• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa duyacağınız bir bağımlılık türü olduğunu biliyorum

kibrit yiyenlerde gördüm demir eksikliğinden :çok üzgünüm:

müjdecim canım sen sigara külü gördüğün an direk içine su koy dök bölece kendini engellemiş olursun CADIARZU sigarayı bırakmak gibiyse eğer çok kolay ben püfür püfür içerdim ama 3 aydır elimi sürmüyorum kaydirigubbakcemile2 ki bende senin gibi bi yandan bırakmak istiodum bi yandan bırakmamak..
istediğin an yapıcagını biliyorum karar ver canım ve doğal yollardan zararsız bi şekilde demir eksikliğini gidermeye calıs..

ayrıca kirli kan oranını yükseltebilir diye ilaç kullanamıyorum diyorsun ama bu lanet sigara külleri sana daa çok zarar vermez mi ki CADIARZU

öpüyorum tatlım seni :1hug:

ah canım benim ya allah yardımcın olsun..ben bu tarz durumların demir eksikliğinden dolayı kaynaklandığını biliorum..benim kuzende toprak yer hatta kiremit bile kemirdiğini bilirim yanii..son günlerdede toz kahve yio kaşık kaşık hemde...

ilk duydum diyebilirim gerçekten umarım bırakırsın yyaaa içilmeside külünün yenilmeside hoş olmaz gerçektende

ben de ilk defa duydum ve sasirdim dogrusu:) sigaranin dumani onu kenardan yutanlara bile zarar,kulunu yiyeneyse ...e bilemem artik....

sabah akşam sigara neyse de kül bulmak zor olmuyor mu ??? ya da küllüge sigara yakıp koyup kül mü üretiyorsun Rabbim cümlemizin saglığını daim etsin acilen doktora git lütfen

mutlaka vücudunda bir eksiklik vardır..moralini bozma..bende küçükken kiremit ve duvar badanası yerdim ama kireç olanları :)
demir eksikliği varmış...bir an önce kan değerlerini bir ölçtür...
benim babaannemde siğarayı ateşiyle ağına atar coss diye söndürür yer onu..amcama hamileyken aş ermiş düşün...
filtresiz sigarayı yer...ayy ne iğrenç dimi ehe...

Öncelikle geçmiş olur inş arkadaşım. Daha önce dumuştum sigara külü yiyenler olduğunu komşumda toprak yiyor. Ben sigarayı bıraktığımda hergün patlıcan közlemesi yiyordum benim sigara arzum patlıcandan sora geçiyor nedendir bilmem sigara canım isteyince bi lokma olsun atıyordum azıma yatıştırıyor.Önemli olan yediğin küllerin sana zarar vermemesi ama muhakkak bir sebebi vardır.

mutlaka vücudunda bir eksiklik vardır..moralini bozma..bende küçükken kiremit ve duvar badanası yerdim ama kireç olanları :)
demir eksikliği varmış...bir an önce kan değerlerini bir ölçtür...
benim babaannemde siğarayı ateşiyle ağına atar coss diye söndürür yer onu..amcama hamileyken aş ermiş düşün...
filtresiz sigarayı yer...ayy ne iğrenç dimi ehe...

selamm arkadaşımda benim babaanneniz gibi sigarayı ağzında söndürür ve ateşini yer külünü yer babaannen hala yiyormu acaba benim arkadaşım bırakamıyorum diyor oda hamileyken başlamışş ne yapmak lazım yaa çok üzülüyorum ama bilmiyorum valla bir zararı oldumu babaannene acaba merak ettim canım yaaa...:delphin:

Öncelikle geçmiş olur inş arkadaşım. Daha önce dumuştum sigara külü yiyenler olduğunu komşumda toprak yiyor. Ben sigarayı bıraktığımda hergün patlıcan közlemesi yiyordum benim sigara arzum patlıcandan sora geçiyor nedendir bilmem sigara canım isteyince bi lokma olsun atıyordum azıma yatıştırıyor.Önemli olan yediğin küllerin sana zarar vermemesi ama muhakkak bir sebebi vardır.

