İlişki yapmaktan kaçıyorum

Evet benimde korkum bu bunlara meze olmak istemiyorum. Ama artık iyice paranoyak olacağım. 3 senem daha var :KK43:
Emin ol bir araya gelip herkesi sıradan geçiriyorlar. Neresi olursa olsun, hiç şaşmıyor. Hele ki bu tarz bir mevzusu varsa işin içine atıp tutmalar bile giriyor. İlk atandığım yerde mecburi yurt nöbetim oluyordu. Orada denk gelmiştim birkaç kere. Leş bir ortam. Iyyyy.

Bencede çok zor... Banada evlilik öncesi dini yargılar dışında insanın ilişki yaşamaması anormal geliyor. Evlendikten sonra cinselliğin çok önemli olduğunu farkedersen o zaman ne yapacaksın
Evlilikte ilerde sorun yaşamamak için en başta bunların yaşanması gerekiyor. Diğer türlü kumar gibi, şansına ne çıkarsa. Ben böyle düşünüyorum ve sizin gibi düşünenleri destekliyorum. Evlenmeden önce ufak çaplı yakınlıklar dışında ilişkim olmadığı için bir yılım cinselliği öğrenmek ve alışmakla geçti. Ne gerek vardı ki.
Ben bakireydim ancak illa bakire isteyen bir erkekle asla ilişki kurmazdım. Çünkü o kafa yapısı bana göre değil. Ben sadece yargılanmamak için bazı şeyleri yaşamadım. Siz de bu konuları konuşmalısınız, sormalısınız. Eğer kişi benim için önemli diyorsa ilk aşamada elenir. Numara yapıp yapmadığını öğrenmek için bir süre birlikte olmayın, bakire olmadığınızı söylemeyin. Tüm davranışlarını tartın, ölçün. Mesela alkol tüketen bir insanın, alkola karşı biriyle, muhafazakar olmayan bir insanın muhafazakar biriyle, çok zıt siyasi görüşlere sahip insanların nasıl sağlıklı bir ilişkisi olabilir? Bunun gibi bazı yaşam tercihleriniz değerlendirme ölçütünüz olsun.

Kula değil yüreğine sor beni leylim ley :KK70:
bir adam bekaret için sizi red edecekse
sizi hiç hak etmiyor demektir
2.kez boşaniyorum çok ağır günler geçiriyorum ve inanın hicbir erkek için bir damla gözyaşına değmeyeceğini 33 yaşıma girmeme günler kala çoook geç kavradım
Leş zihniyetli adamlarla birlikte olmaktansa yalnızlık çok daha iyidir

Emin ol bir araya gelip herkesi sıradan geçiriyorlar. Neresi olursa olsun, hiç şaşmıyor. Hele ki bu tarz bir mevzusu varsa işin içine atıp tutmalar bile giriyor. İlk atandığım yerde mecburi yurt nöbetim oluyordu. Orada denk gelmiştim birkaç kere. Leş bir ortam. Iyyyy.
Tabi zaten grupça ınstagramdan ekleyen tipleri hiç saymiyorum hangimize düşerse 😅 birebir tanimiyorsam tanismadiysam onaylamiyorum

Doktor örneği verilmiş.
Ne yazık ki buna katılmıyorum. Hangi hemşireyle ne yaşadı kızın cinsel organı nasıldı anlatan, nişanlı evli ama hala birileri ile bir şeyler yapma derdinde olan bir sürü kişi duydum. Böyle zavallı öğretmen veya hemşire, doktor kim ilgilenirse yatıp kalkıp sonra meze yapanlar var.

Bence meslek değil kişi önemli.
Cinsellik önemli ama kimle olduğu ve bunun hangi aşamada yaşanmış olduğu önemli.

Bir ortamda bence insanların yaşadıkları cinselliği anlatması da modernlik değil, beraber olduğu kişiye saygısızlık.

American pie filmi ve sonrasında dizilerde insanlar hep yurtdışında bu çok normal diye düşünüyor ama şimdi liselerde içkisine uyku ilacı koyup okul partilerinde toplu tecavüze uğrayan çocuklar konuşuluyor. Artık insanlar tek gecelik cinsellikten ve yakınlaşamamaktan şikayet ediyor.

Sağlıklı bir ilişki, güven ve sevgi duygusu olmadan doğru bulmuyorum.

Yeni tanıştığın birine ben bakireyim demek de doğru değil sadece aşırı samimi davranmamak biraz ciddi olmak en iyisi

Son düzenleme:
Doktor örneği verilmiş.
Ne yazık ki buna katılmıyorum. Hangi hemşireyle ne yaşadı kızın cinsel organı nasıldı anlatan, nişanlı evli ama hala birileri ile bir şeyler yapma derdinde olan bir sürü kişi duydum. Böyle zavallı öğretmen veya hemşire, doktor kim ilgilenirse yatıp kalkıp sonra meze yapanlar var.

