• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk çocuğuma karar verme sürecimde kararımı etkeleyen durumlar var bana fikir verin!

İlk önce 85 doğumluyum ve 1yıl 5 aylık evliyim.Bebeğim olsun çok istiyorum ancak istemem içinde beklemem içinde bir çok sebebim var.İstiyorum çünkü anne olmaya hevesliyim,3çocuk istiorum ve yaşım geçiyor...
Beklemeliyim diyorum çünkü eşimin askerliği var(ancak iş nedeniyl ne zaman gidebileceği belli değil.Ama 0da 28 yaşında en kötü ihtimalle 33 yaşına kadar erteletebilme hakkı var),ev almayı düşünüyoruz,bir de çalışıyorum çocuğumuz iki taraf için de ilk torun olacak dolayısıyla annemde kayınvalidemd bamak istiyor nasıl karar vereceğimi bilemiyorum,bir de bu yaz görümcem nişanlanacak ve seneye yaz evlenecek o yoğunlukta çocuğum mağdur olur diye korkuyorum.
Çok başka bir sorum daha olacak.Ben öğretmen olduğum için çocuğumun ocak gibi doğması demek benim iznimle birlikte yaz tatilini birleştirmem ve en azından ek gıdaya geçene kadar yanında olmam demek.Sizce bunu ayarlayabilme şansım var mı?
Çocuğumun olması için yumurtlama dönemimde mi eşimle birlikte olmam gerekiyor?
Bir de bugün itibari ile folik asit kullanmaya başladım ama sanırım kızamıkçık aşısı olmam gerekiyormuş ve aşıdan sonra üç ay hamile kalmamalıymışım.Acaba aşı olmasam olmaz mı?Belki şans bu ya nisana kadar hamile kalabilirim böylece allahım nasip ederse ocakta da kucağıma alırım.
Haftaya gebelik düşünüyorum die doktora gitcem çünkü birde akıntı problemim var mantar değilmiş ama enfeksiyonel bir durummuş yıllardır geçmedi bir de muayene olucam tabi...
OFFF ÇOKKK SORU SORDUM BU KONUDA BAYA CAHİLİM GALİBA:))) BANA YARDIMCI OLACAK YORUMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR...:emir_bebek:

Aynen canım ya bende kendimi daha küçük görüyordum ama yaşıtlarım ve benden küçüklerin hep çocuğu oldu.Sonra jeton düştü benim!Ewt artık sıkıntıları düşümicem bebişim olsun istiyrum.Aşıyıda doktor söylemedi zaten ebe söyledi ama oda evlenmeden önce.Şimdiki ebemde hiç bahsetmedi ben internette gördüm.2.sayfada aşıyla ilgili yazdım gözünden kaçtı sanırım bir oku istersen.

Ewet canım sanırım gözümden kaçmış.. Ozaman ne diyelim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah biz ve burdaki tüm bebiş isteyen arkadaşlarımız en yakın zamanda müjdeli haberler veririz... Hastaneden kandan dr dan o tarz ortamlardan hoşlanmamama rahmen.. o kadar çoookkkk istiyorumkii... Rabbim hayırlısıyla versin artık bekletmesin daha fazla.. :)

aslinda çocugu yalniz buyutmek daha guzel :)
bu çocuk aç mama ver diyen yok
olur olmaz her ilaci kullan diye tepene binen yok:)
u$uttun terlettin hasta ettin diyen yok
fiziksel olarak biraz yoruluyor insan ama psikolojiis saglam kaliyor :)))

ben ate$ini du$urmem çocugun, dr a goturmek için baya bi beklerim ( grip vs olunca)
çok nadir ate$ du$urucu vs vermi$imdir, oksuruk $urubunu eve bile sokmam , antibiyotgide hatirladigim bi iki defa vermi$imdir toplasaniz 1 $i$e yapmaz ( iki çocuk için 4.5 yilda )
buyuturken buyukler olsa bunlarin hiç birini yaptirmazlardi bana ama benim çocugum ve dogru yaptigima inaniyorum , grip falan olurlar ama bagi$ikliklari saglam çok $ukur :)

canım yasalaşmadı ama çok çok büyük ihtimal olacak..yani ben olucak gözüyle bakıyorum...heyet tabiki alabilirsin benim yaşadığım ilçenin mem i çok titizdir onlar bile doğum yapana ses etmiyorlar. o zaman sen şimdi dene inşallah hayırlısıyla olur..ama işte sen öğretmensin ve kızamıkçık kapmaman lazım çocuklardan filan...dikkat ediceksin ilk 3 ay...aynı biçimde toxoplazmaya da dikkat ediceksin. mesela ben 15 sene kedi besledim toxo geçirmemişim...gebelikte tehlikeli olabilir dikkat et dedi doktor..kaldı ki eşim veteriner hekim bi sürü hayvanla temas halinde...ben de çok dikkat ediyorum.gerçi daha hamile değilim:)))[/
Heyet olayına çok çok sevindim ya inanamazsın çok sağol bunu benimle paylaştın.Evt öğretmen olmam dolayııyla aslında şu kızamıkçık olyı tehlikeli bu zamana kadar ertelemişim 9 ay daha ertelmeye korkuyorum yan pes bana:))Toxoplazma da ne hiç duymamıştım kedi besleyenlerdemi oluyor.Bende besledim 3 kedim oldu şimdide 5 senedir köpeğim var annemlerde açıkçası hayvanlara aşığım.Hiç bir yıl evimiz hayvansız olmadı.Hatta benim kedi köpek tüğüne alerjim çıktı 5-6 yıl önce o yüzden köpeğim annemlerde.