canım patlıcan nikotin içeriyor da ondan yatıştırıyordur..a.sbence tiryakiler senin yöntemi denemeli.bırak için çok uygun bir yöntem..:lepi:

bu arada sanada geçmiş olsun dicem müjdeci ama sanki sen başta nasıl bırakabilrim diye sormuşsun sonrada bırakmak istemediğini belirten ifadeler kullanmışsınCADIARZU.bu alışkanlığınla hatta övünür gibi ifadelarin var .ŞAAAŞIRRRDIMMMMMMMsengözlerimebaksanab:delphin: bence bu vucuduna zararlı alışkanlığından vazgeçmek için önce dr'u sonra iradeni kullanmalısın canım yaa.. :teselli:
.küçükken bende badana, sıva,kum ne varsa yerdim..bendede küçüklükten kansızlık varmış demekki.. bu günlerde de çok üşüuyorum.ellerim ayaklarım buz ne yapsam ısınmıyor..geçen sene kan değerlerim normal çıkmıştı ama bir senede bu kadar üşeyecek derecede kansızlık oluşabilirmi ki ne dersiniz kıslar?

Son düzenleyen: Moderatör:
bende cok yerdım ama küçükken.. kül tablaları tertemız olurdu hep.. tatlı bırsede yani..:))))
sonra zamanla gectı..benımkı..gecnlerde yıyeyım dedım..eskı tadı kalmamış nerde o eskı sıgara külleri :))))))))))))))))

canım süpersin ya beni anlayan biri çıktı :lepi:

valla öyle sende de oluyomuydu her sigaranın da tadı aynı olmuyo ucuzlar mesela bıyyykkk berbat oluyo. muhabbete bak :roflol:
sen nasıl bıraktın canım tedavi falanmı gördün yoksa kendiliğindenmi bıraktın nasıl oldu?
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
beni öldürdünüz kızlar

madem ilginç şeyler yazıyorsunuz...sıra bende
bende GAZETE çiğnerdim, sonra atardım küçükken
nasıl tadına baktım nasıl bağımlısı oldum, hangi arada oldu hiiiiç bilmiyorum sırnaşık şeysırnaşık şey
ayyy hamilede kalamıyorum ondan olmasın sakııııııın :delphin::delphin:

Merhaba arkadaşlar
bu bağımlılığımı kim duysa çok şaşırıyor umarım aranızda benim gibi olanlar vardırda bilgi paylaşımı yaparız a.s.
ben sigara külü yiyorum arkadaşlar ama tarifi yok izahı yok büyük bir zevkle ve iştahla yiyorum daha önce duvar tozu ya da toprak yiyenleri gördüm ama kül yiyen bi ben varım sanırım :lepi:
ilginç olan sigara (nikotin) kullananlar gibi yemeklerden sonra ve akşam saatleri aşırı derecede yeme isteği oluyo pasif içici olduğum yetmiyomuş gibi bir de nikotini yiyorumda..
bana fikir verecek arkadaşları bekliyorum özellikle aranızda doktorlar varsa yardım istiyorum nasıl bırakabilirim???

demir eksikliği anemisinde görülür bu durum. toprak yer bazıları. vicut eksikliğini duyduğu maddeyi bu şekilde aşererek karşılamaya çalışıyor.

dahiliye uzamnına git, şikayetini söyle çekinmeden. ben hemşireyim seninki sık görülüyor ve genellikle beslenme yetersizliğinde ortaya çıkıyor.

demir tedavisi, kansızlık tedavisi ile kurtulursun.

demir eksikliği anemisinde görülür bu durum. toprak yer bazıları. vicut eksikliğini duyduğu maddeyi bu şekilde aşererek karşılamaya çalışıyor.

dahiliye uzamnına git, şikayetini söyle çekinmeden. ben hemşireyim seninki sık görülüyor ve genellikle beslenme yetersizliğinde ortaya çıkıyor.

demir tedavisi, kansızlık tedavisi ile kurtulursun.

İlla demir eksikliğinde bunlar olucak diye bir şey yok ki..:sm_confused:
Bende de ağır demir eksikliği anemisi vardı.4-5 torba kan verdiler.O derecede yani..Ama toprak yeme ,buz yeme ,kül yeme gibi durumlarım yoktu..

Arkadaşın durumu başka nedenlerden dolayı da olabilir..

