İlk emzirmede meme ucu yara olanlar

Merhaba,
Dün sabah 9 da kızıma kavuştum çok şükür. Fakat hiç iyi değilim benzer tecrübelere ihtiyacım var.

Bebeğimi doğduktan 2 saat sonra emmek üzere göğsüme koydular bebeğim tuttu ve çok güçlü şekilde emmeye başladı ama inanılmaz bir acı hissettim 5 saniyeden fazla dayanılmıyordu defalarca tekrar denediler ve her seferinde aynı acı oldu şuan göğüs uçlarıma pijama dahi giyemiyorum inanılmaz şekilde acıyor bebeğimi emziremiyorum sağıyorum, milim milim kolostrom geliyor sadece yaşayan var mı ?
Bu şekildeyken ne yaptınız yardımlarınızı bekliyorum çok üzülüyorum iyi anne olamadım , yetersizim gibi hissediyorum 😭.
Daha dün bir bugün iki tövbe bismillah ne ara iyi anne olamadığınıza karar verdiniz
Göğüs ucu yarası, kanaması hata nerdeyse kopması anneliğin şanındandır 😩, tecrübeyle sabittir
Silikon göğüs ucu kullanın emzirirken, çok rahat edersiniz. Ve bebeğin göğüsünü tam kavraması sağlayın, dik oturun. Sırtınızı emzirme yastığı tarzı birşeye yaslayın bebeğinizi rahat bir pozisyonda kucaklayarak emzirin, büklüm büklüm emzirirken göğüsünü tam kavrayamaz, sade ucunu alır ve damakları sert olduğu için yara yapar, parçalar bile. Offf çok acıyor biliyorum 13 sene geçti ama o acıyı asla unutamam 🙈 ama hepsi geçiyor
Gözünüz aydın bu arada, güle güle sağlıkla büyütün inşallah

Merhaba,
Dün sabah 9 da kızıma kavuştum çok şükür. Fakat hiç iyi değilim benzer tecrübelere ihtiyacım var.

Bebeğimi doğduktan 2 saat sonra emmek üzere göğsüme koydular bebeğim tuttu ve çok güçlü şekilde emmeye başladı ama inanılmaz bir acı hissettim 5 saniyeden fazla dayanılmıyordu defalarca tekrar denediler ve her seferinde aynı acı oldu şuan göğüs uçlarıma pijama dahi giyemiyorum inanılmaz şekilde acıyor bebeğimi emziremiyorum sağıyorum, milim milim kolostrom geliyor sadece yaşayan var mı ?
Bu şekildeyken ne yaptınız yardımlarınızı bekliyorum çok üzülüyorum iyi anne olamadım , yetersizim gibi hissediyorum 😭.
Öncelikle bebeğiniz hayirli olsun sağlikla büyütün 🤗
Bugün doğum yaptim bebegim emiyor sükür hemen yara olmaya acimay başladi. İlk gebeligimden de tecrübe edinerek ayva çekiregi getirmistim yanimda.
15 20 kistan ayvalardan alip kuruttugum cekirdekleri suda beklettim ve gögüs uçlarima sürüyorum oluşan jeli. Umarim denerseniz sizde faydasini görürsünüz 🤲🏻

Lansinoh krem , Gümüş kapak ve silikon hava aldıran kapak , kantaron yağı kullanıyorum şuan zeytinyağı ve e vitamin kapsülüde deneyeceğim tekrar emzirmek için beklediniz mi peki ? Şuan parmak besleme ile şırıngayla mama veriyoruz. Ne yapmalıyım acıya dayanmaya mı çalışmalıyım yoksa geçmesini bekleyip tekrar mı denemeliyim . Hastanede ebe çok acele etti hep hissettim komple kahverengiyi alamadı hep ucu kaldı pozisyonu yanlış oldu 😔
Zeytinyagi sürmeyin sakın. Asitli oldugu icin daha kotu yapar. Ben uzun sure hastanede kaldim, her gelen hemsire emzirdikce gececek deyip bebegi mememe koyuyordu. Kendi sütünüzden sürün biraz

