• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler ilk hamileliğimde preklempsi yaşadım yine hamileyim ve korkuyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Serencam83

ÖMRÜMÜN SERENCAMI
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2007
2.174
1.026
698
41
arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ve sürpriz oldu beklemiyorduk oğlum 2 buçuk yaşında ona hamileyken 32. haftadan itibaren tansiyonum yükselmeye başladı ve bebeğe giden damarlarda direnç oluştuğu için beslenemedi ve 37 haftada 2 kilo olarak dünyaya geldi 16-10 tansiyonla girdim doğuma çok şükür doğum so nrası oğlumdada bendede bir sorun çıkmadı ama şimdi korkuyorum doktor 2. gebelikte bu zıkkımı yaşamayan birine göre 2 kat daha fazla risk taşıyormuşum bebe aspirini falan kullananları duydum ama ne kadar yararlıdır bilemiyorum benim durumumda olupta hamileliğini rahat bir şekilde tamamlayan arkadaş varmı

gözün aydın inşallah bu sefer bir problem olmadan alırsın kucağına bende 26 haftalık preeklemsi nedeniyle erken doğum yaptım benimki çok erken gelişti 20. haftadan itibaren ellerim şişmeye tansiyonum yükselmeye başladı.Hastaneye yattım çok zür günlerdi maalesefki tekrarlama riski varmış umarım sağlıcakla doğurursunda bizlere umut olursun gelişmeleri yazarsan çok memnun oluruz herkes bir umut peşinde bence sıkı bir takiple olabileceğini düşünüyorum kendine dikkat et bol su tuzu azalt

arkadaşlar 7 haftalık hamileyim ve sürpriz oldu beklemiyorduk oğlum 2 buçuk yaşında ona hamileyken 32. haftadan itibaren tansiyonum yükselmeye başladı ve bebeğe giden damarlarda direnç oluştuğu için beslenemedi ve 37 haftada 2 kilo olarak dünyaya geldi 16-10 tansiyonla girdim doğuma çok şükür doğum so nrası oğlumdada bendede bir sorun çıkmadı ama şimdi korkuyorum doktor 2. gebelikte bu zıkkımı yaşamayan birine göre 2 kat daha fazla risk taşıyormuşum bebe aspirini falan kullananları duydum ama ne kadar yararlıdır bilemiyorum benim durumumda olupta hamileliğini rahat bir şekilde tamamlayan arkadaş varmı

öncelikle hamileliğin hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir şekilde bebeğini kucağına alırsın benbir çok kez umut olmak için preaklampsiyle ilgili öykümü yazdım forumdaki cevaplarıma bakarsan iyi olur.bende preaklampsiden ilk bebeğini kaybetmiş daha sonraki hamileliğindede allahıma şükürler olsun ki hiç bir problem yaşamadan bebeğini kucağına almış biri olarak sana korkma diyorum.

öncelikle hamileliğin hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir şekilde bebeğini kucağına alırsın benbir çok kez umut olmak için preaklampsiyle ilgili öykümü yazdım forumdaki cevaplarıma bakarsan iyi olur.bende preaklampsiden ilk bebeğini kaybetmiş daha sonraki hamileliğindede allahıma şükürler olsun ki hiç bir problem yaşamadan bebeğini kucağına almış biri olarak sana korkma diyorum.

canım bebğini allah analı babalı büyütsün ikincide nasıl bir tedavi uygulandı.Biraz anlatırmısın?

Bende 2.kez anne olmaya adayım!şuanda 16 haftadayız :) ilk bebeğim 31 haftalık doğdu..1500gr dı ve ben 16.haftadan itibaren preklamsiyle mücadele ettim :43: şimdi doktorum aynı riskle karşı karşıya olduğumu söylüyor :( ilk hamileliğim kabus gibiydi gerçekten su içmeye kalksam tansiyonum19/10 oluveriyordu...çok şükür ki kızımda bende sağlıkla kurtulduk.. 4.aydan itibaren sık sık hastaneye yattırdı doktorum.. şimdi de bol bol dinlenmem ve ağır işler yapmamam gerektiğini söyledi doktorum... umarım kimse preklamsiyle tekrar tekrar karşı karşıya kalmaz gerçekten cok sıkıntılı ve huzursuz geçiriyor en güzel aylarımızı ... bi çaresi bulunsada rahat hamilelikler geçirsek :50:

Arkadaşlar 13 yıl önce yaşadım bu hastalığı.şimdi 35 yaşındayım hala içimde bebek isteği var.preeklampsi ardından help sendromu.oğlum 32 haftalık 2000 gr doğdu.maşallah normal bebeklere göre daha sağlıklı oluyorlar.fikirlerinizi bekliyorum....