Bence meslek değil kişi önemli.
Cinsellik önemli ama kimle olduğu ve bunun hangi aşamada yaşanmış olduğu önemli.

Bir ortamda bence insanların yaşadıkları cinselliği anlatması da modernlik değil, beraber olduğu kişiye saygısızlık.

American pie filmi ve sonrasında dizilerde insanlar hep yurtdışında bu çok normal diye düşünüyor ama şimdi liselerde içkisine uyku ilacı koyup okul partilerinde toplu tecavüze uğrayan çocuklar konuşuluyor. Artık insanlar tek gecelik cinsellikten ve yakınlaşamamaktan şikayet ediyor.

Sağlıklı bir ilişki, güven ve sevgi duygusu olmadan doğru bulmuyorum.
Bende bunlara önem veriyorum önüne gelenle cinsellik yaşamış cinsel açlığı olmuş erkekleri iğrenc buluyorum.

Öyle tabi yaşadığımız şehir bile çok etkiliyor. Ankara da çalışırken çok rahattım Mesela bu konuda tüm çalışma arkadaşlarım gece erkek arkadaşımda kaldığımı bilirdi veya başka bir hocamız ilk buluşmada sevgilisyle aynı evde kaldığını öptüğünü anlatırdı çok normaldi güler geçerdik. Onaylamasam da bir tane kapalı hocamızın yurtdışında olduğu için boşanma davası senelerdir sürüyordu onun sevgilisi vardı sonra o sevgilisiyle imam nikahı kıydı falan hepimiz tebrik etmiştik hiç kimse kötü düşünmemişti heyecanını paylaşmıştık.
imam nikahı kıyacak kadar muhafazakâr ama bunu normal birşeymiş gibi bize sunacak kadar da modern diyorsun.çok tutarlıymiş gerçekten.😂

pati dostu insan değişken bir varlıktır, dış görünüş, meslek ,yada ailesine bakarak genelleme yapamazsın. içinden neler neler çıkar önemli olan seni sen olduğun için sevecek kafanızın uyduğu güzel ve neşeli vakit geçirecegin birini bulman . bunuda dışardan tanımadıktan sonra anlayamazsın. o yüzden ilişkilerinde yüzeyselde olsa karşı cinsi tanıman ve o ilişkiye akışına göre yön vermen gerekli. hesapla kitapla hayat yaşanmaz.

Meslekler maalesef ki sosyolojik sınıf oldu ülkede,erkek memurların çoğu muhafazakar ve bakire kızla evlenme hayallerindeler.
O bölgede belki doktorla tanışırsan bu tabunu yaşamazsın,oda belki yani haliyle fizyoloji,biyoloj,anatomi biliyorlar ya doğal karşılarlar
Tabi emin ol öyle😊

Bu bir eksiklik değil karşınızda ki insana geçmişinizi doğrusu ile anlatın sizi kabul eder etmez bunu kimse bilemez ama en azından sizin vicdanen içiniz rahat olsun

Bunu dahi söyleme gereği duymamanız gerekir. Evlenmeden önce cinsellik yaşamayan insanların belli bir muhafazakarlık seviyesi vardır, bu çiftler öpüşmez de, tutkulu şekilde sarılmaz da. Bu yüzden konuşulmasa da evlenme sonrasına saklandığı belli olur. Öyle bir hayatınız yoksa, cinsel hayatınız da varsa baştan olumsuz başlamak ne size ne de karşınızdakine bir şey katar. O noktada a pardon ben bakire birini istiyorum görüşmeyi keselim diyecek erkek var mıdır? Tabii ki de benim için sorun değil der devam eder. E o zaman kendinizi neden “kullanılmış” bir şey gibi bak benim böyle bir kusurum var ona göre devam edelim diye sunuyorsunuz?
hiç katılamadım buna
gayet de öpüşür gezer eder ama bakire ister, bu profil o kadar yaygın ki

benim ailemde öğretmen çok. çoğunun ilk görev yeri van, urfa, şırnak vs. en batı g.antep (o da dil olduğu için) bakire olmayan kızla evlenen/evlenebilecek olan yok içlerinde (buna solcu atatürkçü takılanı da dahil), çoğu açık olan kızlarla gezdi gece de kaldı etti ama genelde kapalı olan öğretmen hanım kızlarla evlendi. öğretmen kadın kuzenlerimin içinde de cinsel hayatı olduğunu gösterebilecek olan yok (velev ki cinsel hayatı olan varsa da yani)

hele ki bu ifadeniz ". O noktada a pardon ben bakire birini istiyorum görüşmeyi keselim diyecek erkek var mıdır?" yahu olmaz mı sürüsüyle! hatta "bakire değilsen iyiymiş yatalım, sonra ben gideyim"....diyecek olan o kadar çok ki
Uygun ortamlarda bulunmalısınız
mesela vanda ağrıda hangi uygun ortamı tavsiye ediyorsunuz?

