Ilk bebeğine hamile anne adayları heyecanımızı beraber paylaşalım

Merhaba güzel annisler,
uzun zamandir giremedim foruma, malum oglusum tüm zamanimi aliyor. Bilgisayar basina oturacak zaman kalmiyor, o uyurken bende uyumaya calisiyorum – yoksa geceleri cok yorgun oluyorum.
Nasilsiniz iyimisiniz, umarim hepiniz iyisinizdir, gecmisi okuyamadim – dogum yapan anneleride tebrik ediyorum, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin yavrularini.. doguracak olanlarida bir avazda kurtarsin Rabbim….
Dogum hikayemi paylasmak istiyorum artik, nerdeyse 1 ay oldu dogum yapali….
Normal dogumdan korktugumu her seferinde dile getirmistim, aslinda hem normal hemde sezeryandan korkuyordum. Ama sonucta bebek sahibi olmakta istiyordum. Neyse gelelim hikayemize. 35ci haftamiza gelmeden, dogum yapacagim hastaneye gidip sezeryan olmak istedigimi söyledim. Orada ki kaydi yapan ebeler nerdeyse beni döveceklerdi sezeryan istedigim icin.. Bir tanesi 6 hafta ilgilenemezsin bebeginle, cok agrin olur, sonra bize gelip dert yanma falan dediler.. Ben zaten korkan biriyim, onlar öyle dedikce ben daha da cok korktum, kafam karisti – ama yinede dogum icin randevu verdiler. Neyse 25 mart´ta hastaneye yatacaktim ve 26 mart´ta dogum olacakti. Son 10 gün gecmek bilmedi sanki, korku, heyecan falan. Neyse 25 mart Pazar oldu ve ben saat 14:30 da hastanedeyim, odami falan gösterdiler, esyalarimi koydum ve hemsire isterseniz disari cikabilirsiniz, aksam 8 gibi gelirsiniz dedi. Bende tamam olur dedim, esim ben, abim ve yengemle beraber annemlere gittik, orada yemek falan yedik. Sonra 8´e dogru hastaneye geldim, esim beni birakti eve döndü. O gece sürekli yasin okudum, dua ettim, bir ara dalmisim. Sabah kalktigimda yine heyecan var tabi ki, saat kacta doguma alacaklarini söylemediler tam olarak, esimde girecegi icin saat 10-11 gibi olur demislerdi. O gün sabah bana önlük ve giymem icin corap getirdiler, sonra banyoya gittim giyindim, ama önlügün arkasini ilikleyemedim – banyoda biri daha vardi, ondan yardim istedim. O da yasca benden kücük bir bayandi, 32ci haftasindaydi hamileliginin. Bebegi gelismedigi icin sezeryan olacakti. Ikimizdede bir heyecan – dedim ben senden önceyim sanirim… o da benim gibi korkuyordu.. neyse görüsürüz dedik ayrildik.. Esim ve ben oda da bekliyorduk, o kizi götürdüklerini gördüm, meger o benden önceymis.. sonra beni almaya geldiler, ameliyathaneye ciktik, orada ben o kizi gördüm, adiyla seslendim bitti mi dedi, o da merhaba hatice – evet benim ki bitti dedi..o anda ameliyat ekibinden biri saka yaparak gülerek „evet onun isini bitirdik“ dedi.
Neyse ben esimle halen bekliyorum, esim ameliyathaneye girmek icin giydirildi, o arada anestezici geldi ve kendini tanitti, ameliyati yapacak doktor geldi kendini tanitti, korkmayin – bu sürekli yapilan bisey dedi. Esimin kuaför oldugunu ögrenmisler, Sonra sakaci birisi gelerek, sac kestirmeye yikatmaya ve fön cektirmeye geldiniz degil mi diye bana sordu &#61514:KK66:. Bende evet dedim. Sonra beni iceri aldilar, spinal anestezi yapilacak falan, o sakaci olan bana moral veriyor, korkma diyor – ben sana anlatacagim neler yapiliyor diye dedi. Belden yaptiklari igneyi gercekten hic hissetmedim. Sonda falan taktilar, alt tarafim uyusuk oldugu icin hissetmedim bile. Sonra beni yatirdilar, perde falan cekildi, sonra esimi iceri aldilar ve dogum basladi. Anestezi uzmani sürekli bana nasil oldugumu soruyordu. Cok fazla sürmeden bebisim geldi dünyaya, ben o an aglamaya basladim, cok farkli bir duyguydu yasadigim, esimde cok duygulandi. Oglusumu hemen doktor kontrol etti falan – esim yanina gitti – sonra bana gösterdiler kisa. Sonrada esim bebekle birlikte cocuk odasina gitti, benimde dikislerimi bitirdiler. O sakaci olan adam bana hadi yatagini getirdim, gec bakalim yatagina dedi, biliyor ya ben kipirdayamiyorum. Bende nasil geceyim dedim, ahhh su kadinlar – ne istediklerini hemen bize söylemezler diye güldü . Sonra beni uyanma odasina aldilar– ayaklarimi hissetmiyordum halen. Üsüme falan geldi, üzerime sicaklik veren bisey örttüler, kesi yerime agir kücük iki torba koydular. Orada agri kesici serum taktilar. Bu arada oglusum ögleyin 12:12 gece dünyaya geldi (3.090 gr ve 53 cm). 1 saat sonra beni odama götürdüler, esim oglumu getirdi, o an yine aglamaya basladim.
O gün hic ayaga kaldirmadilar, ayaklarimin uyusuklugu gecmedigi icin. Ertesi gün sabah saat 6´da hemsire geldi, sandalyeyle banyoya götürdü, ilik dus aldirdi ve oradan yürüyerek geri geldim….ilk 2 gün iyiydi, agrilar dayanilir haldeydi, serum takili oldugundan . 3cü günden itibaren agri kesici hap verdiler, sadece oturup kalkarken agrilar oluyordu, yürürken daha iyiydi… 7 gün hastanede kaldik, nasil emzirecegimizi, nasil bebisi giydirecegimizi falan gösterdiler. Kilo alip almiyor mu, sariligi varmi falan ona baktilar, sonra duyma testi, kalca cikigi varmi ultrason falan yapildi, kan tahlilleri vs vs.. ve Cumartesi evimize geldik. Iste o gün bugündür oglusum Mikailim bizimle.
Biraz uzun oldu hikayem ama umarim SIKILMADAN okursunuz.
:nazar::nazar:maşallah maşallah ne güzel anlatmışsın.
Gunbkcim iyiyiz tatlim bk saat kac hala ayaktayiz omrumu yedi buyidukce daha miz miz oluyor ne yepacm bilmiyorum