canım toxoplazma kedilerin dışkısından diğer şeylere geçen bi mikrop...özellikle çiğ et ve sebzelerde olur...benim kedilerim sokağa çıkan cinstendi..onları öperdim birlikte uyurdum ama geçirmemişim bu rahatsızlığı...geçirmiş olmak avantaj çünkü bağışık oluorsun. zaten kızamıkçığa bakmışlarsa toxoya da bakarlar. ben de geçen ay yaptırdım...canım madem okul öncesi öğretmenisin dikkat et çocuklar kızamıkçık olabilir...tabi kapsan bile minik bir risk var bebek açısından..aynı şey toxo için de geçerli..her neyse bence tüm bunlar atlatılır önemli olan gebe kalabilmek..ben sanırdım ki ha diyince kalınır:) ama olmuyo işte hemen...bu arada senin sanırım süt iznin olmuyor onu da araştır. sınıfçılarla okul öncesinin olmuyor diye okudum yönetmelikte...ben rehber öğretmenim şanslıyım 3 saat çalışıp gidebilirmişim evime süt izni için. gerçi bu yeni yasa baya esnekleştiriyo..inşallah her şey lehimize olur.

tam tarih tutturmaya çalışıyorsan doktorun bana dediği adetinin ilk gününü 1 say, sonrasında 11-13-15-17-19 uncu günlerde birlikte ol böylece şansını oldukça yükseltmiş oluyorsun. bende senin gii 85 liyim aynı zamanda evlenmişiz hatta. bende düşünüyorum ama hala düşünce de:):44:

canım toxoplazma kedilerin dışkısından diğer şeylere geçen bi mikrop...özellikle çiğ et ve sebzelerde olur...benim kedilerim sokağa çıkan cinstendi..onları öperdim birlikte uyurdum ama geçirmemişim bu rahatsızlığı...geçirmiş olmak avantaj çünkü bağışık oluorsun. zaten kızamıkçığa bakmışlarsa toxoya da bakarlar. ben de geçen ay yaptırdım...canım madem okul öncesi öğretmenisin dikkat et çocuklar kızamıkçık olabilir...tabi kapsan bile minik bir risk var bebek açısından..aynı şey toxo için de geçerli..her neyse bence tüm bunlar atlatılır önemli olan gebe kalabilmek..ben sanırdım ki ha diyince kalınır:) ama olmuyo işte hemen...bu arada senin sanırım süt iznin olmuyor onu da araştır. sınıfçılarla okul öncesinin olmuyor diye okudum yönetmelikte...ben rehber öğretmenim şanslıyım 3 saat çalışıp gidebilirmişim evime süt izni için. gerçi bu yeni yasa baya esnekleştiriyo..inşallah her şey lehimize olur.
Bende aynen senin gibiydim kedilerimle de köpeğimle de.Bu hastalıklara bağışık olup olmadığını nasıl öğrendin onu anlamadım.Böyle bir şey varmıymış.Bir de kızamıkçık ve toxo için bebiş için küçük bir risk demişsin.Toxoyu bilmiyorum ama kızamıkcık için gebeliğin ilk üç ayında yakalanırsan gebeliği sonlandırmak zorunda kalıyorlarmış.Yanlış mı biliyorum.Ewt malesef süt iznimiz yok diye biliyorum bende orası üzücü ama olsun buna da şükretmek lazım. İnşallah gbe kalabiliriz o dediğinde çok doğru...

Bende aynen senin gibiydim kedilerimle de köpeğimle de.Bu hastalıklara bağışık olup olmadığını nasıl öğrendin onu anlamadım.Böyle bir şey varmıymış.Bir de kızamıkçık ve toxo için bebiş için küçük bir risk demişsin.Toxoyu bilmiyorum ama kızamıkcık için gebeliğin ilk üç ayında yakalanırsan gebeliği sonlandırmak zorunda kalıyorlarmış.Yanlış mı biliyorum.Ewt malesef süt iznimiz yok diye biliyorum bende orası üzücü ama olsun buna da şükretmek lazım. İnşallah gbe kalabiliriz o dediğinde çok doğru...

tam tarih tutturmaya çalışıyorsan doktorun bana dediği adetinin ilk gününü 1 say, sonrasında 11-13-15-17-19 uncu günlerde birlikte ol böylece şansını oldukça yükseltmiş oluyorsun. bende senin gii 85 liyim aynı zamanda evlenmişiz hatta. bende düşünüyorum ama hala düşünce de:):44:
Verdiğin bilgi için tşkler cnm.Ne güzel aynı yaşta aynı zamanda evlenmişiz.Kendini hazır hissedince hayırlı zamanda bebişini versin allahım sana:))

Back