İlişkilerde eğitim farkı ne kadar önemli?

Cevremde hic boyle bi durum yok ama soyle dusunuyorum benim ailem lisans mezunu biriyle onlisans, lise mezunu birini yakıstırmaz muhakkak sıkıntı yasancagını dusunur. Ama tasrada lisans buyuksehirde lisans vs gibi seyleri de sorgulamazlar. Bence universite okumak insanın hayata bakıs acısını cok degistiriyor her okul insana vizyon katıyor. Ve artık asgari maasla herhangi bir bolum okunmadan yapılabilecek isler icin bile universite mezunu istiyorlar. Tabii ki ilkokul lise mezunu insanlar da kendini cok gelistirebilir cok iyi yerlere gelebilir ama 100 kisiden 1 2 kisi cıkar bu bana kalırsa

Eğitim önemli ama diploma ile değil kültür ve birikimle.
Ben büroda aktif çalıştığım zamanda (pandemiden önce), her cesit vatandaş geliyordu yani skalaya vursam 18-65 yas ve eğitim düzeyinde ise ust düzey yöneticiler de vardı lisansli/yuksek lisanslı, adini dahi zor yazan kişiler de vardı. Tabii ki bilenle bilmeyen bir olmuyor. Edilen sohbet bile fark ediyor.
Mesela ben bir erkekle konuştuğumda onun nasil biri olduğunu birkac sohbetle çözebiliyorum (gecen gun de burada yazmistim bunu), çünkü kisi kendini bir sekilde belli ediyor.
Olay diploma değil yani, kişinin karakterli oluşu, sorumluluk sahibi mi, deger veriyor mu gibi şeylere sahip olmasi bence.
Ben aciktan lisansi cikmis sorulara bakip bitiren de biliyorum, o kadar mühendislik okuyup iki lafı bir araya getiremeyip "ben mühendisim senden üstünüm" diyen de. Bunu diyen doktora yapsa kaale almam :)
Önce kisiligini tanimali ve ona gore hareket edilmeli bence.

Burada ne üniversite mezunlarının konularını okuduk, lisans okumuş memur olduğunu öğrenince şoktan şoka girdiğim çok konu olmuştur.
Lisans ilkokul olmaz olurda çoook kendini geliştirmiş olması lazım. Diğerleri arasında zaten pek bir fark yok yüksek doktora fln yapmadıysa.

Çoğu lisans mezunu öylesine okuyor boş bölümleri, hayatında bir tane kitap okumamış, doğru düzgün cümle kuramayan insanlar var lisans mezunu olup. Bölüm söyleyip kimseyi kırmak istemem ama ben vize finalde başımı kaldıramazken, bazı arkadaşım gezip tozuyordu çünkü bölümleri dandik.

Bazen sorun olur bazen olmaz. Çünkü sadece eğitimle bitmiyor. Yanında kültür, görgü, aile faktörleri de var.
Ülkemiz ataerkil zihniyet ağırlıklı olduğundan genelde erkeğin ileride olması normal görülürken kadının erkekten daha çok okumuş olması, daha kariyerli olması anormal geliyor insanlara malesef.
Bence çok uçurum da olmamalı, tamamen eşit de olmayabilir

Odtü kimya mühendisi birinin benden seksi foto istemesinden beri eğitimin benim için pek bir önemi kalmadı.

Ülkece eğitim seviyesi yerlerde, örnekteki gibi birinin çok iyi bir okul mezunu olması, saygın bir mesleğe sahip olmasının hiçbir anlamı yok Allahın ayısı çıkabilir. Türk erkeklerinin %90ı öyle ya da böyle kaba saba, saygısız, cahil, kadın düşmanı kombimasyonundan en az 2 elemente sahip

Çok önemlidir, ama toplumun genelinin anladığı şekilde değil. Ne insanlar gördüm okuluna rağmen bilim karşıtı, bağnaz vs ne insanlar gördüm imkansızlıkta okuyamamış ama kendini geliştirmiş. İnsan hayata bakışı aynı olmayan insanla mutlu olamaz. Hayatın anlamını sorgulayanla tiktok çekenin aşkı mümkün değildir. Olsa olsa tensel çekimdir. Ama bunu önemseyen bir ben kaldım sanırım, herkesin dini imanı para olmuş. Artık insanların eğitim derken demek istediği meslekleri. Millet sevgilisinin eğitiminden gelecekte kazanacağı parayı hesaplayıp ona göre yol çiziyor. Üzülüyorum kendime bu dünyada yaşadığım için.

Cherry yabancı erkeklerde bu kadar abazalık yok değil mi? En sonunda yabancı bulucam bi tane. Gerçi türkiyede yaşayanlar da türklere benzemiştir artık

Cherry yabancı erkeklerde bu kadar abazalık yok değil mi? En sonunda yabancı bulucam bi tane. Gerçi türkiyede yaşayanlar da türklere benzemiştir artık
Onlarda da var bence. Yahoo’da yabancılarla chat yaparken (hala var mı acaba) hep niyetleri kamera açtırmak oluyordu

O kadar doğru ki söylediklerin

eğitim farkı çok önemli

Ama bu eğitimden ne anladığınıza bağlı

Yani adam 2 senelik okul okumuştur ama kendini çok iyi yetiştirmiştir kız da lisans mezunudur olur.
Arada çok fark yoktur.

Ama kız yurtdışında ünv okumuştur master yapmıştır adam ise orta okul mezunudur olmaz.

Sonuç olarak ; kafa yapısının ve hayata bakışının uymadığı yerde sorunlar başlar.

Günümüzde üniversite mezunu olmakla lise mezunu olmak aasında pek bir fark kalmadı. Saçma tabela üniversitelerinin saçma bölümlerinden mezun olan her insanı bir kültür pınarı olarak kabul edemiyoruz.
Üniversite mezunu olmanın yanında aile, kültür, doğduğu büyüdüğü şehir, arkadaş ortamı gibi etmenler de kişinin şekillenmesinde önemli.

Tüm bu unsurları bertaraf ettiyse evet eğitim farkı problem olur. Kültür, benzer şeylerden hoşlanmak, ortak hobiler, hayata bakış gibi şeyler eğitimi birbirine yakın insanları birbirine yaklaştırır. “Birimiz ilkokul birimiz yüksek lisans mezunu.” diyen insanları asla anlayamayacağım bu yüzden.

Öte yandan hayatımda tanıdığım en kaba insan benimle tanışıp işi ilerletmek isteyen bir odtü mezunu idi. Hayatımda bu kadar yol yordamdan habersiz bu kadar saygısız bir insan daha görmedim. Eğitimli olmak görgü sahibi olmayı bereaberinde getirmiyor işte.

Bwn lisans mezunuyum nişanlım lise. O kendi işini yapıyor ben işsizim.

İmsanın kendisini yetiştirmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü diploma sana meslek olarak çok yaracak fakat davranışlar evlilikte daha çok önemli. Saygı çok çok önemli.

Biri uygun bulmuş evlenmiş, diğeri uygun bulmamış reddetmiş. Peki sizin ve bizim konuyla alakamız nedir?

Liseli Türk erkeği kompleks yapıyor abi ne derseniz deyin...mühendis hanım, doktor hanım veya ogrt hanım sen cok bilirsin vs seklinde laf sokmalar sonra

Siz lisanssiniz sanirim bunun oluru nedir diye soruyorsunuz, tamamen sizin karariniz cunku disaridakilerin dusuncelerini ve soylediklerini cok cok onemserseniz mutsuz olursunuz. Insanlarin ne dusundugunu onemsememek gerek eger sorun buysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…