Hatice cil tebrik ederim allh anali babali buyutsun bnm doktorumun du sozunu hic unutmam sezryan olan kisiler illlki aci cekeck diye bir sey yok o kisinin bunyesine bagli kimi bunye guclu olur kaldirir kimisi kirilgan olur demisti gerckdende Boyle
Muhum oln iyisiniz ya gecer hepsi malesef gaz sancilari bn hep dua ederdim allhim kizima verme bna verdiyd ama Kabul olmadi
ay canım ya..benimki de bu ara huysuz ..dr büyüme atağı diyor..büyüyeceği zaman olur dedi..huysuz olur ağlar uyumaz dedi ama bakalım ne zaman düzelir:KK43:(durup dururken bir ağlamaya başlıyor nasıl koştuğumu bilemiyorum ambulans gibi bağırıyor valla:)) sanki birici canını yakmışçasına ..hele cuma günü saatlerce ağladı.anneme gitmiştim.ne oldugunu anlamadan geldim geri..böyle işte canım

merhaba güzel annisler,
uzun zamandir giremedim foruma, malum oglusum tüm zamanimi aliyor. Bilgisayar basina oturacak zaman kalmiyor, o uyurken bende uyumaya calisiyorum – yoksa geceleri cok yorgun oluyorum.
Nasilsiniz iyimisiniz, umarim hepiniz iyisinizdir, gecmisi okuyamadim – dogum yapan anneleride tebrik ediyorum, allah anali babali büyütmeyi nasip etsin yavrularini.. Doguracak olanlarida bir avazda kurtarsin rabbim….
Normal dogumdan korktugumu her seferinde dile getirmistim, aslinda hem normal hemde sezeryandan korkuyordum. Ama sonucta bebek sahibi olmakta istiyordum. Neyse gelelim hikayemize. 35ci haftamiza gelmeden, dogum yapacagim hastaneye gidip sezeryan olmak istedigimi söyledim. Orada ki kaydi yapan ebeler nerdeyse beni döveceklerdi sezeryan istedigim icin.. Bir tanesi 6 hafta ilgilenemezsin bebeginle, cok agrin olur, sonra bize gelip dert yanma falan dediler.. Ben zaten korkan biriyim, onlar öyle dedikce ben daha da cok korktum, kafam karisti – ama yinede dogum icin randevu verdiler. Neyse 25 mart´ta hastaneye yatacaktim ve 26 mart´ta dogum olacakti. Son 10 gün gecmek bilmedi sanki, korku, heyecan falan. Neyse 25 mart pazar oldu ve ben saat 14:30 da hastanedeyim, odami falan gösterdiler, esyalarimi koydum ve hemsire isterseniz disari cikabilirsiniz, aksam 8 gibi gelirsiniz dedi. Bende tamam olur dedim, esim ben, abim ve yengemle beraber annemlere gittik, orada yemek falan yedik. Sonra 8´e dogru hastaneye geldim, esim beni birakti eve döndü. O gece sürekli yasin okudum, dua ettim, bir ara dalmisim. Sabah kalktigimda yine heyecan var tabi ki, saat kacta doguma alacaklarini söylemediler tam olarak, esimde girecegi icin saat 10-11 gibi olur demislerdi. O gün sabah bana önlük ve giymem icin corap getirdiler, sonra banyoya gittim giyindim, ama önlügün arkasini ilikleyemedim – banyoda biri daha vardi, ondan yardim istedim. O da yasca benden kücük bir bayandi, 32ci haftasindaydi hamileliginin. Bebegi gelismedigi icin sezeryan olacakti. ıkimizdede bir heyecan – dedim ben senden önceyim sanirim… o da benim gibi korkuyordu.. Neyse görüsürüz dedik ayrildik.. Esim ve ben oda da bekliyorduk, o kizi götürdüklerini gördüm, meger o benden önceymis.. Sonra beni almaya geldiler, ameliyathaneye ciktik, orada ben o kizi gördüm, adiyla seslendim bitti mi dedi, o da merhaba hatice – evet benim ki bitti dedi..o anda ameliyat ekibinden biri saka yaparak gülerek „evet onun isini bitirdik“ dedi.
