İlk emzirmede meme ucu yara olanlar

KelebekkB

Kızım ; Kabul olmuş en güzel duam🌻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2019
3.784
4.991
Düzenleme:

Hepinize cok tesekkur ederim beni cesaretlendirdiniz, bu sabah sütüm geldi sagarken emzirme danismani ile de bir gorusme yaptim sonra bir cesaret tekrar koltuk alti pozisyonu ile denedim sukurler olsun en azindan 5 dakika durabildim 2 kez ara vererek ucunu dogru sekilde aldirmakti sorunumuz zamanla ogrenecegiz Insallah

Benimle ayni durumu yasayip umutsuzluga kapilanlar icinde tekrar konuyu duzenlemek istedim.
Tesaduf mu bilmiyorum ama sabah dusta masaj yaptim, Solgarin Yeast ve B 12 li süt takviyesini ictim 1 saat uyudum, uyandigimda sagdim ve geldi sukurler olsun .

Merhaba,
Dün sabah 9 da kızıma kavuştum çok şükür. Fakat hiç iyi değilim benzer tecrübelere ihtiyacım var.

Bebeğimi doğduktan 2 saat sonra emmek üzere göğsüme koydular bebeğim tuttu ve çok güçlü şekilde emmeye başladı ama inanılmaz bir acı hissettim 5 saniyeden fazla dayanılmıyordu defalarca tekrar denediler ve her seferinde aynı acı oldu şuan göğüs uçlarıma pijama dahi giyemiyorum inanılmaz şekilde acıyor bebeğimi emziremiyorum sağıyorum, milim milim kolostrom geliyor sadece yaşayan var mı ?
Bu şekildeyken ne yaptınız yardımlarınızı bekliyorum çok üzülüyorum iyi anne olamadım , yetersizim gibi hissediyorum .

Son düzenleme:
Lansinoh meme ucu kremi kullanabilirsin. Gümüş kapak alabilirsin ayva çekirdeğini jel haline getirip onu da sürebilirsin bir de bebek tamamen kahverengi kısmı ağzına almalı canım tek meme başı olmaz

Yanlış tutuyor olabilir mi?
Acır, yara olur da hemen acımaya başlaması memeyi yanlış tutmasıyla ilgili gibi geldi.
Gümüş kapak iyi diyorlar.
Bir de susam yağı (tahin varsa üzerindeki yağ da olur almaya gerek yok) iyi geliyor.
Doktorların verdiği kremler bence hiç yoktan iyi, aman aman değil.

Maalesef ilk günler böyle olucak. Yapacaginiz: bebek emmeyi biraktiktan sonra tükürügünü silmeden havada kurumaya birakin gögüsünüzü kendi anne sütünüzdende sürün ve kurumaya birakin. Imkan oldugu kadar teni acik birakin hava alsin. En etkili bu oluyor. O kremler teni daha da yumsattigi icin yara olup iyilesmesini daha da uzatiyor
Gözünüz aydin. Saglikla büyütün bebeginizi

Çok normal yara olması

Meme ucu kremleri var ama benimkiler çok kötü olmuştu kanıyordu bile zeytinyağı kurtardı zeytinyağını sürüp ucunu da streçfim ile kapatırdım yumuşacık olurdu o şekilde çözüm bulmuştum zamanla alışıyor ve yara olmuyor

Güle güle büyütün yavrunuzu

Emzirirken aleora denilen kahverengi kısımı ağzına iyice vermelisin,acıyı da azaltır. Biraz dişini sıkıp emzirmeye devam edersen biraz daha alışıyorsun. Emmeye biraz alışınca silikon meme uçları satılıyor onunla emzirmeyi deneyebilirsin acıyı baya hafifletiyor. Her emzirme sonrası sütünü göğsüne sür ve kurumadan kapatma. Mümkün mertebe atlete,sutyene temas ettirme. Meme kalkanı kullanabilirsin. Allah kolaylık versin,bebeğinizi sağlıkla büyütün

Cok normal yara olmasi hatta kanaması. Lansinoh kullanabilirsiniz. Bir sure sonra geçecek ve tekrarlamayacak. Allah bebeginize saglikli uzun omur nasip etsin

Of aynısını yaşadım ve yukarıda yazılan her şeyi denedim işe yaramadı. 15. Gün geçti. Ayva çekirdeği jeli çok iyi geliyor aslında ben mevsimi olmadığı için bulamamıştım.
Garmastan pomad diye bir krem önerildi. Onu alıcam bu sefer, bi bakın isterseniz. Yorumlar güzel

Peki o şekilde yinede emzirmeye devam ettiniz mi ?

Öncelikle gözünüz aydın. Analı babalı sağlıkla büyütün inşallah. Kahverengi bölgenin tamamını bebeğin ağzına sokmalısınız. Sadece ucu girerse yara olur tamamı girmeli.

