- 26 Nisan 2016
- 654
- 415
- 33
- Konu Sahibi birmucizeistiyorum
-
Canim gecmis olsun nedeni neymis peki dr un birsey dedi mi ya da test falan yaptirdin miSelamün Aleyküm kızlar siteyi sürekli takip ediyorum ve sonunda üye olup yaşadığımı paylaşmaya karar verdim:)Çünkü kendi kendimi yeyip bitirmeye başlıyorum:) Evliliğimin 1.yılı dolmak üzere ,6 ay korundum ve sonra Rabbim nasip ederse bebeğimiz olsun diye korunmayı bıraktık ramazanda gittiğim bir doktor yumurtalıklarımın normal olduğunu ama çift rahimli olabileceğimi söyledi ,tabi böylelikle benim endişeli sürecim de başlamış oldu.Bayramdan sonra tam darbe girişimi günü hamile olduğumu ögrendim,6.haftada doktor bebeğimin kalp atışlarını gördüğünü söyledi ama sesi dışarı vermedi,10.haftada tekrar gel dedi,tabi ben bu süre zarfında çift rahimli de olabilirim düşüncesiyle hep birşeylerin kötü olacağını,bebeğimi kaybedeceğimi düşündüm.Böyle hissetmemde bulantı gibi hamilelik belirtisi yaşamayışım da etkili oldu.10.haftamda kendi doktorumdan randevu alamadığım için özel bir hastaneye gittim ve korktuğum başıma geldi.Bebeğimin kalbi durmuştu6.haftada kalmış bebeğim ve ben o halde 4 hafta durmuşum.26 ağustosta kürtaj oldum tabi kürtajı yapan doktoruma ben çift rahimliyim o yüzden mi demiştim kürtaj öncesi o da bana eğer öyleysen zor bir operasyon olacaktır demişti.fakat operasyon 10 dakika sürmüş ve 1 hafta sonra kontrole gittiğimde doktor rahmin tertemiz ve senin dediğin gibi çift rahmin yok,için rahat edecekse rahim filmi çekelim dedi.İnanın rahim filmi çektirmeye cesaret edemiyorum,belki de hiç bir sorun yok ama kendimi kötü düşünmeye öyle alıştırmışım ki (( Çok gereksiz bir kaygı ama anne olamayacağımı bile düşünüyorum.Biraz olsun yazıp ferahladım,teşekkür ederim.
Canim gecmis olsun nedeni neymis peki dr un birsey dedi mi ya da test falan yaptirdin mi[
Çok teşekkür ederim.İlk gebeliğin düşükle sonuçlanması doğal seleksiyon olarak yorumladı canım, kürtaj sonrası adetten sonra tekrar gel dedi. Sanırım bazı testler isteyecek. Bende forumu takip edince acaba kan pıhtılaşmasına yatkınlık var mı diye düşünüyorum.
Cnm kan pihtilasmasindan dolayi adetlerin duzensizmi cok merak ediyorum bende ilk bebegimi kaybettim acaba bendede olabilirmi benim adetlerim cok duzenli amaBenim de pataloji sonucunda bir anormallik yok denmisti.Daha önce de bir düşüğüm olduğu için ozele gitmeyi tercih ettim kurtajdan sonra.Dr.um kandan bakılan genetik test istedi.onda çıktı pihtilasma olduğu.coraspin ve folidoce kullanmaya başladım.hamile kaldigimda da clexane iğneye başladık.ilaç ve iğne tedavisiyle 20. Haftaya kadar geldim.kan pihtilasmasi olduğunda gebelik ilk aylarda normal seyrinde ilerliyor,bebek büyümeye başladıkça pihtilasmadan dolayı yeterince kan gitmediginden buyuyemiyor ve tedaviye baslanmazsa kalbi duruyor.
Çok duzenlidir adetlerim. Her ay bir gun one gelir.hamilelik dışında gecikme yaşadığım olmadı hiç.zaten son adet tarihi 21 nisandi 20 mayısta adet olmayinca test aldım ve pozitiftiCnm kan pihtilasmasindan dolayi adetlerin duzensizmi cok merak ediyorum bende ilk bebegimi kaybettim acaba bendede olabilirmi benim adetlerim cok duzenli ama
Evet canim onu kastettim olsa orda da belli olur herhalde benim patolojiye gitmisti arastirma hastanesinde oldugum icin kürtajı burada istesen de istemesen de gidiyorKürtaj öncesi yapılan aptt testini kastediyorsan onda bir sorun çıkmadı canım. Patolojiye göndermedi.İlk gebeliğim olduğu için mol gebelik olduğunu düşünmüyorum çünkü mol gebelikte hcg değerleri haftasının kat kat üstünde değerler oluyormuş,benimkisi normaldi.İnşallah sende canım hayırlı sağlıklı evlat sahibi olursun,tekrar çok geçmiş olsun.
