• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bebeğinin ismine eşinin ailesi karışanlar

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
Bu çok korkunç bir sorun ben anlamıyorum bu durumu ve hiçbir zamanda anlamıycam kabullenmiycemde. Daha bebeğin rahme düşmeden önce isimler düşünürsün eşinle hatta evlenmeden önce konuşursun o zaman ne annesi vardır ne babası. Ama sen evlenirsin hamile olduğunu söylediğin an herkes birşey söylemeye başlar yok adı bu olsun şu olsun.ya annelik hakkı yokmudur şimdi.sen o kadar sıkıntıları çek, düşük tehlikesini geçir o zaman kimse yanında olmasın bu ne saçma ya.insan kendi çocugunun adını kendi koyamazmı bizde de aynen böyle oldu. Saçma sapan isimlerle geldiler ama onun adını evlenmeden önce eşimle biz zaten koymuştuk. Eşimin kardeşine bebeğimizin adı bu olucak dediğimizde ilk tepki noldu biliyor musunuz'' babamlara sordunuz? '' ve tabi ben dumur oldum. Nasıl yani benim bebeğimin adını o'mu koyucak? Eşimle tartıştım bu yüzden evlenme dönememimizde kimseyi karıştırmamışken evlendikten sonra asla karıştırmam heleki bu bebeğim olursa dedim. Benmi yanlış düşünüyorum allah aşkına ya annenin hakkı yokmudur buna bebeğine isim koymaya?

ne sacma seymis yahu karismalar falan. valla sen gayet mantikli dusunuyorsun. hic taviz verme esine bile. ne istersen o anne olan sensin.

bu çok korkunç bir sorun ben anlamıyorum bu durumu ve hiçbir zamanda anlamıycam kabullenmiycemde. Daha bebeğin rahme düşmeden önce isimler düşünürsün eşinle hatta evlenmeden önce konuşursun o zaman ne annesi vardır ne babası. Ama sen evlenirsin hamile olduğunu söylediğin an herkes birşey söylemeye başlar yok adı bu olsun şu olsun.ya annelik hakkı yokmudur şimdi.sen o kadar sıkıntıları çek, düşük tehlikesini geçir o zaman kimse yanında olmasın bu ne saçma ya.insan kendi çocugunun adını kendi koyamazmı bizde de aynen böyle oldu. Saçma sapan isimlerle geldiler ama onun adını evlenmeden önce eşimle biz zaten koymuştuk. Eşimin kardeşine bebeğimizin adı bu olucak dediğimizde ilk tepki noldu biliyor musunuz'' babamlara sordunuz? '' ve tabi ben dumur oldum. Nasıl yani benim bebeğimin adını o'mu koyucak? Eşimle tartıştım bu yüzden evlenme dönememimizde kimseyi karıştırmamışken evlendikten sonra asla karıştırmam heleki bu bebeğim olursa dedim. Benmi yanlış düşünüyorum allah aşkına ya annenin hakkı yokmudur buna bebeğine isim koymaya?

tatlım haklısın kesınlıkle hanı bı ısım araştırmasıa gırmış ve aklınızda ısım olmasa belkı fıkır alıp degerlendırebılırsınız
ama koyacagınız ısım anne ve babanın hakkıdır o ıkınızın evladı ve ılk ve son söz sahıbı sızsınızdır
bız kızımdada oğlumdada dırek bız bu ısmı koyacagız dedık herkez guzel oldugunu söyledı ısım olayı acılmadan kapandı
ama burda en önemlısı eşinin tavrı ve yanında olması

Çocuğa isim koyma konusunda tek bir çatışma kabul edilebilir;o da eşler arasında olan.

Geri kalanlar sadece bir fikir,güzel bir öneriden öteye geçmez.

