temizlik konusunda yardıma ihtiyacım var !:(

Kızlar bende birşey sorucam size bir kısmı deriden diğer kısımları normal kuma olan koltuklarım var. Bezle silmeye karar verdim, kimyasal madde olarak ne kullanmam lazım. Evde cif, bulaşık deterjanı, domestos vs. var hangisini kullanmalıyım?

Ben beyazlar ve renkliler olarak ayiririm beyazlar 60 derece,renkliler 40 derece .havlulari da ayirmam gereksiz bence.birde sıvı deterjan kullanıyorum,yumusatici kullanmıyorum çamaşırların hem rengini hem de kumaşını boZuyor tuylendiriyor

Kızlar bende birşey sorucam size bir kısmı deriden diğer kısımları normal kuma olan koltuklarım var. Bezle silmeye karar verdim, kimyasal madde olarak ne kullanmam lazım. Evde cif, bulaşık deterjanı, domestos vs. var hangisini kullanmalıyım?
Yardım edebilecek olan var mı konu sahibinin konusuna çöreklendim ama biraz :KK17:

aaa domestos falan dokme rezıl olur koltukların renklıler ıcın olanı bıle deneme cunku o bıle deforme edıyo koltuk lekelerı ıcın vanıshın halı sampuanları varya onu kullnıyorum bırde herturlu temızlıge loc kullanıyorum dıyenler var ama locu denemedım cok ıyı oldugunu duydum

Kazakları her zaman narin programda,yün şampuanı ile yıkıyorum.
Baskılı t-shirt leri de kısa programda yün şampuanı ile...

Havluları çarşaflarla birlikte 40 derecede yıkıyorum.
Sadece mutfak havlularını ayrı yıkıyorum.

İlla bir gün kendi evime çıkacağım not alıyorum aklımın köşesine ev işi pek yapmam pek bilmem ama annem evde olmayınca genede bazı işleri becerebiliyorum. Çamaşır makinesiyle aram iyi değildi az buçuk bilgi sahibi oldum. Herkese teşekkürler :KK16:

Yardım edebilecek olan var mı konu sahibinin konusuna çöreklendim ama biraz :KK17:

Canım sakın deri olan yerlere kimyasal hiç bir şey sürme. Çünkü yüzde 90 tüm mobilyalarda neredeyse suni deri kullanılır. Suni deriyi de kimyasal ile yapıldığı için başka bir kimyasal ürün çözer yada zarar verir. Islak nemli bezle silebilirsin ama kesinlikle kimyasal kullanma yada beyaz sabun olabilir.

Kumaş olan bölümde cinsine göre değişir. Kadife, keten yada dokuma kumaşsa (süet hariç) halı şampuanları olabilir, beyaz sabun, arap sabunu, deterjan olabilir kullanabilirsin. Süetse yine kimyasal önermiyorum çünkü o süetleri milim milim elyaf ile tabana yapıştırarak oluşturuyorlar bu yüzden yine kimyasal çözer, tabi süet dokuma değilse.

Canım sakın deri olan yerlere kimyasal hiç bir şey sürme. Çünkü yüzde 90 tüm mobilyalarda neredeyse suni deri kullanılır. Suni deriyi de kimyasal ile yapıldığı için başka bir kimyasal ürün çözer yada zarar verir. Islak nemli bezle silebilirsin ama kesinlikle kimyasal kullanma yada beyaz sabun olabilir.

Kumaş olan bölümde cinsine göre değişir. Kadife, keten yada dokuma kumaşsa (süet hariç) halı şampuanları olabilir, beyaz sabun, arap sabunu, deterjan olabilir kullanabilirsin. Süetse yine kimyasal önermiyorum çünkü o süetleri milim milim elyaf ile tabana yapıştırarak oluşturuyorlar bu yüzden yine kimyasal çözer, tabi süet dokuma değilse.

Sağol canım kumaş kısımları normal dokuma kumaş ama en doğrusu beyaz sabun galiba hem rengini de açar biraz koltuklarımın

havlu ve nevresimi beraber 60 derecede, eşimin ve benim gömlek ve iç çamaşırları beraber 60 derece, renklileri siyah dahil yün, sentetik, pamuk, kot farketmez 40 derece de mis gibi oluyor sorun yok. ayrıca kesinlikle sıvı deterjan kullanıyorum ve yumuşatıcı kullanmıyorum. yumuşatıcılar çok zararlı.