Lansinoh krem , Gümüş kapak ve silikon hava aldıran kapak , kantaron yağı kullanıyorum şuan zeytinyağı ve e vitamin kapsülüde deneyeceğim tekrar emzirmek için beklediniz mi peki ? Şuan parmak besleme ile şırıngayla mama veriyoruz. Ne yapmalıyım acıya dayanmaya mı çalışmalıyım yoksa geçmesini bekleyip tekrar mı denemeliyim . Hastanede ebe çok acele etti hep hissettim komple kahverengiyi alamadı hep ucu kaldı pozisyonu yanlış oldu 😔
Iyilesene kadar bebeğinizde alırsa silikon göğüs ucu kullanarak emzirin. Benim meme ucum kopma derecesine gelmişti artık öyle emzirdigimde canım acımadı.

Ben iki hafta disimi sıkıp emzirdim. Ondan sonra gecti.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum dişimi sıkıp emzirmelimiyim yoksa geçmesini mi bekleyeyim yarın sanırım tekrar deneyeceğim vicdan azabı çekiyorum 🥺
İki bebegimde de aynisini yasadim ilkinde 6 ay aglayarak emzirdim dr dr gezdim krwmler ilaclar fayda etmedi . ikinci de yine ilk emmede hemen kanamali bir sekilde gogsum acik yara oldu . gumus kapakla bir haftada gecti .mucize gibi bisey kim bulduysa Allah razi olsun . cevremde bi kac kisi de tavsiyemle aldilar onlarda fayda gotmus hic bekeleme al derim , o aciyi ve bebegim uyanacakta meme isteyecek diye agladigimi bilirim . vicdan azabi da cabasi 😑 999 ayar gumus kapak
Gümüş kapak kullanıyorum bende inşallah faydası olur . O açık yara olduğunda naptınız peki emzirmeye devam ettiniz mi ?
Kahverengi kısmı parmaklarınızla kıstırıp öyle emzirin

Çok agrınız varsa pompayla verin ama bebekler biberona çabuk alışıp memeden kesilebilirler benim oğlan öyle oldu hem agrıyor hemde memede doymadan uyuyor diye biberonla sagıp verdim memeyi almadı
Evet biliyorum sağınca da süt gelse bari içim biraz rahatlıcak şuan ona bile razıyım ama gelmiyor 😭 ne kadar sürede 1 sağdınız ?
4 çocuğumda da bu sorunu yaşadım.ilk bebeğimde 20 gün yaraydi göğüs ucum. Her türlü merhemi almış denemiştim. Bepanten, garmastan, lansinoh. En iyisi lansinoh bu arada . Silmeye yıkamaya gerek kalmıyor
Son iki bebeğimde 2-3 güne iyileşti göğüs ucum. Püf noktalari yazıyorum: en önemlisi bebek göğsü doğru kavramalı . Bunda bir sorun yoksa her emzirmeden sonra kremi sürüp göğüsü açık bırakmak. Sonra da göğüs kalkanı kullanmak ki göğüs ucu bir yere sürtünmesin.
Bunlara dikkat ederseniz özellikle havalandirmaya birkaç güne geçecektir inşallah.
Son bebeğimde (bebeğim 2 aylık şu an ) gümüş göğüs kalkanı kullandım . Arkadaşım vermişti. Merhem kulllanmadim. Buna rağmen 4-5 güne iyileşmisti göğüs ucum.
Bebek göğse temas ettikçe süt çoğalır.insallah bir an önce probleminiz çözülür.
Acil şifalar dilerim
Bol sütlü günler
Benim gogsum bebis emerken kaniyodu. O kadar kotu yara olduki damla damla kan akti. Hicbirsey ise yaramadi. Kendim beyaz sabunu kesfettim yikayin gogus ucunuzu beyaz sabun ile gunde 3 kez hicbirseyiniz kalmaz bebisiniz emer. Insallah sifa bulursunuz bu yolla. Eger denerseniz benimde bi dilegim var hayir duasi eder misiniz olmasi icin ? İohusa kadının duasının kabul olduguna inanırım cok gecmis olsun 😇
Canım beyaz sabun derken markası falan ne ? Daha çok kurutmaz değil mi