Neyse ben esimle halen bekliyorum, esim ameliyathaneye girmek icin giydirildi, o arada anestezici geldi ve kendini tanitti, ameliyati yapacak doktor geldi kendini tanitti, korkmayin – bu sürekli yapilan bisey dedi. Esimin kuaför oldugunu ögrenmisler, sonra sakaci birisi gelerek, sac kestirmeye yikatmaya ve fön cektirmeye geldiniz degil mi diye bana sordu &#61514:KK66:. Bende evet dedim. Sonra beni iceri aldilar, spinal anestezi yapilacak falan, o sakaci olan bana moral veriyor, korkma diyor – ben sana anlatacagim neler yapiliyor diye dedi. Belden yaptiklari igneyi gercekten hic hissetmedim. Sonda falan taktilar, alt tarafim uyusuk oldugu icin hissetmedim bile. Sonra beni yatirdilar, perde falan cekildi, sonra esimi iceri aldilar ve dogum basladi. Anestezi uzmani sürekli bana nasil oldugumu soruyordu. Cok fazla sürmeden bebisim geldi dünyaya, ben o an aglamaya basladim, cok farkli bir duyguydu yasadigim, esimde cok duygulandi. Oglusumu hemen doktor kontrol etti falan – esim yanina gitti – sonra bana gösterdiler kisa. Sonrada esim bebekle birlikte cocuk odasina gitti, benimde dikislerimi bitirdiler. O sakaci olan adam bana hadi yatagini getirdim, gec bakalim yatagina dedi, biliyor ya ben kipirdayamiyorum. Bende nasil geceyim dedim, ahhh su kadinlar – ne istediklerini hemen bize söylemezler diye güldü . Sonra beni uyanma odasina aldilar– ayaklarimi hissetmiyordum halen. üsüme falan geldi, üzerime sicaklik veren bisey örttüler, kesi yerime agir kücük iki torba koydular. Orada agri kesici serum taktilar. Bu arada oglusum ögleyin 12:12 gece dünyaya geldi (3.090 gr ve 53 cm). 1 saat sonra beni odama götürdüler, esim oglumu getirdi, o an yine aglamaya basladim.
O gün hic ayaga kaldirmadilar, ayaklarimin uyusuklugu gecmedigi icin. Ertesi gün sabah saat 6´da hemsire geldi, sandalyeyle banyoya götürdü, ilik dus aldirdi ve oradan yürüyerek geri geldim….ilk 2 gün iyiydi, agrilar dayanilir haldeydi, serum takili oldugundan . 3cü günden itibaren agri kesici hap verdiler, sadece oturup kalkarken agrilar oluyordu, yürürken daha iyiydi… 7 gün hastanede kaldik, nasil emzirecegimizi, nasil bebisi giydirecegimizi falan gösterdiler. Kilo alip almiyor mu, sariligi varmi falan ona baktilar, sonra duyma testi, kalca cikigi varmi ultrason falan yapildi, kan tahlilleri vs vs.. Ve cumartesi evimize geldik. ıste o gün bugündür oglusum mikailim bizimle.
Biraz uzun oldu hikayem ama umarim sıkılmadan okursunuz.