Ne demışler bebek
soyadını babasından
ısmını annesınden alırr demışler34::34::34:

Kesinlikle taviz vermeyin. Biz de cok onceden belirlemiştik. Hic hamile bile degilken belliydi isimler. Gerçi karışmalarda belki ama, ben esimin yanında hep benim aileme cocuğun adını ben koyacam, annenin hakkıdır, kimseye bırakmam falan diyerek birazcık gönderme yaptım:)
Ufaklik bi görümce var ondan arasira isim önerisi geldi , esime bunu kimseye birakmayacagimi, benim seçeceğini söyledim.
Kimse de bi sey diyemedi.
Belki de ömürde bir defa yasayacağız bunu neden o tadı biz tatmayalım ?

aynen öyle bunlar insanı sogutuyor ya. Sanki ben onlar için yapıyorum kendim için yapıyorum bu çocuğu eşim için. ikimizin olsun diye ama gel görki sahiplenen sahiplenene sanki ben sadece rahimden ibaretim. eşim yanımda gibi görünüyor şimdilik.

ahhh ahhh tamda gündemde olan konum.... eşimin annesi hamile kalmadan önce kayınpederimin ismini kimse koymadı erkek olursa ismini mustafa koyarsınız demişti o anda onu boğmak istemiştim ve şimdi oğlum olacak adım gibi eminim ki ismini onlara sormamızı bekliyor ve koyduğumuz isme bi kulp takacak..Her sıkıntıyı anne çeksin tüm güzellikleri onlar yaşasın isim koymak anne ve babanın hakkıdır onlar kendi çocuklarında yaşamadı diye aynı şeyleri yaşatmak istiyorlar...Hayret bişey yaa sonra da erkek tarafını sevmez gelinler diyolar tabi sevmem düğünüme karış ,evime karış ,çocuğuma karış :22::22::22::22:

aynen öyle bunlar insanı sogutuyor ya. Sanki ben onlar için yapıyorum kendim için yapıyorum bu çocuğu eşim için. ikimizin olsun diye ama gel görki sahiplenen sahiplenene sanki ben sadece rahimden ibaretim. eşim yanımda gibi görünüyor şimdilik.

Bana cinsiyetini soruyorlar erkek diyorum tüh keşke kız olsaymış kaynananın kızı yoktu bi kız büyütürdü diyorlar hepsi aynı zihniyet sanki ben doğurup ona vericem çocuğumu...

sonuna kadar haklısınız, ama bu konunun sizi gerginleştirmesine izin vermeyin...

hamilesiniz diye düşünüyorum, bebek bu durumdan çok ama çok etkileniyor...

hamileliğim çok stresliydi ve kızımın bebekliği de öyle geçti... eşinizle anlaşın diğer sözlere kulağınızı tıkayın gitsin...

maalesef çevremizde böyle münasebetsizlikler çok oluyor...

hem sadece ilk çocukta değil, her çocuğa bir karışma isteği, oluyor bazılarında...

zavallı teyzemin iki çocuğunun ismini de k. pederi koymuştu, ve dahi üçüncüsünü de o koyacaktı da eşi nihayet dur dedi...

sinir bozucu şeyler...

en önemli iş eşinizde, zaten n. cüzdanını o çıkartır....

henüz hamile degilim ama olur da bebegimiz olursa bir de erkek olursa eşim kesinlikle babamın adını koyarım diyor.çıldırıyorum ya...ben daha modern isimler istiyorum.kayınpederin adı muharrem...koymak istemiyorum.sırf bu yüzden kızım olsa keşke diyorum ama bir yandan da kocam çoık kıskanç.kızım olursa hayatı cehennme cevirir onun için.çok kısıtlar die korkuyorum.sonra da diyorum ki..amannnnn sanki bebegin var da bunları düşünüyorsun :-) 17 aydır olmuyor zaten
kısaca bebegin ismini mümkünse eşler anlaşarak koymalı.yada direk annesi :-)

