mutlaka vücudunda bir eksiklik vardır..moralini bozma..bende küçükken kiremit ve duvar badanası yerdim ama kireç olanları :)
demir eksikliği varmış...bir an önce kan değerlerini bir ölçtür...
benim babaannemde siğarayı ateşiyle ağına atar coss diye söndürür yer onu..amcama hamileyken aş ermiş düşün...
filtresiz sigarayı yer...ayy ne iğrenç dimi ehe...
Öncelikle geçmiş olur inş arkadaşım. Daha önce dumuştum sigara külü yiyenler olduğunu komşumda toprak yiyor. Ben sigarayı bıraktığımda hergün patlıcan közlemesi yiyordum benim sigara arzum patlıcandan sora geçiyor nedendir bilmem sigara canım isteyince bi lokma olsun atıyordum azıma yatıştırıyor.Önemli olan yediğin küllerin sana zarar vermemesi ama muhakkak bir sebebi vardır.
bende cok yerdım ama küçükken.. kül tablaları tertemız olurdu hep.. tatlı bırsede yani..:))))
sonra zamanla gectı..benımkı..gecnlerde yıyeyım dedım..eskı tadı kalmamış nerde o eskı sıgara külleri :))))))))))))))))
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:canım süpersin ya beni anlayan biri çıktı :lepi:
valla öyle sende de oluyomuydu her sigaranın da tadı aynı olmuyo ucuzlar mesela bıyyykkk berbat oluyo. muhabbete bak :roflol:
sen nasıl bıraktın canım tedavi falanmı gördün yoksa kendiliğindenmi bıraktın nasıl oldu?
Merhaba arkadaşlar
bu bağımlılığımı kim duysa çok şaşırıyor umarım aranızda benim gibi olanlar vardırda bilgi paylaşımı yaparız a.s.
ben sigara külü yiyorum arkadaşlar ama tarifi yok izahı yok büyük bir zevkle ve iştahla yiyorum daha önce duvar tozu ya da toprak yiyenleri gördüm ama kül yiyen bi ben varım sanırım :lepi:
ilginç olan sigara (nikotin) kullananlar gibi yemeklerden sonra ve akşam saatleri aşırı derecede yeme isteği oluyo pasif içici olduğum yetmiyomuş gibi bir de nikotini yiyorumda..
bana fikir verecek arkadaşları bekliyorum özellikle aranızda doktorlar varsa yardım istiyorum nasıl bırakabilirim???
demir eksikliği anemisinde görülür bu durum. toprak yer bazıları. vicut eksikliğini duyduğu maddeyi bu şekilde aşererek karşılamaya çalışıyor.
dahiliye uzamnına git, şikayetini söyle çekinmeden. ben hemşireyim seninki sık görülüyor ve genellikle beslenme yetersizliğinde ortaya çıkıyor.
demir tedavisi, kansızlık tedavisi ile kurtulursun.
İlla demir eksikliğinde bunlar olucak diye bir şey yok ki..:sm_confused:
Bende de ağır demir eksikliği anemisi vardı.4-5 torba kan verdiler.O derecede yani..Ama toprak yeme ,buz yeme ,kül yeme gibi durumlarım yoktu..
Arkadaşın durumu başka nedenlerden dolayı da olabilir..
Ancak itiraf etmek gerek güzel topik,güldürdü beni...kaydirigubbakcemile3
sabah akşam sigara neyse de kül bulmak zor olmuyor mu ??? ya da küllüge sigara yakıp koyup kül mü üretiyorsun Rabbim cümlemizin saglığını daim etsin acilen doktora git lütfen
Öncelikle geçmiş olur inş arkadaşım. Daha önce dumuştum sigara külü yiyenler olduğunu komşumda toprak yiyor. Ben sigarayı bıraktığımda hergün patlıcan közlemesi yiyordum benim sigara arzum patlıcandan sora geçiyor nedendir bilmem sigara canım isteyince bi lokma olsun atıyordum azıma yatıştırıyor.Önemli olan yediğin küllerin sana zarar vermemesi ama muhakkak bir sebebi vardır.
bu arada sanada geçmiş olsun dicem müjdeci ama sanki sen başta nasıl bırakabilrim diye sormuşsun sonrada bırakmak istemediğini belirten ifadeler kullanmışsınCADIARZU.bu alışkanlığınla hatta övünür gibi ifadelarin var .ŞAAAŞIRRRDIMMMMMMMsengözlerimebaksanabbence bu vucuduna zararlı alışkanlığından vazgeçmek için önce dr'u sonra iradeni kullanmalısın canım yaa.. :teselli:
.küçükken bende badana, sıva,kum ne varsa yerdim..bendede küçüklükten kansızlık varmış demekki.. bu günlerde de çok üşüuyorum.ellerim ayaklarım buz ne yapsam ısınmıyor..geçen sene kan değerlerim normal çıkmıştı ama bir senede bu kadar üşeyecek derecede kansızlık oluşabilirmi ki ne dersiniz kıslar?
ılla demir eksikliğinde bunlar olucak diye bir şey yok ki..:sm_confused:
Bende de ağır demir eksikliği anemisi vardı.4-5 torba kan verdiler.O derecede yani..Ama toprak yeme ,buz yeme ,kül yeme gibi durumlarım yoktu..
Arkadaşın durumu başka nedenlerden dolayı da olabilir..
Ancak itiraf etmek gerek güzel topik,güldürdü beni...kaydirigubbakcemile3
arkadaşlar bende kültablası sıyıranlardandım taki kül yerken aniden şekerim düştü ve çok kötü oldum ölüyorum zannettim ve ozaman tövbe ettim dok..gittim aşırı kansızlık varmış ama hala kültablası çok güzel kokuyor tövbe ettiğim için kendimi tutuyorum ve kimse bilmiyor benim gibiler de varmış buda sevindirici tabi ama ben birde sigara kullanıyorum allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?