bende heycanla okudum ,sizden kuvvet alıyorum hergeçen gün daha korku sarıyor eşim bende daha heycanlı panikli oan kendimi mi bebğimi yoksa eşimi düşüncem bilmiyorum biran evvel doğum yapıp bebeğimi kucağıma almak istiyorum geçsin artık günler..

benimki tedaviyle olduğu için hamile kalmadan çooook önce folik asite başlamıştım:)) ama hamile kalmadan 3 ay önce başlanması gerek diye biliyorum..eğer başlanmadıysa da hamileliğin başından 12. Haftasına kadar kullanılıyor..ben öyle yapmıştım..yani dr öyle demişti

hayirli olsun canim allah tamamina erdirsin.valla bende hamile olana kadar hic bilgim yoktu,hamile olunca herseyi detayina kadar ögrenmeye arastirmaya basladim.sagolsun kizlarda yardimci oluyorlar topikde.pekde endisen falan kalmiyor.korkular hep olsada zamanla unutoyusn alisiyosun.darisi anneligimzie olsun.
Ben hemile kalmadan üc ay önce folik asite baslamistim.doktor tavsiyesiyle.sonra dördüncü ay hamile kaldim.hamileligimin ucuncu ayina kadar folio fort diye bir folik asit almistim.hem hamilelik ucuncu ayina kadar hemde öncesi kulalnilabilyior.ücüncü aydan sonra yine doktor tavsiyesiyla femibion almaya basladim.oda folik asit ama dozaj dusuyor yanina omega 3 veriyor.yaklasik alti aydirda onu aliyorum.tabi doktorun seni yönlendircektir.benimkisi bana önerdi yanidna demir ve magnezyumda.ama bazi bunyelerin hic ihtiyaci olmuyor.seninde simdi ilk testlerin yapilcak hepsi cikacaktir yönlendirileceksindir .hayirlisi olsun .:KK49:

irabbim kucagina da almak nasip etsin....canim ben hic kullanmdadin ne oncesi ne sonrasi jinekologumun tavsiye ile vitamin ilaci kullandim sana tak tavsiyem mutlaka balik omegali ilac kullan ben hem sebzeli bol vitaminli hemde dh3 li ilac kullandim...

çok teşekkür ederim kızlar yanıtlarınız için içimi rahatlattınızvallahii. Braz geç oldu ama başladm folik asite.

çok tecrübesiz olduğum için ne yiyip ne içmem gerektiğini hiç bilmiyordum fakat çevremden duya duya biraz bişiler öğrenmeye başladım sizinle paylaşmak istiyorum sizde katkıda bulunursanız çok sevinirim.
Süt içmem grekiyor fakat midem bulandığı için bu aralar bıraktım sütü. Beya peynir yoğurt yiyorum
üzüm pekmezi içiyorum hergün.özel olarak yemeye çalştığım şeyler bunlar. Bunların dışında her zmaan yedikleimi yemeye çalışyorum.
çayı bırakamdığm için çok açık içiyorum . Katkılı maddeler cips kola hazır yiyeceklerden uzaklaştım. Meyve yiyorum bol bol. Bildiğiniz başka şyler varmı:26::26::26:

Gunbkcim iyiyiz tatlim bk saat kac hala ayaktayiz omrumu yedi buyidukce daha miz miz oluyor ne yepacm bilmiyorum