Bencede bağlamaz. Ama bunu ilişkiye emek verdikten sonra değil başında farketmek isterim
hah işte en büyük sorun bu zaten
gayet modern görünen hatta namus bacak arasında mı denilen bir ortamda tabi tabi abi diyebilecek, aktif bir hayatı olan batıda büyümüş okulda 5 sene kız arkadaşı olmuş, birlikte 3-4 sene yaşamış...daha böyle uzayıp giden arkadaşlar bile sonunda bakire hanım kız bulup (ya da annesine buldurup) evlendi onlarca örnek gördüm. özellikle MEB öğretmenleri arasında bu profil baskın gibi geliyor bana.

neyse benim çözümüm
öğretmenlerden uzak durmak
astsubaylardan uzak durmak
mümkün mertebe devlet memurundan uzak durmak

herhalde gerekirse uzak mesafe ilişki yürütürüm bulunduğum yerde bana (oooh atanmış öğretmen kız tam evlenmelik, olsam yani, empati yapıyorum) yanaşıp 3-5 ay sonra arkamdan "la bakire değilmiş" diye atacak tutacak tıynetsiz heriflerle uğraşacağıma öyle denerim herhalde.

not: kamu spotu, tabii ki tüm genellemelerin hata payı vardır.

neyse benim çözümüm
öğretmenlerden uzak durmak
astsubaylardan uzak durmak
mümkün mertebe devlet memurundan uzak durmak

herhalde gerekirse uzak mesafe ilişki yürütürüm bulunduğum yerde bana (oooh atanmış öğretmen kız tam evlenmelik, olsam yani, empati yapıyorum) yanaşıp 3-5 ay sonra arkamdan "la bakire değilmiş" diye atacak tutacak tıynetsiz heriflerle uğraşacağıma öyle denerim herhalde.

not: kamu spotu, tabii ki tüm genellemelerin hata payı vardır.
Ya ne alaka özel sektördekiler aşmış mı oluyor? Biri de ön sayfada yazmış doktor olursa fizyoloji bilir de normal karşılar 😂 konuya gelecek olursak pati seni ve eski konularını biliyorum. Sevgili yapmadığın halde okulda olsun, mahallende olsun hoş olmayan tavırlara maruz kaldın. Ben hayatımı mı erteleyeceğim diyebilirsin ama oradan çıkmadan erkek arkadaş bulmanı tavsiye etmem ya da uzak mesafe ilişkisi düşünebilirsin. Tayin için de sahil kesiminde nispeten rahat yerleşim yerlerini seç.

