- 14 Eylül 2012
- 3.775
- 18
- 88
- Konu Sahibi meleksimam
-
- #19.721
asyacıııımm sen yalnız mı kaldııın:))) günaydın şekerim.
Şimdi kaç gram bilemiyorum ama 16 martta gittiğimde 28+6 haftalıkken 1500 gramdı.
ya burnumu kapatım içtim de bi kere ölecektim. dedim bu ne beter bişey böyle. yağ içiyormuşsun gibi. böğğğ sabah sabah içim bi hoş oldu. inşallah şifa niyetine içicez zorlıycaz kendimizi.
henüz ilaç konusu daha çözülmedi. normalde sabah 8'de tiroid ilacı içiyorum öğlen doğum kontrol (bu ay son kez kullanacağım.), akşam yemeğinden önce de folik asit. bi ara bulup içicem işte :)) yalnız bu folik asit bana alerji yaptı sanırım. karın bölgemde kırmızı kaşıntısı olmayan döküntüler var. :44:
acaba sizde de oldu mu?
Benim bulantılarım aşırı değildi ve basit yollarla (kraker vs.) atlattım. Ama sonraki haftalarda mide yanması mahvetti. Ben de gaviscon şurup kullanmaya başladım. O çok iyi geliyor. Günde bir ölçek içsen bile tüm gün rahat ediyorsun
canım ben folbiol diye bir folik asit kullanıyorum. bende bir durum yok ki cildim ultra hassastır. sabahları yüzümü sade su ile yıkasam bile kaşıntıdan ölürüm yani. allerji nedeni başka yediğin bişey olabilir mi?
deri problemi hamilelikte bu dönemlerde olabiliyormuş aynı zamanda, öyle okudum.
Bu ara farklı ne yedim diye düşünüyorum, bulamıyorum. normalde bana bişey dokunmaz ilaç falan ama bilemiyorum ki, doktorla konuşucam bir sonraki görüşmemizde.
ayrıca ben henüz hamile değilim. bizim çalışmalarımız 1 ay sonra başlayacak. 3 mayıstan sonra doğum kontrol hapını bırakıp, reglimin başlangıcından 15 gün sonra progestana başlıycam. Mayıstan sonra durumlar belli olacak. bakalım pazar veya pazartesi testler ne gösterecek FSH kaç çıkacak. merakla bekliyorum, stres yok şimdilik ama inşallah da olmaz.
Benim bir ara çok gaz problemim vardı. Hala da ara ara artıyor gazım. Bunlar çok işime yarayacak bilgiler. Sağolasınbenim yanma değil, gaz sancısı canım. bişey yiyemediğimden elma, salatalık, domates,yoğurt yedim sürekli. bunlar hep mide ağrısı sebebi yarattı tabi. elmanın kabuğunu soyuyorum artık ama diğerlerini mecbur yiyorum. en azından bu dönem...
ilaç içmeye çekiniyoruz işte. aklınızda olsun, mide de gaz sancınız varsa ara ara kramp giriyorsa su bardağına yarım çay kaşığı karbonat karıştırıp için. yarım saate kadar normale dönüyorsunuz. o gün içinde de bünyenizde sıkışmış gazı rahatça çıkarabiliyorsunuz. doktorlar hamilelere bazen öneriyormuş fazla ödemi attırdığı için.
sürekli bağırsaklarınızda gaz problemi varsa ve kabızlıktan çatlamak üzereyseniz, taze öğütülmüş keten tohumu tüketin. omega3 bakımından da zengindir. doğumdan sonra tüketmemeye çalışın süt üretimini etkileyebiliyormuş. sabah aç karnına bir tatlı kaşığı su ile yutarak tüketirseniz çok hızlı çözüm alırsınız. :)
Benim bir ara çok gaz problemim vardı. Hala da ara ara artıyor gazım. Bunlar çok işime yarayacak bilgiler. Sağolasın
aa kusura bakma canım. ben bir an aynı dönem hamilesiyiz gibi düşünerek yazdım. :) kasım annelerinde de yazışınca öyle karışıklık oldu.