Hatice cil tebrik ederim allh anali babali buyutsun bnm doktorumun du sozunu hic unutmam sezryan olan kisiler illlki aci cekeck diye bir sey yok o kisinin bunyesine bagli kimi bunye guclu olur kaldirir kimisi kirilgan olur demisti gerckdende Boyle
Muhum oln iyisiniz ya gecer hepsi malesef gaz sancilari bn hep dua ederdim allhim kizima verme bna verdiyd ama Kabul olmadi

merhaba canim,
tesekkürler canim. Amin insallah cümlemizinkini. Gercektende bünye meselesi sezeryan sonrasi olan agrilar.. Allaha sükür fazla bir agrim yok su an falan, ilk haftada agri cektim o da dikisler alininca daha iyi oldu..
Haklisin, önemli olan sag salim aldik yavrumuzu ve evimizdeyiz simdi. Bende dua ediyorum, ogluma rahat bir uyku ver Rabbim diye..o huzursuz oldumu ben dayanamiyorum, elimden bisey gelmedigi icin.. herseyi yapmaya calisiyorum... depresyona girecegim diye korkuyorum ya..

Evanurcum, sen kesi yerine herhangi birsey yaptin mi, yani masaj falan, hani orada ki sertlikler kaybolsun diye? Contratubex diye bir krem var, günebkn da söylemisti - sen kullandin mi?? Simdi nasil kesi yerin, üzerinden tam olarak kac ay gecti??

Asya nasil bu arada??? öp onu benim yerime..

bende heycanla okudum ,sizden kuvvet alıyorum hergeçen gün daha korku sarıyor eşim bende daha heycanlı panikli oan kendimi mi bebğimi yoksa eşimi düşüncem bilmiyorum biran evvel doğum yapıp bebeğimi kucağıma almak istiyorum geçsin artık günler..

Tskrler canim okudugun icin.. insallah sende sag salim bir cirpida kucagina alirsin yavrunu... ne zaman dogum belli mi, normal mi yoksa sezeryan mi olacak?

selam kızlar ben 32 haftalık hamileyim problemli bir hamilelik süreciyle çok şükür bu güne kadar geldim ama yine bir sorunum var bir haftadır sağ kaburgamın alt kısmı inanılmaz ağrıyor oturup kalkarken yürürken her dakika ağrım var hele geceler kabus olmaya başladı hiç uyuyamıyorum ne sağa ne de sola dönebiliyorum sırt üstü de nefesim kesiliyor benim durumumda olup da bir çaresini bulan var mı acaba bu duruma dayanamıyorum artık yardım lütfen

haticecim kesik yerime herhangi bir krem kullanmadim ne kul torbasi falan sadece dus aldigimda pansuman yapar gibi kuruladim iyilesmeye basladigi zaman kasinacak sakin kasima su anda ip gibi bir cizik alyans parmagim kadar kesigim git gide seninnkide kaybolur....zaman gerkiyor bnmki uc bucuk ayda cizik olusmaya basladi ama bazen havalar bozacagini dikislerimizin sizlamasindan anliyorum:KK1:....gecer zamanla

asya bni cok yoruyor mamayi artik yemiyoruz eskisi gibi corba ev yemeklerini pure haline getirip yedirdigimde bayiliyor ne yapacam bilmiyorum oyle boyle gunduz iyide geceleri kalkiyor nasil yapacam yemek mi verecem biberon icse daha iyi olur ama bakalim cok mizmiz kucakda durmuyor oturmayacan surekli kucagimda evin icinde gezdirecem....kollarimda dayanmiyor artik

basakss cim daha ne olsun cok guzel zaten sutu tamamlayici seylerde yiyrsun yogurt peynir gibi cay konsuunda bir sey diyemem sevmem cayi hamileykende icmedim hic dr.na sor derim ilac konusundada dedigim gibi mutlaka balik vitaminli olanindan al derim

gunbakncim nasilsin tatlim oglus nasil benmki mizmiz ligi uzerinde herzamanki gibi

aynisefa dedgin gibi dogum yapti haydi bakalim gelecegi yazacagi gunu iple cekiyorum ayyy nasil oldu acaba ama bebegine alinca kucagina unutmustur herseyi...

merhaba canim,
tesekkürler canim. Amin insallah cümlemizinkini. Gercektende bünye meselesi sezeryan sonrasi olan agrilar.. Allaha sükür fazla bir agrim yok su an falan, ilk haftada agri cektim o da dikisler alininca daha iyi oldu..
Haklisin, önemli olan sag salim aldik yavrumuzu ve evimizdeyiz simdi. Bende dua ediyorum, ogluma rahat bir uyku ver rabbim diye..o huzursuz oldumu ben dayanamiyorum, elimden bisey gelmedigi icin.. Herseyi yapmaya calisiyorum... Depresyona girecegim diye korkuyorum ya..

