• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa duyacağınız bir bağımlılık türü olduğunu biliyorum

duyguudcum canım haklısın tadı o kadar güzelki sırf bu yüzden bile bırakmak istemiyorum ben söylemekten de çekinmiyorum bana göre bu kötü bişey değil önemli olan çözüm bulmak keşke benim de bi gün bi şekilde midem bulansa da yemesem artık yoksa başka şekilde olacağı da yok :))

ayrıca herkesin ilgisine teşekkür ediyorum ama bi karışıklıkta oldu sanırım sabun yiyen ben değildim arkadaşlar o başka bi arkadaşımızdı ben kül yiyorum soru soranlar olmuş cevap vereyim tadı acı değil aksine çok güzel tavsiye ederim dermişim.. zararı vardır illaki ama ben doktoruma sordum sen bi şekilde külden demir ihtiyacını karşılıyosun çok büyük zararı yok demişti bana demir ilacı verilemiyor çünkü yine de yediğin tabağın temiz olmasına falan dikkat et demişti tabi ben yine tahlil falan yaptırcam yarın randevum var bakalım ne dicekler..

evet canımm ben tadını iyii biliyorumm onunn:):)
ben valla kimsye söylemedimm kül yediğimii:(:(
çok utanıyodum ve tepki almakdan korkuyodumm çünküükaydirigubbakcemile3
ama birgün söz verdim allahım söz dedim bidaha yemiycemm dedimm ve zaten miydem bulanmışdıı anlatıım ya ondan bidahada yemiyorum hiçç..
aksi gibii külde çok oluyo evde bu aralarr ama ben bıraktımm malesefkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

selam geçmış ols canım............çok ılgınç ama hayatta olmaz dememek lazım.......inş bırakabılırsın..........mesela bende tırnak yeme alışkanlığımı bırakamadı..........çok zor ya.........koca kadın oldum ama bırşeye kafa takım tırnak kalmaz bıranda...........bı arkadaşımın oğluda cam bardakları yıyordu..........kadıneve cam bardak alamadı yıllarca.........kupalarla çay ve su içtıler ..........inş rabbım dermanıı verır...........

canım tırnak için acı cilalar varmış denedinmi?
bardakmı delikafadulden
zormuş arkadışının işi ya bırakmıştır umarım oğlu bu alışkanlığı.. ah ben de bırakabilsem..

evet canımm ben tadını iyii biliyorumm onunn:):)
ben valla kimsye söylemedimm kül yediğimii:(:(
çok utanıyodum ve tepki almakdan korkuyodumm çünküükaydirigubbakcemile3
ama birgün söz verdim allahım söz dedim bidaha yemiycemm dedimm ve zaten miydem bulanmışdıı anlatıım ya ondan bidahada yemiyorum hiçç..
aksi gibii külde çok oluyo evde bu aralarr ama ben bıraktımm malesefkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ben utanmıyorum ya sonuçta sosyal bi olay çokmu yüzsüzüm ne :roflol:
ya neden benim midem bulanmıyo :mymeka:

ben utanmıyorum ya sonuçta sosyal bi olay çokmu yüzsüzüm ne :roflol:
ya neden benim midem bulanmıyo :mymeka:

hehe sosyall bi olayy:):)delikafadulden
ya canımm kötü yönlerini düşün bidee miydeni bulandırr kendi kendinee benimde bulandı ama hala canım istiyo nedenseee:jeyyar:

canım tırnak için acı cilalar varmış denedinmi?
bardakmı delikafadulden
zormuş arkadışının işi ya bırakmıştır umarım oğlu bu alışkanlığı.. ah ben de bırakabilsem..

