• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Derin dondurucuda süt biriktiren anneler bi bakabilir misiniz? lütfen...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben,m oğlum şu anda 8.5 aylık. Ben 3 aylıktan beri çalışıyorum. O donemden beri de surekli sağmış oldugum sutleri iciyor. Ama oyle gunler oncesinden sagıp dolaba koyulmus degil, o gun is yerinde sagdıgımı ertesi gun dolaptan çıkararak veriyorum. Boylece dipfirze girmedigi icin donup çözülüp tadı değişmemiş oldu. Bu sütleri icmeyen bebekler bence biberona alışık olmadıkları için içiyolardır. Ben 1 hafta uğraşmıştım biberon kabul ettirene kadar mesela. siz de azimle deneyin biberona alıştırın

architect83 teşekkür ederim yazdıkların için, ben de 14 Mayısta işe başlıyacağım,işte sağacağım, inşallah alır diye endişeleniyordum. Dediğin gibi biberona alışık değil onun da etkisi var. Birde son 2 aydır oğlum ara ara emmeyi red ediyor, açıkçası biberona alıştırmak aklımdan geçti denedim beceremedim, bir de emme sorunu devam edince bırakmasından da korktum. İşte sağdığım sütleri de bakıcı ya kaşık maması şeklinde verecek yada mecbur biberona alıştıracağız, son 3 aydır 500,350 ve 300 gr aldı dr ek gıda dedi ama ben süt ağırlıklı gidiyorum, ek gıdayı az az veriyorum, kilo alımı az olunca sütüm varken onu içmemesi canımı sıktı, evde şimdi sağmıyorum bile her an emrine hazır bekliyorum belli değil çünki ne zaman isteyip istemeyeceği, o yüzden dolabın alt kısmında bekletip verme olayını işe başlayınca tecrübe edeceğiz, inşallah içer.

ben de sağdıklarımı gün içinde içiriyorum şuan
izinde olduğum için biriktirmeye gerek duymadım
ama ramazan ayı için bir ay önceden biriktirmeyi düşünüyordum
malum aç kalacaz süt gelmeyebilir
içmeyecekse boşuna ziyan etmiyim
ne dersiniz bir ay önceden koysam tadı bozulur mu acaba

özlemmersel, anladığım kadarıyla gün içinde sağdıklarını biberonla içiriyorsun, arhitect in dediği gibi biberona alışık bebekler daha kolay içiyor sanırım, senin ki de içer diye düşünüyorum. Ramazan da oruç tutmayacağım ben, şimdi bile havalar ısındı dayanamıyorum bol su içiyorum, bir de o dönemde işte olacağım, uykusuzlık,iş, ev beceremem diye düşünüyorum, allah afetsin borçlanacağım artık. Sana kolaylıklar diliyorum, allah kabul etsin. Dediğin gibi süt biriktirirsen iyi olur, çok uzun saatler aç kalacaksın. sana tavsiyem daha nerdeyse 2 ay var ramazana, istersen şimdi bir dene bugünlerde bir kaç poşet at derin dondurucuya, önümüzdeki ay çözdür ver bakalım, baktın içiyor sorun yok tam ramazandan önceki 1 ay boyunca sağıp sağıp atarsın 10-15 poşet, hayli hayli yeter zaten emzireceksinde. İnşallah planladığın gibi olur, kolay gelsin.

ben de sağdıklarımı gün içinde içiriyorum şuan
izinde olduğum için biriktirmeye gerek duymadım
ama ramazan ayı için bir ay önceden biriktirmeyi düşünüyordum
malum aç kalacaz süt gelmeyebilir
içmeyecekse boşuna ziyan etmiyim
ne dersiniz bir ay önceden koysam tadı bozulur mu acaba

Bence emzirdigin icin bu senelik oruc tutma derim ben tabi ama tavsie olarak sadece. Bence bir danış bilenlere emzirirken oruç tutmak hakkında Gerçi ramazan ayı gelene kadar belki ek gıdalara gecersen,emzirme yükün azalır boylelikle daha rahat tutabilirsin de orucunu, Allah simdiden kabul etsin.

