi KPSS'ye on gün var ve sınavdan hemen sonra çalışmak için iş başvurusu yaptım birkaç yere. Birkaç gün önce bir hastane aradı ve görüşmek istediklerini söylediler, beni çağırdılar. Lojman imkanları da varmış.
Bu arada benim yaşadığım şehirde hastane ancak şu an çok karmakarışık bir durumdayız, bu yüzden lojmandan bahsediyorum. Öncelikle, hastanenin lojmanına dair hiçbir bilgiye ulaşamadım internetten. Şehir dışından gelen çalışanlar için özel hastanelerin lojman imkanı sağladıklarını çok duymuştum. Ancak detaylı bilgi hiçbir hastane paylaşmamış. Nasıl oluyor bu lojmanlar, temizliği, güvenliği, kuralları, kalan kişi sayısı vs. bilgisi olan varsa aydınlatırsa aşırı sevinirim.
İlk görüşme için ne sormam, ne talep etmem gerekiyor? Bunun yanında benim öğrenciliğim pandeminin en korkunç zamanlarına denk geldi. Stajlarımız sürekli olarak iptal edildi. Dolayısıyla çok muhteşem derecede bir donanımım yok. Tabi bir de araya bir yıl girdi. Doz hesaplamalarını bile unuttum, o derece. Hastane sosyoekonomik düzeyi yüksek hastaların gidebildiği bir kurum. Olur da anlaşabilirsek çok sıkıntı yaşar mıyım acaba? Ve hemen sözleşme imzalatırlar mı? İmzalanan sözleşmelerden sonra olur da ayrılmak istersem veya yeterli puanı alabilirsem inşallah atanırsam, sıkıntı yaşar mıyım?
Hemşire misiniz? Ve hangi hastane acaba?Benim çalıştığım özel hastanede bir tanecik daire kiralamışlar geleni kaç kişi bakmadan hep oraya yolluyorlardı.daire de çok bakımsızdı.ama hastaneden hastaneye fark eder tabimkendi tecrübem
Anlıyorum, teşekkür ederim.Kocaeli körfez.evet hemşirelikti