• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk buluşmada etkilenmemek

nazlnur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2022
20
8
1
Görücü ûsulü buluşmaya gittim . Ama etkilenemedim muhabbet etmiyor ilk utangaç sandım ,ama telefonla konuşurkende susuyor ,konuşmak istiyor ama konuşmuyor bende etkilenemedim.
Bu durumda ne yapmam gerek acaba ben mi adale karar veriyorum zamanla olur mu sizce ? Ne yapmalıyım ?

Konuşmayacak biriyle evlenmek istiyorsaniz hiç borca zahmete girmeyin kedi sahiplenin.

Bilginiz yok ama sessizlik de bir şiddet türü.

Etkin dinleme becerisi gelişmiş biri empati kurabilir. Sosyal olarak gelişmiştir. Maneviyatı güçlüdür.

Ben sessiz insanlara çekiliyorum hayatımda. Beni anlayan kişilere. Kendi söyleyeceklerini benden önemli görmeyecek insanlara..

Bilginiz yok diyip kestirip atmışsınız. Ama daha ne söylemek istediğimi bile anlamamışsınız.

Sizin uslubunuzla cevap verirsem , siz de çok konuşan boş konuşan insanları alın hayatınıza vb. Derdim. Çok alakasız bir şekilde. Neyse sizi görmezden geliyorum. 👋

Bak hayatım, konu içeriğinde görücü usul diyor ve konu sahibi de zamanla olur mu diye soruyor bu soru genelde kendini buna mecbur hissedenlerden çıkar. Çünkü mecbur olmasa istemem etkilenmedim der zaten. Belki de mecbur değil ama kendisi öyle hissediyor olması lazım diye düşünüyor o da olabilir. Özetle ben bildiğimiz görücü usulün yanlışlığını düşündüğüm için cevap verdim ve sevmediğin biriyle ömür geçmez dedim. Sizin açıklamanızdaki yöntem görücü değil zaten. Daha orda bi kavram problemi var neyse. Özetle görücü evlenmemenizi(herkes için) ve karşınızdakini yeterince tanımanızı, sevmediğiniz biriyle evlenmek zorunda olmadığınızı söylüyorum, tavsiye ediyorum. Allah herkesi kendisine uymayan bir görüş görünce ya bence şöyle demek yerine, sen kendini şöyle sanıyon 50 yıl öncesinde kaldın vs diyip, bide açıklama yaparken kavram- anlam konusunu düşünmeyen kişilerin şerrinden korusun inş. ❤️ Bu arada aşina olmadığınız üye olduğum için çok üzgünüm gerçekten vay başıma gelenler
nazlnur nazlnur ay konu sahibi gel de Allah aşkına cevapla zorla mı görüştürüyolar seni. Arkadaş mecbur olduğunu, olmasaydın istemem etkilenmedim zaten diyeceğini iddia ediyor. söyle de rahatlasın yıldım ben :ruh:

22 yaş çok küçük evlenmek için. Hele görücü usulu olup görüştüğünde muhabbet edemediğin adamla ilerde düzelir mi diye zorlamak için çok gençsin.
Adam belki senden hoşlanmadı. Belki hep böyle donuk soğuk iki şaf edemeyen biri. Niye üsteliyorsun. Önüne çok daha iyileri çıkacaktır acele etme

22 yaş çok küçük evlenmek için. Hele görücü usulu olup görüştüğünde muhabbet edemediğin adamla ilerde düzelir mi diye zorlamak için çok gençsin.
Adam belki senden hoşlanmadı. Belki hep böyle donuk soğuk iki şaf edemeyen biri. Niye üsteliyorsun. Önüne çok daha iyileri çıkacaktır acele etme
Naz hanim merhabalar. Size mesaj atmaya calisiyorum ama atamiyorum. Rica etsem bana mesaj atabilir misiniz ? Danismak istedigim bir kac sey var. Simdiden tesekkurler. Sevgiler.

İşte adamın her halini görüp tabiri caizse yine de bok çukuruna düşebiliyorken bide hiç bilmeden tanışıp evlenek o zaman nolcak. E madem enınde sonunda ölüyoruz intihar edek o zaman 😂
Her halini bilip bok çukuruna düşmekten daha mantıklı geldi öyle yazınca 😏

Yahu sevgilinde olsa görücü usulüyle de olsa aynı evde yaşamadan kimseyi tanıyamazsınız

Konuşmadiysa sonra da konuşmaz frekans meselesi bu. Normalde kafa denkleriyle analarıyla konuşurlar ama sizle ortak nokta yakalayamamiş. Biz kadınlar zaten çok konuştuğumuz için anlayamıyoruz ama ilkte neyse sonra da o. Bir şey değişmiyor.