architect83 teşekkür ederim yazdıkların için, ben de 14 Mayısta işe başlıyacağım,işte sağacağım, inşallah alır diye endişeleniyordum. Dediğin gibi biberona alışık değil onun da etkisi var. Birde son 2 aydır oğlum ara ara emmeyi red ediyor, açıkçası biberona alıştırmak aklımdan geçti denedim beceremedim, bir de emme sorunu devam edince bırakmasından da korktum. İşte sağdığım sütleri de bakıcı ya kaşık maması şeklinde verecek yada mecbur biberona alıştıracağız, son 3 aydır 500,350 ve 300 gr aldı dr ek gıda dedi ama ben süt ağırlıklı gidiyorum, ek gıdayı az az veriyorum, kilo alımı az olunca sütüm varken onu içmemesi canımı sıktı, evde şimdi sağmıyorum bile her an emrine hazır bekliyorum belli değil çünki ne zaman isteyip istemeyeceği, o yüzden dolabın alt kısmında bekletip verme olayını işe başlayınca tecrübe edeceğiz, inşallah içer.

Kemece, dedigim gibi ben tam 1 hafta uğraştım biberon icin. Emzirme esnasında gogsumu cekip, icerisinde kendi sutum olan biberonu verdim, tam 1 haftanın sonunda kabul etti. Şidmi her hangi biberon olursa olsun içiyor zorlanmadan, senin de bunu yapman lazım oncelikle. Memeyi emmeme gibi bir durum söz konusu olmaz merak etme. Ben bazı saglık probnlemlerinden dolayı bazen 2 gün üst üste emziremememe ragmen unutmuyor memeyi. hem biberonu hem de beni emiyor 5 aydır. Ek gıdaya da bir an once gec bence bebegin 6 ay civarıbnda ise, cunku 6 aydan sonra anne sütü sadece ilaç niyetine olucak, kilo alımında çok bi katkısı olmuyor. benim de oglum anne sütünden nerdeyse son aylarda hic kilo almıyordu ama ek gıdaya gecince her ay 500-600 alıyor simdi cok sukur, ama anne sütüne de tam gaz devam ediyoruz. Doktorumuz ek gıda üzerine mesrubat icer gibi emzir bebegini dedi, gıdasını yedikten sonra tok olsa bile bizim kahve ya da cay ictigimiz gibi icsinmiş anne sütünü. Sen şimdilik bir gün sag ertesi gün biberonla vermeye çalış bakalım ne olacak. Kolayu gelsin saglıklar dilerim.

kızlar sütlerimi lansinoh süt poşeti ile derin dondurucuya koymuştum, şimdi ara ara çıkarıyorum, buz dolabının alt kısmında kendi kendi sabaha kadar çözülüyor ancak bazı poşetlerden süt sızıyor, sanırım çözülürken buz kalıpları poşeti deliyor, bende poşet içindeki süte hava sızmıştır diye huylandım akan süt dolu poşetleri attım, kaçtır ziyan oluyor, benzer sorunu yaşayan var mı? kaliteli diye düşünerek lansinoh almıştım ama anlamadım niye böyle oluyor. Allahım kuzucuğumun rızkının boşa gitmesine izin verme...

özlemmersel, anladığım kadarıyla gün içinde sağdıklarını biberonla içiriyorsun, arhitect in dediği gibi biberona alışık bebekler daha kolay içiyor sanırım, senin ki de içer diye düşünüyorum. Ramazan da oruç tutmayacağım ben, şimdi bile havalar ısındı dayanamıyorum bol su içiyorum, bir de o dönemde işte olacağım, uykusuzlık,iş, ev beceremem diye düşünüyorum, allah afetsin borçlanacağım artık. Sana kolaylıklar diliyorum, allah kabul etsin. Dediğin gibi süt biriktirirsen iyi olur, çok uzun saatler aç kalacaksın. sana tavsiyem daha nerdeyse 2 ay var ramazana, istersen şimdi bir dene bugünlerde bir kaç poşet at derin dondurucuya, önümüzdeki ay çözdür ver bakalım, baktın içiyor sorun yok tam ramazandan önceki 1 ay boyunca sağıp sağıp atarsın 10-15 poşet, hayli hayli yeter zaten emzireceksinde. İnşallah planladığın gibi olur, kolay gelsin.