Evanurcum, sen kesi yerine herhangi birsey yaptin mi, yani masaj falan, hani orada ki sertlikler kaybolsun diye? Contratubex diye bir krem var, günebkn da söylemisti - sen kullandin mi?? Simdi nasil kesi yerin, üzerinden tam olarak kac ay gecti??

Asya nasil bu arada??? öp onu benim yerime..

Tskrler canim okudugun icin.. Insallah sende sag salim bir cirpida kucagina alirsin yavrunu... Ne zaman dogum belli mi, normal mi yoksa sezeryan mi olacak?

dr.daha bişey söylemedi her aklıma geldiğinde kalbim durcakmiş gibi oluyor.

selam kızlar ben 32 haftalık hamileyim problemli bir hamilelik süreciyle çok şükür bu güne kadar geldim ama yine bir sorunum var bir haftadır sağ kaburgamın alt kısmı inanılmaz ağrıyor oturup kalkarken yürürken her dakika ağrım var hele geceler kabus olmaya başladı hiç uyuyamıyorum ne sağa ne de sola dönebiliyorum sırt üstü de nefesim kesiliyor benim durumumda olup da bir çaresini bulan var mı acaba bu duruma dayanamıyorum artık yardım lütfen

ben de 27 haftalık hamileyim benimde çok ağrım vardı ama akşamları eşim belime kalçama masaj yapıyo çok iyi geliyo çok rahat uyuyorum bide buzda koyabilirsin.

çok teşekkür ederim kızlar yanıtlarınız için içimi rahatlattınızvallahii. Braz geç oldu ama başladm folik asite.

çok tecrübesiz olduğum için ne yiyip ne içmem gerektiğini hiç bilmiyordum fakat çevremden duya duya biraz bişiler öğrenmeye başladım sizinle paylaşmak istiyorum sizde katkıda bulunursanız çok sevinirim.
Süt içmem grekiyor fakat midem bulandığı için bu aralar bıraktım sütü. Beya peynir yoğurt yiyorum
üzüm pekmezi içiyorum hergün.özel olarak yemeye çalştığım şeyler bunlar. Bunların dışında her zmaan yedikleimi yemeye çalışyorum.
çayı bırakamdığm için çok açık içiyorum . Katkılı maddeler cips kola hazır yiyeceklerden uzaklaştım. Meyve yiyorum bol bol. Bildiğiniz başka şyler varmı:26::26::26:

Öncelikle hayırlı olsun aramızda çok fark yok.ben hastanede çalışıyorum burda bana hemşirelerin söylediği balık ye ama tavuk 3 ay asla yeme dediler her sabah haşlama yumurta ile süt içiyorum .mutlaka ceviz ye dediler bende ceviz bol olduğu için yiyorum kuru incir ,hurma , kuru üzüm yiyorum çayı bende cok seviyordum doktor günde 3 tane ama açık iç dedi

gunbakncim nasilsin tatlim oglus nasil benmki mizmiz ligi uzerinde herzamanki gibi

aynisefa dedgin gibi dogum yapti haydi bakalim gelecegi yazacagi gunu iple cekiyorum ayyy nasil oldu acaba ama bebegine alinca kucagina unutmustur herseyi...

iyiyiz canım çok şükür..arada bir gelen anlamsız ağlama nöbetlerimiz var ama nedendir bilemedim:44::44:
30 nisanda da aşımız var huysuzluk tavan yapacak yani..bakalım bekliyıoruz.asya nasıl canım?asyanın mızmızlığı sanırım dişten falandır artık 5 aylık oldu 6 aylıkken falan çıkarır dimi?
aynisefa kesin doğurdu evet..bende meraktayım gelse de yazsa ne oldu ne bitti

