• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa anne olacaklara tavsiyeleriniz nelerdir ?

ssummer

Anne diye abartmayın büyümedim ben 🙃💃
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
1.627
3.188
83
Hepinize merhaba. Anneler sizden bir kaç tavsiye istiyorum. Yeni anne olacak herkese neler tavsiye edersiniz lütfen ne biliyorsanız söyleyin tüm iyi tavsiyelere ihtiyacım var. Yapmamız gereken ya da kesinlikle yapmamamız gereken her şey olabilir. Ben ve benim gibi olan herkese :) İnternette hiç bir şey bulamadım en güzeli 1.ağızdan duymak.
Hepinize şimdiden teşekkürler. :dua::dua:

Bebeğini sağlıklıca hayırlıca kucağına al inşallah canım 🙏🏻Tomrisin emzirme notlarını oku. Ben keşke doğumdan önce okusaydım diyorum. Emzirme olayını araştır mutlaka

Bebeğinle çokça konuş, ona kitaplar oku ve onunla ilgilen, yüzüne gülümseyerek bak. İlk 3 yılın en önemli kazanımı güvenli bağlanma ve zengin kelime hazinesidir. Ufak olumsuzluklara takılma. Çok çok çok önemli bir sağlık sorunu haricinde hiçbir şeyin moralini bozmasına izin verme. Tünelin sonu aydınlık😂 2 yıl yastık kullanma, paket gıdadan kesinlikle uzak dur. Aklıma ilk gelenler bunlar.

Merhaba. Dogumdan sonra bir cok kadin siddetli kabiz nedeniyle makat catlagi yasiyor. Bundan korunmak icin bilhassa ilk uc ay posali beslenin, unlu, nisastali yemekler, paketli gidalar yerken olculu olun ve yaninda mutlaka sebze tuketin, hosaflar icin.

Yediginiz her sey sutten bebege gecer. Genelde butun bebekler sut urunlerine ve bakliyatlara karsi gazla tepki verirler. Ayni zamanda annenin bedeninin soguga maruz kalmasi da sutu etkileyerek bebege gaz yapabilir. Asilardan sonra bebeklerde dogrudan asiya baglamayi ekil edemeyeceginiz degisimler olabilir, uyku problemi, kaka sorunlari, gaz, cilt problemeri gibi. Asi konusunu detayli arastirin. Tavsiye edebilecegim bir kitap "millerin elestirel asi literaturu derlemesi"

Merhaba, emzirme ve sut olaylarini guzelce ogren. Biberon kullanma mumkunse mama vereceksen sarilik olmasin diye mama kasigi vb yontemleri kullan. Lohusa sendromuna genelde cevredkiler giriyor cok mmuhatap olma 😀
Hayirla saglikla buyut. En kullanisli kiyafet onden giydirmeli olanlar ve fermuarli tulumlar.

Hepinize merhaba. Anneler sizden bir kaç tavsiye istiyorum. Yeni anne olacak herkese neler tavsiye edersiniz lütfen ne biliyorsanız söyleyin tüm iyi tavsiyelere ihtiyacım var. Yapmamız gereken ya da kesinlikle yapmamamız gereken her şey olabilir. Ben ve benim gibi olan herkese :) İnternette hiç bir şey bulamadım en güzeli 1.ağızdan duymak.
Hepinize şimdiden teşekkürler. :dua::dua:
kimseler yook muuu

Back