Ancak itiraf etmek gerek güzel topik,güldürdü beni...kaydirigubbakcemile3

İlla demir eksikliğinde bunlar olucak diye bir şey yok ki..:sm_confused:
Bende de ağır demir eksikliği anemisi vardı.4-5 torba kan verdiler.O derecede yani..Ama toprak yeme ,buz yeme ,kül yeme gibi durumlarım yoktu..

her bünye aynı tepkiyi göstermez, kimi demir eksikliği aşırı saç dökülmesi ile belli eder, kimisi halsizlik ile, kimiside böyle gıda olmayan şeylere aşererek.

arkadaşlar bende kültablası sıyıranlardandım taki kül yerken aniden şekerim düştü ve çok kötü oldum ölüyorum zannettim ve ozaman tövbe ettim dok..gittim aşırı kansızlık varmış ama hala kültablası çok güzel kokuyor tövbe ettiğim için kendimi tutuyorum ve kimse bilmiyor benim gibiler de varmış buda sevindirici tabi ama ben birde sigara kullanıyorum allah yardımcımız olsun

arkadaşlar bende kültablası sıyıranlardandım taki kül yerken aniden şekerim düştü ve çok kötü oldum ölüyorum zannettim ve ozaman tövbe ettim dok..gittim aşırı kansızlık varmış ama hala kültablası çok güzel kokuyor tövbe ettiğim için kendimi tutuyorum ve kimse bilmiyor benim gibiler de varmış buda sevindirici tabi ama ben birde sigara kullanıyorum allah yardımcımız olsun

sabah akşam sigara neyse de kül bulmak zor olmuyor mu ??? ya da küllüge sigara yakıp koyup kül mü üretiyorsun Rabbim cümlemizin saglığını daim etsin acilen doktora git lütfen

yok zorlanmıorum o konuda benimde stratejilerim var kaydirigubbakcemile3
gittim canım doktora kan tahlili yapıldı tahmin ettiğim gibi demir eksikliğinden ancak öncede belirttiğim gibi ilaç kullanamıyorum dr kendi irademle bırakmam gerektiğini söyledi..

canım palıcanda da nikotin olduğu için bastırıyor sigara içme arzusunu hatta dikkat ettiysen sigara içenler patlıcan sevmez bu da doğanın dengesi galiba.. sigarayı bırakmana sevindim bu arada tebrik ederim kaydirigubbakcemile5

bu arada sanada geçmiş olsun dicem müjdeci ama sanki sen başta nasıl bırakabilrim diye sormuşsun sonrada bırakmak istemediğini belirten ifadeler kullanmışsınCADIARZU.bu alışkanlığınla hatta övünür gibi ifadelarin var .ŞAAAŞIRRRDIMMMMMMMsengözlerimebaksanab:delphin: bence bu vucuduna zararlı alışkanlığından vazgeçmek için önce dr'u sonra iradeni kullanmalısın canım yaa.. :teselli:
.küçükken bende badana, sıva,kum ne varsa yerdim..bendede küçüklükten kansızlık varmış demekki.. bu günlerde de çok üşüuyorum.ellerim ayaklarım buz ne yapsam ısınmıyor..geçen sene kan değerlerim normal çıkmıştı ama bir senede bu kadar üşeyecek derecede kansızlık oluşabilirmi ki ne dersiniz kıslar?

yok buna bu alışkanlıktan dolayı övünmek demeyelim de şöyle düşün sonuçta içinde nikotin var ve bağımlılık yapıyor sigara içenler nasıl hem zevk alıp hem de bırakmak istiyorsa bu da öyle bişey.. sadece bunun çekinecek yada utanacak bişey olmadığını vurguladım ben canım sonuçta sağlığımla ilgili ve bilgi paylaşımı olması güzel benim açımdan..yoksa kimse yanlış anlamasın özendirici cümleler kesinlikle sarfetmedim..
eğer yoğurt süt ve peyniri çok aşırı tüketiyorsan 1 sene içinde de kansızlık olabilir bi dr a görünebilirsin bence. Ben gıda mezunuyum bu bilgi oradan ..

ılla demir eksikliğinde bunlar olucak diye bir şey yok ki..:sm_confused:

sebebini bende araştırdım canım demir eksikliği bu kesin olan bişi ama her insanda bu rahatsızlık farklı şekillede gösterebilio demekki kendini banada hiç torba torba kan verilmedi mesela..
aslında trajı komik denebilir ağlanacak halimize gülüoruz napalım :roflol:

bende bilmiodum benim gibi bağımlıları olduğunu bu topic hepimiz için iyi oldu bence hem keyif alıorum hem güzel bilgiler a.s.
benim hiç başım dönmüyo ya neden acaba kronikleştimi ne :çok üzgünüm:

Benim de yıllar boyunca demir eksikliğim oldu ama benim de canım istemedi hiç böyle şeyleri.. Hem ben yiyemem midem bulanır hemen :bbo:

tek degilsin canim bende duymustum valla ne diyebilirim ki önce sigaradan kurtulsan belki külünüde birakirsin yemegi.hic bunun icin bir doktoro gözüktün mü`?

Back