merhaba hanımlar öncelikle bebeğimden bahsetmem gerekirse bebeğim çok zor bir bebek sürekli ağlıyor. eşim esnaf yeterince destek olamıyor bana. Bebekle ilgilendiğim zaman evle hiç ilgilenemiyorum çünkü bebeğim sadece kucakta duruyor uykusu da yok. Bu yüzden bakıcı almaya karar verdik ama ilk defa böyle bir deneyimim olacak ve çalışmıyorum onunla birlikte evde duracağım. Bebekle ilgilenip hem günlük ev işlerini aynı anda yapan birileri varsa öyle birini almak istiyorum. Ben de evde olacağım için o bebekle ilgilenirken ben düzen işini yapacağım o temizlikle ilgilenirken ben bebeğe bakacağım. Daha önce deneyimi olan var mı acaba nelere dikkat etmem gerekiyor ya da sadece temizlikçi mi almam gerekiyor yardımcı olur musunuz gerçekten bakıcı fikri bana çok uzaktı çünkü güven problemim var insanlara karşı bunu eşimle birlikte konuşup aştık onun için imkanımız da varken biraz dinlenmek istiyorum
Sizi en iyi ben anlarım.
Tam 11 ay evde kalıp bebeğime bakmak zorunda kaldım bu süreçte de 2 bakıcı değiştirdik. Son bakicimizdan memnunuz ama gel gelelim el işte, herkes kendine iyi.
Şartları baştan çok net konuşun. Resmi tatillerde izinli mı, haftasonu gelecek mi, gelmediği günler maaşı kesilecek mi, doktor cenaze düğün izinleri olacak mı...
Sigorta istiyor mu, zam yılda bir mı olacak... Kendi evine götürecek mı, sabah kaçta gelecek akşam kaçta gidecek, kaç saat sizinle kalacak...
Kısacası katı kurallarla başlayın, sakın aman ben evdeyim tolare ederim demeyin çok suistimal ediliyor. Amaan nasılsa annesi evde bakar ben cenazeme gideyim, ben marketi pazarımı yapayım diyebiliyor bakıcı.
Ve baştan ben bebek bakiyorsam ev işlerine siz bakacaksınız,ben ev işi yapıyorsam bebeğe siz bakacaksınız diye kesin konuşun. Sonra aaa ben bulaşık da mı yikayacagim diye tepki gelebiliyor.
Aklıma gelenler bunlar, varsa takıldığınız yer yazın,sorun.
Bir de sakın çay kahve pasta börek kadın gününe çevirmeyin evi hep bekliyor sonra, sanki çalışmaya değil de kadın buluşma gününe gelmiş oluyor, alışıyor.