Arkadaşlar 13 yıl önce yaşadım bu hastalığı.şimdi 35 yaşındayım hala içimde bebek isteği var.preeklampsi ardından help sendromu.oğlum 32 haftalık 2000 gr doğdu.maşallah normal bebeklere göre daha sağlıklı oluyorlar.fikirlerinizi bekliyorum....

maşallah oğluşuna aslında haftasına göre çok iyi doğmuş normal zamanında doğsa iri bir bebk olurdu herhalde.bende şiddetli preeklemsi oldum 34 haftalık 1.260 gr doğdu bebeğim ancak 30 hafta ile uyumluydu gelişme geriliği vardı.mayısta doğum yaptım Allaha şükür iyiyiz şimdi evimizdeyiz. doktorum bana senin 2.000 gr üstünde bebek dünyaya getirmen imkansız dedi.2. bebektede aynı sorunları yaşamayı kabul ediyorsan düşün dedi. ama ben o kadar sıkıntı yaşadımki (bende kan pıhtılaşması da vardı) bidaha göze alamam doktorlarda öyle diyor gerçi Allah oğluma ömür versin diyoruz.eşim çok istiyordu 2. bebeği ama oda benim o hamileliğimden sonra istemiyor çünkü bizde riske giriyoruz.küçük bebek daha çabuk büyüyor diyorlar ama prematüre bebeğe bakmak çok zor.birde gelişimini takip etmek daha da zor.

merhaba arkadaşlar iyi dilekleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim şuan itibariyle 21 haftalığız başka bir ile tayinim çıktı ve eşimden ayrı kalmak zorunda kaldım strese bağlı olarak tansiyonum 3 gündür 15/9 en düşük 14/8lerde geziyor herşey normalken biranda tepe taklak olduk 5.haftadan beri kalsiyuım ve bebe aspirini kullanıyorum bol bol su iç.,iyorum süütü peyniri ve yoğurdu bol tüketiyorum ama yinede kar etmedi korkuyorum oğlumda bu illete 33 haftalıkken yakalnmıştm doktor 4 hafta dayandırdı 37de sezeryan olmuştum şimdi bunda kaç hafta dayaanacağım diyoruım kızıma isim bakıyordum artık bakmıyorum bebeğimden ümidi kestim kucağıma alamayacakmışım gibi geliyor nolur bana dua edin sakinleşebileyim ve şu tansiyon normale dönsün

canım kader arkadaşıyız.bende 33 haftalıkken yakalanmıştım bu illete,benim bebeklerimi hemen aldılar.şimdi 16 aylık olmak üzere bebeklerim.bizim "maalesef bebeğimi kaybettim" bölümünde,preeklampsiyle ilgili bir başlığımız var.oraya bekliyoruz seni,diğer arkadaşlara umut olacak hamileliğin.ayrıca yine bir hamile arkadaşımız var orda.senin tansiyonun strese bağlı çıkmış,bu da çok normal.lütfen sakinleştir kendini,iyi düşün.bebeğini kaybetme gibi bir ihtimali aklına getirme sakın! o topiğe yaz,rahatla biraz.konuşuruz,dertleşiriz.lütfen toparla kendini,Allah'ın izniyle bebeğine hiçbir şey olmayacak.

merhaba arkadaşlar iyi dilekleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim şuan itibariyle 21 haftalığız başka bir ile tayinim çıktı ve eşimden ayrı kalmak zorunda kaldım strese bağlı olarak tansiyonum 3 gündür 15/9 en düşük 14/8lerde geziyor herşey normalken biranda tepe taklak olduk 5.haftadan beri kalsiyuım ve bebe aspirini kullanıyorum bol bol su iç.,iyorum süütü peyniri ve yoğurdu bol tüketiyorum ama yinede kar etmedi korkuyorum oğlumda bu illete 33 haftalıkken yakalnmıştm doktor 4 hafta dayandırdı 37de sezeryan olmuştum şimdi bunda kaç hafta dayaanacağım diyoruım kızıma isim bakıyordum artık bakmıyorum bebeğimden ümidi kestim kucağıma alamayacakmışım gibi geliyor nolur bana dua edin sakinleşebileyim ve şu tansiyon normale dönsün

canım dularımız seninle hiç merak etme birşey olmayacak bebeğine öncelikle aklından kötü şeyler geçirme sakin ol bol bol istirahat et çalışıyorsan rapor al stres yapma bebeğini düşün kendiene ve bebeğine iyi bak

terken canım...lütfen içini ferah tut...sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın inşallah seni takip eden etmeyen hekesi mutlu edip umut ışığı olacaksın...takiplerini çok iyi yap ve doktora soru sormaktan korkma gittiğin şehirdede uzman doktor bul lütfen...önce stres yok benim konuştuğum hekimler reddetsede öncelikle sebebi stres...oğluma hamileyken eşim askerdeydi...ben de annemde ve kayınvalidemde kaldım dönüşümlü...benden çok ağlayan yoktu herhalde..RABBİM SONUNDA SENİDE BENİM GİBİ GÜLDÜRSÜN İNŞALLAH...

Back