Offff off.. burda
Benim konumda bekaretle ilgili aslında ama biraz daha farklı. Ben evlenmeden önce sevdiğim ve sevildiğim biriyle ilişki yaşama taraftarı olmusumdur hep ve yaşadım da çok sevdim çok sevildim ,olduramadik yollarımız ayrıldı ,pişman değilim. 2 yıl oldu ayrılalı o kişiden sonra birliktelik yaşadığım bir sevgilim daha oldu kısa süreli. Üzerinden bir yıl geçti o zamandan beri de sevgilim olmadı. Yani girdiğim her ortamda dikkat çekerim tanışmak isteyen konuşmak isteyen oluyor her ortamda ama birini beğeniyorum, konuşuyorum sonra kendimi geri çekiyorum sebebi de bekaret mevzusundan benim için cinsellik ilişkide çok önemli mutlaka yaşanması gerekiyor ama ya beni olduğum gibi kabul etmezse ya bunu kusur olarak görürde benden ayrılırsa ya da bunu öğrenince benimle sadece bunun için beraber olursa ya da en kötüsü ayrılırsak hakkımda kötü konuşur mu... Sonuçta kimse flört döneminde muhafazakar olduğunu belli etmiyor. Gayet rahat biriymiş gibi davranıyor. Memur olup doğuya gelmeden önce bu mevzuya hiç takilmazdim görüşür konuşurdum ilişki yapmaktan geri durmazdim. Burada memur olmanın getirdiği bir toplumsal baskı var gibi hissediyorum çevremde tanıştığım birçok arkadaşım var sevgilisiyle cinsel anlamda bir şeyler yaşıyorlar ama son aşamaya gelmiyorlar. Bana bu da yanlış geliyor. Veya girdiğim birçok sosyal ortamdaki kadın/erkek arkadaşlarim içten içe hala ataerkil düşünüyorlar bununda etkisi var. Ben nasıl birine guveneceğim birinin muhafazakar olup olmadığını nasıl anlayacağım. Mesela memleketini soruyorum İzmir diyor doğma büyüme İzmir ama hala içten içe o kafada
Benim konumda bekaretle ilgili aslında ama biraz daha farklı. Ben evlenmeden önce sevdiğim ve sevildiğim biriyle ilişki yaşama taraftarı olmusumdur hep ve yaşadım da çok sevdim çok sevildim ,olduramadik yollarımız ayrıldı ,pişman değilim. 2 yıl oldu ayrılalı o kişiden sonra birliktelik yaşadığım bir sevgilim daha oldu kısa süreli. Üzerinden bir yıl geçti o zamandan beri de sevgilim olmadı. Yani girdiğim her ortamda dikkat çekerim tanışmak isteyen konuşmak isteyen oluyor her ortamda ama birini beğeniyorum, konuşuyorum sonra kendimi geri çekiyorum sebebi de bekaret mevzusundan benim için cinsellik ilişkide çok önemli mutlaka yaşanması gerekiyor ama ya beni olduğum gibi kabul etmezse ya bunu kusur olarak görürde benden ayrılırsa ya da bunu öğrenince benimle sadece bunun için beraber olursa ya da en kötüsü ayrılırsak hakkımda kötü konuşur mu... Sonuçta kimse flört döneminde muhafazakar olduğunu belli etmiyor. Gayet rahat biriymiş gibi davranıyor. Memur olup doğuya gelmeden önce bu mevzuya hiç takilmazdim görüşür konuşurdum ilişki yapmaktan geri durmazdim. Burada memur olmanın getirdiği bir toplumsal baskı var gibi hissediyorum çevremde tanıştığım birçok arkadaşım var sevgilisiyle cinsel anlamda bir şeyler yaşıyorlar ama son aşamaya gelmiyorlar. Bana bu da yanlış geliyor. Veya girdiğim birçok sosyal ortamdaki kadın/erkek arkadaşlarim içten içe hala ataerkil düşünüyorlar bununda etkisi var. Ben nasıl birine guveneceğim birinin muhafazakar olup olmadığını nasıl anlayacağım. Mesela memleketini soruyorum İzmir diyor doğma büyüme İzmir ama hala içten içe o kafada
Benm çevremde de var burda da okudum yok şu yaşa geldim bakireyim söylemeye utanıyorum, geç mi kaldım? Bilmem ne.. yandan da bu anlattığın çelişki.. kadın olmak zor, bu ortadoğu ülkesinde kadın olmak daha zor ne düşüneceğimizi ne yaşayacağımızı şaşırdık 🚬

Ya ne alaka özel sektördekiler aşmış mı oluyor? Biri de ön sayfada yazmış doktor olursa fizyoloji bilir de normal karşılar 😂

tabii ki özel sektördekiler "aşmış" olmuyor
ama devlette özellikle de asker polis öğretmen adamlarda daha fazla böyle tutumlar var, + ortamları ortak birbirlerini tanıyıp laf çıkarma daha yaygın, bence en azından.

benim doktor olup 16 yaşında "kız" alıp 1 sene evde anasının rahle-i tedrisatından geçirip sonra her sene kızı gebe bırakan tanıdığım da var
hatta tanıdığım doktorların epey bir kısmı tarikat mensubu
(zaten bakanlıkta meşhur bir şey bu)

neyse kısacası meslek kesin olarak bu konuyu takmayı/takmamayı bilmemizi sağlar demiyorum ben. sadece ihtimali azaltabilir/attırabilir. üstelik de ben de baştan "bak paşam ben bakireyim/değilim" konuşması yapılmasını aşırı aşağılayıcı buluyorum...e ama ilişki ilerler de beyimiz "ama ben buna takılırım" derse, ki diyorlar, o zaman da üzelen kadın tarafı oluyor.

bu arada pati
konu oraya geldiğinde buna takılan kimse olmadı benim ilişkilerimde, illa ki var böyle adamlar ki ben fazla sosyal, fazla insanla tanışan eden bir insan değilim hele ki son zamanlarda. bana bile denk geliyorsa herkes bulur.
buna takılacak adamla da zaten ben uyuşamam, anlaşamam, sanırım ki sen de öylesindir demek ki ortada dert edecek bir mevzu yok. ha sonra ben ayrıldım orası başka mesele.

X