evet dediğin mantıklı. şimdiden koyup bidahaki ay bi deneyelim bakalım. benim kızım biberonu seviyor ama çok şükür memeden vazgeçmedi. başta baya tereddüt etmiştim biberonla verip vermemek konusunda

Merhaba,

Bebeğim 1 aylıkken fazla sütlerimi makine ile sağıp derin dondurucuya atmıştım. Milkway kilitli süt saklama poşeti kullandım. Bebeğim şu an 4,5 aylık... Dün Ocak ayına ait2 paket süt çözdüm. Birini dışarıda beklettim, birini de buzdolabı aşağı katında çözdüm. Görünüş süper, ancak sütü ısıtınca (sıcak kaynar suda biberonu oturtup ısıttım) metal kokuyor... Çok kötü bir koku var... Nerede yanlış yapıyorum? Böyle bir duruma rastalayan var mı?

Merhaba,

Bebeğim 1 aylıkken fazla sütlerimi makine ile sağıp derin dondurucuya atmıştım. Milkway kilitli süt saklama poşeti kullandım. Bebeğim şu an 4,5 aylık... Dün Ocak ayına ait2 paket süt çözdüm. Birini dışarıda beklettim, birini de buzdolabı aşağı katında çözdüm. Görünüş süper, ancak sütü ısıtınca (sıcak kaynar suda biberonu oturtup ısıttım) metal kokuyor... Çok kötü bir koku var... Nerede yanlış yapıyorum? Böyle bir duruma rastalayan var mı?

dnzakbulut merak etmeyin hep öyle oluyormuş, ben de ilk çözülünce aynı kokuyu aldım ferro sanol gibi bir kokuydu, hatta doğum yaptığım hastanenin emzirme hemşiresini aradım öyle olur dedi merak etme. Öyle içebiliyorsa bebeğin,muhakkak ver biberonla, ama benim oğlum gibi biberon almıyorsa tadını da çok beğenmediyse bir şeylerin içine kat, sağolsun bir sürü arkadaş burdan bana yardımcı oldu, milupanın hazır kaşık mamalarını denedim, 7 tahıllı gibi, cicibebe, meyve püresi, çorba hepsine koy azar azar hangisini severse o şekilde verirsin, benimki en çok cicibebeyi sevdi o zaman sütün çoğunu tüketebiliyoruz, birde süt ne kadar derin dondurucuda kalırsa kokusu artıyor, 10 gün önce koyduğun süt o kadar keskin kokmuyor.Ama mutlaka ver sakın dökme, kolay gelsin

Benimde bebegim 3 aylik biriktirdiği sutlerimi gece hep veriyorum biberonla bu arada sık sikda emziriyorum

1 aydır işe başalamış bir anne olarak evde öncesinde sağdığım sütlerden 1-2 defa verdim.Ve ilk başta biberon olayında zorlansakta 2.sinde alıştı çok şükür ve şuanda bu şeklde devam edyor.oğlum 4 aylık bu arada....

Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum. Gercektende dondurucudan cıkmış sütü istemiyor. Bende taze sağdığım süt işe karıştırarak verdim. Biraz daha iyi alıyor. Ama en iştahlı günlük sağdıpım sütü içiyor. Bide dondurucudan çıkan süt gaz yapıyor mu siz yaşadınız mi o sorunu. Bebeğimin uyku düzeni değişti. Gazdan dolayı diye düşünüyorum. Dondurucudan çıkan sütü aldığı için mi acaba çok gazlanıyor

Back