ben kardeşine bu isim olacak dediğimde biz o isimle seslenmeyiz başka isimlerle sesleniriz diyolar düşünün artık saygısızlığı uyuz oluyorum ya varya hiç gitmek bile istemiyorum yanlarına. allah'ım bide bayram var tahamül edemiyorum artık ve 7 aylık evliyim biliyormusunuz. ben eşimi çok seviyorum ama ailesinden bıktım hergün aramalarından onlara gelmememizi istemelerinden bıktım ya. ben evlenirkende bu insanlar ortada yoktu biliyor musunuz? benim evimi eşyalarımı bile ben evlendikten 1 ay sonra gördüler. hiçbirşeyimi onlar almadı bende istemedim zaten durumları yok diye. ben ne zaman imzayı attım hayatıma girdiler. ve ilk bebeğimi düşürdüğümde bana bir geçmiş olsun demelerini beklerdim dediğimde babası ne dedi '' AMANNNNNNNNN'' TEPKİ BU YA BOŞVER DER GİBİ.ve şimdide çocugumun ismine karışıcak ha rüyasında görür. benim bebeğimin ölüsünde yanımda olmayanın dirisinde de yanımda olmasını istemiyorum. bunu eşimede söyledim ama nerde babam böyle işte demekten öteye geçmedi bu durum.

ben kardeşine bu isim olacak dediğimde biz o isimle seslenmeyiz başka isimlerle sesleniriz diyolar düşünün artık saygısızlığı uyuz oluyorum ya varya hiç gitmek bile istemiyorum yanlarına. allah'ım bide bayram var tahamül edemiyorum artık ve 7 aylık evliyim biliyormusunuz. ben eşimi çok seviyorum ama ailesinden bıktım hergün aramalarından onlara gelmememizi istemelerinden bıktım ya. ben evlenirkende bu insanlar ortada yoktu biliyor musunuz? benim evimi eşyalarımı bile ben evlendikten 1 ay sonra gördüler. hiçbirşeyimi onlar almadı bende istemedim zaten durumları yok diye. ben ne zaman imzayı attım hayatıma girdiler. ve ilk bebeğimi düşürdüğümde bana bir geçmiş olsun demelerini beklerdim dediğimde babası ne dedi '' AMANNNNNNNNN'' TEPKİ BU YA BOŞVER DER GİBİ.ve şimdide çocugumun ismine karışıcak ha rüyasında görür. benim bebeğimin ölüsünde yanımda olmayanın dirisinde de yanımda olmasını istemiyorum. bunu eşimede söyledim ama nerde babam böyle işte demekten öteye geçmedi bu durum.

Boşver ne diye seslenirlerse seslesinler sonuçta çocuğun hukuki adı seniin koyduğun isim olacak.

Bu arada sen de şunu diyebilrsin. Benim istemediğim adı zorla verirseniz eğer ben de mahkemeye gidip değiştiririm daha büyük rezillik çıkar diye karşı koyabilirsin.

Gerçekten yaptıkları büyük saygısızlık.

Çocuğa başka isimle sesleneceklermiş, lafa bak! Eğer öyle yaparlarsa siz de onlara başka isimlerle seslenin, ya da çocuğa o kişiyi öyle tanıtın. Bak bu X halan, amcan.. gibi. Bulduğunuz isimler de absürd olsun. Bazı insanlar, kendisine yapılmayınca anlamıyor.

Çocuğa başka isimle sesleneceklermiş, lafa bak! Eğer öyle yaparlarsa siz de onlara başka isimlerle seslenin, ya da çocuğa o kişiyi öyle tanıtın. Bak bu X halan, amcan.. gibi. Bulduğunuz isimler de absürd olsun. Bazı insanlar, kendisine yapılmayınca anlamıyor.

:)))) bu çok doğru işte.

ya ben kaynanaya gıcık olurum bana gıcıklık yaptığında fırsatv versem şayet bizim bütün iç işlerimize paramıza evimize karışır şu an fırsat vermiorum aramızda iyi şu an çünkü bana karşı iyi şimdilik... burdaki kaynanaları gördükçe kaynanama şükrettim yahu o ne bea ben dogurim 9 ay karnımda taşim dogurcam die kıçım çıksın büyütmek için ben ugraşım adını falanca koysun yo ya nasıl sinirlendim varya büyük konişmim ama bana yapılsa çok zoruma giderdi
sakın izin vermeyin hatta bence siz hastaneden çıkıncaya kadar çocun nüfus cüzdanını çıkartmayın kocanızla birlikte gidin.... bence bizim çocumuzun ismi şimdiden hazır yanına ikinci bi isim lazım....:) onuda beynim var zevkim var okuma yazmam var bulurum yane başkalarınamı kaldı...