Lansinoh meme ucu kremi kullanabilirsin. Gümüş kapak alabilirsin ayva çekirdeğini jel haline getirip onu da sürebilirsin bir de bebek tamamen kahverengi kısmı ağzına almalı canım tek meme başı olmaz

Cok normal yara olmasi hatta kanaması. Lansinoh kullanabilirsiniz. Bir sure sonra geçecek ve tekrarlamayacak. Allah bebeginize saglikli uzun omur nasip etsin

Lansinoh krem , Gümüş kapak ve silikon hava aldıran kapak , kantaron yağı kullanıyorum şuan zeytinyağı ve e vitamin kapsülüde deneyeceğim tekrar emzirmek için beklediniz mi peki ? Şuan parmak besleme ile şırıngayla mama veriyoruz. Ne yapmalıyım acıya dayanmaya mı çalışmalıyım yoksa geçmesini bekleyip tekrar mı denemeliyim . Hastanede ebe çok acele etti hep hissettim komple kahverengiyi alamadı hep ucu kaldı pozisyonu yanlış oldu

4,5 ay oldu hala yara bir memem. Geçmiyor bir b*k sürmediğim kaldı. Ne pahalı kremler ne doğal tarifler… bebek yanlıs emiyorsa acıyor yara oluyor. Bunun dışında kalkan öneririm sürttürmüyor çamaşıra değmesini önlüyor. Benm tek memnun kaldğm kalkan olmustu yarayı geçirmez ama en azından değdirmez çamaşıra

Ben iki hafta disimi sıkıp emzirdim. Ondan sonra gecti.

İki bebegimde de aynisini yasadim ilkinde 6 ay aglayarak emzirdim dr dr gezdim krwmler ilaclar fayda etmedi . ikinci de yine ilk emmede hemen kanamali bir sekilde gogsum acik yara oldu . gumus kapakla bir haftada gecti .mucize gibi bisey kim bulduysa Allah razi olsun . cevremde bi kac kisi de tavsiyemle aldilar onlarda fayda gotmus hic bekeleme al derim , o aciyi ve bebegim uyanacakta meme isteyecek diye agladigimi bilirim . vicdan azabi da cabasi 999 ayar gumus kapak

Kahverengi kısmı parmaklarınızla kıstırıp öyle emzirin

Çok agrınız varsa pompayla verin ama bebekler biberona çabuk alışıp memeden kesilebilirler benim oğlan öyle oldu hem agrıyor hemde memede doymadan uyuyor diye biberonla sagıp verdim memeyi almadı

4 çocuğumda da bu sorunu yaşadım.ilk bebeğimde 20 gün yaraydi göğüs ucum. Her türlü merhemi almış denemiştim. Bepanten, garmastan, lansinoh. En iyisi lansinoh bu arada . Silmeye yıkamaya gerek kalmıyor
Son iki bebeğimde 2-3 güne iyileşti göğüs ucum. Püf noktalari yazıyorum: en önemlisi bebek göğsü doğru kavramalı . Bunda bir sorun yoksa her emzirmeden sonra kremi sürüp göğüsü açık bırakmak. Sonra da göğüs kalkanı kullanmak ki göğüs ucu bir yere sürtünmesin.
Bunlara dikkat ederseniz özellikle havalandirmaya birkaç güne geçecektir inşallah.
Son bebeğimde (bebeğim 2 aylık şu an ) gümüş göğüs kalkanı kullandım . Arkadaşım vermişti. Merhem kulllanmadim. Buna rağmen 4-5 güne iyileşmisti göğüs ucum.
Bebek göğse temas ettikçe süt çoğalır.insallah bir an önce probleminiz çözülür.
Acil şifalar dilerim
Bol sütlü günler

Zamanla düzeliyor. Garmastan pomad ve phlips silikon gögüs kalkanı kullandım. Doğru emzirmeniz lazım. Yukarıda da yazmışlar. Memenin hepsini almalı.

Gözünüz aydın öncelikle, ayva çekirdeği iyi gelebilir, ben de herşeyi denemiştim, bir hafta sürdü maalesef, ama geçiyor merak etmeyin, doğumdan on gün önce krem sürmeye başlamak gerekiyormuş (doğum yapacak arkadaşlar okuyorsa eğer), sağlıkla büyütün inşallah

Benim gogsum bebis emerken kaniyodu. O kadar kotu yara olduki damla damla kan akti. Hicbirsey ise yaramadi. Kendim beyaz sabunu kesfettim yikayin gogus ucunuzu beyaz sabun ile gunde 3 kez hicbirseyiniz kalmaz bebisiniz emer. Insallah sifa bulursunuz bu yolla. Eger denerseniz benimde bi dilegim var hayir duasi eder misiniz olmasi icin ? İohusa kadının duasının kabul olduguna inanırım cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…