• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık İlk cocugum neler almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tutkum7501

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2022
1
0
1
24
4 aylık hamileyim yavaş yavaş bebeğimin ihtiyaçlarını almaya başlamalıyım. İlk hamileliğim neler almalıyım nelere gerek yok bebek bezi stoklasammi mama alsam nasıl olur bana bu konuda yardımcı olabilecek tecrübeli anneler varmı?

4 aylık hamileyim yavaş yavaş bebeğimin ihtiyaçlarını almaya başlamalıyım. İlk hamileliğim neler almalıyım nelere gerek yok bebek bezi stoklasammi mama alsam nasıl olur bana bu konuda yardımcı olabilecek tecrübeli anneler varmı?
Mama alma belki de hic gerek olmayacak bu belli olmaz. Bez islak mendil stoklanabilir. Bezde 1-2 no cok yakin birbirine o yuzden bunlari cok alma stok yapacaksan 3-4 numaralari stokla 4.aydan snra biz 4 numara beze gectik oglumun kilosuda normal. Suan 9 ay bitti hala 4 numaradayiz. İlk aylar cok hizli bez numarasi atliyosun. Yenidoganda en cok zibin ve tulum kullandim ben ilk zamanlar gunde 2-3 defa butun kiyafetlerini degistigim oluyordu gerek kusma gerek sivi kakadan dolayi.
Bunun disinda indirim zamanlari denk geldikce kiyafet alabilirsin sadece yenidogan degil ileriki aylar icinde alinabilir ben almistim.
Hastane cikisi 2 tane aldim yetti. Ama.ekstra tulum vs almiatim 5-6 tane. Puset onemli bi sure pusetle butunlesmistik biz gerek evde gerek disarda. Aklima gelenler bunlar

Mama alma derim çocuk doktoru gerek görürse önerir. Doğum sonrasında yani. Bence bol bol zıbın ve ağız mendili al. Benim bebeğim her emme sonrası kusuyordu az ya da çok. Şimdi mama yiyor sütüm kesildi. Yine az da olsa kusuyor ağız mendili çok gerekiyor 😂 Müslin örtü al hastanede isteyecekler doğumda bebeği sarmak için. Bebek bezi de biz hem 0 hem 1 numara almıştık ilk başta. 1 numara büyük geldi bebeğim zayıftı. O yüzden 0 numarayla başladık.

Her aya göre bol bol zıbın al habire kaka yapıyor bezden taşıyor sürekli yıkayacak vaktin olmayabilir . 1 ve 2 numara bez arası çok kısa ve her bez her çocuğa iyi gelmeyebilir stok yapma. Mama da gerekirse alırsın belki hiç vermeyeceksin . Penye ya da Müslin bol bol battaniye al her yerde kullanılıyor . Alt üst takımlarda ben cok rahat etmiştim özellikle geceleri bez değiştirirken daha rahat oluyor

Mama almayın, mama kullanmanız gerekirse deneyerek bulacaksınız mamayı. Bazı mamalar , bazı cocuklarda çok gaz sancisina neden oluyor. Kıyafet çok almayın, zaten hediye çok gelir ve çocuklar çok hızlı büyüyor. Ben kızımda bazı kıyafetleri 2 kez falan giydirebildim🙈 . Şu an 4 ayda iseniz ağustos gibi doğum yapacaksanız. 40 ' ı çıkmadan sonbahar gelecek . Buna göre kıyafet alın. Oda takımı almanızı önermem , ben almadım. Alan arkadaslar pişman oldular. Anne yani size uzun süre yeter. Alacaksan bol bol zıbın al , ben yurtdisindan büyüyebilen zıbın almıştım, çok kullanışlıyďı. Daha çok vaktin var , almak istediklerini takipte kal indirime girince alırsın. Merak etme mutlaka birseyler eksik kalacak 😄, evinin yakınlarındaki bebek mağazalarının yerlerine bak , ihtiyaç olunca eşin hemen gidip alir.

Bebeğe stok olmaz.
Aldığınız şey alerji yapabilir, iyi gelmeyebilir vs, bu riske girilmez.
Diğer mevzuda ise birçok konu var sürekli güncel olarak kullanılan.

Sling ve kanguruyu bebeğin durumuna göre alın derim, binbir hevesle bir sürü para verip aldım, asla içine sokamadım hiç durmadı🥺

Konuyu okumanı tavsiye ederim
Biz hamileler çok faydalandık bu konudan

Back