ben de senin yaşadıklarını yaşadım ve ben düşük yaptığımda bırakın geçmiş olsunu düşük yaptığıma bile inanmadıklarını ima ettiler çünkü kendi ailemin yanına gittiğimde düşük yaptım:14:

kızıma hamile kaldım eşim annemin adı olacak dedi ikinci isim koyarız dedi eşimin annesi vefat ettiğinden sesimi çıkartmedim ama hiç istemedim ve eşim ikinci isminide benim istediğim ismi koymadı kendi istediğini koydu gene sesim çıkmadı kayınpederim bize küstü iki isim koyduk diye neymiş tek kayınvalidemin ismi olacakmış ikinci ismi ben koymuşum anlatamadım inanmadılar oğullarının istediğine hala kızar ikinci ismi koyduğumuza kızım 8 yaşında bu arada artık tınlamıyorum:36::36::36::36:

neyse ikinci kızım olacak eşim tutturdu ben koyacam ne sıkıntılar çektim erken doğdu bebeğim nolur yanına benim istediğim ismi koyalım dedim kabul etmedi iki isim zor oluyormuş annemde eşimden taraf oldu gene onun istediği ismi koydular ve ben sinirden ağladım üzüldüm ama ne oldu gene değişen bişi yok ben çok muzdaribim bu konuda:14::14::14::14:

şimdi eşim 3. çocuk istiyor ben istemiyorum hamile kal doğur tüm sıkıntılarını sen çek bir ismini bile koymaya hakkın olmasın sonra 3. yü iste yok öyle yağma:19:

anne ve baba karar verir
digerleri öneride bulunabilir ama yaptirim yapamazlar
izin verme senin bebegin eisnle düsünn tasin ortak koyun

Bu çok korkunç bir sorun ben anlamıyorum bu durumu ve hiçbir zamanda anlamıycam kabullenmiycemde. Daha bebeğin rahme düşmeden önce isimler düşünürsün eşinle hatta evlenmeden önce konuşursun o zaman ne annesi vardır ne babası. Ama sen evlenirsin hamile olduğunu söylediğin an herkes birşey söylemeye başlar yok adı bu olsun şu olsun.ya annelik hakkı yokmudur şimdi.sen o kadar sıkıntıları çek, düşük tehlikesini geçir o zaman kimse yanında olmasın bu ne saçma ya.insan kendi çocugunun adını kendi koyamazmı bizde de aynen böyle oldu. Saçma sapan isimlerle geldiler ama onun adını evlenmeden önce eşimle biz zaten koymuştuk. Eşimin kardeşine bebeğimizin adı bu olucak dediğimizde ilk tepki noldu biliyor musunuz'' babamlara sordunuz? '' ve tabi ben dumur oldum. Nasıl yani benim bebeğimin adını o'mu koyucak? Eşimle tartıştım bu yüzden evlenme dönememimizde kimseyi karıştırmamışken evlendikten sonra asla karıştırmam heleki bu bebeğim olursa dedim. Benmi yanlış düşünüyorum allah aşkına ya annenin hakkı yokmudur buna bebeğine isim koymaya?

Güzel bir isim koymak: Çocuk doğumla dünyaya geldikten sonra çocuğun anne-baba üzerindeki hakları devam etmektedir. Çocuk dünyaya geldikten sonra anne ve babanın çocuklarına karşı yapmaları gereken ilk vazifeleri; yavrularına uygun ve güzel bir isim koymalarıdır. Zira isim kişi için çok önemlidir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s): Çocuğun babası üzerindeki haklarından biri de ona güzel bir isim koyması ve terbiyesini güzel yapmasıdır. [2], Siz kıyamet günü kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız öyle ise çocuklarınıza güzel isimler koyunuz. [3] buyurmaktadır.

Tabiki fikir alışverişi yapılır ama çocuğunuzun ismini kendiniz koyun.

Back
X