Eger 2.side mol gebelik ise pgtli tup bebek oneriyorlar ..acil esin ve sen kromozom testi yaptirCanim ben kurtaj oncesi dr a sordum kan pihtilasmasi testi yaptirabilir miyiz diye de zaten yapiliyor dedi . Bir de sunu soracam benim kurtaj sonrasi sonuc patolijiye gitti mol gebelik cikti ikinci gebeligimde de hersey yolundaydi 8 haftasinda ondeydi bile haftasina gore sonra baktik kalbi durmus bir sebebi olmali yani iki bebegimi kaybettim boyle ins daha once yasadigim mol gebelik tekrarlamamistir
Bir de son bebegini aldirmadiysan henuz patolojiye zaten rutin gidiyor onun yaninda genetige gonder .Eger 2.side mol gebelik ise pgtli tup bebek oneriyorlar ..acil esin ve sen kromozom testi yaptir
Cok sagol canim ins 3 tane kaybettim hepsinde de kalp atisi vardi ve 8 haftalik iken durdu artik bu yasasin doktor da sen hakkini kullandin artik bu %80 yaşar dedi ama moral vermeye calisiyor galiba.Offf allah sabir versin ve yardimci olsun cnm dilerim bundan sonrasi normal olur düşmez...ilkinde oyleydi saglikli degildi diye düştü ama 2.de kalp atışını duydum 2 hafta sonra durdu kan gitmediği icin falan dendi pihtilasmadan kaynakli olmuş 6 7 aydır coraspirin kullaniyorum hamile oldugum an 06 lik igne yapacam umarim bir dahakinde yasamam sıkıntı strese girme sakin doktor stres engeller herseyi igneker etki etmez diyor
Gebe kalmada sorun yasamiyorum ikosinde de dusundugumuz ilk ay hamile kaldim yasim 30 oldugu icin de bir an evvel bebegim de olsun istiyorum ama rabbim hayirlisini nasip etsinEger 2.side mol gebelik ise pgtli tup bebek oneriyorlar ..acil esin ve sen kromozom testi yaptir
Senin bebeklerini kaybetme nedenin neydi canimCok sagol canim ins 3 tane kaybettim hepsinde de kalp atisi vardi ve 8 haftalik iken durdu artik bu yasasin doktor da sen hakkini kullandin artik bu %80 yaşar dedi ama moral vermeye calisiyor galiba.
Ben butun testlerimi yaptirdim .sadece pihtilasmam cok ciddi bi seviye cikti ama doktorlar 8 haftadan once pihtilasmadan dusmez dediler kan sulandiricida kullandim zaten buyuk ihtimalle bebege ait bozukluklar isim allahlik :)Senin bebeklerini kaybetme nedenin neydi canim
Peki neden oluyor bence bir sebebi olmali bununBen butun testlerimi yaptirdim .sadece pihtilasmam cok ciddi bi seviye cikti ama doktorlar 8 haftadan once pihtilasmadan dusmez dediler kan sulandiricida kullandim zaten buyuk ihtimalle bebege ait bozukluklar isim allahlik :)
Bu normal tup bebek gibi bir sey degil ..genetik doktorlari en saglikli hastaliksiz spermleri ve kaliteli yumurtalari genetik olarak seciyorlar dolluyorlar (tup bebekte bu olmuyor)boylelikle embriyo genetik olarak kusursuza yakin oluyor ..tekrarlayan mol gebelik yasayan ve kendilerinde kromozom bozuklugu olanlarda pgtli tup bebegi oneriyorlar..bir de tup bebekten daha masrafli genetik olaraj ayikladiklari icin ..hepimizin arzusu o canim bizler tukenmis durumdayiz allah ins yüzumüze bakarGebe kalmada sorun yasamiyorum ikosinde de dusundugumuz ilk ay hamile kaldim yasim 30 oldugu icin de bir an evvel bebegim de olsun istiyorum ama rabbim hayirlisini nasip etsin
Bir de kromozom testlerniz olumsuz cikarsa vakit kaybetmeden 3. Pgt deneyebilirsin ama her sey temiz ise normal yolla gebe kalmaya devam elbet biri tutacakBu normal tup bebek gibi bir sey degil ..genetik doktorlari en saglikli hastaliksiz spermleri ve kaliteli yumurtalari genetik olarak seciyorlar dolluyorlar (tup bebekte bu olmuyor)boylelikle embriyo genetik olarak kusursuza yakin oluyor ..tekrarlayan mol gebelik yasayan ve kendilerinde kromozom bozuklugu olanlarda pgtli tup bebegi oneriyorlar..bir de tup bebekten daha masrafli genetik olaraj ayikladiklari icin ..hepimizin arzusu o canim bizler tukenmis durumdayiz allah ins yüzumüze bakar
Ins bir daha kaybetmezsin bebislerini cnm benimCok sagol canim ins 3 tane kaybettim hepsinde de kalp atisi vardi ve 8 haftalik iken durdu artik bu yasasin doktor da sen hakkini kullandin artik bu %80 yaşar dedi ama moral vermeye calisiyor galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?