teş ederım ....evet bı ara denedım ve hıç etkı etmedı valla kafaya bı şey takınca hıç anlamadan gıtmış tırnaklar....işteyken veya elımde bır elişi varken veya mısafırlıkte yemıyorum çok sıkıcı mısafırlıkte yememek için kendımı zor tutuyorum....artık eskısı gıbı takmıyorum tabı tamamen bırakamam oyle gelıyor mesela bır sıgara ..yanına almazsınız belkı ama ellerım hep yanımda..........bır ara protez tırnak denemek ıstedım nereler yapıyor bulamadım............bır doktor bı kere televızyonda aşırı enerjısı olanalar tırnak yıyor demıştı ve beyınlerının sol tarafında etkın bır alan var demıştı ilginç bır açıklama......alışkanlıklar zor yanı tırnak yemek dedığım normal yıyıp yutmak değıl koparıp atmak ama bazıları tamamen yıyor o da var...............rabbım herkese kolaylıklar versın...........

canım mujdecı valla haklısın mıdem bulanmıyo dıyorsun ya ..banada neler derdı babam ama olmuyoo yokk mıdem hıç bulanmıyo derdım..........bu alışkanlıklar zor yanı ..........inş bırakabılırsın canım............kendım içinde geçerlı ama bakalım.......kendıne ıyı bak .........

:utangac: benimde ailem yememe için herşeyi yaptı ama başarılı olamadılar malesef. bugün tahlil verdim p.tesi doktorla görüşücem hayırlısı..
canım tırnak mideye de büyük zararlar verebilir gerçi sen yemiyomuşsun o da güzel. peki hiç doktora danıştınmı? bide aklıma şey geldi hani demişsinya işteyken yada üzülünce falan oluyo diye acaba sitresle alakası varmıdırki. umarım terkedebiliriz bu alışkanlıkları...

canım elbette stresle alakası var..........ama ben kendımı bıldım bılelı ılkolkuldan berı yerım ablam abımde bu aışkanlık yok .......inş sonuçlarını alırsın herşey çok ıyı olur ............doktora bununla alakalı hıç gıtmedım psıkıyatrıs ilgilenır sanırım ama herşey beyınde ben bıtıremıyorum...neyse rabbım daha beterını vermesın dıyelım........inş sen başarırsın canım senınkıde ılgınç...rabbım yardım ets hepımıze...........

hem okudum hem güldüm,
bu nasi bi aliskanlikdir böle ilk defa duydum hakliymisin.
hem birakmak istiyosun, hem birakmamakkaydirigubbakcemile3
kendinle barisik anlatman da beni cok güldürdü. :smiley-cool:
neyse sana kolay gelsin, biriktirip yollayim mi sigara küllerini tatli niyetine:roflol:kaydirigubbakcemile5

hem okudum hem güldüm,
bu nasi bi aliskanlikdir böle ilk defa duydum hakliymisin.
hem birakmak istiyosun, hem birakmamak kaydirigubbakcemile3
kendinle barisik anlatman da beni cok güldürdü. :smiley-cool:
neyse sana kolay gelsin, biriktirip yollayim mi sigara küllerini tatli niyetine:roflol:kaydirigubbakcemile5

aynen öyle canım valla :roflol:
biriktir bi kavanoza koy vereyim özelden adresimi :roflol: ama bayat yemem haberin olsun :dilcikar:
hmm şunu da söyliim kendine güvenen insanlar ancak kendiyle dalga geçmeyi başarabilir bu da güzel bişi :teytey:

Ayy çok üzüldüm ya..
Neler var Yarabbim..:1shok:
Doktora gidecektiniz en son..
Sonuç ne oldu çok merak ettim...fisfisfis

canım gittim doktora ama değişen bişi olmadı :)
kendi irademle bırakacam sanırım
7 gündür yemiyorum başarıcam inşallah :D

