- Konu Sahibi meleksimam
- #21.281
Evde bi tane erken gebelik testi vardı, üzerinde şüpheli ilişkiden 5 gün sonra doğru sonuç verir falan yazıyor... Bat 25 haziran, şüpheli ilişkinin üstündense 9 gün geçti ve bu sabah ilk idrarımla testi uyguladım; sonuç negatif... İster istemez canım sıkıldı, kafam dağılsın diye sabah sabah camlarımı falan sildim... İnsan 'Acaba olmayacak mı?' diye umutsuzluğa kapılıyor... Sık sık kontrole giden biriyim. Her seferinde hiç bir sorun yok deniyor. Hatta genellikle iki yumurtalığımda da çatlamak üzere olan yumurta görülüyor ama yok... Bugüne kadar hiç hormon testi vs... yaptırmadım. Böyle şeyler için illa 1 yıl denemek mi gerekiyor? Yoksa şimdi doktora gidip 3 aydır hamile kalamadığımı iletsem ultrason kontrolünden vazgeçip test vs... yaparlar mı sizce?
Canım o erken gebelik testlerine çok fazla güvenme bence ucuz dandik testler daha çok iş görüyor. Bi de 3 ay çok kısa bi zaman böyle ümitsizliğe kapılmak için. Adetinin bitiminden 1 hafta sonra gün aşırı ilişkiye başla ta ki adete 1 hafta kalana kadar. Ben böyle yaptığımın 2. Ayı hamile kaldım ama korunmayı bırakalı 4-5 ay falan olmuştu. Eşin biraz mırın kırın edecek ama olsun hamile kalınca sen de ona pışık yaparsın ;-) bir de birkaç gün daha bekle testi tekrarla derim adet olmazsan. Dediğim gibi eczanelerdeki 3 liralık testler baya iş görüyo.
İnşallah bebişin seninledir canım değilse de çok bekletmeden gelir..