Benimde çok fazla yaraydi doktorum madecassol bu kremi verdi ve çok çabuk geçirdi zaten çok bilindik bir kremdir aile hekiminize yazdırın bunu kullanın derim. İyi bir annesiniz böyle düşünmeyin. ♥️

4,5 ay oldu hala yara bir memem. Geçmiyor bir b*k sürmediğim kaldı. Ne pahalı kremler ne doğal tarifler… bebek yanlıs emiyorsa acıyor yara oluyor. Bunun dışında kalkan öneririm sürttürmüyor çamaşıra değmesini önlüyor. Benm tek memnun kaldğm kalkan olmustu yarayı geçirmez ama en azından değdirmez çamaşıra
Benim de uzun süre yaraydi doktorum madecassol bu kremi verdi çok iyi geldi. Belki sizde d ise yarar diye yazmak istedim. Aile hekiminize derseniz yazar size de uygunsa. Çok geçmiş olsun tekrar

Merhaba,

Bende durum aynıydı annemin söylediğini yaptım (annem acisada emzir sende alışırsın oda alışır derdi) artı krem kullandim gerçekten demen gibi acısı çok ayrı birşey ama bebeğin buna ihtiyacı var onu beslemelisin Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah 😇

Hayırlı sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah. Muhtemelen yanlış emmesindendir. Ben 3 çocuk emzirdim ilk ağrımıyor bir iki defa çekti mi ağrı başlıyor hatta uçları kabarıp kırmızı mor gibi oluyordu. Doktorum krem verdi ama genelde dediği bebek emdikten sonra kalan sütü göğüs uçlarıma sürmemi söylemişti ağrısı bir az hafifliyordu 1/2 hafta sonrada tamamen geçmişti.

Merhaba,

7. Aydan itibaren göğüs uçlarını yumuşatmak için krem kullanmaya başlamış mıydınız? Doğum yapacaklara en büyük tavsiyem bu. Ayrıca gümüş kapak ya da hiç olmazsa göğüs kalkanı alsanız çok iyi olur. Pijamaya değmemesi lazım yaralar elbette acır o şekilde. Göğüs pedi ve bepanten kullansanız iyi gelecektir ayrıca göğüs ucu kremi. Emzirseniz, emdikçe iyileşiyor?

Merhaba,

Gözünüz aydın öncelikle, hepimizin yaşadığı ortak dert, ilk zamanlar çok zor oluyor, bende ayva çekirdeği jeli sürmüştüm soğuk soğuk iyi geliyordu, lansinoh ta kullandım ama çok Bi faydasını görmedim, kapak mutlaka kullanın, ister gümüş, ister plastik, yeterki kıyafete deymesin, ben e bebekten almıştım avent in plastik kapağının aynısı ama çok daha uygun, hemen fayda etmez ama birkaç gün sonra hafifler acısı, yorumları okumadım ama mutlaka yazan olmuştur, memenin ucunu emiyorsa oda çok acıtır, netten doğru emzirme videoları izleyerek çözebilirsiniz 🙏