Merhaba arkadaşlar
bu bağımlılığımı kim duysa çok şaşırıyor umarım aranızda benim gibi olanlar vardırda bilgi paylaşımı yaparız a.s.
ben sigara külü yiyorum arkadaşlar ama tarifi yok izahı yok büyük bir zevkle ve iştahla yiyorum daha önce duvar tozu ya da toprak yiyenleri gördüm ama kül yiyen bi ben varım sanırım :lepi:
ilginç olan sigara (nikotin) kullananlar gibi yemeklerden sonra ve akşam saatleri aşırı derecede yeme isteği oluyo pasif içici olduğum yetmiyomuş gibi bir de nikotini yiyorumda..
bana fikir verecek arkadaşları bekliyorum özellikle aranızda doktorlar varsa yardım istiyorum nasıl bırakabilirim???

canım ben bu hastalığı biliyorum adı da "pica" bu hastalık kansızlıktan kaynaklanıyor.doktora gittiysen kan sayımı istemiştir.ve muhtemelen demir eksikliği çıkacaktır.ister kül ister kireç toprak ye genellikle sebep kansızlıktır.ben senden daha beterini yiyen biliyorum gezte kağıdı boyalı boyalı :( özellikle hamilelerin tuhaf şeyler yediğini duyarız işte bu kan değerlerinin hamileliğe bağlı olarak düşmesidir.korkma kan değerlerin düzelince geçer.şayet kan değerlerinde sorun yoksa psikolojik anlamda durumunun değerlendirilmesi gerekli.geçmiş olsun.

İlk defa duydum sigara külü bağımlılığını.Peki yanetki yapmıyor mu sende?Allah korusun midene falan zarar vermez mi.

canım ben bu hastalığı biliyorum adı da "pica" bu hastalık kansızlıktan kaynaklanıyor.doktora gittiysen kan sayımı istemiştir.ve muhtemelen demir eksikliği çıkacaktır.ister kül ister kireç toprak ye genellikle sebep kansızlıktır.ben senden daha beterini yiyen biliyorum gezte kağıdı boyalı boyalı :( özellikle hamilelerin tuhaf şeyler yediğini duyarız işte bu kan değerlerinin hamileliğe bağlı olarak düşmesidir.korkma kan değerlerin düzelince geçer.şayet kan değerlerinde sorun yoksa psikolojik anlamda durumunun değerlendirilmesi gerekli.geçmiş olsun.

merhaba biricik öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
durumun psikolojik boyutta olduğunu sanmıyorum zaten öyle bi baskı hissetsem konuyuda açmazdım burda benimki tamamen kan değerleriyle alakalı senin de dediğin gibi..
demir eksikliği var bende ancak daha önce de bahsetmiştim demir ilacı kullanamıyorum pulmoner atrezi olduğu için kirli kan oranım yükselir endişesiyle doktorum demir ilacı kullanmamamı istemedi. tabi hal böyle olunca iş benim irademe kaldı sadece, bu da sigara gibi nikotin sonuçta ve bağımlılık yapan bir madde isteristemez ihtiyaç duyuyorum.
umarım başedebilirim ilgin için tekrar teşekkürler :))

merhaba biricik öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
durumun psikolojik boyutta olduğunu sanmıyorum zaten öyle bi baskı hissetsem konuyuda açmazdım burda benimki tamamen kan değerleriyle alakalı senin de dediğin gibi..
demir eksikliği var bende ancak daha önce de bahsetmiştim demir ilacı kullanamıyorum pulmoner atrezi olduğu için kirli kan oranım yükselir endişesiyle doktorum demir ilacı kullanmamamı istemedi. tabi hal böyle olunca iş benim irademe kaldı sadece, bu da sigara gibi nikotin sonuçta ve bağımlılık yapan bir madde isteristemez ihtiyaç duyuyorum.
umarım başedebilirim ilgin için tekrar teşekkürler :))

peki sigara külünde demir oldugu ne malum? ben hiç sanmıyorum demir oldugunu, ayrıca sigara külünün kansorejen olma ihtimalide var. bunun için endişelenmiyormusun? Belkide sigara içenlerden daha fazla kansorejen maddeye maruz kalıyorsun

Back