• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk hamileliği kürtaj ile sonuçlanan var mı ??

Sewwal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
31
2
48
İstanbul
Selam arkadaşlar,

Nisan ayında gögüs uçlarımda hassasiyet vardı ama korunmayı bırakalı 1 ay olmamıştı bile.ve ben bu kadar çabuk olacağını hiç düşünmediğimden sanırım şüphelenmedim hiç.Adet olmadan 3 gün önce hafif hafif ağrılarım başlar.Bu seferde öyle oldu.Adet olacağım günler geldiğinde akşam eşimle eve dönerken ağrım çok artınca iğnemde yanımdaydı hastaneye uğrayalımda ağrı kesicimi yaptıralım dedik.Neyse iğnemi oldum bu arada 3 gün önce hafif agrılarım başladıgında da ağrı kesici içmiştim.Neticede ben adet olmadım.Göğüslerimde hassasiyette geçmeyince test yaptım meğer hamileymişim.Hemen doktora gittim.Ultrason sonucu 6 haftalık hamile olduğumu söyledi.İğne yaptırdıgımı ve agrı kesici içtiğimi söyledim şu iğnemi dedi evet dedim.Hiçbir sorun olmaz dedi..İdrar ve kan testi yaptılar.Herşey yolunda cıktı sadece karnıma adet ağrısı gibi hafif hafif sancı giriyordu bunun sebebi enfeksiyon var dedi.Ama tam hatırlayamıyorum suan .Normal bir durum dedi ve bana bir antbiyotik verdi.Hamilelikde kullanılmasın da sorun yok diye onuda kullandım ama sadece birkaç kere içtim.Karın agrılarımda gecti.10 gün sonra gel kalp atıslarını dinleyelim dedi doktorum.Gittim ama ultrasonda kalp atısı duyamadıgını söyledi ve vajinal ultrason ile baktı.hafif hafif duyduk bu şekilde kalp atıslarını.Normal mi dedim evet normal dedi.Geç döllenme olmus dedi.1 hafta sonra tekrar gel dedi.Yine gittim bu sefer yine ultrason ile baktı duyamadık.Vajinal ultrason ile baktı ve kalbi durmus dedi.Neden olur dedik kimse bilemez sebebini ama bu cok yasanıyor ilk hamilelikelerde dedi iki doktorda.Bir sürü sebebi olabilir dedi.Ama seninle ilgili bir durum değil ,sigara içtiğin için falan da değil üzülme sakın dedi.Zaten sağlıklı bir bebeğin kalbi durmaz dedi doktorum.neyse doktor kalbi atmıyor sevvalcim dediğinde eşimin suratı gözümün önünden hiç gitmiyor :(Çok üzüldü.Ben onu teselli ettim .Hayatım boyunca karsımdaki üzgün ise ben teselli ettim .Enteresan eşimi öyle üzgün görünce neredeyse üzülemedim.Tuhaf bir duygu yani.Üzülme hayırlısı buymus dedim hep. 3 senelik evliyiz ve sonunda karar vermiştik ve hemen hamile kalıncada cok sevinmişti.Neyse başka doktora gidelim dedi eşim,Başka bir doktora gözüktüm renkli ultrasona girdim.Neticede emin olduk ve ertesi gün kürtaj oldum.tam 3 ay oldu.2 ay korundu eşim zaten.Şimdi yeniden bebek istiyoruz ama açıkcası ben kürtaj falan derken tereddütteyim.Birde sanırım ilk hamilelik hemen olduğu için şimdi 1 ay gecti hala belirti göremiyorum diye stres yaptım sanırım :)) Halbuki aylar sürebilir ,belkide Allahım bir daha nasip etmeyebilir.Şimdi diyeceğim sizin aranızda ilk hamileliğinde bebeği ölen oldu mu ??

canım bende 3 yıllık evliyim çocuk düşünmeye başladık 1 ay sonra hamile kaldım kimyasal gebelikmiş gitti tekrar 1 ay donra hamile kaldım boş gebelik onuda aldılar şimdi 3 ay geçti ve ben şuan hamileyim yani uzun lafın kısası yapacak bişey yok şuan bende çok korkuyorum bunada bişey olabilirmi diye ama yapacak bişey yok mevlam neyler neylerse güzel eyler yapacak tek şey bol bol dua etmek bence sende öyle yap tekrar düşün bebek ve bol bol dua et.rabbim senim ve cümlemizin dualarını kabul eder inşallah

canım bende düzensiz kese yüzünden nisan ayında kürtaj oldum çok üzüldüm yıprandım ama şimdi toparlandım haziran ayından sonra korunmayı bıraktım inşallah en kısa zamanda da istiyorum bebiş rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu

canım bende 3 yıllık evliyim çocuk düşünmeye başladık 1 ay sonra hamile kaldım kimyasal gebelikmiş gitti tekrar 1 ay donra hamile kaldım boş gebelik onuda aldılar şimdi 3 ay geçti ve ben şuan hamileyim yani uzun lafın kısası yapacak bişey yok şuan bende çok korkuyorum bunada bişey olabilirmi diye ama yapacak bişey yok mevlam neyler neylerse güzel eyler yapacak tek şey bol bol dua etmek bence sende öyle yap tekrar düşün bebek ve bol bol dua et.rabbim senim ve cümlemizin dualarını kabul eder inşallah

Çok geçmiş olsun sizede .İnş Allahın izniyle hayırlısıyla sağ sağlim kucağınıza alırsınız bebeğinizi.Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inş.

canım bende düzensiz kese yüzünden nisan ayında kürtaj oldum çok üzüldüm yıprandım ama şimdi toparlandım haziran ayından sonra korunmayı bıraktım inşallah en kısa zamanda da istiyorum bebiş rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu

Çok farklı sebeplerden olabiliyor demekki ama benim doktorum belli bir sebep sunamam sana dedi.Bir cok seyden olabilirmiş.Neyse yapacak bir şey yok tabi.Herseyin hayırlısı diyeyim.

Back