Merhaba güzel annisler,
Nasilsiniz iyimisiniz, umarim hepiniz iyisinizdir, gecmisi okuyamadim – dogum yapan anneleride tebrik ediyorum, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin yavrularini.. doguracak olanlarida bir avazda kurtarsin Rabbim….
Normal dogumdan korktugumu her seferinde dile getirmistim, aslinda hem normal hemde sezeryandan korkuyordum. Ama sonucta bebek sahibi olmakta istiyordum. Neyse gelelim hikayemize. 35ci haftamiza gelmeden, dogum yapacagim hastaneye gidip sezeryan olmak istedigimi söyledim. Orada ki kaydi yapan ebeler nerdeyse beni döveceklerdi sezeryan istedigim icin.. Bir tanesi 6 hafta ilgilenemezsin bebeginle, cok agrin olur, sonra bize gelip dert yanma falan dediler.. Ben zaten korkan biriyim, onlar öyle dedikce ben daha da cok korktum, kafam karisti – ama yinede dogum icin randevu verdiler. Neyse 25 mart´ta hastaneye yatacaktim ve 26 mart´ta dogum olacakti. Son 10 gün gecmek bilmedi sanki, korku, heyecan falan. Neyse 25 mart Pazar oldu ve ben saat 14:30 da hastanedeyim, odami falan gösterdiler, esyalarimi koydum ve hemsire isterseniz disari cikabilirsiniz, aksam 8 gibi gelirsiniz dedi. Bende tamam olur dedim, esim ben, abim ve yengemle beraber annemlere gittik, orada yemek falan yedik. Sonra 8´e dogru hastaneye geldim, esim beni birakti eve döndü. O gece sürekli yasin okudum, dua ettim, bir ara dalmisim. Sabah kalktigimda yine heyecan var tabi ki, saat kacta doguma alacaklarini söylemediler tam olarak, esimde girecegi icin saat 10-11 gibi olur demislerdi. O gün sabah bana önlük ve giymem icin corap getirdiler, sonra banyoya gittim giyindim, ama önlügün arkasini ilikleyemedim – banyoda biri daha vardi, ondan yardim istedim. O da yasca benden kücük bir bayandi, 32ci haftasindaydi hamileliginin. Bebegi gelismedigi icin sezeryan olacakti. Ikimizdede bir heyecan – dedim ben senden önceyim sanirim… o da benim gibi korkuyordu.. neyse görüsürüz dedik ayrildik.. Esim ve ben oda da bekliyorduk, o kizi götürdüklerini gördüm, meger o benden önceymis.. sonra beni almaya geldiler, ameliyathaneye ciktik, orada ben o kizi gördüm, adiyla seslendim bitti mi dedi, o da merhaba hatice – evet benim ki bitti dedi..o anda ameliyat ekibinden biri saka yaparak gülerek „evet onun isini bitirdik“ dedi.
Neyse ben esimle halen bekliyorum, esim ameliyathaneye girmek icin giydirildi, o arada anestezici geldi ve kendini tanitti, ameliyati yapacak doktor geldi kendini tanitti, korkmayin – bu sürekli yapilan bisey dedi. Esimin kuaför oldugunu ögrenmisler, Sonra sakaci birisi gelerek, sac kestirmeye yikatmaya ve fön cektirmeye geldiniz degil mi diye bana sordu &#61514:KK66:. Bende evet dedim. Sonra beni iceri aldilar, spinal anestezi yapilacak falan, o sakaci olan bana moral veriyor, korkma diyor – ben sana anlatacagim neler yapiliyor diye dedi. Belden yaptiklari igneyi gercekten hic hissetmedim. Sonda falan taktilar, alt tarafim uyusuk oldugu icin hissetmedim bile. Sonra beni yatirdilar, perde falan cekildi, sonra esimi iceri aldilar ve dogum basladi. Anestezi uzmani sürekli bana nasil oldugumu soruyordu. Cok fazla sürmeden bebisim geldi dünyaya, ben o an aglamaya basladim, cok farkli bir duyguydu yasadigim, esimde cok duygulandi. Oglusumu hemen doktor kontrol etti falan – esim yanina gitti – sonra bana gösterdiler kisa. Sonrada esim bebekle birlikte cocuk odasina gitti, benimde dikislerimi bitirdiler. O sakaci olan adam bana hadi yatagini getirdim, gec bakalim yatagina dedi, biliyor ya ben kipirdayamiyorum. Bende nasil geceyim dedim, ahhh su kadinlar – ne istediklerini hemen bize söylemezler diye güldü . Sonra beni uyanma odasina aldilar– ayaklarimi hissetmiyordum halen. Üsüme falan geldi, üzerime sicaklik veren bisey örttüler, kesi yerime agir kücük iki torba koydular. Orada agri kesici serum taktilar. Bu arada oglusum ögleyin 12:12 gece dünyaya geldi (3.090 gr ve 53 cm). 1 saat sonra beni odama götürdüler, esim oglumu getirdi, o an yine aglamaya basladim.
O gün hic ayaga kaldirmadilar, ayaklarimin uyusuklugu gecmedigi icin. Ertesi gün sabah saat 6´da hemsire geldi, sandalyeyle banyoya götürdü, ilik dus aldirdi ve oradan yürüyerek geri geldim….ilk 2 gün iyiydi, agrilar dayanilir haldeydi, serum takili oldugundan . 3cü günden itibaren agri kesici hap verdiler, sadece oturup kalkarken agrilar oluyordu, yürürken daha iyiydi… 7 gün hastanede kaldik, nasil emzirecegimizi, nasil bebisi giydirecegimizi falan gösterdiler. Kilo alip almiyor mu, sariligi varmi falan ona baktilar, sonra duyma testi, kalca cikigi varmi ultrason falan yapildi, kan tahlilleri vs vs.. ve Cumartesi evimize geldik. Iste o gün bugündür oglusum Mikailim bizimle.
Biraz uzun oldu hikayem ama umarim SIKILMADAN okursunuz.
ne sıkılması göz yaşları içinde okudum, mikalini öp bizim için :KK54: :KK54: :KK54:

bu hafta sonu bebişin odası gelecek, odalarda değişiklik yapacağız ev birbirine girecek yine hayırlısı bakalım, şu haftayı da atlatsak iyi olacak, sonra yavaş yavaş eksikler tamamlanacak

iyiyiz canım çok şükür..arada bir gelen anlamsız ağlama nöbetlerimiz var ama nedendir bilemedim:44::44:
30 nisanda da aşımız var huysuzluk tavan yapacak yani..bakalım bekliyıoruz.asya nasıl canım?asyanın mızmızlığı sanırım dişten falandır artık 5 aylık oldu 6 aylıkken falan çıkarır dimi?
aynisefa kesin doğurdu evet..bende meraktayım gelse de yazsa ne oldu ne bitti

evet her asi olundugunda huysuz olurlar..daha erken normalde dis cikartmasi icin ama bes aylikkende cikartan bebeklerde var ama dis etleri sert veya beyazlamis olarak degil salyalari herzamanki gibi yogunlukda zannetmem dis olsun kucagima alip gezdirdigimde susuyor anlayacagin kucaga alip gezinmek istiyor....

basakss cim daha ne olsun cok guzel zaten sutu tamamlayici seylerde yiyrsun yogurt peynir gibi cay konsuunda bir sey diyemem sevmem cayi hamileykende icmedim hic dr.na sor derim ilac konusundada dedigim gibi mutlaka balik vitaminli olanindan al derim
cnmm çok tşk ederimmmmmmmmmmmm:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:
Öncelikle hayırlı olsun aramızda çok fark yok.ben hastanede çalışıyorum burda bana hemşirelerin söylediği balık ye ama tavuk 3 ay asla yeme dediler her sabah haşlama yumurta ile süt içiyorum .mutlaka ceviz ye dediler bende ceviz bol olduğu için yiyorum kuru incir ,hurma , kuru üzüm yiyorum çayı bende cok seviyordum doktor günde 3 tane ama açık iç dedi

aa bende günde 2 veya 3 kez çok açık içiyorumm zararı olmaz heralde çok sağol cnmm dediklerini yapıcam. sende hyırlsı ile kucağına alırsın inşallahh evet aramızda fazla yok :KK1::KK1:

ben de 27 haftalık hamileyim benimde çok ağrım vardı ama akşamları eşim belime kalçama masaj yapıyo çok iyi geliyo çok rahat uyuyorum bide buzda koyabilirsin.

teşekkürler canım ben de bir deneyeyim tavsiyeni umarım iyi gelir Allah hepimizin sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucağımıza alamamızı nasip eder inşallah

X