7. Aydan itibaren göğüs uçlarını yumuşatmak için krem kullanmaya başlamış mıydınız? Doğum yapacaklara en büyük tavsiyem bu. Ayrıca gümüş kapak ya da hiç olmazsa göğüs kalkanı alsanız çok iyi olur. Pijamaya değmemesi lazım yaralar elbette acır o şekilde. Göğüs pedi ve bepanten kullansanız iyi gelecektir ayrıca göğüs ucu kremi. Emzirseniz, emdikçe iyileşiyor?
O andan sonra birtek sabah denedim, çok acı çektiğimi görünce ebe bıraktırdı. Bugün hep bakım yaptım yarın tekrar deneyeceğim. Emdikçe iyileşiyor mu gerçekten

Emzirmeye devam et. Daha farklı bir şey olmayacak. Hem emzirdikçe alışacaksın hem de doğru tuttukça o ilk günlerki kadar kötü olmayacak. Kanadığı halde devam ettim ben dedim ya
Tamam devam edeceğim ne olursa olsun bugün deneyeceğim inşallah 🤲😞😞
Evet mecbur devam ettim. Sütüm azalmasın diye 😢

Merhaba,

Bebek memeyi doğru kavrayamadığı için yara oluyor. Kremler bir nebze acıyı azaltır ama doğru emmeden yaralar düzelmiyor. Kendimden biliyorum

Ben lasinoh kulladim iyice hasaslasti. Gumus kapaklarda hic faydasini gormedim. Zetinyagi da denedim olmadi. Haci sakir beyaz sabunla yikadim inanilmaz rahatladim hemen toparladi. Birinden duyup yapmadim ama ilk gunden bile hemen fayda etti. Sonrasinda 3 aylikken de oldu yine sabunla yikayip kuruladim. Bana bu kadar yarar saglayanca soylemek istedim. Insallah sizde bulursunuz sifanizi 😇

Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum dişimi sıkıp emzirmelimiyim yoksa geçmesini mi bekleyeyim yarın sanırım tekrar deneyeceğim vicdan azabı çekiyorum 🥺

Gümüş kapak kullanıyorum bende inşallah faydası olur . O açık yara olduğunda naptınız peki emzirmeye devam ettiniz mi ?

Evet biliyorum sağınca da süt gelse bari içim biraz rahatlıcak şuan ona bile razıyım ama gelmiyor 😭 ne kadar sürede 1 sağdınız ?

Canım beyaz sabun derken markası falan ne ? Daha çok kurutmaz değil mi
Evet canim emzirdim, benim cilt yapimla alakali meme ucunda kopma tarzi acik yara oldu iki cocugumda da . cok zor oldu emzirmek ama emzirmeyince de gogsum sisti onun acisindan duramiyodum . zor cok zor surecti ama geciyo sukur simdi emzirmek zevkli hale geldi 😊 gumus kapagi kullanmaya devam et bir hafta iverisinde duzlme oluyor canim . ben gun icinde nerdeyse surekli taktim gumus kapagi .

O andan sonra birtek sabah denedim, çok acı çektiğimi görünce ebe bıraktırdı. Bugün hep bakım yaptım yarın tekrar deneyeceğim. Emdikçe iyileşiyor mu gerçekten
Benim kızımda olmuştu. Hamileyken krem sürmedim saçma dedim. İlk 2 hafta acı ile emzirdim gerçekten geçti. Ama sizde yarada çok mu var? Kanasa bile emzir diyor dr lar ama siz yine de dr a danışın bir görsün derim. Egzama da olabiliyor bazılarında.

Oğluma hamileyken sürdüm kremi. yumuşadığı için hiç acımadı. Size yine de kalkan ve göğüs pedi mutlaka almalısınız. Yanlış tutmaktan da olabiliyor bebeği. Çok geçmiş olsun.

Benim de uzun süre yaraydi doktorum madecassol bu kremi verdi çok iyi geldi. Belki sizde d ise yarar diye yazmak istedim. Aile hekiminize derseniz yazar size de uygunsa. Çok geçmiş olsun tekrar
Teşekkürler♥️ Madecassol u da denedim ama geçirmedi. Sanırım yanlıs emdiğinden kaynaklı bir durum

X