İlişkilerde eğitim farkı ne kadar önemli?

Aslında bakıldığında üniversitede sadece meslek öğrenirsiniz ancak bulundugunuz ortam da bununla birlikte değişir. İşte fark bu noktada başlar. Ancak bu az okumuş kişinin kendini geliştirmesine veya açık görüşlü biri olmasına engel değildir. Annem ilkokul mezunu bir kadın ben ise universite mezunu iş güç sahibi biriyim ama annemin hayat görüşünün çok geniş olduğunu düşünürüm. Benden daha doğru ve ileri görüşlü kararlar alır. İlişkide de bu böyle olabilir. Erkeğin tahsili daha düşük olsa da kendini geliştirmiş, bulunduğu ortama ayak uydurabilen biri olabiliyor. Yeterki diploma sayısı ile insanları ölçmeyelim.

Böyle birini tanıyorum. Kadın attarafitto üniversitesi iktisat mezunu, çocuk teknisyen. Cocuk 7bin maas alıyor, kız calısmıyor. Yani bu ikisi de denk değil bence.
Ben hep derim, benim üniversite kriterim vardı takılacagım kisilerde bile. Belirli üniversiteler dısında çıkmaz takılmaz görüşmezdim. Yani okul var,, okul var. Lisans var lisans var. Yukarda yazdıgım iktisat mezunu kadınla bir araya gelsem konusacak konu bile bulamam muhtemelen.

Sen ya da esin takmasa bile aileler takabilir, iyi dusunmek lazim

Yani yazmiyim yazmiyim diyorum ama. Çooook mu önemli? Sizin aileniz sizi okutmayan pek sallamayan siz küçük yaşta evlenince de kocanızın ailenizin görevini üstlenip sizi okutup öğretmen yapan adam için çok önemli demek en hafif tabirle nankörlüktür. Çoook önemliyse kocayı bulmadan okuyaydınız da kendinize göre birini bulsaydınız.

Bu dediklerinde uç farklar yok ki. 2 yılın lafıjı yapmayalım yani.
Ben de doktora mezunu ile ilkokul mezununu sorguluyorsun sandım.

Anlasabilecegin olumune gidebilecegin birini bulmak daha onemli.. yani herseyi super egitiminiz esit degilse ne fark eder? Sanki ayni seviyede egitimli
Herkes cok
Super anlasiyor

Ben o zaman da okumuştum merak etmeyin Yine eğitim farkı vardı aramızda ama o kompleksli biri olduğunu göstermemişti bana.
Evet bilseydim ilerde böyle kompleksli biri olacağını evlenmezdim rahatladınız mı ?!

Kendini gizleyen kişiler değil de fikirlerini açıkça söyleyenler sorunlu,doğru(!)

Ayrıca keşke sizler gibi şanslı olsaydım da ailem beni okutsaydı ben de çocuk yaşta evlenip koca evinde (!) okumasaydım!

Bunun için de eşime minnet duymam,o müsade etmiş olabilir ancak kendi aklım ve azmimle okudum
imkanım olsaydı zaten erken evlenmez okurdum

Hayat yadırgadıklarınızı yaşatmadan öldürmesin

Son düzenleme:
Kişiye göre değişir. Bir arkadaş kız üni mezunu çocuk lise mezunu. Ama çocuk kendini geliştren biri. Sadece üniversiteye gitmemiş ama iş alanını geniş tutan teknolojiye uyum sağlayabilen biri. Hatta kızdan daha yetkin diyebiliriz. Ama lise mezunu olup da böyle olabilen çok insan da yok. Kısacası kişinin kendini geliştirip geliştirmediği önemli.

Erkeklerde şöyle bir durum var konu sahibi ya da en azından benim hayatıma giren erkekler böyleydi. Kadının kendisinden üstün olması durumunda aşağılık kompleksine giriyorlar. Şu da bir gerçek ki onca okul okuyup hala kendini geliştirememiş insanlar da var ki biz buna okumuş olmak için okuyanlar diyoruz. Bu sorunun aslında net bir cevabı yok kişiye göre değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…