Ben elendim arkadaş neden elendiğimi İlber Ortaylı söylesin 🤷🏻‍♀️
Zorla görüşmedim isteyerek gittim ama etkilenemedim. Tabi ki hayır diyebilirim ama acaba etkilenmem mi gerekiyor diye kendimi biraz zorladım galiba bu şekilde tartışmaya sebeb olduğum için kusura bakmayın lütfen . Hepinizin görüşleri için çok teşekkür ederim.

His yok, adam konuşmuyor siz kendi kendinize olurmu acaba diye düşünüyorsunuz. Olmuyorsa olmuyordur yapacak bir şey yok.

Zorla görüşmedim isteyerek gittim ama etkilenemedim. Tabi ki hayır diyebilirim ama acaba etkilenmem mi gerekiyor diye kendimi biraz zorladım galiba bu şekilde tartışmaya sebeb olduğum için kusura bakmayın lütfen . Hepinizin görüşleri için çok teşekkür ederim.
Senle ilgisi yok canım biz anlatamadık kendimiz birbirimize 😂 etkilenmek zorunda değilsin tabi ki sen özgür bir kadınsın karşındakini beğenmezsen her zaman hayır deme hakkın var, seçim şansın var. Sonuçta senin hayatın senin geleceğin. Hayatın daha başındasın kim bilir kaç kişi çıkacak karşına. Beğeneceğin aşık olacağın insanı bulana dek kimselere mecbur hissetme kendini. Hem genceciksin daha bunları da çok düşünme. Bu yaşlar gezme eğlenme öğrenme yaşı 💃🏻

Senle ilgisi yok canım biz anlatamadık kendimiz birbirimize 😂 etkilenmek zorunda değilsin tabi ki sen özgür bir kadınsın karşındakini beğenmezsen her zaman hayır deme hakkın var, seçim şansın var. Sonuçta senin hayatın senin geleceğin. Hayatın daha başındasın kim bilir kaç kişi çıkacak karşına. Beğeneceğin aşık olacağın insanı bulana dek kimselere mecbur hissetme kendini. Hem genceciksin daha bunları da çok düşünme. Bu yaşlar gezme eğlenme öğrenme yaşı 💃🏻
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için🥰🥰🥰

Konunun gayet de konu sahibiyle ilgisi vardı. Onun da mecburiyetten görüştüğünü iddia etmiştin. Cevabını almışsın iyi geceler 😘

Sizin mutlu olmanız görücü usulünü haklı çıkarmaz siz şanslısınız ama diğer kadınlar bu kadar şanslı olmayabilir. Görücü yönteminde çiftler birbirini sosyal yaşamlarda görmüyorlar ya da çok az görüyorlar, yani birçoğu birbirinin gerçek yüzünden bihaber ve yeterince tanıyacakları bir ortam olmadan evleniyorlar. Sonra yok alkol bağımlısı yok şiddete meyilli çıkıyor, aşırı çapkın çıkıyor, vicdansız çıkıyor. Oysa görücü görüşmelerine baksan pırlanta gibi adam. Elbette sizin gibi şansli olan var ama olmayan da sizden fazla. Ve boşanmıyorlar. Boşanamıyorlar çoğunlukla. Boşanma sayısı az diye mutludurlar da diyemeyiz

Gorucu usulünde boşanmalarin az olmasinin muthiş bir uyum yaşanmasindan dolayi olduğunu dusunmuyorum.
Her boşanmayan cift mutlu demek değil. Evliliginde nice buyuk problemler olup devam edenleri goruyoruz burada. Boşanma olmamasi iceride her şeyin yolunda olduğu anlamina gelmez, sadece bazilari için boşanma zor olabiliyor.

Hassasiyeti olanlara diyecek bir şeyim yok ama dolu dolu birlikte zaman gecirdigin, uzun yolculuklar yaptigin, tatile ciktigin bir aşk yaşamakla haftada 1 gun 2 saat cafede muhabbet edip eve gelinen bir ilişki ayni olamaz diyeceğim bu.

Back
X