Son düzenleme:
Koltukları en iyi, beyaz sabun ve lif geliyor, sabunla lifi köpürtün koltuklarınızı güzelce silin, üstünden durulama geçerseniz daha güzel oluyor, ben bazen geçiyorum bazen bırakıyorum, çıkmayan kirlere de kosla toz kullanıyorum, ılık su da çözdürüp, lekenin üzerine döküp bekletiyorum sonra da siliyorum, koltuklarım 7 yıllık hala ilk günkü gibi duruyor...:KK16:
Geçen bir arkadaşım geldi, ay sen nasıl siliyorsun benimkiler böyle durmuyor vs.aynı tarifi ona da verdim çok etkili oldu diyor... Bej bu arada koltuklarım en ufak leke de ben buradayım diye bağırıyor, o yüzden sürekli elim üzerlerinde:)

Koltukları en iyi, beyaz sabun ve lif geliyor, sabunla lifi köpürtün koltuklarınızı güzelce silin, üstünden durulama geçerseniz daha güzel oluyor, ben bazen geçiyorum bazen bırakıyorum, çıkmayan kirlere de kosla toz kullanıyorum, ılık su da çözdürüp, lekenin üzerine döküp bekletiyorum sonra da siliyorum, koltuklarım 7 yıllık hala ilk günkü gibi duruyor...:KK16:
Geçen bir arkadaşım geldi, ay sen nasıl siliyorsun benimkiler böyle durmuyor vs.aynı tarifi ona da verdim çok etkili oldu diyor... Bej bu arada koltuklarım en ufak leke de ben buradayım diye bağırıyor, o yüzden sürekli elim üzerlerinde:)

ayy canım yaa açık renkli koltuklar şık duruyor diye alıyoruz sonrada onlar bize hizmet etceğine biz onların hizmetçisi oluyoruz..bnde siyah almıştım,tozu gösteriyor..ne beğenilerle aldığım koltuğumu polar örtmeden oturamıyorum:KK43: makinaya atılabiliyor kılıfları ama zamanla solar diye korkuyorum.

arkadaşlar bana çok faydalı olan cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepinize.

bir de bir sorum daha olacak: lavabo temizliği için ben bir sprey aldım onu sıkıyorum lavaboya sonra da peçeteyle siliyorum. ama yine de tam temiz olmuyormuş gibi geliyor çabuk kirleniyor. annem de çamaşır suyu dök öyle temizle dedi ama sonuçta zararlı değil mi çamaşır suyu, onu dökersem uzun müddet çamaşır suyu solurum sonuçta kanserojen madde yok mu bunda sağlığımdan olmak istemiyorum :KK43:

arkadaşlar bana çok faydalı olan cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepinize.

bir de bir sorum daha olacak: lavabo temizliği için ben bir sprey aldım onu sıkıyorum lavaboya sonra da peçeteyle siliyorum. ama yine de tam temiz olmuyormuş gibi geliyor çabuk kirleniyor. annem de çamaşır suyu dök öyle temizle dedi ama sonuçta zararlı değil mi çamaşır suyu, onu dökersem uzun müddet çamaşır suyu solurum sonuçta kanserojen madde yok mu bunda sağlığımdan olmak istemiyorum :KK43:

Sprey ve peçete mı? Benim bildigim kimyasal olarak ne kullanırsan kullan lavabo sonunda lavabo fırçası ve suyla temizlenir sen peçeteyle nasıl temizliceksin ki çamaşır suyu da döksen önemli olan fırçalamak.

benim çamaşırım hiç bitmez sepetin dibinide hiç göremem.
Beyazlar gömlek,iç çamaşırı kotonlar 60 derece
havlular renkliler ve beyaz diye ayrılır. 60 derece.
çoraplar kendi içinde siyah ve renkli olarak ayrılır.
Yünlüler yün programı
renkliler kendi rengine uygun olanla yıkanır.
Açıklar boya vermeyenler bir gurup
siyah kahve kırmızı bir gurup
herşeyim ayrı ayrı yıkanır.
Bir gün karışık yıkadım ve siyahlarımın hepsi tüylendi.
Yarıca kendi iç çamaşırlarımı ayrı yıkarım.

Lavaboda ise çamaşır sulu cif yada domestosu döküp bulaşık süngeriyle bir güzel ovarım. Sonrada durularım.
Mis gibi olur.

koyu renk kumaşlara ne sürersen sür genelde iz kalıyor

güzelim kayınvaldemden öğrendim ve uyguladım kesinlikle işe yarıyor..yağ lekesine hemen pudra döküp üstüne selpak koyup ütülerseniz pudrayla beraber yağ kalkıyor ve sonra cosla oxi actionlu bi kovaya koyun inanın yağdan eser yok denenmiştir...

X