hapı yeni bırakacaksan zaman gerekecektir. Stres yapma tabi, bir neden yok ki :)
yok canım önemli değil. Hapı bu ay bırakacaktım. 4cm'lik bir kist varmış 1 ay daha kullan dedi doktorum. Hem bizim acelemiz de yok aslında. Biraz daha zaman geçsin öyle olsun istiyoruz. Kısmet işte. Mayıstan sonra niyetleneceğiz. Ne zaman olursa :)
stres yok ama içimde bi kıpırtı var heyecan gibi. Yani benim bi çocuğum olursa falan diye hayal kuruyo insan. Değişik bi duygu :)
Napalım bebişler için katlanıyoruz maalesef inşallah çok bekletmezler de gelirler bir an önceya burnumu kapatım içtim de bi kere ölecektim. dedim bu ne beter bişey böyle. yağ içiyormuşsun gibi. böğğğ sabah sabah içim bi hoş oldu. inşallah şifa niyetine içicez zorlıycaz kendimizi.
henüz ilaç konusu daha çözülmedi. normalde sabah 8'de tiroid ilacı içiyorum öğlen doğum kontrol (bu ay son kez kullanacağım.), akşam yemeğinden önce de folik asit. bi ara bulup içicem işte :)) yalnız bu folik asit bana alerji yaptı sanırım. karın bölgemde kırmızı kaşıntısı olmayan döküntüler var. :44:
acaba sizde de oldu mu?
tatlım sen bendensin bu ay adetimin 10.gününde doktora gidicem ve bugün hastalandım son 10 gün korunmaı bırakıorum durumuna bakalım dedi doktor ek bişilere gerek war mı die ilaca falan folikasit falan wercek heral de sonraki aşamalar kalbimi titrertio allahım ne kadar beklettcek bizi neler yaşıcam nasıl bi hamiş olucam bebeğim nasıl olcak ona yetebilcekmiyim hamile kalabilcekmiyim ufffffffffffff alıo başını gidio sorular beynim uğuşuo......
yok canım önemli değil. hapı bu ay bırakacaktım. 4cm'lik bir kist varmış 1 ay daha kullan dedi doktorum. hem bizim acelemiz de yok aslında. biraz daha zaman geçsin öyle olsun istiyoruz. kısmet işte. mayıstan sonra niyetleneceğiz. ne zaman olursa :)
stres yok ama içimde bi kıpırtı var heyecan gibi. yani benim bi çocuğum olursa falan diye hayal kuruyo insan. değişik bi duygu :)
Canlarım nasılsınız bugün benim acaip sancım var evde yatıyorummmm
Canlarım nasılsınız bugün benim acaip sancım var evde yatıyorummmm
geçmiş olsun canım. kanaman mı var ?
asyamerenim ya ben folikasite başlamııyım dimi kafama göre doktora gitmeden yada başlasam mı 9 ay hamilekende kullancam mı onu
asyamerenim ya ben folikasite başlamııyım dimi kafama göre doktora gitmeden yada başlasam mı 9 ay hamilekende kullancam mı onu
peki bi yan etkisi var mı dr. Yazmadan kulanılan bişimi zararı olur mu acaba gemlik ilçesindeyim güzelim ablan nerdekullan canım. Hamilelik planlamasından itibaren kullanıma başlanır, hamileliğin ilk 3 ayına kadar devam ediliyor. Sonrasına gerek yokmuş. Ben folbiol kullanıyorum. Günde 1 adet. Başka foliik asitleride var günde3 taneymiş. Günde 1 olanı al ecz. Sor. Daha kolay kullanım olur. :)
bursa nın neresindensin bu arada??? 1sene kaldım orada. Ablam var :)
peki bi yan etkisi var mı dr. Yazmadan kulanılan bişimi zararı olur mu acaba gemlik ilçesindeyim güzelim ablan nerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?